2019. május 27., hétfő

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Rebarbara lekvár készítése!

    Gondoltam megosztom mindenkivel ezt a receptet: :)
    Rebarbara lekvár:
    1kg megtisztított és feldarabolt rebarbara(hámozott)
    3db meghámozott és feldarabolt zöldalma
    125ml víz
    1 felhasított vanília rúd
    3 evőkanál citromlé
    80dkg cukor

    Készítés:
    A feldarabolt almát, rebarbarát és vaníliát egy nagyobb fazékba tesszük, hozzá öntünk egy kis vizet és feltesszük főni. Forrás után még 5-6 percig főzzük. Ezután hozzáadjuk a citromlevet és a cukrot, majd ismét felforraljuk. Időnként kevergetve még kb. 45 percig főzzök. Amikor már elég sűrűnek érezzük a lekvárt, takarékra tesszük, majd forrón üvegbe töltjük. Az üvegeket 5 percre fejre állítjuk, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
    Megjegyzés: a víz kevésnek tűnhet elsőre, de nem az, ha többet rakunk hozzá, akkor híg lesz. A művelet végén pedig fontos, hogy párnák közt(dunsztban) hagyjuk LASSAN kihűlni.
    Igény szerint lehet bele más gyümölcsöt is rakni :B , ilyenkor kicsit több víz kell a megfelelő sűrűséghez. Jó étvágyat hozzá! :))

    Ha jól készítjük el a lekvárt, akkor enyhén édes, és pikáns íze van, így nagyobb adagot is fogyaszthatunk belőle. :K

    Fücsök007 7 éve 6

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.