Hirdetés

2022. október 4., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Gdi


Gdi
senior tag

Nem laktam panelban, de egy mosásnyi víz hogyan tud ennyi problémát okozni?

''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''

(#2) gabor_b válasza Gdi (#1) üzenetére


gabor_b
tag

A mosógép egyfajta közlekedő edény, ha lehet így mondani.
Amint a kifolyó cső kiesik a kádból, vagy bár mely magasra tett pontról, akkor a gép szivattyúzza be az elfolyt vizet folyamatosan.
Amíg valaki észre nem veszi, hogy probléma van.
Én is jártam már így. Fel sem tűnt, hogy folyamatosan megy a mosógép szivattyúja. :(

(#3) Krugszvele


Krugszvele
aktív tag

nem megy az a mosógép sehová, nem közlekedő edény :)

Nálatok miféle cső van, hogy folyékony? Mi folyik itt???

:D

[ Szerkesztve ]

(#4) gygabor88 válasza Gdi (#1) üzenetére


gygabor88
tag
LOGOUT blog

Nem tudom mennyi vízzel mosnak, milyen hosszú programmal és hányadik forduló óta folyt a víz. Igazából nem ezzel a konkrét esettel van baj, hanem azzal, hogy ez 10 éve is ilyen volt és többször előfordult. Azóta nem képesek tanulni a hibából és megoldani. Én meg festetek és X év múlva megint áztatnak és marhára elegem van belőle, hogy ilyenekkel kell foglalkozni. Most is konkrétan csak kis foltok lettek ettől a falon, lehet ennyi miatt nem fogom áthúzatni a falat egy soron sem.
De ez az egész akkor is bánt, mert rendben akarom tartani a lakást, nem akarok foltos falat és mennyezetet, de nyilvánvalóan nem az én kezembem van a teljes kontroll.

A végén még tényleg leköltözök vidékre egy kis családi házba. A home office miatt úgyis marha mindegy hol vagyok.

(#5) Gdi válasza gabor_b (#2) üzenetére


Gdi
senior tag

Értem mit akarsz mondani, de ha egy mosógép ilyen elven működik az elég vacak design. És meglepődnék, ha gyakori lenne.
A leeresztőhöz egy szivattyú (ami zárja a víz útját ha áll), vagy egy szelep biztos van.

''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''

(#6) totron válasza gygabor88 (#4) üzenetére


totron
őstag

Mindez érthető, de olyan is van, hogy penész. Ami pedig csírájában fojtandó el. Van, hogy kiszárad, van, hogy nem, ránézésre meg ugyanolyan...

(#7) Gergello válasza gabor_b (#2) üzenetére


Gergello
addikt

Kifelé szivattyúz. Befelé csak megnyitja a mágnesszelepet.

(#8) Egon válasza gygabor88 (#4) üzenetére


Egon
nagyúr

20 évig laktunk tizedik emeleten, ez idő alatt hatszor sikerült (kisebb-nagyobb mértékben) eláztatnunk az alsó szomszédot, ebből három nem a mi hibánk volt. Sajnos ez ilyen.

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#9) Krugszvele


Krugszvele
aktív tag

Vigyázz a családi házzal. Amíg a lakásban a közös költség tízezer, egy családi ház fenntartása havonta 30-40 ezernél kevesebből nem jön ki :(
Én is azt hittem...

(#10) CounterBoci


CounterBoci
senior tag

Laktam panelban de nem világos hogy jut le a víz. Kiugrik a cső, folyik a földre, ha nincs padlóösszefolyó akkor küszöbig megtelik a fürdő, utána lakáson belül folytatja az útját.

(#11) Tikakukac


Tikakukac
titán

Cég 3 havonta van elárasztva, a fölöttünk lévőnél csak én láttam 2 teljes falazást is.

Ez ilyen. Vannak akik nem tudnak más emberek környezetében élni, ők mehetnek a Mars programra.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#12) Egon válasza CounterBoci (#10) üzenetére


Egon
nagyúr

Átszivárog a födémen.
Nekünk a következő volt a sztorink. Beköltözés után pár héttel jött az alsó szomszéd, hogy eláztattuk. Volt egy tenyérnyi folt a konyha plafonján, ami azért is volt ciki, mert frissen festett. Kiderült, hogy a mosogatónál a szifon csatlakozón nem lett jól ráhúzva a műanyag hollander. Nekünk oda reklám újságok voltak bepakolva, gyári konyhaszekrény, aminek nem volt hátulja. Mivel csak kicsit csöpögött, nem tűnt fel hogy vizes az egész köteg újság, és hátul szépen lefolyt a falon a padlóra, ahol a fal és a padló találkozásánál átáztatta a falat.
Pár évre rá az asszony nem jól akasztotta be a kádba a mosógép lefolyócsövét, és megint ázott a szomszéd. Újabb évek múltán én is előadtam ugyanezt. A következő alkalommal, a vécé fala mögött, a vízóra bekötésénél megadta magát a flexibilis cső, és az álfal mögött folyt a víz le. Ezek után a lakásfelújításnál szét lett verve a konyha, és olyan rossz volt a csap a mosogatónál a sarokszelepnél a falon, hogy nem lehetett teljesen elzárni, kicsit csepegett. Mondtam a festő birka segédjének, hogy tegyen alá egy vödröt, de elmulasztotta, megint lett egy kisebb folt a szomszéd plafonján (a festő saját hatáskörben kijavította + kirúgta a segédet). Az utolsó alkalommal gyerek fürdetésre készültünk, meg lett engedve a kád csapja, de egy baleset elvonta a figyelmet, így elfeledkeztünk a kádról, ami szépen megtelt, és a túlfolyó áteresztő képessége nem volt elégséges, így kifolyt a víz a padlóra, az ajtó alatt az előszobába, a fél lakás úszott (ez volt a legdurvább eset). Ez 20 év termése volt.
Egyébként a biztosító mindent fizetett a szomszédnak.

[ Szerkesztve ]

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#13) RawrrSoul


RawrrSoul
csendes tag
LOGOUT blog

Naaaaa....

"Nem hiszem el, hogy 2022-ben bazmeg még ilyen proli megoldások vannak lakásokban, hogy a mosógép lefolyó csövét belelógatják a fürdőkádba, aztán a mosógép ugrálása miatt az meg kiugrik a kádból."

Nekem is a zuhanyba van bevezetve a cső, nemá', hogy ezért proli lennék. :) Igaz családiházban lakom, a mosógép pedig nem szokott random megjelenni a hálószoba ajtóba, hogy ő most jött, illetve a cső rögzítve van... :DD

/ Fuji P710 PC | MacBook mid-2010 | Series S | iPhone 11 \

(#14) gygabor88 válasza CounterBoci (#10) üzenetére


gygabor88
tag
LOGOUT blog

A csöveknél, amiken a meleg és hideg víz, illetve a szennyvíz lefolyik, azoknál a két emelet között át van fúrva a "plafon". Na most, a csövek mentén ott a plafonnál rések vannak, mert nyilván nem tudták teljesen pontosan arra a kerületre átütni a plafont és nincsenek kitömködve a lyukak. Ha a fürdőben nagyobb mennyiségű víz elindul, akkor nem a lakáson belül ömlik tovább, hanem nagyon ügyesen az alul lakóra van rávezetve ezekkel a kis résekkel.

Így néz ki, amikor szivárog át hozzám a víz: [kép]. Normál esetben ezek a csövek el vannak takarva.

Neki lehetne esni purhabbal és sziloplaszttal és légmentesen kitömködni a réseket, de akkor fent szétterjedne a víz és nagyobb felületen ázna át a plafon szerintem.

[ Szerkesztve ]

(#15) angyalpc2


angyalpc2
aktív tag
LOGOUT blog

engem is eláztattak már...
szivárgott a a csaptelep belül a falban...elrepedt, jó fej volt az öreg még éjszaka megcsinálta
majd újra kel csinálni a plafont :(

Ennél az éjszakai zörgésük, öregasszony klumpakloffoló papucsa dühítőbb
Erre tanácsot is kérnék..mit tegyek...szóljak neki?...minden öregasszony ilyet használ...
Csak ő éjszaka 11-12-közt ébred fel, hogy le kell feküdni(napközben alszik?) és neki készülődik..lefeküdni...befekszik az ágyba lerugrdopssa a klumpát koppan a padlón mint a kalapács...és hajnali 2-ig legalább 2-5x kimegy a klotyóra vagy valamiért.

Befekszik az ágyba klumpa lerúg, 20 perc nem telik bele.. kimászik klaffog a klotyóra hugyikálni, becsorgat csobogva..az egész födém vezeti a hangot...visszajön lerúgja a klumpát, befekszik..eleelik 10 perc valamit kint hagyott kimegy...stb hajnali 1-2-ig még egyszer kimegy WC-re
őrület

(#16) angyalpc2 válasza gygabor88 (#4) üzenetére


angyalpc2
aktív tag
LOGOUT blog

nem kell ahhoz sok.
Egy betonozás is bőven elég. Nálam a szivárgó víz elég volt, hogy tönkre tegye a plafont.
Szüleimnél(gyerekkor) csőtörés..az alattuk lévőnél eldurrant a vízcső a falban...már folyt ki a lépcsőházba a víz, a legalsó szinten lévő gondolhatod mit kapott.
1xer nagy szerencsénk volt pont otthon maradtam gyerekként és a WC tartályban a szabályzó eltörött, túl nyomta a vizet, hallom hogy csobog a WC-ben a víz...mocsok mákunk volt....10 perc után úszott volna minden

(#17) futo001


futo001
senior tag

Ráadásul a családi ház soha nem lesz kész. Mikor azt hiszed most van vége a melónak, úgyis találsz mást amit javíthatsz, fejleszthetsz vagy karbantarthatsz. ;] Ettől függetlenül nem mennék vissza panelba (még).

[ Szerkesztve ]

I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯

(#18) totron válasza futo001 (#17) üzenetére


totron
őstag

Ez csak bizonyos embertípusra áll. Van az a műszakilag antitálentum férfiembör, aki mindenhez is szerelőt hív, idézőjeles szakembert. Na annak nincsenek ilyen belső késztetései szerintem.

(#19) Lalikiraly válasza Gdi (#5) üzenetére


Lalikiraly
őstag
LOGOUT blog (1)

Minden mosógép ilyen elven működik. Benne van a leírasban, hogy a kifojó cső legyen magasabban mint a gép kifolyója.

Lalikirály nem szép ember, de gavallér! Uram, ön emberként van nyilvántartva? Ö nem. Húsos fagyi vagyok.

(#20) updog


updog
senior tag

Óh az áztatós néni :D Nálunk is van, pont fölöttünk lakik, kétszer áztatott le minket eddig. Gyanús amúgy a nénnye, mert néha olyan hangok jönnek fentről mintha legalábbis egy 0-24 súlyzók földhözb****ására szakosodott konditerem lenne, értem én hogy járókeretes, de csak ennyi még nem indokolja a dolgot.

Első ázáskor még beengedett hogy ő aztán nem tud semmiről, menjek be, nézzem meg, és tényleg én sem láttam semmit, de honnan máshonnan jöhetett volna... mert nem (csak) a strang mellett ázott le a fal hanem konkrétan a fürdő mind a 4 falán és a plafonon is foltosodott rendesen.

Legutóbb már csak az ajtajából kiabált ki a folyosóra (a rácson kívül álltam ráadásul), hogy nem tudja miről beszélek de majd megnézni (itt konkrétan folyt a víz a falon most, és nagyon érdekes hogy rövidesen már nem folyt, pár óra múlva meg már fel is szívodott... tuti hogy ő volt).

Másik falszomszédunk is érdekes, nézem hogy télen csíkokban csapódik le a pára a gyerekszoba falán, wtf, panelban ilyet azért nem gyakran látni, hát megfogom a falat, olyan 8 fokos lehetett. Szomszéd nyitva hagyta az ablakát, és hetekre elment valahova. Végül a gyerekét találtam meg linkedinen a lakásba bejelentett kft-n keresztül, és némi "ha holnapra nem lesz bezárva az ablak, én megyek be bezárni" hatására megoldódott.

Az a baj, sokan úgy gondolják, hogy ha "megvették" (20 éves hitellel, vagy örökölték, vagy 50 éve kiutalták nekik LOL) a lakást egy társasházban, akkor azt gondolják hogy az az övék és azt csinálnak vele amit akarnak, és más ne szóljon bele (még a nevében is benne van hogy nem egyedül lakik ott).

Mondjuk ennek advanced verziója a családi ház ahol aztán már tényleg azt gondolják hogy senkinek nincs beleszólása hogy a saját telkén ő mit csinál... de persze aki ezt megemlíti, szerintük az nem tud együtt élni másokkal és ő menjen tanyára.

ex: doeeg | "Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." | "Play your war games with other people's lives - It should be you on the front line!" - 5FDP

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.