2022. november 29., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Objective2 headphone amp - használatra kész :)

  Tegnap este sikerült befejezni a most futó projektet, tehát használatra kész a kis O2, minden simán ment, összes mérés elsőre klappolt, a DC offset ~3mV én ~0mV volt, emiatt se kell már aggódni :))

  Este már fáradt voltam, tehát sikerült majdnem megint elrontani, nem néztem meg melyik IC-t hova dugom, még szerencse h a második után megjelent fater és rákérdezett mit csinálok, akkor kaptam észbe :B (mellesleg a 2db-ot ami addig bekerült, jó helyre kerültek :)) )

  Jöjjenek is a képek, post végén még felhívom a figyelmet 1-2 dologra.





  Folytatás...

  guppy 11 éve 0

 • Objective2 headphone amp - majdnem kész

  Ma korán lelptem egyetemről h haladhassak az erősítővel, amíg még van szabadidőm, egész délután azt csináltam, így majdnem kész, csak már átfagytam a pincében, így elhalasztottam a befejezést, nehogy hülyeséget csináljak.

  Nem is csépelném tovább a billentyűzetet, jöjjenek a képek: (kattintós funkció megint kimarad, sok a kép, én meg lusta)








  Folytatás...

  guppy 11 éve 13

 • Objective2 headphone amp - csomag tartalma, "építés" kezdete

  Lesz még 1-2 bejegyzés az O2 fejeserősítő születéséről, főképp kép mint szöveg, a fényképek minőségéért előre is elnézést, de ennyit enged techikai hátterem :B

  Röviden a lényeg: ez egy DIY fejes erősítő, s ezek közül a legjobban dokumentált, ha valaki foglalkozik a témával biztos halott/olvasott már róla, akinek meg új: itt minden lényeges információt megtalál (angolul).

  Képek:






  Folytatás...

  guppy 11 éve 13

 • Lehmann BCL clone - Az első teszt ! :)

  Örömmel tudatom veletek h végre elkészült az erősítő (legalább is annyira h használni lehessen :)) ) Volt vele tegnap egy kis gondom, u is ahogy bekapcsoltam az R1 R2 R3 R4 ellenállások elkezdtek füstölni, de szerencsére maradt még bennük annyi füst h működjenek :DDD . Mint kiderül az volt a hiba h a tranyókat már a nap legvégén raktam be, így már fáradt voltam, és sikerült kettőt felcserélnem, ez okozta a füstöt :N . Reggel visszacseréltem őket és azóta hibamentes. A hangjáról egyelőre annyit h sokkal dinamikusabbnak tűnik a mártixénál, viszont mintha kisebb tere lenne. Majd ki kell próbálnom még egypár opampot, hátha segít :U .

  És végül a képek :D :

  itt még a tesztpadon :DDD

  Folytatás...

  guppy 11 éve 17

 • Lehmann BCL clone - összeállítás PT2.

  Jelentem kész vagyok a nyákra szerelt alkatrészek beforrasztásával, ha minden igaz akkor az összes alkatrész megfelelően van elhelyezve, sikerült az egyik nagy tápszűrő kondit valamint a kapcsolókat megfordítani, de kiforrasztottam megfordítottam őket és visszaforrasztottam. Ami a nyákot illeti, nem sikerült az összes folyasztószert letisztítani, így nem csillog olyan szépen, de cserébe a forrasztások jól sikerültek (sztem :DDD )

  Lássuk a végeredményt befejezett nyákot :K :






  Folytatás...

  guppy 11 éve 3

 • Lehmann BCL clone - összeállítás PT1.

  Tegnap az ebéd utáni szundiból felkelve erőt vettem magamon, lecsattogtam a műhelybe és kicsit (nem is olyan kicsit :DDD ) összepakoltam h legyen hely a projekthez. Mivel csak furatszerelt alkatrészek vannak így maga a forrasztás nem túl nagy kihívás, úgy tudom akkor sikerült jól egy forrasztás ha az ón az alkatrész lábait a túloldalon is szépen befutja, tehát egy picit ott kellett tartani a pákát, de tényleg csak egy picit. Ami a balesetvédelmet illeti (mennyire hivatalos vagyok :K ), elég csak arra figyelni h a pákát mindig egy helyre rakjuk ha nincs használva, lehetőleg minél távolabb a kezünk ügyétől, továbbá a lábak levágásakor azokat finoman meg kell fogni, mert hajlamosak repdesni, és nem kellemes ha beleáll az ember szemébe.

  Lássuk a műhelyt, a legfontosabb eszközökkel:

  az első beforrasztott alkatrész :)) :

  Folytatás...

  guppy 11 éve 8

 • Lehmann BCL clone, az ebayes csomag tartalmai :)

  Hogy az ígéretemnek eleget tegyek, miszerint a BCL építését dokumentálom(fényképekkel), és LogOut bejegyzést készítek a projekt előrehaladtával párhuzamosan. Előre is bocsánatot kérek az irodalmatlanságomért (nehéz szó :B ), tisztában vagyok vele h kifogásolható. Könnyed, kis képnézegetős "blog"nak szánom ;)

  Ezt a "kit"-et még 2,5-3 hete rendeltem ebayról 38$-ért, szállítással együtt. Azért döntöttem e mellett mert felmerült bennem h talán szeretnék építeni a jövőben komolyabb DIY erősítőket (AMB M^3, Beta22), ez a projekt remek lehetőségnek tűnt a gyakorláshoz, és relatíve olcsó is, így ha nem is használom(persze ez a hangjától fog függni), jobb ezen kísérletezni, gyakorolni mint egy 1000$ kiten.

  A hozzá kapott ""dokumentáció"", és ""összeállítási"" utasítás.

  Egy-egy szkennelt kép a nyákról, így első ránézésre és tapintásra szerintem minőséginek tünik.

  Folytatás...

  guppy 11 éve 8

Hirdetés

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.