Hirdetés

2019. február 22., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Időbeosztás

  Szívesen írnék a saját időbeni problémáimról, de nem hiszem, hogy menne általa a világ elébb. Így hát magyartanárom egyik gondolatával nyitom a bejegyzésemet:

  "Egyik nap, amint a HÉV-en utaztam, azt láttam, hogy egy lány könyvet olvas. Méghozzá a Sorstalanságot. Van nekem is két lányom, így el tudtam dönteni, hogy bizony sok munka volt a hajával, reggel egy olyat megcsinálni van vagy egy óra. Teljesen kiakadtam (magamban), hogy miért nem az olvasásra fordította ezt az időt. Egy ilyen nehéz könyvre rá kell szánni az időt, ez nem holmi fantasy, hogy csak úgy a HÉV-en olvasgassa az ember, amikor kedve szottyan." (Más stílusa volt a "beszédének"; nem hittem volna, hogy ennyire nem sikerül átadnom.)

  A Sorstalanság esetében talán jogos is volt a felvetés, de mivel nagyon speciálisnak éreztük az esetet, nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget. Hónapokkal később - nemrég - azonban mégis eszembe jutott. Éppen leszálltam a HÉV-ről és ráfordultam az első 50 méterre, amikor azt láttam, hogy egy lány cigizik.

  És közben pedig telefonozik.

  Folytatás...

  Hunmugli 5 hónapja 17

 • Caps lock használata más billentyűként

  Ez a bejegyzés arról fog szólni, hogy miként alakítottam át Windows 10 alól a Caps lockomat Enter billentyűvé. Gyorsan leszögeznék pár dolgot, mielőtt ismertetem a lépéseket. 1.) Ha valami hülyeséget csinálsz, azért csakis te vagy a felelős. 2.) Ne csinálj hülyeséget. 3.) Nagyon figyelj, nehogy hülyeséget csinálj. (Szóltam előre.) Ha nem érdekel a progi annyira, ebben a kommentben képpel illusztráltam, hogy kell használni. Gyorsabb, mint elolvasni a bejegyzést.

  Az eszközt (SharpKeys) itt tudjátok letölteni. Én a zipet választottam, igaz, abban nem lapult telepítő. (Egyébként a makeuseof oldal egyik cikkében akadtam rá.)

  Használata: ez alapvetően egy "billentyűcserélő" szoftver. Az Add gombbal adhatsz hozzá új cserét, vagy, ha már mentettél ilyen lépést fájlba, akkor a Load keys..-zel. Nyilván a Save keys..-zel tudod elmenteni a jelenlegi listát, én mentettem egyet, ami a Caps lockot Enterré cseréli, meg egyet, ami visszacsinálja. Bármikor betölthetem, amelyik csak kell :)

  Folytatás...

  Hunmugli 7 hónapja 9

 • A média felelőssége a társadalom ízlésének alakításában [miniesszé]

  Magyarórán az Észbontók c. műsorból néztünk meg néhány jelenetet, ahol sok egyéb gondolat mellett az előbbi cím is elhangzott.

  Média alatt elsősorban a közszolgálati és kereskedelmi TV-csatornákat fogom érteni. Ezek tudnak ugyanis a leggyorsabban reagálni a világra, kommentálni egy eseményt, vagy éppen mindennapi szórakozásunkat is biztosíthatják. Egy ideális világban nincs bal- vagy jobboldal, így a nézőszámot elsősorban nem a politikai tények elferdítése biztosítja, hanem az extra szolgáltatások és a minőség.

  A mai világban nem lehet szerzetesként elvonulni az események elől, ezt pedig a médiának és a technológiai fejlődésnek köszönhetjük. A választás joga így csorbult, gyakorlatilag muszáj valamit nézni, hallgatni. Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy ez a választás majd tudatos lesz és talán csak a minőség vagy a politikai állásfoglalás fog benne szerepet játszani, de ez nem feltétlenül van így. A pénz mindennek a mozgatója, így a legtöbb média mindent megtesz a nagyobb nézőszámért, ami több reklámot és végső soron több pénzt jelent. Itt szívesen kitérnék a clickbait címekre, de sajnos nem tehetem, ennél kötöttebb a téma.

  Folytatás...

  Hunmugli 8 hónapja 76

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.