2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Windows 7 telepítése USB 3.0-n

    Eltökéltem kerestem a megoldást, és végül íme meglett.

    Aki idáig eljutott, az valószínűleg tudja, hogy a Windows 7 nem rendelkezik beépített USB 3.0 driverrel, így ilyen porton keresztül nem lehetséges a telepítés. Napjainkban még nem égető ez a probléma, mivel az asztali gépek illetve a laptopok többsége rendelkezik mind 2.0 mind 3.0 kapukkal is. Az új generációs gépeknél azonban könnyen megeshet, hogy csak 3.0 áll rendelkezésre. Saját példám a DELL Vostro 5470.
    Ha nem a gyári rendszerrel szeretnénk használni, hanem kipróbálnánk egy másikat, vagy visszatérnénk a megszokott 7-esünkhöz, ahelyett, mint amivel vásároltuk, akkor belefuthatunk ebbe a telepítési mizériába. Tudniillik ez a gép dvd meghajtóval sem rendelkezik, így a megmaradt telepítési mód az USB 3.0, hacsak nem rendelkezünk egy külső dvd meghajtóval. Nos, ha a Windows 8 szókapcsolat hallatán a szívünkhöz kapunk, akkor maradjunk nyugodtak. Nem csak a 8-as verziót lehet az új szabványú csatlakozón telepíteni.

    Mellesleg, ha ez számít, akkor az USB 3.0 port sebessége jócskán felül is múlja a megelőző 2.0-ét.

    Egy külföldi oldalon az alábbi megoldásra jutottam, amit lefordítva megosztanék veletek:

    Hozz létre egy "winpe" nevű könyvtárat a merevlemezed egyik partíciójának gyökérkönyvtárában. (pl. D:\) Ezen belül hozz létre egy "mount" és egy "usb3" könyvtárat is.

    Folytatás...

    ksanyo 10 éve 12

  • Érzések napja

    Magam is megdöbbenek...saját magamon. Azon, amit a bensőm visz véghez egy nap alatt...az a rengeteg dolog ami átfut rajta...hihetetlen hogy képes erre..
    Vannak napok, mikor egy-egy dolog megérint, mert valamilyen mély kapcsolat épült ki egy emlék iránt, ilyenkor valami megtörténik, ami megidézi a múltat, valamilyen kellemes vagy rossz emléket és egyszer csak törnek elő az érzések. Minden érzés emlékképpel raktározódik, egy személy arca, egy étel íze, egy nyaralás...mind-mind egy kép, ami érzést hoz a szívbe. Akár egy pillanat, ami felidéződik, talán már nehéz is meghatározni hova köti az ember, de annyira ismerős, annyira belülről fakad, hogy lehet érezni: ez az amiért mi Mi vagyunk. Egy történés, a múlt, amely meghatározza életünk. Sorban szépen csendesen, a legváratlanabb pillanatban késztetnek arra hogy emlékezz és érezz. Érezz a szíveddel. Ha fáj akkor keményen, ha szép akkor bársony puhán, selymesen... Kívülről viccesen hat, ha épp valaki megfigyel, tökéletesen úgy tűnhet: elbambultál. Nem dolgozol, nézed a semmit, szemed csillog, nem tudni hogy szerelmes pillanatok, vagy a bánat könnyei, hiszen csak belül van. Ez a legbensőnk filmje. Kívülről szimpla bambulás.

    Folytatás...

    ksanyo 13 éve 1

  • Elvarázsoltak

    Csendes, nyugodt nap volt, mikor betoppant az irodába. Egy másik nővel érkezett, ő már ismerős volt...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 14 éve 11

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.