2022. május 27., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • A.P.R.P.M. mod

  Asus csúcshardverekből megépült egyedi számítógép, ami a Bit-tech.net oldalon a hónap módjai frissítésében 1. lett.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 5 éve 60

 • Asus Maximus IX Extreme

  Nem új keletű dolog, hogy asus alaplapokkal tesztelek, illetve ezek felhasználásával különböző számítógép modok születnek, de ami most került hozzám hardver, az bátran mondhatom hogy a legextrémebb minden eddigi közül.
  Az alaplap érkezésére már korábban fel voltam készülve, mondhatni tűkön ülve vártam, mikor érkezik meg hazánkba, azon belül is az Asus Magyarország Kft-hez, hogy a szükséges marketing bemutatkozások után nálam landoljon. Mivel egy olyan lapról beszélünk, ami gyakorlatilag úttörő a maga nemében, így természetesen magától értetődik hogy erről egy gyors bemutató szülessen.
  A teszteléshez használt hardverek: Asus maximus Ix Extreme alaplap, i7 7700K cpu, 2*8Gb Gskill 3600CL15 ram, HyperX predator M.2 240Gb ssd, corsair 1200W psu, valamint a hűtést ellátó 750W hűtési teljesítményű chiller.

  Folytatás...

  jones965 5 éve 23

 • Master Maker ROG edition

  A hazai Asus és Coolermaster képviselete és a német Nanoxia támogatásával egy újabb házmód született.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 6 éve 31

 • Modding: Oázis ROG monitor

  Egy Sony Trinitron síkképcsöves monitor került átszabásra csúcshardverekkel megspékelve és vízhűtéssel kiegészítve.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 6 éve 109

 • 10th anniversary ROG-mod

  Hosszú hetek és hónapok elteltével ismét itt vagyok, ami azt jelenti sok olvasóm számára, hogy ismét egy újabb munkába fogtam. Nos ez majd mennyire fogja örömteli percekkel kiszolgálni a nagyérdeműt, azt hogy is mondjam, rajtam fog múlni. Na tehát, kezdjük sorban.
  Már mint említettem, egy év is eltelt lassan, hogy végeztem az előző munkámmal, a ROG line moddal. Terveztem, hogy majd az idei Veletech modding versenyen megmérkőzök a többi nívós alkotással, de sajnos ez más fontosabb esemény miatt elmaradt, Nézzük a jó oldalát: idén biztosan új győztest avatnak. :)

  Jelen munkám legrégebbi és legbőkezűbb szponzora továbbra is az Asus Magyarország, melyhez nem kisebb hardvereket biztosítottak, mint egy Rampage V Extrem alaplap, hozzá 4*4 Gb HyperX memória kitt, és hát nem utolsó sorban a megjelenítésért felelős GTX980Ti Mátrix platinum.

  Folytatás...

  jones965 6 éve 8

 • Asus ROG Line mod

  2015.05.03. Vasárnap

  Elkövetkezett ismét a tavasz ami önmagában még nem hír, hiszen ez történik minden évben a tél elmúltával.
  Nálam ez abban testesül meg, hogy az immár hagyományosnak számító moddinghoz hozzáfogtam. Ezúttal ismét egy nyereményházat fogok átalakítani, amit a Guru3D 2014 decemberi hónap modjáért kaptam. Itt 200 $ értékben választhattam a Corsair web shop-jából, és egy Air 240 házikóra és egy H90 processzor hűtőre esett a választásom. Utóbbit mikor kipróbáltam, már megbántam hogy ezt választottam, no nem a teljesítménye miatt, hanem a szivattyú által keltett förtelmes hangtól. No mindegy, valamit majd kezdek vele.

  A hardverek, amiknek természetesen oroszlán részét ismét az ASUS-tól kaptam, az alábbiak lesznek.

  Ház: Corsair Air 240 White
  Alaplap: Asus Maximus VII Impact
  Vga: Asus GTX 780Ti Matrix Platinum ( ehelyett a mérete miatt egy mini GTX 970 került beépítésre)
  Cpu:i7 4790K
  Ram: Corsair Dominator
  Psu: Cooler Master V750

  Folytatás...

  jones965 7 éve 14

 • LN2 Asus Matrix vrm mod

  Az asus hazai képviseletének jóvoltából van szerencsém olyan hardverek tesztelésére, és ezek felhasználával moddolásra, amik beszerzése nem kevés anyagi teherrel járna. Jelen írás most az előbbit mutatja be.
  Egész pontosan egy GTX980 Matrix Platinum kártyáról van szó, ami sajnos a képviseltre is már hibásan érkezett. Az ottani kollégáknak sikerült a hűtését rendbe tenni, de a kártya továbbra is rakoncátlankodott, így kértem őket, ha van rá mód, elhoznám és megpróbálok élete lehelni belé. Kértem ezt azért is, mivel az asus a HWBOT.org-al közösen meghirdetett egy challange-t, asus oc showdown címen. Ebben az utolsó versenyszámban a Fire strike benchmarkot kell futtatni extrem módban, és hát erre a legalkalmasabb kártya a maxvell alapú gpu.

  Hazaérve a kártyával egy gyors default teszt, a kártya hibátlanul működik. Nocsak, vakarom a fejem, ezek szerint még sem lehet itt akkora gond, viszont bármilyen értékű feszültség és órajel változtatására a kártya azonnal black sreen-el válaszolt, majd a gép újraindult. No ennek fele sem tréfa, a kártyát megszabadítottam a kosztum hűtésétől, és nagyítóval tüzetesen szemügyre vettem a vrm szészeket. Feltűnt, hogy a gpu egyik tápáramkörének részét képező FET egyik kivezetése nincs beforrasztva a közös kimenetre. Gyárilag valamiért oda nem jutott ón.

  Folytatás...

  jones965 7 éve 13

 • ASUS support

  Tisztában voltam vele, hogy ha az ember valamilyen piacra be akar kerülni, referencia kell, amivel felhívom magamra a figyelmet.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 7 éve 102

 • CM HAF 935 Crysis köntösben

  Na kérem szépen! Ismét elértem egy fejezethez, amit forduló pontnak nevezhetek a modder tevékenységem folyamán. Éveken keresztül csak ház módosításokat hajtottam végre, míg idén belevágtam az építés kategóriába, aminek a történetét sokan ismerhetitek. Egy nagyon jó barátom, BaluC meg is jegyezte: kiléptem a komfort zónából.
  Most ezt a kettő módot próbálom majd egybegyúrni, remélhetőleg sikerrel.
  Menjünk sorba!
  A ház, aminek az átalakításába kezdtem bele, a 2014 évi Veletech modding versenyen nyertem a casemod kategóriában. Mit ne mondjak, óriási ház, robusztus külsővel.

  Amikor először kibontottam, és testközelbe kerültem vele, egyből körvonalazódott, ebből csak a crysis game-hez hasonló módot kell készítsek. Ez már előre borítékolható volt, hogy nem lesz egyszerű munka, főleg ha majd felvázolom az elképzelésemet, de mint eddigi munkáimban mindig utaltam rá, a kihívásokat, és az egyre nehezebben megvalósítható dolgokat tűztem ki célul.

  Folytatás...

  jones965 8 éve 68

 • Poseidon ROG mod

  Az ASUS szponzorálásának köszönhetően egy újabb mod született, ezúttal egy casecon, vagyis egy, teljesen az alapoktól felépített gép.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 8 éve 124

 • Antec-ASUS-NVIDIA

  2013-as Veletech moddingverseny nyereményház átalakításának története. Jelige: családon belül marad!

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 8 éve 55

 • Pure Cosmos System mod

  Cooler Master toronyház egyedi igényre alakítva by jones965.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 10 éve 73

 • Lian Li házból Cosmos II

  Egy leköszönő csúcskonfig váltásának története újrafelhasznált vízhűtéssel.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 10 éve 112

 • Kozmosz ajándék(b)a

  Óriási megtisztelteltetésben volt részem, ami még engem is alaposan meglepett...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Helyszíni riport 10 éve 25

 • Silverstone TJ-07 mod

  Lepusztult állapotban várta a gépház a nagy munkát, de türelem és kitartás nélkül nincs eredmény.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 10 éve 109

 • Vízhűtés tuningra kihegyezve

  Mint a címből is kisejlik, itt nem a hétköznapi értelemben vett vízhűtésről lesz szó.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 11 éve 65

 • BTX-mod

  2011.03.14. hétfő

  Nos hát 1 év kihagyás után ismét szerszámokat ragadtam, és egy új gép építésébe kezdtem bele. Mint a bejegyzés címe is utal rá, ez egy BTX formátumú ház lesz, de jelenleg még ATX-nek örvend.

  Ezen a linken folyamatosan nyomon követhető lesz a teljes képanyag.

  Ez a ház a superflower gyártmánya.

  Igazából ez megvan már nekem 3-4 éve, jelenleg a fiam használja ( később is), vásárolni meg nem akartam szabványos házat, mert az nekem nem kihívás.
  Aki nem ismer, az mondhatja hogy nagyképű kijelentés, de aki már belekóstolt a modderek világába, az tudja miről beszélek.
  Nos nem szaporítom tovább a szót, ma délután elővettem a korábban eladásra szánt crosshair II alaplapot, és szépen ( sokadjára) leszereltem róla a gyári heat-pipe hűtést és előkerestem a hozzá tartozó vizes blokkokat. Említést tettem a pc-style kedvelők topikjában, hogy ennél a módnál még inkább törekedni fogok a hardverek takarására, így az alaplappal kezdtem. 5mm-es plexi lap méretre vágása, majd a szükséges helyek kijelölése után kezdődött a fúrás-faragás.

  Folytatás...

  jones965 11 éve 124

 • MTH 2010 a BGS fényében

  Idén is megrendezésre került a magyar számítógépes modderek kiállítása és versenye.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 12 éve 26

 • A sötét mágus

  Ismét új fejezetéhez érkezett az eddig is alaposan átszabott thermaltake toronyház.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 12 éve 124

 • Thermaltake toronyház kicsit másképp

  Régóta foglalkozom vele, hogy a meglévő házamat hogyan lehetne átalakítani, hogy ne tűnjön zsúfoltnak

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 13 éve 72

Hirdetés

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.