2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Fogyás projekt kipipálva

    1 év, -22 kg.

    4-5 évvel ezelőtt még sportoltam, de viszonylag rendszertelenül. Nagyjából heti két alkalom összejött, 4 km kocogás vagy 2 km úszás, rossz technikával, de legalább mozogtam valamit. Sokat segített továbbá, hogy akkoriban még nem zabáltam tele magam.

    Aztán magánéleti problémák miatt abbahagytam ezt a kevés mozgást is és átálltam a nutellás croissant-pepperónis pizza alapú diétára. Ennek köszönhetően meg sem álltam 89 kg-ig, ami elég érdekesen nézett ki a 168 centim mellé. Aki nem volt még kövér, az szerintem el sem tudja képzelni az ilyen emberek problémáit. A külső egy dolog, de hogy spéci pozitúrákba kelljen helyezkedni egy cipő felvételéhez vagy hogy a drága farmer fél év alatt kilyukadjon az összeérő combok miatt, az több a soknál. A rossz táplálkozás miatt az egészségem is a padlón volt, évente többször mentem háziorvoshoz a nyűgjeimmel. Mivel ülőmunkát végzek, a hátam és főleg a derekam brutál mód elkezdett fájni. Volt hogy nem bírtam már ülni, de állítható magasságú asztal híján pár perc séta után muszáj volt visszaerőltetnem magam a székbe.

    Folytatás...

    gygabor88 7 éve 5

  • Szelektív hulladékgyűjtés fail

    Panelban lakok. Pár éve megcsapott minket a fenntartható hulladékgazdálkodás szele és kaptunk a földszintre külön kukákat a műanyag és papír hulladéknak. Csak hát használni nem tudjuk őket.

    A kukák tetején jól láthatóan szöveggel és ábrával is el van magyarázva mit lehet beledobni. A papíros kukán direkt ki van emelve, hogy használt szalvéta, pzs, kajamaradékos papír ne kerüljön bele. A műanyagos kuka trükkös, mert oda apró fémhulladék is mehet.

    Ennek ellenére a kukákból rendszeresen bűz terjeng és hát nem éppen arra számítanék, hogy a műanyag vagy papír szemétnek ilyen szaga lenne. Amikor leviszem a szelektíven gyűjtött szemetet mindig megcsodálom, hogy lakótársaim milyen célokra használják ezeket a tárolókat.

    A papíros kukába néha befigyel egy-egy banánhéj. Műanyag joghurtos poharak. Nem egy darab, hanem fél tucat ugyanolyan, szóval nem arról van szó, hogy valaki arra járt és behajította a papíros kukába, hanem rendesen gyűjtötte és elhitte, hogy jót tesz azzal, ha oda dobja, miközben mellette van a műanyag kuka.

    Előttem megy be az egyik lakó a házba. Előtte elvégeztette a szőnyegcirkálójával a nagy dolgát, hol máshol, ha nem a bejárati lépcső mellett. Mondjuk legalább egy papírzsebkendővel felszedte a végterméket. Aztán ezzel a lendülettel hajította bele a papíros kukába a csomagot miután bementünk, mert az nyílván papír.

    Folytatás...

    gygabor88 7 éve 25

  • Garanciális ügyintézés

    Mivel viszonylag ritkán kell gariztatnom az itthoni eszközeimet, így nem vagyok teljesen naprakész, hogy milyen lehetőségei vannak a cégnek, amelynek a terméket ki kellene cserélnie. Tehát a lenti történet akár teljesen rendben is lehet jogilag, de józan paraszti ésszel nem tűnik fairnek.

    Még tavaly vettem egy külső HDD-t, ami a második napon felmondta a szolgálatot. A vételtől számított negyedik napon vittem vissza a szervízbe.
    Már leadni sem volt egyszerű. Volt egy kis kötözködés, mert a szervízes szerint nem a saját dobozában hoztam vissza a HDD-t. Nem is értem mit gondolt, honnan szereztem volna másik dobozt meg miért nem a sajátjában hoztam volna vissza, nem állnak itthon hegyekben a gyári dobozok. Nagy nehezen megtalálta a srác a gyári számot a dobozon, hurrá egyezik a HDD-n levő számmal, akkor tényleg jó a doboz.

    Gyors teszt. Rádugja a gépére, nem tudja sem olvasni sem írni. Oké, tényleg rossz a termék. Nagy sóhaj után közlik velem, hogy ez bizony minimum 3-4 hét lesz. Nem teljesen értettem, hogy miért, hiszen helyben 2 perc alatt megállapították, hogy hibás a cucc. Ennek ellenére lelkileg fel voltam már készülve erre, mert egy SSD-t ugyanitt gariztattam korábban és hasonló ideig tartott. Viszont azt legalább nem tudták rögtön előttem tesztelni, szóval ott talán érthető volt, de mindegy.

    Folytatás...

    gygabor88 7 éve 24

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.