Hirdetés

2018. október 20., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • 5+1 mítosz az ausztriai életről

  https://hataratkelo.blog.hu/2018/08/02/5_1_mitosz_az_ausztriai_eletrol

  Bizony bizony. Egy részét magam is tapasztaltam.

  Érdemes elolvasni annak, aki a kiköltözést tervezi. Nehogy csodálkozás és koppanás legyen a vége.

  Lauda 2 hónapja 21

 • Plüssmackóakció miatt tört ki káosz a brit Build-A-Bear üzletek előtt

  https://index.hu/gazdasag/2018/07/13/plussmacko_akcio_miatt_tort_ki_kaosz_a_brit_build-a-bear_uzletek_elott/

  A Build-A-Bear Workshop olyan akciót hirdetett meg csütörtökre, hogy mindenki annyit fizethet a normális esetben 52 fontba (kb. 19 000 Ft) kerülő játékmackókért, mint ahány éves a gyermeke. A leárazás óriási sorokat, verekedéseket és dulakodásokat okozott országszerte.

  Voltak olyan szülők, akik az öklüket sem féltek használni, hogy gyermekeik mackóhoz jussanak.

  Ilyen esetek kapcsán újra és újra elgondolkodom, hogy hova lett az emberek józan esze (már ha volt egyáltalán) és mennyire nincsenek tekintettel egymásra. Tényleg szaros akciós plüssjátékok miatt kell verekedni és dulakodni? Vicc az egész.

  Lauda 3 hónapja 21

 • Kutyamentés

  Sziasztok!

  Tegnap találkoztam az alábbi videóval, gondoltam megosztom veletek, max akit nem érdekel nem nézi meg. Hiányzik a kutyának a fél arca, egy gondoskodó csapat pedig kiszabadítja a fogságból, kitisztítja sebét, ápolja felépüléséig. Én még ilyen állapotban lévő kutyát életemben nem láttam.

  A videóban nagyon durva látvány fogad, hiányzik egy állatnak a fél arca, ennek tudatában döntsél úgy, hogy megnézed-e vagy sem.

  https://www.youtube.com/watch?v=lcfUdNfb808

  Az indiai állatmentő központ youtube csatornáján még sok érdekes videót találsz. Kátrányba ragadt kölyköktől elkezdve, balesetben amputálódott lábú kutyáig:

  https://www.youtube.com/user/AnimalAidUnlimited/featured

  Bár nem tudni, hogy ezek az emberek önként, vagy fizetésért végzik a tevékenységet, szerintem nem is lényeges. Aki ilyen dolgokat tesz, abban azt gondolom van egy olyan odaadó, nemes lélek, amivel kevés ember büszkélkedhet.

  Kellemes időtöltést!

  Üdvözlettel: Lauda

  Lauda 4 hónapja 6

 • Folyékony nitrogénnel öltek meg 500 gekkót egy svéd állatkertben

  https://index.hu/mindekozben/poszt/2018/04/14/folyekony_nitrogennel_oltek_meg_500_gekkot_egy_sved_allatkertben/

  A svéd rendőrök több mint 800 hüllőt és kétéltűt – 760 gyíkot, 67 teknőst, 18 kígyót, 11 békát és két krokodilt és egy varánuszt – mentettek meg állatcsempészektől múlt hónapban, bár sajnálatos módon nem mindegyik története lett happy end.

  Az állatok a Kolmården Állatkertbe kerültek, az intézmény pedig minden tőle telhetőt megtett értük. 3 millió forint értékben vásárolt extra terráriumokat az állatoknak, fizette a velük foglalkozó alkalmazottak túlóráit, de ezt nem lehetett hosszú távon fenntartani, az állatoknak új otthon kellett

  A törvények szerint csak olyan vadállatokat lehet magánembereknek odaadni, melyeknek ismerik a pontos származását, különben csak más intézményekre lehet bízni őket. A több mint 600 gekkóból pedig csak 50-re volt jelentkező az európai állatkertekből, így a többit kénytelenek voltak folyékony nitrogénnel kvázi elaltatni.

  800px-Helmetedgecko
  Fotó: Wikipedia
  Ez egy bevett és elfogadott módszer hasonló esetekben, bár így is szomorú, hogy mennyi, vélhetően a természetből befogott hüllőnek kellett elpusztulnia a csempészek miatt. (Via)

  Folytatás...

  Lauda 6 hónapja 9

 • Markolóval raboltak ki egy Lidlt Írországban, megrogyott az épület

  https://index.hu/kulfold/2018/03/04/markoloval_akartak_kirabolni_egy_lidlt_irorszagban_megrogyott_az_epulet/

  Az épületnél megjelent egy markoló is, ami elkezdte megbontani az áruház tetejét. A könnyűszerkezetes épület megrogyott, majd összedőlt. Az áruház zárva volt, csak ennek köszönhető, hogy senki nem sérült meg.

  A cél az áruház széfje lehetett, amit sikerült kiemelni a munkagéppel. A videón az is látszik, ahogy ezt megpróbálják kinyitni a markolóval.

  A helyzet kezdett eldurvulni. A Lidlt fosztogató csapatok barrikádokat és hóakadályokat is emeltek a környéken. Ír lapok szerint a betörők és fosztogatók kövekkel és hógolyókkal is megdobálták a helyszínre érkező rendőröket.

  Papám ezek ott nem szaroznak. :DDD Ha valami lecsúszott országban történt volna még elfogadható, de írországban?? :Y

  Lauda 7 hónapja 31

 • Svájcban sem tökéletes minden

  https://index.hu/mindekozben/poszt/2018/02/24/svajcban_sem_tokeletes_minden/

  ......Svájcban is akadnak szegények, néha pedig épp az ország szociális rendszere tréfálja meg őket. Egy nőnek ugyanis, miután talált magának egy jól fizető állást, 224 866 frank szociális támogatást (61 millió forint) kell visszafizetnie.

  A 43 éves nő egyedülálló anya, aki a beteg gyermeke miatt nem tudott dolgozni, a volt férje pedig nem volt képes tartásdíjat fizetni, így az állam biztosította a megélhetését kilenc évig. Azonban talált magának egy 6700 frankot (1,8 millió forint) fizető állást, így kapott egy levelet, hogy hát jó lenne visszafizetni a támogatást.

  Svájcban kantononként eltérnek a szociális segélyek feltételei, vannak olyan régiók, ahol például csak egy tetemes örökség után kell visszafizetni a támogatást. Más kantonokban viszont már az is elég a pénz visszakéréséhez, ha valaki rendbe teszi az életét. Az említett nőnek így havonta 980 frankot kell visszafizetnie 20 éven keresztül.

  Folytatás...

  Lauda 7 hónapja 58

 • Egymásnak estek a vásárlók az akciós Nutella miatt

  http://www.origo.hu/nagyvilag/20180126-osszeverekedtek-a-vasarlok-franciaorszagban-a-nutella-miatt.html

  Rendőrt kellett hívni a vásárlókra, akik a franciaországi üzletben mindenen átgázolva,
  egymás kezéből tépték ki a nutellás üvegeket

  (L:/dl/upc/2018-01/19543_vagolap014.jpg)(/L)

  Az üzlet 70 százalékos leértékelést tartott: 4,50 euró helyett 1,40 euróért lehetett venni az édességből.

  Olyanok voltak, mint az állatok. Az egyik idős nőt fejbe verték, egy másiknak pedig vérzett a keze.....

  Újabb bizonyítéka, hogy milyen bődületesen buták tudnak lenni az emberek.

  Lauda 8 hónapja 77

 • 37 nem kívánt terhesség miatt panaszkodnak egy fogamzásgátló alkalmazásra

  Index cikk:

  https://index.hu/tech/2018/01/16/37_nem_kivant_terhesseg_miatt_panaszkodnak_egy_fogamzasgatlo_alkalmazasra/

  A fogamzásgátló alkalmazás nem vicc. Létezik. A felhasználók épp emiatt panaszkodnak az alkalmazást fejlesztő Natural Cycles-re. Ugyanis hiába hirdette magát úgy, mint a nem kívánt terhesség megelőzésére alkalmas szoftver, a stockholmi Södersjukhuset kórház jelentése szerint legalább 37 nő jelentkezett be abortuszra. Mind a Natural Cyclest használták fogamzásgátlásra.

  Az okostelefon alapú terhesség-megelőzés mégsem akkora ámítás, mint az iPhone-t vízállóvá tévő szoftver ígérete. A Natural Cycles algoritmusok, illetve olyan biomarkerek segítségével állapítja meg a termékenység mértékét, mint a testhőmérséklet. A naptárazás és a hőmérőzés csakugyan bevett fogamzásgátló módszerek. Az efféle védekezést még a radikálisan kotonellenes katolikus egyház is támogatja, ami összefüggésben lehet a hatékonyságával (pontosabban a hiányával).

  A Natural Cycles alkalmazását világszerte 700 ezer felhasználó telepítette. Csak 18 éven felüliek használhatják; a Natural Cycles a fiatalabbaknak azt javasolja, hogy használjanak más fogamzásgátló módszert.

  Folytatás...

  Lauda 9 hónapja 40

 • Dulcolax kúp

  Sziasztok!

  Hogy legyen klotyós téma is. :DDD ;] (igen, megtaláltam azt az ezer éves topikot)

  Használta már valaki ezt a kúpot? A stadalax nálam úgy hat, hogy ha pl beveszek kettőt este kilenc körül, hajnali négy körül elkezd dolgozni a cucc (kortyot, fortyog a hasam) és kb fél kilenc körül kell először mennem klotyira, délre lezajlik a dolog.

  A kúp ugyanezt a hatóanyagot tartalmazza és a 10mg biszakodil is ugyan az a mennyiség, mint a két stadalax, viszont azt írja, hogy fél óra múlva hat. Elvileg az ott helyileg szívódik fel, ezért hat olyan gyorsan. Aki használta már ezt a kúpot, mit tapasztalt? Tényleg olyan hamar hat és kipucolja a teljes vastagbél szakaszt? Mennyi ideig tart a hatása? Érdekes a stadalax is, nálam délutánra teljesen megszűnik a hatása, ismerősnél néha még másnap is görcsöket okoz.

  Köszönöm! :R ;)

  Lauda 9 hónapja 24

 • Kegyetlen állatkínzás – Élve gyújtottak meg egy sünt

  http://www.origo.hu/itthon/20180111-kegyetlen-allatkinzas-elve-gyujtottak-meg-egy-sunt.html

  A sün túlélte a támadást, és ahogy a NOÉ állatvédői fogalmaznak, állatszerető emberek orvoshoz vitték.
  Az állat életét azonban már nem lehetett megmenteni.

  Az állatkínzót azonban elfogták, és eljárást indítottak ellenük.

  Az Állatmentő Sereg szervezet tett a történtek után feljelentést,
  az állatkínzók poedig a NOÉ szerint a kiszabható legsúlyosabb büntetést kapta,
  amely három év letöltendő börtönt jelent.

  Nagyon helyes! Remélem elkezdődik végre az a tendencia, hogy keményen megbüntetik az állatkínzókat. Pénzbüntetéssel és/vagy letöltendő börtönnel sújtani mindet!

  Lauda 9 hónapja 135

 • Marton László

  Mit szóltok ehhez a cirkuszhoz? Kíváncsi leszek mi sül ki ebből és ki/kik is az áldozat/ok. Sajnos az ilyen állítások még akkor is megbélyegzik az embert egy életre, ha valótlanok.

  A botrány lényege, hogy két nő zaklatójaként nevezte meg martont. Az egyik az állítja, hogy két éve nem vették fel az egyetemre, majd marton különböző ígéretekkel hitegette, a lakására csalta és fogdosta.

  A másik nő azt állítja, hogy még a nyolcvanas években egy premieren a nő kezét a saját nemi szervére rántotta és ott tartotta egy ideig, később egy parkolóban orális közösülésre akarta kényszeríteni.

  Az ügy vizsgálatának idejére lemondott oktatói pozíciójáról és a vígszínház főrendezői posztjáról.

  Lauda 12 hónapja 31

 • Hegyekben áll a szemét birminghamben

  Ötödik hete nincs elszállítva a szemét az utcákról. Ilyenkor látja csak az ember, hogy a csodálatos kis élete képes pillanatok alatt szertefoszlani, ha abból csak egyetlen összetevő is kiesik. Ilyen fontos a legtöbb ember által lenézett szemétszállítók munkája is. Más kérdés, hogy mi a rossebért pakolja ki az idiótája a többi szemetet is a háza elé, ha még az előző is ott rohad. Bedobom az autóba és kiviszem a szeméttelepre. Vagy összebeszélek ismerősökkel és egy úttal elvisszük mindenkiét. Mondjuk az angolokon nem csodálkozom, borzalmas igénytelen népség.

  http://www.hirado.hu/2017/08/04/otodik-hete-gyulik-a-szemet-birmingham-utcain/

  Lauda 1 éve 24

 • Színes bőrűvé injekciózta magát Európa legnagyobb mellű nője

  Innét indult a szőke cica:

  Ekkor kitalálta, hogy addig tölti magának injekcióval a csöcseit, míg ki nem durrannak. ennek eredményeként idáig jutott:

  Még ekkor sem volt elégedett magával, elhatározta, hogy fekete nőként új életet kezd. Elkezdte magába ipari mennyiségben nyomatni a barnító injekciókat.

  Ennek eredményeként új külsőt kapott:

  Folytatás...

  Lauda 1 éve 114

 • Transznemű férfi szült gyereket Nagy-Britanniában

  Nemrég született egy bejegyzés, hülye egy világ ez - címmel. Írták ott páran, hogy performansz és hasonlók. Ok. Ez viszont a szürreális valóság. Csajó fejébe vette, hogy férfi lesz, aztán eszébe jutott, hogy szülne. Ehhez a facebookon igényelt spermát. Teherbe is esett, majd szült. Azonban szeretne már teljes értékű férfi lenni. Az ilyeneknek mi a baja? Mert van nekik nem is kicsi... :W Lenne ötletem arra, hogy elégítse ki a vágyait, csak jobb szeretek belépve fórumozni. :DDD

  Nem kellene az ilyesmit megtiltani? Aki ennyire elmebeteg, az hogy tudna felnevelni egy gyermeket megfelelően? Szerintem sehogy sem.

  http://velvet.hu/elet/2017/07/08/transznemu_ferfi_szult_gyereket_nagy-britanniaban/?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

  Folytatás...

  Lauda 1 éve 338

 • Grenfell Tower

  Ezek az angolok nem értem mit műveltek. Kezdve attól, hogy a tűzoltó rendszer nem is működött ebben a házban? A szigetelés ég mint a rongy több videón is látni, illetve így a romokon is látni, hogy bizony az igen faszán éghetett ott. Ilyen anyagot felraknak egy lakóépületre? Aztán érdemes megnézni az alábbi videót 2.14-től. Az épület innenső oldala abszolúte nem ég, az emberek kinn lógnak az ablakban. A másik oldal viszont ég mint az állat hosszan, tehát egy ideje már biztos terjednek a lángok. Nos ezeket az embereket nem menti senki? Létrás kocsival, helikopterrel, anyámkínjával....tökmindegy...

  Lauda 1 éve 27

 • Jogszabalyos blog

  Sziasztok!

  Nem en toroltem a blogot es nem is kertem a torleset mielott valaki felreertene.

  Mast nem irok mert ezt is torlik.

  Tovabbi szep estet nektek!

  Lauda 1 éve

 • Imádja az internet Morgan Mikenast, a lányt, aki egy éve nem szőrtelenít

  Morgan Mikenas egy évvel ezelőtt határozta el, hogy többé nem szőrtelenít. Egyesek undorítónak tartják emiatt, mások pedig azt gondolják, hogy felszabadító lehet így élni.

  Cikk

  Gratulalok, tuti hozza nem ernek egy ilyen szoros nohoz, mint a csubakka baszki.... :W ;]

  Lauda 1 éve 68

 • Felrobbant egy fejhallgató eleme egy nő fején repülés közben

  http://www.origo.hu/nagyvilag/20170315-felrobbant-a-fejhallgato-eleme-mikozben-zenet-hallgatott-egy-no-egy-repulojaraton.html

  Felrobbant egy fejhallgató egyik eleme egy nő fején zenehallgatás közben a Peking–Melbourne repülőjáraton. A nő feje és keze is könnyebben megsérült, a stewardessek egy vödör vízzel oltották el a repülőgép padlóján égő készüléket.

  Ez egyre jobb lesz. Multkor a telefonakku, most a fejhallgato eleme robbanik fel.... :W

  Lauda 1 éve 25

 • Nemsokára jön az okosóvszer

  http://index.hu/tech/2017/03/06/nemsokara_jon_az_okos_ovszer/

  fontos tisztázni, hogy nem maga az óvszer okos. Ez az okosóvszer igazából egy, a pénisz tövéhez illeszthető gyűrű, ami azon túl, hogy rögzíti a hétköznapi óvszert, a beleépített szenzorok segítségével végez el különféle méréseket.
  A készülék a lökések sebessége, az elégetett kalória és a szex hossza alapján osztályozza a szexuális teljesítményt, amit az aktus után Bluetooth segítségével le lehet tölteni és meg lehet osztani mondjuk Facebookon.

  Kesz, mara kiegtem....

  Lauda 1 éve 16

 • Hova tunt a topikgazda topik?

  Nos?

  Lauda 1 éve 15

 • Drón csapódott egy autóba a Szabadság hídon

  http://index.hu/belfold/2017/02/06/dron_csapodott_egy_autoba_a_szabadsag_hidon/

  Ugye ugye. Mennyi osszecsapas volt mar ebbol a forumon. Minek ezt annyira szabalyozni. Miert kellene bejelentenem a hobby dronomat es a tobbi komolytalan gondolat. Hat ezert kell ezt szabalyozni, hogy ne okozzon mas ertekeben es egeszsegeben kart a dronod. Mert te sem szeretned, ha benned, a csaladodban vagy az ertekeidben okozzon karokat mas ember dronja.

  Lauda 1 éve

 • Halálra zúzta magát a világhírű madárember

  http://www.origo.hu/sport/20170127-ujabb-vilaghiru-madarember-halt-szornyet-a-kinai-tienmen-hegy-volgyeben.html

  Multkor a ruszki gyerek esett le a haztetorol, most meg a "madarember repult neki" a sziklanak. Aki ilyen szinten keresi a bajt, az hamar megtalalja, ez biztos. Az emberi hulyeseget soha semmi nem fogja felulmulni.

  Hozzaszolas az origon:

  Azért a helyi állatvilágnak komoly, feldolgozhatatlan stressz/trauma lehet, hogy a legnagyobb ellensége, az ember potyog az égből... :D :D

  Lauda 1 éve

 • Hasznald a keresot! Olvass vissza!

  Erdekes regen ha az ember valamit kerdezett, akkor valaszoltak neki. Manapsag az megy, hogy inkabb leir 6-8-10 szot, hogy le volt mar irva esatobbi, de akkor sem valaszol. Pedig sok esetben kevesebb energia lenne valaszolni. Nem ritkan egyetlen szo a valasz, inkabb leir tizet, de akkor sem valaszol. Mikor ezt szovateszed, leir meg negyven szot es akkor sem valaszol a kerdesre.

  Olvass vissza! Egy forumozo max 20-30-50 topikot tud kovetni, ha azokban nincs nagy forgalom. Amelyik topik nem tartozik a kovetett topikok koze, ott nem fogja tudni a forumozo, hogy elotte 10, 100, 5000 hozzaszolassal mar esetleg volt errol szo ilyen olyan formaban. A keresovel nem feltetlen fogja megtalalni.

  Ha segito szandekkal irsz, akkor segits neki. Abban biztos lehetsz, hogy te is kerdeztel mar olyat, amit mar korabban leirtak. Te miert nem hasznaltad a keresot? Te miert nem olvastal vissza?

  Legkozelebb ennek fenyeben irjal a tobbieknek.

  Lauda 1 éve

 • Buszbaleset

  Az olaszok videoja es cikk a baleset helyszinerol: http://www.larena.it/territori/est/strage-di-studenti-in-autostrada-16-morti-e-39-feriti-1.5433509

  A baleset pontos helye: [link]

  Kivancsi leszek az okokra, remelem ki tudjak deriteni oket.

  Lauda 1 éve 27

 • Vízbe kényszerítettek egy kutyát egy forgatáson, kiakadtak az állatvédők

  Vízbe kényszerítettek egy kutyát egy forgatáson, kiakadtak az állatvédők

  A PETA felháborodott hangvételű bojkottfelhívást adott ki az Egy kutya négy élete (A Dog's Purpose) című film miatt, mivel a forgatásról kikerült videófelvételek tanúsága szerint a filmben szereplő németjuhász nem nagyon akart belemászni egy vízzel teli medencébe, de ez a stábot kicsit sem érdekelte.

  A TMZ.com-on megjelentetett felvételen jól látszik, hogy a kutya mindent elkövet, hogy kiszabaduljon a tréner kezéből, és esze ágában sincs bemenni a medencébe. A felvételen hallatszik, hogy egy másik stábtag folyamatosan azt hajtogatja, hogy dehogynem akar a vízbe menni, ami, ha ez a kutyás jelenet nem lenne annyira dühítő, a Gyalog galopp jelentére emlékezteti az embert, amikor a taligán fekvőbácsi hajtogatja, hogy ő nem pestises, de csak elvitetnék.
  A filmet készítő Amblin Entertainment (Spielberg cége) és a Universal Pictures szerint a kutyának semmi baja nem lett, és biztosak abban, hogy jól bántak vele.
  Hercules aznap nem akarta eljátszani a szerepét, így az Amblin-stáb nem is forgatott vele

  Folytatás...

  Lauda 1 éve 99

 • Csokitolvaj

  Lauda 1 éve 5

 • Kenguru box

  (katt)

  A kenguru ratamadt a kutyara, gazdaja a segitsegere sietett.

  :C :DDD :DD

  Lauda 1 éve 9

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.