2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • A dobos a zenész legjobb barátja: 1. rész, Mi vagyunk a Bitlisz fiúk

    ...szóval régebben írtam, hogy zenéltem. Már szögre akasztottam a dobverőket, a fizika törvényeinek fittyet hányva de sok sok évvel ezelőtt még javában összejártunk a régi barátokkal próbálni, hülyülni meg minden.

    Úgy indult az egész a 90-es évek közepén, hogy Joe haverommal egy utcában laktunk gimisként és folyton átmászkáltunk egymáshoz zenélgetni. Neki volt egy akusztikus gitárja, én meg egy cipősdobozon doboltam, amiben csörögtek ilyen kis fesékes tégelyek meg ecsetek, szóval megvolt a plusz effekt is. Később beszereztem egy kis bongót, ne legyek már olyan topis. Saját szerzeményeket próbálgattunk, általában rögtönzött szövegekkel. Később csatlakozott a zenekarhoz pár haver és együtt zenélgettünk szinte minden hétvégén.
    Volt így egy gitáros/énekes, egy dorombos/vokalista/zörgős, egy ritmusérzék nélküli csörgődobos/zajkeltő, egy bongós/ritmusszekciós (én) és egy alkalmi énekes/zajonc, aki sajnos hamar kiszállt, vagy csak a háttérben hallgatta ha zenélünk, de nem vett részt. A zenéléshez minden a szobában talált dolgot felhasználtunk. Volt ott kis fém tányér, fenyőmagok fémdobozban, félbevágott kókuszhéj, tejeskanna, csörgődob, műanyag vizesfakon, megszáradt mákgubó. A lényeg, hogy a ritmushangszerek mindig többen voltak, mint akik dallamot játszanak. Volt egy elhangolódott citera és egy olcsó vásári szintetizátor is.

    Folytatás...

    Käytöskukka 3 éve 6

  • Az irodai élet szépségei 2. rész: Termosztátor, a hidegosztó

    ....szóval aki dolgozott már nagy open officeban, az megtapasztalta, hogy az irodai hűmérséklet soha sem jó mindenkiek.

    Első ilyen helyen állandóan ment a harc. Egyik kollegina, aki nyáron is képes volt pulóverben jönni (nemcsak a légkondiban ült pulcsiban, abban jött dolgozni a kinti 35 fokban) folyton lekapcsolta a légkondit. Nem lejjebb vette, nem kérdezte meg, kikapcsolta. Aztán mikor már az iroda 80%-a majd megfulladt, meg mindenkiről folyt az izzadtság, akkor ment oda valaki ellenőrizni, aztán hangos kvaanyázások közepette visszakapcsolta. Kolléganő persze hamarosan megint arra járt aztán kezdődött az egész elölről.
    Csak azt nem értem, hogy ezek hogy nem látják, hogy csak ők fáznak és mindenki más, nagy open office esetén vagy 40 ember, meg szanaszét izzadja az ingét.

    Második helyen szerencsére nem volt ilyen probléma, itt viszont trehányak voltak a karbantartók a szellőzők tisztításával és ezért kaptam egy olyan hangelmenős, fulladva köhögős torokgyulladást, hogy azt hittem a mentő visz el. (Ez valahogy eddig minden helyen előjött egyszer. Nemrég új irodában kezdtem, még várom a hatást.)
    Ugyanitt egy felújítás alkalmával sikerült valahogy belevezetni a szennyvizet a szellőzőrendszerbe és napokig ültünk a pöcegödörszagban, mire kitisztították.

    Folytatás...

    Käytöskukka 3 éve 64

  • Az irodai élet szépségei 1. rész: Pilot

    Szóval meséltem, hogy a kábeltévé után inkább unalmas, multis munkát kerestem. Habár közel nem olyan kalandos, mint a korábbiak, itt is előfordulnak érdekességek.

    Mikor a kábeltévétől eljöttem, július közepén, a szerződésem még másfél hónapig érvényes volt a munkaerőkölcsönzőnél. 3 hét után viszont már felvettek az első multis helyre, szóval abban az évben az augusztus úgy alakult, hogy kilencedikétől járt a multis fizetés, de aug 30-ig még élt a másik szerződés, szóval szeptember 5-én kaptam 2 fizetést.
    Épp ekkor osztottak be az első éjszakás hetembe. Nem volt vészes, a szállodábn meg a kábeltévénél is éjszakáztam. Éjszaka csak ketten voltunk az irodában, ment a meló, kezeltük a beérkező dolgokat Ferivel.

    Feri a világ leglazább kollégája volt. Mind hozzáállásban, mind testalkatban. Az a fajta ember, aki úgy jár, mint egy marionettbáb. A székét is a legalacsonyabb állásba állította, a háttámlát maximálisan hátradöntve majd félig ülve, félig fekve a széken az így állmagasségban lévő asztalra nyújtotta a két karját. Így fogta az egeret és a billentyűzetet.
    Na a lényeg, hogy volt 3 ajtóval arrébb egy másik iroda, ahol az IT-sek voltak. Ezek az emberek olyan mennyiséget képesek voltak megenni, hogy mi csak hüledeztünk. Én sem voltam semmi (ma sem vagyok egy Nádszál Nándi) de ez rettenet volt. Általában fejenként két 50 centis pizzát rendeltek.

    Folytatás...

    Käytöskukka 3 éve 9

  • Azzal szeretnék kapcsolatban érdeklődni: Kivágott jelenetek (DVD extra)

    ...szóval pár érdekes sztori kimaradt a sorozatból, ami utólag jutott eszembe. Mindenféle összefüggés nélkül íme a rendezői kommentár és az előzetesek közé beszúrt menüpont:

    Az első szállodai melóm alatt, még a strandos szálloda előtt kicsivel. Ebben a nagyobb, kicsit előkelőbb szállodában még az idegenforgalmi tanulmányaim közben dolgoztam, mindössze 2 hónapot, decemberben és januárban. Épp éjszakai műszakban voltam, vendég nem nagyon volt, szóval ráértem ücsörögni a pult mögött. Egyszercsak betoppan az egyik vendég, egy 30-as angol nő. Kicsit kapatosan odalibbent a pulthoz és a kulcsát kérte. Néztem a polcon, de nem láttam.
    -A kulcs nincs a helyén, nem lehet hogy a szobatársa már felvitte?
    -Nem, egyedül vagyok a szobában.
    Nabasszus, most mi legyen. Kezdtem kicsit félni, mert derengett, hogy mintha egy másik vendég kérte volna ezt a kulcsot kb fél órával ezelőtt, de reménykedtem, hogy rosszul emlékszem. A biztonság kedvéért felhívtam a főnököt, hogy mi ilyenkor a teendő. Megnyugtatott, hogy minden szobához van pótkulcs ilyen esetre az irodában. Adjam oda a vendégnek, de kössem a lelkére, hogy reggel adja le a recepción (különben ami a szobában van azt meg köszöm szépen)

    Folytatás...

    Käytöskukka 3 éve 2

  • Kedvellek, mint embert IV. rész: Egy új reménytelenség

    ...szóval a gólyatáboros csajjal való szakítás előtt egy nappal a szokásos baráti társasággal (Julio, Baltazár meg a többiek) az egyik törzshelyen ültünk. Felfigyeltem a szomszéd asztalnál ülő társaságra. Csupa lány, köztük az egyik nagyon errefelé nézegetett. Átültem, beszélgetni kezdtünk majd haza is kísértem.
    Az rossz volt, hogy én Budapesten dolgoztam ő meg szülővárosomban, szóval csak hétvégente találkoztunk, de megoldottuk. Kb 3 hét járás után egyszer telefonon beszéltünk és folyton kérdezgette, hogy érzek-e valamit iránta. Hát nem nagyon tudtam mit válaszolni, mondom ennyi idő még kevés, hogy bármi komoly legyen. Aztán miután egész héten kérdezgette én végül mondtam, hát mondhatjuk, hogy igen. Erre annyit mondott, hogy akkor hétvégén lesz valami amit mondani akar.
    -Jó vagy rossz? - kérdeztem
    -Hát, nem tudom, majd eldöntöd.
    Na mondom kösz. A hétvégét azzal kezdte, hogy hát a hír az, hogy kedvel, mint embert, de nem úgy, mint én őt (Baszki, te kényszerítettél ki belőlem egy ilyen választ mert nem hagytál békén vele - gondoltam) és akkor szakítsunk. Csodálatos.
    -És ez szerinted nem egyértelműen rossz hír? - kérdeztem
    -Hát nem tudtam örülsz-e majd neki.
    -Nem örülök.
    -Jó, azt látom. De most haragszol rám?
    -Igen - mondtam kurtán, majd sarkon fordultam és otthagytam duzzogni.

    Folytatás...

    Käytöskukka 3 éve 9

  • 20.4 - III. rész

    ...szóval csendben telt a hétfő éjszaka. Leszámítva a másik szobából a folyosó másik végére költöztetett nénit, aki még mindig a "Nővér! NŐVÉRKE! NŐŐŐŐVÉÉÉRKE!!!" műsorral szórakoztatta a jelenlévőket. A szomszéd szoba ajtajára kitettek egy feliratot: Elkülönítő. Na mondom ez jó lesz, mert a szobába bemenni nem szabad, de a wc/fürdőszoba az közös. A szomszéd szoba lakói a következő pár napban ebből csak a wc funkciót használják a bezárt ajtón kiszűrődő, napról napra penetránsabb csípős hónaljszagból ítélve.
    Keddre két vizsgálatot írt elő a doki, hasi ultrahangot és mellkasröntgent. Reggel ráadásul kaptam egy 24 órán át rajtam lévő vérnyomásmérőt is, csak hogy érezzem, hogy áramlik a csí. Átcsoszogtam a vizsgálatokra, köntösben, papucsban, mint egy jó páciens. Kivártam a soromat, majd kicsit bátortalanul feküdtem a vizsgálóasztalra. A monitornál egy fiatalabb doktornő ült, az asszisztens pedig egy idősebb nővér volt. Úgy rángatta lejjebb a nadrágomat, mintha akarna valamit én meg csak pirultam, mint a naplemente ami szelet ígér. Szerencsére csak azért kellett ez a rángatás, hogy bekenjen azzal a trutyival amiben aztán tocsogtathatja a doki a kis ultrahangos cuccot.
    -Erre forduljon, arra forduljon, most tartsa vissza a levegőt.
    Hamar megvoltunk. Utána ahogy törölgettem magamről a zselét gondoltam, hogy csak nem talált semmi durvát, mert egyszer sem hallottam, hogy
    -TE JÓSÁGOS ÉG, AZ MI A FRANC???

    Folytatás...

    Käytöskukka 3 éve 9

  • 20.4 - II. rész

    ...szóval akkor ez 40.8?

    Na a lényeg, hogy az első éjszaka szerencsére nyugalomban telt, csak a szomszéd néni dumált néha a nővéreknek, hogy jöjjenek segíteni, de ha becsuktam az ajtót akkor egész halkan hallottam csak. A három, amiről a nővér beszélt a hajnal három órai vércukor mérés lett volna, de szerencsére elfelejtették. Vagy csak nem gondolták fontosnak. A lényeg, hogy hatig hagytak aludni, vagyis hát feküdni, mert elég kényelmetlen volt az ágy.
    A reggeli cukor még mindig rossz, de megnyugtatott a nappalos nővér, hogy rendeződni fog. Ő hozta be az inzulintollakat is és megmutatta hogy kell használni, levegőtleníteni a tűt, patront cserélni meg minden. Őt amúgy fejben Metál nővérnek hívtam. Ilyen piercinges meg csomó kis karika a fülében. Hosszú pirosasra festett haja és a nyakán meg a karján mindenféle tetoválások voltak. Amúgy nagyon aranyos volt ő is.

    Ebéd után kimentem megnézni, hogy, "Na itt a kert." Körbejártam a birtokot. Láttam, hogy vannak fák, kis járdák a fák között, meg egy nyomasztó hátsó udvar ahová a szoba ablaka néz. Mikor visszaértem a folyosóra a nővérszobából kijött az egyik nővér:
    -Jó napot. Segíthetek? Kit keres?
    -Jó napot. Itt vagyok a 8-asban.
    -Ja, csak fura volt, hogy magától sétál. Itt a folyosón senki nem kel fel magától.

    Folytatás...

    Käytöskukka 3 éve 0

  • Kedvellek, mint embert: Tokyo drift

    ....szóval ezt a témát ígértem, hogy folytatom, habár a szállodás/ügyfélszolgálatos sztorik sikerét nem hiszem hogy felülmúlja bármi is.
    Ott fejeztem be múltkor, hogy a borozós, nyaralós helyen milyen kalandjaink voltak. Nem sokkal ezután döntöttem úgy, hogy felköltözöm Budapestre szerencsét próbálni.

    Mármint munkaügyben.

    Ok, nemcsak munkaügyben, na, különben nem ebben a sorozatban lenne ez a rész.

    Szóval mikor kedves szállodai főnököm előállt a zseniális tervével, hogy papíron kirúgja a recepciósokat, de maradjunk ott feketén, akkor kezdtem el munkát keresni Budapesten. Persze bejelentkeztem a munkaügyi központba is mint álláskereső meg dolgoztam is, de csak kb 3 napot hetente. Ezzel a módszerrel a munkanélküli járadékkal és a részfizetéssel a heti 3 napért magasan több vot a havi bevételem mint bármikor is az elmúlt 4-5 évben. Ez sokat elmond a szállodai helyzetről és hogy miért mentem inkább el. Miközben böngésztem a hirdetéseket online, üres óráimban a Chat.hu-n lógtam. Itt megismerkedtem egy lánnyal, akivel aztán találkoztam is párszor, mikor Budapestre jöttem interjúkra. Elmentünk kávézóba, moziba, a szokásos első pár randis klisék megvoltak. Úgy voltam, na most talán véget ér az eddig leírt szerencsétlenség ezen a téren.
    Pontosan felköltözésem után egy nappal, az új munkahelyen töltött első nap után ismét találkoztunk. Sétáltunk a városban, majd csak annyit mondott:

    Folytatás...

    Käytöskukka 3 éve 4

  • 20.4

    ...szóval nagyon régen írtam bármit is. Igen, tudom, hiányoztak a csapongó, panaszkodó, sehonnan sehová nem vezető történeteim.
    Na, a lényeg, hogy így 40 előtt nem sokkal úgy gondolta a szervezetem, hogy elege van már abból, hogy ilyen jól érzem magam és sürgősen tennie kell valamit. 2020 december vége felé elkezdett zavarni, hogy állandóan szomjas vagyok, hiába iszom vödörszámra a vizet. Aztán 2021 január elején elkezdtem panaszkodni, hogy minden olyan homályos. OK, szemüveges vagyok, de akkor is fura volt, hogy hirtelen romlott kb. 2 dioptriát. Először a a ködös, szürke időre meg a sok munkával járó stresszre fogtam, gondoltam, majd ha jön a naposabb idő elmúlik, de csak nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy valami nagyon nem stimmel. Január közepén a látásom már kifejezetten zavaróan rossz volt. Pont ekkor jött az email, hogy menjünk be az irodába (ekkor már március óta home officeban voltam) mert a karácsonyi meglepetést átadják. Hát, a meglepetés ipari mennyiségű Lindt csoki és bonbon volt. Habár nem vagyok nagy csokis, ezt a fajtát pont nagyon szeretem. Hazavittem, mondom OK, egy darabot engedélyezek, de majd beosztom, mert ez tényleg nagyon finom és tartson minél tovább.

    Másnap délelőtt, mivel némi Google böngészés elültette a fejemben, hogy a magas cukor okoz szomjúságot és látásromlást, kölcsönkértünk egy mérőt és megmértem a vércukromat.

    20.4
    Húsz
    egész
    négy
    !!!

    Folytatás...

    Käytöskukka 3 éve 3

  • Kedvellek, mint embert II. rész: De jó, hogy tegnap nem ittunk annyit

    Utólag végigolvasva ez a rész nem annyira kesergés a félresikerült kapcsolatok felett, hanem inkább átvezető a vidéki és a budapesti történetek között. Aaaanyway attól még szórakoztató, szóval nem fosztalak meg titeket tőle.
    Miközben a szállodában dolgoztam, a szabad hétvégéket ugyanott töltöttük Julioval, Baltazárral meg a szokásos társasággal, mármint ugyanabban a városban, csak a borozóknál. Főleg nyáron minden hétvégén remek bulik voltak, élőzene, sok ember, turistacsajok. Habár én továbbra se mertem odamenni senkihez józanul, a helyi überbrutál bor mindig segített ezt legyőzni. Egyik alkalommal még időutaztam is. A törzshelyen ücsörögtünk, mellettem Baltazárék arról beszélgettek, hogy milyen taktika kell ahhoz, hogy a lehető legmenőbb énjüket előtérbe helyezve tudjanak odamenni a szomszéd asztalnál ülő lánycsapathoz, milyen kifejezésekkel tudják leginkább érzékeltetni, hogy itt bizony vezéregyéniségekkel van dolga a hölgyeknek és ne is próbáljanak ellenállni. Én eközben egymás után dobáltam szabad kézből gallér mögé a borokat az esélytelenek nyugalmával. A 23. pohárnál aztán történt valami. Mikor megfogtam a poharat, még a srácok mellett ültem. Felemeltem, lehajtottam a bort és a poharat a lányok mellett ülve tettem le, az ő asztalukra. A reakciójukból ítélve egy ideje már beszélgettünk. A szomszéd asztalnál Baltazár és Julio döbbenten nézett. Én szóba elegyedtem az egyik lánnyal, majd kértem még egy palack bort bent a pultnál.

    Folytatás...

    Käytöskukka 8 éve 3

  • Kedvellek, mint embert I. rész

    …szóval rettentő régen írtam, utólag is elnézést, hogy megfosztottalak titeket ettől az élménytől. Mostantól újra igyekszem rendszeresebben írni. Kezdjük is egyből egy több epizódossal.

    ….szóval sosem voltam az a macsó típus. Igazából nincs velem semmi baj, legalábbis nekem azt mondták.
    A lényeg, hogy mielőtt ez a fantasztikusan jóképű, remek humorú, magabiztos, igazi favágó kötőjel viking harcos lettem voltak azért történések, amik akkor kellemetlenek voltak, de mára inkább csak jó sztorik.
    Az egész azzal kezdődött, hogy kb 10 éves koromban láttam a tévében, talán a Zenebutikban (tudjátok: Juhász Előd, fikuszok, miazmás) Sabrina Boys, boys, boys című örökzöldjének a videoklipjét. Habár kicsi voltam még, hogy pontosan tudjam, de azt tudtam, hogy ez nekem nagyon tetszik. (vagyis ezek nekem nagyon tetszenek ;) )

    A bulizásba egy régi jóbarátom, nevezzük Baltazárnak, vitt bele. A legtöbb alább leírt esetnél ott volt ő is és ha ott volt valahogy akkor történtek a legemlékezetesebb (egyet kivéve, majd a II. részben bővebben) dolgok.
    Szóval az egész azzal kezdődött, mikor a korábban említett legendás szállodában kezdtem dolgozni. (OK valójában még gimiben, de az inkább csak szánalmas volt, nem vicces.)

    Folytatás...

    Käytöskukka 8 éve 1

  • 'Az osztály zsongása lassan elcsendesedett."

    ...szóval régen rengeteget olvastam, ez mára sajnos időhiány és ellustulás miatt háttérbe szorult. Max annyit csinálok, hogy Youtube-on hallgatok hangoskönyveket. Legutóbb pl a Piknik az út szélén-t, ami a Stalker című film alapjául szolgált. A filmet direkt csak a hangoskönyv után néztem meg és így, az alapok ismeretében nagyon nagyon tetszett.
    Na a lényeg, hogy egyik első emlékezetes könyves élményem a Tüskevárhoz kötődik. Még általános iskola alsóban, talán harmadikban vagy negyedikben ez volt a kötelező olvasmány nyárra. Emlékszem pontosan, hogy hogy kezdtem el olvasni. Egyik délután ültünk a nappaliban anyummal és tesómmal és néztük, hogy kint hogy szakad az eső és mekkorákat villámlik. Ilyen félhomály volt bent, habár kora délután volt, de olyan vastag felhők jártak az égen, hogy teljesen eltompították a Nap fényét. Mikor elvonult a vihar és kisütött megint a Nap olyan erős fény lett, hogy csak hunyorogva tudtam kinézni az ablakon, mert a vizes út, a vizes fű és még a fák vizes levelei is csillogtak a napfényben megsokszorozva azt. Ekkor a könyvespolcon a már akkor is régi, kopott, megsárgult Tüskevárra vetült pont a fény és azonnal levettem a polcról, hogy ott a kanapén, az eső utáni csillogásban olvasni kezdjem. Az első mondattól az utolsóig minden betűje maga volt a szórakoztatás. Sokszor hangosan felnevettem, a vihar jeleneten meg kb úgy izgultam, mintha én is ott lettem volna.

    Folytatás...

    Käytöskukka 8 éve 5

  • "De még azt hagy mondjam már el..."

    ...szóval régen sokat utaztam buszon, vonaton iskolába, később melóba.

    Érettségi után szülővárosomtól uszkve 30 kilométerre lévő városba jártam iskolába minden reggel busszal, hogy remek képességeket szerezzek a későbbi cro magnoniak kezelésére. Hogy mennyire sikerült, azt az előző 3 bejegyzésben leírtam :) Ez a kb 30 perc oda 30 perc vissza minden nap három éven át pont arrra volt jó, hogy nagyon jól megismerjem az utazóközönséget, és köztük az egyik legbosszantóbbat: a bárkivel beszélgetést kezdeményezőt. (későbbiekben BBK). Miután Budapesten kezdtem dolgozni akkor a haza és visszavonatozások alkalmával volt ezekhez szerencsém.
    Mindig az idősebb korosztályhoz tartozik, de nemtől teljesen független jelenség.
    Legtöbbször egy pusztába kiáltott megjegyzéssel indít, hogy behatárolja a lehetséges célszemélyeket még a buszmegállóban. Pl:
    -Jaj de meleg/hideg van megint. (évszaktól függően)
    -De soká jön ez a busz.
    -Régóta várunk már.
    Ilyenkor az egyetlen dolog amit tehet az ember ha nem akar áldozatul esni az, ha nem reagál, sőt, akár el is fordítja a fejét. Jaj annak aki csak bólintani mer a BBK hozzávetőleges irányába. Ilyenkor emberünk azonnal felveszi a szemkontaktust, majd biccent és szorosan a bólintó mellé furakszik, hogy a buszon a lehető legközelebb üljön/álljon hozzá. Felszállás után amint az ajtó becsukódott, ezzel elzárva a menekülés útvonalát azonnal indít is.

    Folytatás...

    Käytöskukka 8 éve 14

  • "Azzal szeretnék kapcsolatban érdeklődni: III/III. rész, Nem érdekel, oldja meg!"

    Prevously on Azzal szeretnék kapcsolatban érdeklődni.

    OK nem húzom az időt. :)

    ...szóval a műholdas szolgáltatónál fél év után elegem lett a kollegina nyávogásából, meg abból, hogy a reggeli buszozástól kezdve az esti zuhanyig folymatosan szakadt rólam a víz. Csak mégegy sztori erről a lükéről, hogy érezzétek hogy árad a csí.
    Szóval egyik hétre a baráti társasággal épp a minden évben megrendezett vidéki nyaralóban döglés egy hétig, esténként bográcsozás a kertben aztán irány a pincesor és tánc és ivás hajnalig típusú összejövetelt terveztük. Az előző héten én már hétfőn fel voltam dobva, hogy de jó lesz egy hét pihenés a barátokkal. Csendes, nyugis helyen, hegyek között (amúgy ugyanott, ahogy a szállodában dolgoztam, szóval nosztalgiafaktor is befigyelt). Mikor már csütörtök volt akkor említettem meg a többieknek, hogy de jó lesz, már csak két nap és megyek szabadságra. barátokkal pihenés, stb. Erre kedves drága egyetlen kicsi szívem csücske ennyit tudott mondani:
    -Jól van menj akkor! Ha ennyire utálsz itt dolgozni, akkor miért nem lépsz ki? Szerintem ez a legjobb munkahely és akkor te meg el akarsz innen menni. Miért utálod ennyire? Bla bla bla, nyá nyá nyá.
    Én csak álltam ott döbbenten. Kellett pár nap mire előjöttem egy rendes válasszal, annyira pofán csapott ez a kirohanása. Csak hát akkor meg már késő volt, szóval fogmosás közben a tükörnek mormogtam el, hogy:

    Folytatás...

    Käytöskukka 8 éve 14

  • "Azzal szeretnék kapcsolatban érdeklődni: III/II. rész, Fasza"

    Previously on Azzal szeretnék kapcsolatban érdeklődni:

    -Egyedül jöttem, ha a feleségem telefonál.
    eeeeepppoááázsöööö
    -Jónapot, négy felnőttet kérünk (ketchuppal mustárral).
    -folyton ilyen buziságok mennek.
    "papirro culli"
    -Ha nem tudunk együtt élni, egyedül fogunk meghalni!

    Dűűű, dűűű, dűűű DŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰÚÚÚÚÚMM. TUUUHHH!!

    ...szóval miután otthagytam a szállodai recepciósok csillogó életét úgy gondoltam, hogy székes fővárosunkban próbálok szerencsét. Elsőnek egy műholdastévé szolgáltatónál lettem először telefonos, majd személyes ügyfélszolgálatos. Eleinte féltem a telefonos melótól, mert a kezdettől fogva arról szólt a tréning, hogy majd személyes ügyfélpultosok leszünk, de végül nagyon jó volt a telefonos részbe is belekóstolni.

    Nos mivel műholdas tévéről van szó, ahhoz meg nem kell kiépített infrastruktúra, elég ha áram van a házban ezért az utolsó tanyán is voltak ügyfelek. Igazából a legjobb sztorikat a szerelőktől hallottuk akik kimentek Brutálné Drabális Krasznosztykajáékhoz Csenkeszbüdellőre, hogy miután a falat és a kéményt is életveszélyesnek nyilvánították, felrakták az antennát a kerítésre. Onnan meg a kedves Vasas szomszéd 2 nap múlva kölcsönvette MÉH telepre szállítási céllal. Volt olyan ház, ahol se víz se gáz, az áram is generátorról ment, de bent figyelt egy régi tévé és erre kellett rápattintani a műholdvevőt.

    Folytatás...

    Käytöskukka 8 éve 11

  • "Azzal szeretnék kapcsolatban érdeklődni: III/I.rész, A készülő vihar"

    Exkluzív, bővített kiadás :)

    ...szóval, dolgozói pályafutásom elejét a szakmámban töltöttem, mint szállodai dolgozó, majd még 2 évet húztam le telefonos ügyfélszolgálaton, mielőtt belefáradtam és valami nyugisabb, ámde jobban fizető állás után néztem.

    Ha a szállodai részt nem is, de egy bármilyen ügyfélszolgálatos munkát ajánlottá tennék, ha nem is kötelezővé minden frissen végzett diáknak. Az ember megtanulja megbecsülni a szolgáltatóipar összes ágában dolgozót és soha többé nem lesz türelmetlen és követelőző boltossal, pincérrel pultossal, stb, hacsak nem bunkó ő maga is. Bár akkor is inkább csak szembesíteni kell a saját bunkóságával.

    Szóval, könnyedebbre véve a témát néhány szórakoztató élményt osztanék meg, mert ezekből rengeteg volt és tanulságosak, hogy milyenek is az emberek valójában.

    Egy vidéki kisvárosban voltam szállodai recepciós 4.5 évig. Itt szembesültem azzal, hogy nálunk milyen sok ember csalja a férjét/feleségét. Minden héten volt minimum 2-3 olyan vendég, hogy pl Gipsz Jakab és Húgyos Józsefné egy kétágyas szobában, kápéval fizettek, nem kértek számlát. Sőt sok ilyen párnál volt, hogy megjelent a fickó a recepción késő este, letett egy 5000-est a pultra, hogy
    -Egyedül jöttem, ha a feleségem telefonál.

    Folytatás...

    Käytöskukka 8 éve 12

  • Tejet kérek, csokisat!

    El sem hiszem, hogy végre eljött ez a nap is. Reggel kávézás közben kivételesen a tévéket néztem, Közben Kaytöskukkáné pizzát hidratált a konyhában (4-es hidtrátszinten a legjobb). Reggeli után felvettem önbefűzős Nike cipőmet, méretre igazodó kabátomat és színes baseball sapkámat, kifordítottam a nadrágom zsebét és hónom alá csaptam a légdeszkát, hogy elinduljak melóba.

    Gyerekkorom és felnőttkorom meghatározó filmtrilógiája a Vissza a jövőbe. Anno pici szülővárosom még picibb mozijában láttam először és nem hittem a szememnek. Mikor a második rész ment valahogy év vége felé jártunk. Mikor a végén egyből ajánlották a harmadik, befejező részt nagyon fellelkesültem, de lelohadt a jókedvem, mikor kiírták: Jövő karácsonykor a mozikban. Egy évet kellett várni a befejezésre, de megérte.
    Mai napig minden egyes pillanatát ugyanúgy élvezem, mint gyerekként a moziban. Habár igazi rajongónak tartom magam, van olyan ismerősöm, aki az első részt majdnem teljes egészében szó szerint tudja idézni. Jól elvagyunk mikor fél óráig csak Vissza a jövvőbe idézetekben beszélgetünk. Ráadásul a mindennapokban is simán kicsúszik néha a számon, hogy: "Te magasságos!" vagy hogy "Mi van, nyuszi vagy?" esetleg mikor kiveszek valamit a sütőből: -Mi az, Doki, forró? -Nem, hideg. Jéghideg.

    Szóval emeljük cukormentes Pepsinket magasra Marty McFly és Dr Emmett Brown egészségére!

    Käytöskukka 9 éve 23

  • "Rise and shine, Mr. Freeman! Rise and shine!"

    ...szóval... Az utóbbi években valamiért el lett kényeztetve a gamer társadalom. Egyre gyakrabban látni olyan youtube videókat ahol valami új AAA kategóriás játék grafikáját szidják, hogy ilyen csúnya meg olyan csúnya és ezért, és csak ezért már le is van pontozva, mint "Az év legszarabb játéka".

    Mint minden bejegyzésnél: akinek nem inge, ne vegye magára.

    Nálam még a múlt évezredben kezdődött a játékszenvedély. Kis Pentium 100-asommal, 32 Mb RAM-mal, meg egy 650 Mb-os winchesterrel. Te jó ég! A Quake egész jól ment, a GTA 1024x768-ban már akadozott. Need For Speed első részét meg anno csukott szemmel végig tudtam volna vinni, annyit játszottam vele. Akkoriban nem volt fontos a grafika, örültem, ha jól nézett ki valami, de nem az volt a prioritás. Manapság is így van. Továbbra is a kedvenc GTA-m a Vice City, pedig azóta mennyit fejlődött a technológia, de egyszerűen az a hangulat utánozhatatlan. Azért az nagy teljesítmény, hogy én, aki ki nem állhatom a 80-as évek zenéjét, ezeket a számokat megszerettem, mert olyan jó elmékek fűződnek hozzájuk.

    Folytatás...

    Käytöskukka 9 éve 14

  • Filmrajongás: Harmadik fejezet, avagy nem kell minden filmet amőbáknak is megérteni

    Hogy ne kelljen 3 percenként magyarázkodnom, ezért módosítva:

    ...szóval... Volt ez a Halálhajó (Death if good, hehe) vagyis Event Horizon című film. Többek között ebben jött elő az a klisé, ami sok sci-fiben lecsapja a "nagyon szakértő tudósok szakértenek valami nagyon szakérteni valót" jeleneteket, Mikor beszélgetnek valami tudományosról és szakzsargonban, de akkor is érthető módon, de ekkor az egyik tudós azt mondja a másiknak, hogy: De pontosan mire is gondolsz?, ami filmes nyelven azt jelenti, hogy: Most akkor a vászon, tévé, monitor, (leírni is borzasztó) telefon előtt ülő tompa agyú, előre ugró állkapcsú, cro-magnoni, páros ujjú, recés gyomrú, nyitvatermő, Balatonberényben világot látott, csempeszobában felnevelt nézők kedvéért mondjuk el mégegyszer, és rajzoljunk, mutogassunk hozzá, különben azt mondják, hogy szar a film, mert nem értik. Ebbena filmben pl az interdimenzionális utazást az egyik zseniális tudós a másik zseniális tudósnak a félbehajtott papírlap ceruzával átszúrós módszerrel magyarázza el. Mintha nem tudná egyébként a másik, hogy mi az a féreglyuk és hogy működik. Ha a nézők közül valaki nem tudja az magára vessen, ez kb a 3465349657723498756287-edik olyan film amiben szó van erről, igazán felfoghatta volna eddigre.

    Folytatás...

    Käytöskukka 9 éve 29

  • Bussza(l) meg(yek)

    …szóval…Minden nap busszal megyek melóba, hazafelé meg gyalog. Vagy haza is busszal, ha esik az eső, vagy túl meleg van, vagy nincs kedvem gyalogolni, vagy lemaradok a Hegyi doktorról...

    A lényeg, hogy sokat jövök, megyek tömegközlekedéssel, általában ugyanazzal a 2-3 járattal, kb minden nap ugyanabban az időben. Ilyenkor az ember az évek során már felfedez a napi utazgatások során ismerős arcokat, akikkel mindig egy buszon/villamoson megy. Csak azt nem értem, és erre egy ismerősöm hívta fel a figyelmemet nemrég, hogy a többi ember milyen logika alapján cserélődik minden nap. Ok, hogy ilyenkor van némi fluktuáció, meg lehetetlen minden nap ugyanazzal a 20-30 ismeretlennel pont egy buszra szállni. Az viszont tényleg fura, hogy minden nap más embereket látok az ugyanakkor érkező, ugyanazon az útvonalon közlekedő buszon. Ezek minden nap máshol dolgoznak? Vagy ezek ilyen random NPC-k életem akciómentes GTA-jában?
    Ha már tömegközlekedés, akkor azt nem értem még, hogy miért csak és kizárólag én szoktam izzadni nyári reggeleken a légkondi nélküli buszon. A többi 30 ember mit csinál? Nem lihegnek, mint a kutya. Egyszerűen állnak mellettem, van, aki pulóverben, hogy szakadna meg, és csak bámulnak ki a fejükből. A légkondi vagy a 10 fokozatból 0.000002-esen van, vagy nincs is, az ablakok meg zárva. Én meg a buszra szállás pillanatában érzem a kis izzadtságglóriát a fejemen és már csorog is le a nyakamon. Fantasztikus érzés.

    Folytatás...

    Käytöskukka 9 éve 21

  • Már megint igazam van

    ...szóval...Nem minden esetben derül ki, hogy igazam van egy témában, de ha nagy ritkán igen, akkor az úgy fel tud dobni, hogy namég.

    Előre leszögezem: akinek nem inge, ne vegye magára.

    Már gimiben, tehát az 1500-as években mondtam, hogy a velem kb egykorú lányok ha állandóan buliznak, erősen sminkelik magukat és cigiznek, mert azt hiszik az menő, holott rohadtul nem az, akkor 30 éves korukra úgy fognak kinézni, mint a saját nagymamájuk. Ez a véleményem azóta csak egyre erősödött, ahogy látom az utcán reggelente a múmiára sminkelt kis tizenéves csajokat cigivel a szájukban.
    A másik, ami nekem mindig bosszantó volt ez a gyerekprodukáltató szülő, a gyerekajnározással, meg jaj hát sztár lesz, olyan szépen énekel / táncol / hasít atommagot. Aztán ebbe a Dáridón meg Házibuli Attilán meggárgyult nagymama is beszáll meg a szomszéd néni, meg ángyom meg a térgye, szóval mindenki. Senki ne értse félre, a tényleg tehetséges gyerekeket érdemes támogatni, nézze meg bárki a Virtuózokat például.

    Folytatás...

    Käytöskukka 9 éve 12

  • "Van egy zenekarunk, gyere el a következő koncertünkre!"

    ...szóval... van ez a zenekarosdi, amiben, mint az elmúlt pár évben kiderült számomra, sokkal több ember van benne, mint gondoltam. Ebbe persze én is beletartozom, én is zenélek de nem annyit és nem azon a színvonalon, hogy ebből élnék. Ugyanolyan 9-től 5-ig melóm van, mint sokmindenkinek.
    Valahogy ez a zenekar dolog külföldön, főleg USA-ban nem úgy megy, mint nálunk. Mintha a hazai amatőr zenekarok fegyelmezettebbek lennének. Mennyi olyan bejegyzés van blogokon, meg persze a Youtube is tele van vele, hogy béna zenekarok béna számok feldolgozását játszák egy koncerten, bénán. Valahogy ott ennek hagyománya van, hogy "Hú, alapítsunk zenekart. Egyikünk sem játszott soha semmilyen hangszeren, de tökmindegy." És akkor 3 óra próbálás után kiállnak a helyi Walmart parkolójába és eljátszák a Smoke on the watert meg még 3 klisé számot, de fülfájdítóan rosszul. Ilyenkor mindig ugyanaz jut eszembe, mint a hazai tehetségkutatókon a válogatás nézése közben: Ezeknek az embereknek nincs egy darab olyan barátja vagy családtagja, aki leül velük, hogy: "Figyelj, szerintem nem kéne erőltetni, felveszem, ahogy énekelsz/játszol és meghallgathatod, hogy nagyon nem jó." ?

    Folytatás...

    Käytöskukka 9 éve 7

  • Nevezzük inkább rajongásnak, de attól még: második fejezet

    …szóval… Az animációs filmeket kicsi korom óta szeretem. Mai napig van egy csomó, amit szívesen nézek újra, mert felnőtt fejjel újabb poénokat fedezek fel benne. Pl a rettenetes szóvicceket a Dr Bubó-ban: „Az elefánt trombitaszólóval lépett fel…a közönségre. A dízőz művésznőnek meg elcsuklott a hangja, mert az oroszlán kísérte.” Az is mostanában esett le fogmosás közben (az ember bámul a tükörbe és csaponganak a gondolatai….) hogy nemcsak Bubó a kókler, hanem maga a boa is akitől a valószínűleg hamisított, vagy vásárolt diplomát kapta.”Füllentett a hüllő, az a vén bolondos. Csak úgy rektor úr ő, ahogyan én orvos.”
    Aztán ott van a Mézga család, hát az valami zseniális. Dr Máris Ottokár 100% hogy valós személyről lett mintázva. Ilyen szomszédja mindenkinek volt már.

    - Jó napot kedves Mézga szomszéd, sajnos épp most fogyott el.
    - Micsoda?
    - Hát amit kölcsön akart kérni.

    - Nem vállalom annak az ifjú hölgynek a nyelvtan korrepetálását, aki pontos j-vel írta az ajtómra, hogy „Hüje Máris”.
    - De miért nem vállalja?
    - Mert ami összeget én kérnék, azt maguk előbb lealkudnák a felére, aztán tőlem kérnének kölcsön, hogy kifizessék a negyedét.

    Folytatás...

    Käytöskukka 9 éve 4

  • Filmsznobizmusom rövid története, első kötet, első fejezet

    ...szóval... Nagy filmrajongó vagyok. Sokan azt mondanák, egyenesen filmsznob. Van, aki ki is mondja  Ez van, nem tagadom.
    Ez persze nem azt jelenti, hogy lenézem Hollywoodot és csak és kizárólag fekete-fehér azerbajdzsáni filmdrámákat nézek amikben a vak tangóharmonikás hermafrodita a láb nélküli anyja által húzott talicskán járja be a Szaharát, hogy megkeresse 5 éve rákban és AIDS-ben egyaránt elhunyt apja holttestét. Ez azt jelenti, hogy pl elvből nem néztem meg a Minyonokat (Minion rohadtul nem minyont jelent, de tökmindegy) mert a franc se kíváncsi egy csapat idióta sárga kapszulára, akik jaj hát furán beszélnek és jaj hát nem beleestek a trutyiba? Jaj hát móka és kacagás.... NEM!A Gru is sokkal jobb lett volna nélkülük, vagy mittudomén, nem ennyire kihangsúlyozva ezeket a kis gyökereket.
    Nemrég olvastam egy hozzászólást valamelyik film trailerénél Youtube-on, hogy „Ezt nem úgy kell nézni,mint a többi filmet, hogy elolvasod Wikipedián a sztoriját, aztán megnézed az akciósabb jeleneteket, a dumálós részeket meg áttekered.” Mondom, mi van? Ez egy létező filmnézési mód? És akkor jönnek Előreugró-állkapcsúék, hogy: He, gecc, nem értettem az Eredetet, meg F***om, he, hát tök érthetetlen ez az Interstellar. Talán ha nem a telefonon nézted volna, vagy nem tweetelted volna végig a moziban akkor értetted volna. Én valami agyontekert sztorit vártam ezek alapján az Inerstellartól és a végén azt nem értettem, hogy én miért értettem a filmet.

    Folytatás...

    Käytöskukka 9 éve 18

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.