2020. január 23., csütörtök

Gyorskeresés

Fogyás projekt kipipálva

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

1 év, -22 kg.

4-5 évvel ezelőtt még sportoltam, de viszonylag rendszertelenül. Nagyjából heti két alkalom összejött, 4 km kocogás vagy 2 km úszás, rossz technikával, de legalább mozogtam valamit. Sokat segített továbbá, hogy akkoriban még nem zabáltam tele magam.

Aztán magánéleti problémák miatt abbahagytam ezt a kevés mozgást is és átálltam a nutellás croissant-pepperónis pizza alapú diétára. Ennek köszönhetően meg sem álltam 89 kg-ig, ami elég érdekesen nézett ki a 168 centim mellé. Aki nem volt még kövér, az szerintem el sem tudja képzelni az ilyen emberek problémáit. A külső egy dolog, de hogy spéci pozitúrákba kelljen helyezkedni egy cipő felvételéhez vagy hogy a drága farmer fél év alatt kilyukadjon az összeérő combok miatt, az több a soknál. A rossz táplálkozás miatt az egészségem is a padlón volt, évente többször mentem háziorvoshoz a nyűgjeimmel. Mivel ülőmunkát végzek, a hátam és főleg a derekam brutál mód elkezdett fájni. Volt hogy nem bírtam már ülni, de állítható magasságú asztal híján pár perc séta után muszáj volt visszaerőltetnem magam a székbe.

Tavaly márciusban megszületettt a döntés, hogy mindegy miről kell lemondanom, de el fogok járni sportolni rendszeresen. Túlsúllyal nem akartam ugrálni a térdeimen, így a kocogás kiesett, meg amúgy sem volt a közelben futópálya. Biciklizésre gondoltam még, de kis forgalmú utat sem találtam a környéken, a Thökölyre én meg fel nem megyek bringával. Reggelente a 7E busz ablakából szoktam csodálni a bátor harcosokat, akik épphogy túlélik a busz előzését. Szóval maradt az úszás, de ezúttal már normálisan.

Heti 3-4 alkalommal kezdtem járni, de jobb lett volna kevesebbel kezdeni. 1.8 km-el kezdtem, de rengetegszer meg kellett állnom. Kapkodtam a levegőt a hosszok végén, meg fájt mindenem. Azért lassan, de biztosan fejlődtem és fogytam. Jelenleg stabilan heti 3-4 alkalom mellett, egyenként 3.2 km távot teszek meg, lényegében szünet nélkül. Ebből 2.4 km-t 200 méterenként váltva mell-, gyors- és hátúszásban, majd levezetésként 600m gyors tenyérellenállással + 200m csak lábtempó. A tenyérellenállás a legkisebb fajta, igazából finger paddle.

Ezen kívül az étrendemet is átalakítottam. A reggeli dupla péksütit először lefeleztem, majd átálltam gyümölcs + szendvics/müzli kombinációra. Ebéd során már nem eszem tele úgy magam, hogy gurulva kelljen visszamennem az irodába. Ez mondjuk könnyű volt úgy, hogy bezárt az az étterem, ahol vizsonylag kevés pénzből púpozott tányér kaját tudtam venni. Vacsorára a pizza is gyümölccsel lett helyettesítve. 67 kg-ig jutottam, a pocak helyén pedig megjelent egy belépőszintű kockahas. :)

Azért nem száműztem az életemből teljesen a trash kaját. Minden héten eszek hamburgert vagy pizzát, de már csak max egyszer egy héten és jóval kisebb adagokat, mint korábban. Lehet úgy is fogyni, hogy nem a zabkása-rizs-csirke háromszögben mozog az ember, csak tudni kell mértéket tartani.

Hozzászólások

(#1) D1Rect


D1Rect
(félisten)

"zabkása-rizs-csirke "
Brokkoli-rizs-csirke akart lenni?

"Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük. " - 2011

(#2) Runo


Runo
(addikt)

Nekem is kellett volna írnom blogot, 8 hónap -30 kg?! :P

(#3) Speeedfire válasza D1Rect (#1) üzenetére


Speeedfire
(nagyúr)
LOGOUT blog

A zabkása a reggelire vonatkozik, gondolom én.

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://tothszabi.info || Linkkatalógusom http://weblapkeszites.ro

(#4) Freiherr


Freiherr
(őstag)

Jó ilyeneket olvasgatni,inspirálólag hat az emberre.

XXX

(#5) SunyaMacs


SunyaMacs
(aktív tag)
LOGOUT blog

szikszóteja = heroin :)

•_•

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.