Hirdetés

2021. április 19., hétfő

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • My Ride :)

  Sok - sok átszenvedett és átdolgozott nap után lassan már 1,5 éve a birtokomban. Gondoltam csinálok róla egy ilyen kis szösszenet, büszke vagyok rá hogy két kezi melóval összehoztam.

  Váz: Mali Dual Slalom M2 14"
  Teleszkóp: Marzocchi Bomber RV 2007
  Felnik: Sunrims S-type
  Első agy: Novatec DH 41 SB
  Hátsó agy: Fireeye Excelerant RT-10
  Hajtókar: Truvativ Holzfeller
  Monoblokk: Truvativ Team
  Pedál: Hoffman Bikes
  Fékkarok: Avid FR5
  Hátsó fékbowden: Odussey
  Első fék: Hayes Mx-2 , Hayes V8 203 as tárcsával
  Hátsó fék: Avid BB7, Avid Roundagon 203 as tárcsával
  Váltó: Sram X4
  Fogaskerék: Sram
  Lánc: Sram
  Kormány: Fireeye
  Markolat: Funn
  Stucni: Funn Rippa
  Fejcsapágy: FSA Hammer
  Üléscső: Acor
  Ülés: DaBomb DaThrone
  Első gumi: MAXXIS Minion DH
  Hátsó gumi: MAXXIS High Roller

  Folytatás...

  Ł-IceRocK-Ł 9 éve 44

 • Help plz! Már nem bírom...

  ki anélkül hogy ez mi a frászkarikát jelent?
  Ki az a Dóra és milyen kérdésekről van szó?
  És miért van egy gyerek a képen?
  Mit jelent ez?
  Ez most komolyan kérdezem, nemtudom hányszor találkoztam már ezzel a képpel különböző postolgatós oldalakon, de még nem bírtam rájönni.

  Ł-IceRocK-Ł 9 éve 9

 • Az új monitor - Dell U2311h

  2011 tél. Kevésbé havas, kevésbé hideg, mint a mostani.
  Azon a télen januárban nagyon vártam a kézbesítőt, hiszen végre megkaphattam életem első LCD monitorját. A sok-sok éjszakázás, suli meletti munka, spórolás és információgyűjtés után egy januári délelőtt végre átvehettem ezt a gyönyörűséget. Mivel szakmai cikkek vannak erről a monitorról, így inkább személyes szemszögből közelíténem meg, persze némi adat is belefér.

  A monitor tulajdonságai:

  Gyártó: DELL
  Típus : U2311h
  Panel : IPS
  Felbontás: 1920x1080(natív)
  Input : D-sub,DVI, Displayport
  Output: 4X usb 2.0

  Csomagolás:

  A külső csomagolás meglehetősen egyszerű és puritán, semmi csicsás nincs rajta, se színes logók, vagy képek, stb... egyszeű barna kartonpapír, feketével feltüntetve a gyártó és a monitor típusa, a tetején a szállítócimke, és a szokásos ragasztás. Belül két nagy, vastag hungarocel fogja közre a monitort, amely anti-sztatkus védő "huzattal" plusz még egy buborékos fóliával is el van látva. A tartozékok (cd,dvi,d-sub,tápkábel, usb kábel, kézikönyv-garancialevél), mind külön csomogalva, a teljesség igényével. Plusz a monitor-tartó állvány is.

  Folytatás...

  Ł-IceRocK-Ł 9 éve

 • Első ventilátorhely - "kreálás"

  Vasárnap van, unatkozok, és már rég akartam róla egy bejegyzést csinálni, hát itt az ideje. A kreálmány nem mai, közel fél éve csináltam,(vagy mittudomén) de ez most nem számít.

  Mivel a képfeltöltés átmenetileg nem elérhető, a képek csak link formájában lesznek jelen, a hiba javításáig.

  A képek egy Sony Ericsson W580 al készültek, de azért ki lehet venni a lényeget róla.

  Miután megvettem a Hitachi 1Tb-os HDD-t, alatta ott figyelt egy Samsung fél terás, gondoltam rakok nekik előre egy ventit, a hűtés javítasának céljából. Előzőleg egy, a vinyó aljára szerelhető egy ventilátoros megoldás volt, de az évek alatt egyre hangosabbá vált, már-már zavaró volt a motor hangja. Beruháztam egy AC F8 TC-ventire, (gondoltam milyen jó lesz hogy a hőmérséklet alapján szabályoz, előre úgy se kell nagy fordulat, elvégre nem a procit fogom hűteni vele), de hamar rá kellett jönnöm, hogy nem volt igazán jó választás, ugyanis a házban nem uralkodnak nagy hőmérsékletek, ennek alapján a ventilátor sem pörög megfelelő tempóval. Átlagban 550-és 560 rpm között változik az érték, ha az érzékelő csak úgy a házban van. Sikerült kicsikarnom egy 656 os! (:DDD) fordulatot, amikor az érzékelőt a déli híd passzív hűtésének lamellái közé raktam be.

  Folytatás...

  Ł-IceRocK-Ł 9 éve 7

 • A technika ördöge.

  Üdv Mindenkinek!

  Sokat gondolkoztam hogy létrehozzam-e ezt a kis szösszenetet, de végül is egy próbát megér. Gondolom sokunk találkozott már azzal a problémával, hogy valami elromlik egyik percről a másikra, vagy megjavít valamit mások számára, nála működik a kedves tulajnál viszont már nem. Vagy ugyanolyan feltételek mellett ugyanolyan hardver, elektromos kütyü stb... nem működik vagy csak részben.

  Elsősorban ez nem egy technikai helpdesk féleség lenne, de ha már itt vagyunk segíthetünk is egymásnak ha tudunk. Főként megosztásra kerülne a kedves PH! sok érdekes történetei, csatározások, nagy küzdések, győzelmek, vereségek a technika ördögével szemben.

  Szóval várom (várjuk) a történeteket, sztorikat.
  (este ha nem is, lesz más, én kezdek egy történettel).
  Addig is Minden jót!

  Ł-IceRocK-Ł 10 éve 12

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.