Hirdetés

2018. július 20., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Caps lock használata más billentyűként

  Ez a bejegyzés arról fog szólni, hogy miként alakítottam át Windows 10 alól a Caps lockomat Enter billentyűvé. Gyorsan leszögeznék pár dolgot, mielőtt ismertetem a lépéseket. 1.) Ha valami hülyeséget csinálsz, azért csakis te vagy a felelős. 2.) Ne csinálj hülyeséget. 3.) Nagyon figyelj, nehogy hülyeséget csinálj. (Szóltam előre.) Ha nem érdekel a progi annyira, ebben a kommentben képpel illusztráltam, hogy kell használni. Gyorsabb, mint elolvasni a bejegyzést.

  Az eszközt (SharpKeys) itt tudjátok letölteni. Én a zipet választottam, igaz, abban nem lapult telepítő. (Egyébként a makeuseof oldal egyik cikkében akadtam rá.)

  Használata: ez alapvetően egy "billentyűcserélő" szoftver. Az Add gombbal adhatsz hozzá új cserét, vagy, ha már mentettél ilyen lépést fájlba, akkor a Load keys..-zel. Nyilván a Save keys..-zel tudod elmenteni a jelenlegi listát, én mentettem egyet, ami a Caps lockot Enterré cseréli, meg egyet, ami visszacsinálja. Bármikor betölthetem, amelyik csak kell :)

  Folytatás...

  Hunmugli 1 hete 6

 • A média felelőssége a társadalom ízlésének alakításában [miniesszé]

  Magyarórán az Észbontók c. műsorból néztünk meg néhány jelenetet, ahol sok egyéb gondolat mellett az előbbi cím is elhangzott.

  Média alatt elsősorban a közszolgálati és kereskedelmi TV-csatornákat fogom érteni. Ezek tudnak ugyanis a leggyorsabban reagálni a világra, kommentálni egy eseményt, vagy éppen mindennapi szórakozásunkat is biztosíthatják. Egy ideális világban nincs bal- vagy jobboldal, így a nézőszámot elsősorban nem a politikai tények elferdítése biztosítja, hanem az extra szolgáltatások és a minőség.

  A mai világban nem lehet szerzetesként elvonulni az események elől, ezt pedig a médiának és a technológiai fejlődésnek köszönhetjük. A választás joga így csorbult, gyakorlatilag muszáj valamit nézni, hallgatni. Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy ez a választás majd tudatos lesz és talán csak a minőség vagy a politikai állásfoglalás fog benne szerepet játszani, de ez nem feltétlenül van így. A pénz mindennek a mozgatója, így a legtöbb média mindent megtesz a nagyobb nézőszámért, ami több reklámot és végső soron több pénzt jelent. Itt szívesen kitérnék a clickbait címekre, de sajnos nem tehetem, ennél kötöttebb a téma.

  Folytatás...

  Hunmugli 1 hónapja 76

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.