2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Hogyan kell beállítani az 1066 Mhz-es DDR2 memóriát az Ön gépében?

    A Kingmax által készített prezentációt felhasználva bemutatjuk, hogyan kell jól beállítani a 1066 MHz-et a BIOS-ban, az Ön számítógépén.

    1066 vs 800 MHz

    Tételezzük fel, hogy az Ön gépében levő alaplap támogatja az 1066 MHz-es DDR2 memóriákat, és abban egy 1066 MHz FSB-jű processzor van. Ilyen processzorok például

    Intel Core 2 Duo E6300 és újabb;
    Intel Core 2 Quad Q6600 és újabb;
    Intel Core 2 Extrem X6800, QX6700 és újabb.

    Az alaplap chip-készlete például P965, 975 vagy P35, esetleg modernebb kell, hogy legyen.

    Ha fel akarja pörgetni a gépe teljesítményét, akkor a legolcsóbb megoldás a memóriabővítés, abból is a gyorsabb.

    A Windows XP-hez legalább egy darab 1GB DDR2 RAM 1066MHz memóriát ajánlunk. A 2 GB már nagyon jó megoldás, de 3 GB-nál többet nem érdemes vásárolni, mert a 32 bites operációs rendszer miatt a teljes 4 GB már nem használható ki.

    A kétféle sebességű memóriamodulokat ne keverjük, vagy ez, vagy az. Ha két modult vásárolunk, például két 1 GB-osat, akkor ügyeljünk arra, hogy megfelelő slotba tegyük őket: a dual channel módban gyorsabban működnek.

    Segítünk beállítani

    A Kingmax segítséget is nyújt a gyorsabb memóriák helyes beállításához. Mindenek előtt, azért győződjünk meg az alaplaphoz kapott kézikönyvből, hogy a lap támogatja az 1066 MHz-et.

    Folytatás...

    kijo 16 éve 5

  • Gyorsabban, gyorsabban, még gyorsabban

    A Gigabyte beleerősített: a nagyobb sebességű DDR2 memóriákhoz letölthető a P45 és a P43 alaplapok BIOS frissítése.

    Az új BIOS frissítés az Intel P45 chip-készletű alaplapoknál a DDR2 memóriákat egészen 1333+ MHz-ig támogatja, a P43 chip-készlettel szerelt lapok esetében 1200+ MHz az új felső határ.

    Illetve nem egészen: a frekvenciák mellett mindkét esetben van egy kis + jel, ami arra utal, hogy az órajel lehet egy kicsit magasabb is. Ami biztos, hogy az DDR2 1333 és DDR2 1200-as memóriákat alapból tudja majd az új BIOS-szal az alaplap.

    A BIOS frissítés letölthető a gyár honlapjáról: BIOS upgrade.

    FIGYELMEZTÉS! A BIOS frissítése alapvetően veszélyes művelet. Ha bármilyen hiba lép fel a frissítés során, akkor az alaplap használhatatlanná válik. Csak akkor frissítse a BIOS-t, ha megfelelő tapasztalattal rendelkezik!

    Mindig ellenőrizzük, hogy a letöltött BIOS fájl megegyezik az alaplap típusával. Rossz BIOS fájlt betöltése után az alaplap nem fog boot-olni.

    A frissítési folyamat eltart egy ideig, de sosem szabad megszakítani.

    A Gigabyte három lehetséges módot biztosít a BIOS frissítésére, erről adunk rövid összefoglalót.

    Folytatás...

    kijo 16 éve 1

  • Microsoft Web 2.0

    Szeptember elején kibővült szolgáltatásokkal elindul a Microsoft webkettes platformja a Social Bookmarks, melyet májustól tesztel már a nagyközönség. Megnéztem, miben különbözik vagy hasonlít a többi népszerű megoldásra.

    Az alapok

    Röviden: a Web 2.0 lényege, hogy a szolgáltatást üzemeltető nem tölti fel előre tartalommal a rendszert, ezt maguk a felhasználók teszik meg. Bárki megoszthatja gondolatait, kedvenc híreit, képeit, videóit vagy linkjeit a közösség tagjaival. A közösség pedig szavaz, hogy melyik tartalom tetszik neki a legjobban. A szavazás történhet szokásos módon, vagy azzal, hogy a tagok saját kedvenceik közé felveszik mások által beküldött anyagokat. A legkedveltebbek a főoldalra kerülnek, nem kis népszerűséget hozva a tulajdonosának.

    Ki ne szeretne népszerű lenni? Vannak, akik csak exhibicionizmusukat élik ki és vannak, akik üzleti siker reményében hívják fel magukra a figyelmet. A cél mindegy, a lényeg, hogy része lehetünk egy hatalmas közösségnek.

    Könyvjelzők

    Folytatás...

    kijo 16 éve 0

  • Vörös riasztás: vihar várható!

    Minden évben 44 000 vihar csap le ránk villámokkal, energia kisülésekkel. Csak néhány ezer forinton múlik, hogy megvédjük az értékes elektromos berendezéseinket. Mit is tegyünk?

    Hálózati zavarszűrők

    Amikor megveszünk egy nagyértékű számítógépet vagy más elektronikai berendezést, például egy LCD tévét, nem is gondolunk rá, hogy a következő viharban akár egy rakás ócskavas is válhat belőle. Pedig, ha még rászánunk pár ezrest, akkor biztonságban tudhatjuk a féltett eszközt.

    A hálózati zavarszűrő egy egyszerű hosszabbítónak látszik, a lényeg belül van. Az Infosec által gyártott zavarszűrők védelmet nyújtanak a túlfeszültség és a hirtelen feszültségugrás ellen, megvédve a rájuk kapcsolt elektromos eszközöket: telefont, faxot, számítógépet, stb.

    Minden zavarszűrő tűzbiztos, éghetetlen műanyagból készült, szemben a széles körben használt kínai hosszabbítókkal. A csatlakozók védelmet nyújtanak a kisgyerekeknek, nem tudnak beledugni semmit a konnektorokba. Már ezért megéri otthon ilyet használni.

    A zavarszűrő felszerelhető a falra, ami főleg az irodákban előnyös, sőt kötelező megoldás. Egy vállalkozás esetében, az előírások szerint, semmilyen hosszabbító nem heverhet a földön, a falra kell rögzíteni.

    Folytatás...

    kijo 16 éve 9

  • Pluszos ház ikermotorral

    A puccos cikkünk után pillanatok alatt elfogytak az A+ házak. Most egy új dózis érkezett.

    Az új szállítmányban is benne van ez egyik kedvencünk, a Twin Engine BB. Nincs párja a házak között. Nem bírtuk tovább és kicsomagoltuk.

    Már a csomagolás sem a szokásos

    A dobozon két hatalmas ventilátor kép jelzi, hogy a belül nem akármilyen pléhdoboz utazik. A MaxPoint a csomagoláshoz Styrofoamot használ a kisebb mérete miatt. A műanyag hab nem morzsálódik, a kicsomagolásnál nem lesz tele a szoba Hungarocell golyócskákkal.

    Kerestük, hol vannak a szokásos kiegészítők: csavar, kábel, meg ilyesmi. Az nem lehet, hogy egy ilyen szuper házhoz nem adnak ilyeneket, de ráleltünk. Az összes alkatrész egy kis műanyag dobozban lapult becsavarozva az egyik 3,5'' drive helyére. Ha akarjuk, akkor ki se kell vennünk a kis dobozt, benne hagyva azokat a dolgokat, amiket most nem használunk fel. Így egy későbbi szerelésnél azonnal kéznél lesznek, nem kell keresgélni.

    A csomagban mindenféle sínek vannak, melyekkel csavarmentesen rögzíthetők a meghajtók a házba.

    Folytatás...

    kijo 16 éve 2

  • E8600: Még egy rekord megdőlt

    Az Olimpiát nézem és elképedve látom az eredményeket. Az úszóknál mi kell, hogy győzni tudj? Az egyik számban a régi világrekord megdöntése is csak a második helyre volt elég, ketten úsztak annál jobbat. A másik számban a régi olimpiai rekordnál öten voltak jobbak. Mi jöhet még?

    Közben olvasgatom az előző írásomhoz kapcsolt kommenteket és a net híreit. Nem rekordokat keresek, de most látom, hogy a Corsair ramok újra előkerültek: az E8600 CPU rekorddöntésében is szerepet játszott két 1 gigás modul.

    A új rekord a CPU-Z "igazolása" alapján 6721,63 MHZ (672,16 MHz * 10) egy Intel E8600 CPU-val. Azt nem tudni, hogy a screenshot a rendszer összeomlása előtt mennyivel készülhetett.

    A hír másik érdekessége, hogy az alaplap X48 chip-készletes volt az előző rekorderek által használt P35 és P45-ös lapokkal szemben.

    A rekordot Andre Yang, PhD. tudhatja magáénak, az igazolólap itt megnézhető.

    A rekordkísérlet előzménye az Intel augusztus 2-3.-án Japánban, Akihabarban megtartott nyári rendezvénye, ahol az Intel japán csapata egy E8500-at 6673.03 MHz-en (702.42 x 9.5) járatott. Ez hat nappal ezelőtt volt világrekord.

    Folytatás...

    kijo 16 éve 7

  • Új DDR3 világrekord

    A Corsair a Dominator nevű DDR3 memória moduljaival megdöntötte a sebesség világrekordot. Egy ASUS ROG Rampage Extreme alaplapba (X48 chipset) E8400 processzorral késztették gyilkos sebességre a Dominatort.

    Az új világrekord 2580 MHz (9-9-9-24 késleltetéssel), míg a processzor 645 MHz FSB-n működött. Az egész rendszert, alaplapot, processzort, chip-készletet és a memóriát is folyamatosan hűtötték, hogy tartsák az ideális -20 Celsius fokot.

    Az előző világrekord is a Corsair nevéhez fűződött, még májusban 2462 MHz-et értek el.

    A Corsair memóriákat a Dell, HP és Alienware eszközeiben találjuk meg, persze a kommersz változatot.

    kijo 16 éve 47

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.