Hirdetés

2021. április 17., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Segítsetek, keresek egy zenét!

  Azt hiszem a '90-es évek végén vagy a 2000-es évek elején játszotta a Z+ tévé (vagy már VIVA tévé, fogalmam sincs). Magyar zenekarról van szó, az énekes srác fiatal volt, kigyúrt és gitározott is a klipben. Szerelmes - szakítós dal volt, magyar nyelvű, stílusra rock-féle. A klipet szabad ég alatt vették fel, úgy rémlik, hogy valami kövek vagy csupasz falak között. Az énekesnek rövid, fekete haja volt, zselézve és talán fehér atlétában gitározott. Sokszor előkerül a téma baráti körben és már hülyének néznek, mert semmilyen módon nem tudom megtalálni és szerintük csak álmodtam. :DDD Lassan már én is így hiszem. :D

  Lomha 8V 3 éve 33

 • Hamis Ray Ban Aviator napszemüveg felismerése

  A hamis Ray Ban napszemüveget általában könnyű felismerni, hiszen egyszerűen gagyi. De vannak profibb másolatok is, amiket nem árt alaposabban megnézni. Ehhez szeretnék egy kis segítséget nyújtani. A leírás Aviator típusú szemüveghez készült, de ad támpontokat egyéb Ray Ban szemüvegekhez is.

  Az első és legfontosabb dolog, hogy ha valami túl szépnek tűnik, hogy igaz legyen, akkor az hamis. Nem fognak eredeti Ray Ban-t adni pár ezer forintért. Ha valakinek tényleg van lehetősége beszerezni az eredetit olcsón (mondjuk ki, hogy lopja), mi a fenéért adná oda mondjuk 8.000- forintért? Az eredeti 40.000- forint környékén kezdődik és onnan csak felfelé megy az ára. 25.000-ért is simán el tudná adni. Erről ennyit.

  Mikor a kezedbe veszel egy Ray Ban-t, érzed a minőséget. Jó anyagból van, masszív, nem deformált és nagyon finomak a kidolgozási részletek, a krómozás/festés tökéletes, teljesen hibátlan. Nem szemcsés, nem érdes. Ha csak a legkisebb kétséged támad rögtön, ahogy megfogtad, már szinte biztos is, hogy amit a kezedben tartasz, az hamis.

  A jobb oldali lencsén nagyon finom kidolgozású "Ray Ban", a bal oldali lencsén pedig durvább "RB" gravírozás látható. Ez minden két lencsés Ray Ban szemüvegen így van, mindig! Sosem használnak matricát. A gravírozás nagyon jó minőségű és soha nem fordul elő, hogy csak az egyik lencsén található meg. Az egylencsés szemüvegeken nincs a második gravír.

  Folytatás...

  Lomha 8V 7 éve 22

 • Biohazard BZ4303 napszemüveg

  Egy Biohazard Aviator napszemüveg leírása, kipróbálása, kis Ray-Ban történelemmel fűszerezve.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 7 éve 142

 • Szomorú véget ért, végtelen történet...

  Előrebocsátom, hogy ez az írás már megjelent máshol is, de szerettem volna több képpel illusztrálni a folyamatot. Lássuk hát.

  Úgy alakult, hogy 2005-ben ételfutárként dolgoztam egy menő étteremnél és elég jól kerestem. Eladtam az öreg Passatomat (1982), amit apám hagyományozott rám, mikor meglett a jogosítványom. Nagyon vágytam valami erősebb autóra, de igazából nem volt elképzelésem. Sok ismerős vett Opelt abban az időben és eléggé tetszettek, leginkább megbízhatóságuk és olcsó fenntarthatóságuk okán. Aztán apám szólt, hogy egy haverja eladná a Kadett GSi-t, ami 17 éve nála van. Ennek a fele sem tréfa -gondoltam magamban-, egy GSi pont beleillik az elképzeléseimbe. Elmentem megnézni az autót és igazából elég ramaty állapotban volt, de megindult a vezérhangya. Annak ellenére, hogy a saját gazdája mondta, hogy ne vegyem meg ezt az autót, mert problémás, öreg, ki van a lelke. Azonban mint említettem, elég jól kerestem és csak az lebegett a szemem előtt, hogy új fényezés, motorfelújítás, kis teljesítménynövelés, nagy fék, nagy zene, nagy pályás foci stb. Tudjátok, csak a szokásos fiatalkori álmok.

  Folytatás...

  Lomha 8V 7 éve 16

 • Opel Kadett D, kalaptartó felújítása

  Sziasztok!

  Nemrég úgy döntöttem, hogy eleget nézegettem már az erősen elhasználódott kalaptartómat, csinálni akartam vele valamit, hogy ne legyen ilyen okádék. A sok naptól már szó szerint világoskék-lila volt és ráadásul a tartói teljesen el voltak kopva, sok helyen kilátszott a fém. De nem akartam gyakran előforduló szövettel behúzni (pl filc), azok nem igazán jók erre a célra. Vagy nagyon könnyen koszolódnak, vagy a nap hamar kivégzi őket. Sokáig vártam a megfelelő anyagra és egyszer csak jött a megmentőm. A családi vállalkozásunk (lakástextil) egyik beszállítója közölte, hogy tévedésből kaptak vagy 60 méter fekete, eredeti autókárpitot. Mindjárt kértem is tőle próbára 2 métert és bizony jó döntés volt.

  A Kadett D-ben a kalaptartó a hátsó ülésre van rögzítve, csavarokkal. Elég érdekes megoldás, még nem jöttem rá az értelmére. Lecsavaroztuk és feldobtuk pár kiszuperált kerékre. Az eredeti állapot:

  Folytatás...

  Lomha 8V 7 éve 3

 • Opel Kadett D, dobfék cseréje tárcsára, tárcsás híd felújítása

  Sziasztok!

  Mindig zavart, hogy hátul az autómon a szép alufelni alól kilátszik a szörnyű, rozsdás dobfék. Lefesteni főleg nem akartam, az még kevésbé tetszik. Ezért úgy döntöttem, hogy tárcsafékre cserélem a dobféket, hiszen egyrészt sokkal esztétikusabb, másrészt modernebb, jobb technika. Persze okosan kell csinálni, a fék nem játék.

  Azzal kezdtem, hogy jól beleástam magam a témába. Megállapítottam, hogy a Kadett D, Kadett E és Astra F hátsó futóműve -minimális apróságoktól eltekintve- egy az egyben ugyanaz. Szóval ez a hátsó futómű 1979-től 2002-ig volt gyártásban szinte változtatás nélkül. Ennyire jó volt? Vagy ennyire nem akart az Opel fejleszteni? Mindenki döntse el maga. Így a választék hatalmasra duzzadt, de azért oda kell figyelni. Az 1988 előtt gyártott Kadettek olyan hátsó híddal voltak szerelve, amiről a kerékagy nem leszerelhető. Ezek nem jók, ugyanis a tárcsafékhez úgynevezett "csavaros" híd kell, amire rá lehet fogatni a tárcsafékhez való kerékagyat. Az első ilyennel gyártott autó ezen a vonalon az 1988-ban piacra dobott Opel Kadett GSi 16V volt. Utána már az összes Kadettet és Astrát csavaros híddal szerelték, függetlenül attól, hogy dob vagy tárcsafék volt rajta. Találtam Budapesten egy Astra GSi hidat kompletten fékkel, kézifékkötéllel, tárcsával, csövekkel. 17k forintot fizettem érte és egy barátom eljuttatta hozzám.

  Folytatás...

  Lomha 8V 7 éve 19

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.