Hirdetés

MST: Daisy Chain Displayporttal

Sziasztok!

A történet ott kezdődött, hogy felújítottuk a nappalit és elfelejtettem egy csövet fektetni az aljzatba, hogy a két hosszanti falat összekössem. Viszont az elrendezést már akkor elterveztük, így kizárt volt a bútorok elmozgatása. Méret volt minden, sajnos egy 5x4-es nappaliba nem olyan könnyű berendezkedni, ha még Hi-Fi-je is van az embernek.

Szóval abból kellett kiindulni, hogy egyik 5 méteres fal közepén a TV és Hi-Fi. Emiatt a PC-t is oda terveztem, ami amolyan mindenes, de alap PC, filmet arról nézünk, a zene miatt pedig szóba sem jöhetett 10 méteres USB kábel a DAC-hoz (5 méterben lenne maximalizálva). Illetve erről a PC-ről tanulok most ebben a helyzetben.

Na igen, tanulás, azt nem lehetett félretenni, azt muszáj megoldani, ekkor került be a szoba másik, szemben lévő 5 méteres falára a sarokba egy íróasztal. Így, szegőhosszban mérve ez 7 méter plusz a "felállások" és közte van még egy erkélyajtó is. Az első gondolat szerencsére megfogant még február végén, vettem egy DELL U2414H monitort, mert éppen olyat kaptam, jó áron volt és jókat olvastam róla. Azt is olvastam, hogy ezzel akár egy DP1.2 kimenetről is lehet két monitort működtetni (legfeljebb 2560x1600 vagy négy monitort legfeljebb 1920x1080), na eddig jutottam kb.