Hirdetés

Rebarbara lekvár készítése!

Gondoltam megosztom mindenkivel ezt a receptet: :)
Rebarbara lekvár:
1kg megtisztított és feldarabolt rebarbara(hámozott)
3db meghámozott és feldarabolt zöldalma
125ml víz
1 felhasított vanília rúd
3 evőkanál citromlé
80dkg cukor

Készítés:
A feldarabolt almát, rebarbarát és vaníliát egy nagyobb fazékba tesszük, hozzá öntünk egy kis vizet és feltesszük főni. Forrás után még 5-6 percig főzzük. Ezután hozzáadjuk a citromlevet és a cukrot, majd ismét felforraljuk. Időnként kevergetve még kb. 45 percig főzzök. Amikor már elég sűrűnek érezzük a lekvárt, takarékra tesszük, majd forrón üvegbe töltjük. Az üvegeket 5 percre fejre állítjuk, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Megjegyzés: a víz kevésnek tűnhet elsőre, de nem az, ha többet rakunk hozzá, akkor híg lesz. A művelet végén pedig fontos, hogy párnák közt(dunsztban) hagyjuk LASSAN kihűlni.
Igény szerint lehet bele más gyümölcsöt is rakni :B , ilyenkor kicsit több víz kell a megfelelő sűrűséghez. Jó étvágyat hozzá! :))