2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Windows 10 a 20-as években (meglepően jó, de marad a Mac)

    A minap vettem egy Modecom MiniPC Stick PC-t, a meglévő projektorhoz mint content forrás.

    Ami meglepett, hogy ezen a viszonylag gyenge hardveren (Intel Atom 1.3 GHz, 2 GB RAM) is mennyire jól fut a Windows. Egész gyorsan teszi a dolgát, gyorsan bootol, egy-egy alkalmazás telepítése gyors és fullHD-ben is visz mindent amit eddig vinnie kellett (avi-k, mkv-k, Youtube HD-ban, UPC HorizonGO webes elérése). Meg merem kockáztatni, hogy ugyanezen a hardveren a MacOS sem futna jobban (ha lennének ehhez a confighoz driverei...). Stabil, gyors még gyenge hardveren is, le a kalappal a Microsoft előtt, ilyen szempontból egész jól állnak.

    De, sajnos a rendszer kezelése még sok helyen átgondolatlan (és it most nem a megszokható dolgokra gondolok, mint pl más oldalon van az ablak bezárása). Pl feltelepítettem a VLC-t, engedélyeztem neki, hogy társítsa magához az összes releváns fájlformátumot, erre az első videofájl előtt feljön a kérdés, hogy mivel akarom lejátszani.

    Más, szintén VLC, feltelepítés után megnyitotta magát (mert ez a default). Megnyitottam egy fájlt, külön VLC ablakban indult el (Macen ilyenkor az aktív ablak kezdi lejátszani).

    Más frissítések, még mindig ez a hülyeség, hogy kikapcsoláskor ő jelzi, hogy akkor most frissítünk haver egy darabig elleszek ezzel.

    Folytatás...

    j-cool 4 éve 12

  • (majdnem) korlátlan mobilnet 1500-ért?

    Mobilnetes tapasztalataimat szeretném megosztani nektek.

    Telenor ügyfél vagyok, Mytariff L csomagban (korlátlan hívás, 500 MB net), bekapcsolt korlátlan email és böngészés opcióval. Ez azt jelenti, hogy ha letelik az 500 MB-os mobilnet keret, életbe lép a korlátlan böngészés és email opció. Kezdeném inkább, hogy mit nem lehet csinálni ekkor:
    - torrent nem működik
    - youtube nem működik
    - facebookon nem mennek a videók (csak nagyon lassan).

    Viszont minden más működik! Megy az SSH (munkám miatt) az sftp kapcsolat nem vészesen lassú (20-30 KB /sec) pár kilobájtos PHP fájlok uploadolásához vagy letöltéséhez, GIT szinkronizálás is kb 30KB/sec-el mehet, tudok VPN-ezni és villámgyorsan netezni. Dömösön (Dunakanyar) 25 MBit/sec-et, Budapest belvárosában 40 MBit/sec-et mértem (speedtest.net app, iOS 10). M3-ason Budapest - Őr távolságot (kb 280 km) végig mobilneten online rádiót hallgatva talán egyszer szakad meg és legrosszabb esetben is csak 3G van. Emailek gyorsan lejönnek (viszont érdekes módon gmailről villámgyors a csatolmányok letöltése, míg iCloudról kb 30 KB/sec - wifin mindkettő villámgyors).
    Többször is simán néztem 4G-n MindigTV appon keresztül sporteseményeket (BL meccs, vagy Forma1 M4 sporton), gond nélkül tűéles képpel (már amennyire egy telefonon lehet), ráadásul mozgás közben (pl. dugóban araszolva).

    Folytatás...

    j-cool 7 éve 19

  • Ruhavásárlás a neten...

    Egy elsőre jól indulú ruhavásárlás sztoriját szeretném leírni.

    2016.10.26
    Jön a hideg, gondoltam veszek pár melegebb holmit. Mivel még a neten nem vásároltam ruhát kipróbáltam milyen. Bár ne itt tettem volna...
    Facebookon szembe jött velem a SeraphStore hirdetése. Tényleg viszonylag divatos férfi ruhákat láttam a képeken. Be is vásároltam, vettem 3 pulóvert, 2 inget és 1 kabátot (40 ezer HUF értékben). Próbáltam személyesen előtte felpróbálást kérni, de azt mondták nem lehet. Sebaj. Leadtam a megrendelést örültem, hogy paypallal is fizethetem. Vicces mellékszál, hogy a mérettáblázatot nézegetve mértem magam, hogy méretre tuti jó legyen :)

    2016.10.28
    Megérkezett a csomag tele a ruhákkal. A pulcsik jók (méret eltalálva :) ), az ingek műszálasak (prémiumnak volt hirdetve, akkor milyen a nem prémium... de legalább jól néznek ki, de legutoljára ukrajnában a piacon találkoztam műszálas ingekkel), de 1-2 öblítős mosás után egész türhetően lehetett viselni. A kabát viszont...
    Nos cérnaszálak álltak ki belőle, és a cipzár is gyári hibás volt (be volt nyomódva). Gondoltam előfordul, végül is a fő cél teljesült (pulóverek), majd visszaküldöm/viszem élek a 14 napos elállási jogommal.
    Készítettem képeket a kabát kifogásolt részeivel, majd elküldtem emailben.

    Folytatás...

    j-cool 7 éve 10

  • Munkakeresés Magyarországon...

    Barátnőm sztoriját mesélném el nektek...
    Körülbelül két hónapja keres munkát itt Budapesten. Ovónő a hölgy (4 év tapasztalat, perfekt német külföldön letett felsőfokú nyelvvizsga, ausztiában is hivatalosan elfogadott (egyébként magyar) diploma, 4 év külföldi tapasztalat).

    Első alkalommal egy magánóvodába kerestek ovónőt. 2 év tapasztalattal és német nyelvtudással 250 nettóért. Elment az interjúra, körbevezették az óvodában minden szép, minden jó, de csak 180-at tudnak adni. Egye fene gondolta Ő, jó lesz (bár napi 1 órát autóznia kellett volna). Aztán kérték, hogy küldje be a papírjait majd közölték, hogy 90-et tudnak megadni az állami bértáblázat szerint (Magyarországon még nem dolgozott a szakmájában). 250-ről indultunk... A diplomás minimálbér meg ugy 116 (volt egy-két éve amikor magamat kellett bejelentenem vállalkozóként) Kérdezem én egy magán óvoda miért állami bértáblázat szerint dolgozik? Hogy lehet, hogy 250-ről indulunk és 90 lesz amikor már szerződést kell aláírni???

    Folytatás...

    j-cool 7 éve 66

  • Vajon lesz korlátlan és gyors mobilnet?

    Sziasztok!

    Egy érdekes gondolatmenetemet akarom megosztani veletek. Ma jött egy SMS hogy holnap ismét korlátlan mobilnet lesz a Telenorosoknak egész nap. Nem is olyan régen volt egy hasonló nap.

    Ha én a Telenor lennék és tesztelni akarnám a mobil hálózatomat, hogy bírja e a korlátlan igénybevételt, pontosan ugyanígy csinálnám. Ingyen nap, megnézem a terhelési adatokat (mondjuk egy hálózatbővítés után) és a számok tükrében döntenék egy később szolgáltatás bevezetéséről...

    ... lehet, hogy ez a későbbi szolgáltatás egy megfizethető árú és gyors korlátlan mobilnet lesz?
    Ha igen, akkor remélem jól zárul a holnapi teszt.

    j-cool 8 éve 22

  • Két hét a HP Pre 3-al

    Két hetet használtam a HP Pre 3-amat. Ezidő alatt egész jól összeszoktunk. A használa kifejezetten egyszerűnek mondható, gyorsan elérhető minden funkció. Az értesítési rendszerét imádtam, mások is átvehetnék. Alul a villógo home "gomb" (ami érintős) telitalálat. Ráadásul vezeték nélküli töltőre téve minden értesítés látható, hiszen a kijelző ekkor folyamatosan aktív, mutatja az időt és az értesítéseket.

    Sebességgel nem volt különösebb problémám, nyilván nem olyan gyors mint egy mostani csúcsgép, de weboldalakat pl teljesen jó sebességgel töltötte be, érzésre kb 2,5-3 lassabb csak mint egy iPhone 5-ös ilyen szempontból. Letöltöttem hozzá egy DVD-nyi játékot is. Médialejátszót is tudtam letölteni (KMSoft media player) ami viszi a DivX-et (viszont 720p-t sajnos esélytelen lejátszani vele). Egyedül egy normális facebook kliens hiányzott csupán, de m.facebook-al vagy touch.facebook.com-al is jól elvoltunk. WC-n híreket olvasni pedig ugyanúgy alkalmas mint bármelyik más okostelefon.

    Akkuja úgy, hogy 4 email fiókot állítottam be rajta, valamint a skypeot 1 napot stabilan hozott, 24 óra alatt 15%-ra merült.
    Ami még nagyon tetszett, hogy sms-ből vagy jegyzetekből felismerte a telefonszámokat és rákattintva azonnal lehet tárcsázni (nem is értem, hogy nem perelt az Apple ezért, ha jól tudom a HTC-t talán ugyanezért beperelte).

    Folytatás...

    j-cool 9 éve 6

  • Egy hét a HP Pre 3-al 1. rész

    Sziasztok!

    Mivel iPhoneomat szervízbe adom (felső bekapcsológomb, amit az Apple visszahívásként ingyen kicserél) egy időre a nemrég vásárolt HP Pre 3 veszi át tőle a stafétabotot.

    Első tapasztalatok:
    - formája kifejezetten kézbesimuló, ennek ellenére viszont nem érem el kényelmesen a kijelző felső sarkait (lehet a duci kialakítás)
    - kijelzője a 4 colos iPhone után nem zavaróan kicsi, inkább a részletesség hiánya zavar
    - a billentyűzet nekem eddig enyhe visszalépés, az érintőképernyőn jobban tudtam gépelni, de szerintem ez megszokás kérdése (erre még visszatérünk)
    - akku 1,5 napot kibír, ami jó eredmény
    - térerő, telefonálási hangerő rendben van
    - sajnos skype nincs rá, mint ahogy a vibert is elfelejthetem erre a hétre. Facebook csak böngészőből elérhető (skypeot és facebookot még támogatta a webos, de az utolsó 2.2.4-es kiadás után mind skype mind facebook api váltás történt amit sajnos már nem követtek le).
    - gmail és google synchez egy patchet kellett feltenni, utána kiváló
    - app catalog már nem működik, de preware-val simán lehet appokat és patcheket feltenni. Preware kicsit nosztalgikus élmény használni, nekem az iPhone-os Installer, Cydia időket jutatta eszembe valahol az iPhone 3G-3GS környékéről :)
    - iCloudos email címem konfigurációja nagyon egyszerű volt
    - nincs rá Turn by Turn navi normális :(

    Folytatás...

    j-cool 9 éve 1

  • Apple Airport Express (2012)

    Mit tud az Apple legkisebb routere, ami végülis egy digitális otthon majdnem teljeskörű kiegészítője?

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 11 éve 97

  • Apple TV 1. generáció bemutató

    Mit tud egy 6-7 éve bemutatott, méregdrágából olcsóvá vált készülék napjainkban?

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 11 éve 46

  • Hírláz bemutató

    Egy fejlesztésünkről kérnénk a véleményeteket

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 13 éve 23

  • iPhone 3G-ről iPhone 4-re

    Váltási tapasztalataimat szeretném megosztani veletek

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 13 éve 152

  • Macintosh OS 1.0 bemutató

    Milyen is volt a legelső Macintosh operációs rendszer? Cikkemből kiderül.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 15 éve 51

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.