2017. október 23., hétfő

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Kiadások egyetem mellett

  Mennyibe kerül egy kollégista élete?
  Érdekességképpen összeállítottam a havi fogyasztásomat. Anno engem is érdekelt, hogy mennyiből tud megélni egy egyetemista egy idegen városban.
  Az interneten fel lehet lelni mindenféle kalkulátort/egyebet, de a legpontosabb, ha az ember maga adja össze. Nem törekedtem a pontos információgyűjtésre. Elég sok plusz munka lett volna összeírni, hogy miből mennyit vettem. A lentebb leírt számok 90% körüli pontossággal tükrözik a valóságot, jelen esetben
  novembert.

  A helyszín Veszprém, én pedig a Pannon Egyetem mérnöki karára járok. (első szemeszter)

  Lakbér szempontjából nyilván kollégiumban éri meg legjobban lakni. Itt jónéhány dolgot nélkülöznie kell az embernek, de összességében jó, élhető.
  Csak hogy néhány előnyt említsek:
  –közel van az egyetemhez,
  –olcsó(bb),
  –nem kell külön víz/áramdíjat fizetni, ingyen internet van,
  –csak egy szobát és egy fürdőt kell rendben tartani,
  –van saját hűtő/mikró,
  –eszközök/egyebek javítását a kollégium intézi, még villanykörtével sem kell bajlódni.

  Folytatás...

  fpeter07 3 éve 23

 • VI. Dynamo-maraton XCM

  2011 VI. Dynamo-maraton Zalamegye, Gyenesdiás, Keszthelyi-hegység, Nagymező

  Két év után újra megrendezésre került a verseny, mely immár a VI. alcímet viseli. A résztvevők 27 –és 56 km-es táv közül választhattak. Az előbbihez körülbelül 700 méter szint társult, míg az utóbbinál 1200 méter szinttel kellett megküzdeniük a versenyzőknek. A választás számomra egyértelmű volt, az 50km feletti tekerések már hosszú távnak számítanak nekem, amihez ha hozzáadjuk a terepet és a versenytempót, koránt sem lesz szimpatikus. :) Azt még az elején leszögezném, hogy semmiféle tapasztalatom nem volt. Ez volt az első verseny, amin indultam, tehát nem igazán tudtam, mire kell készülnöm „akció” közben. Jól is sejtettem, hogy nem lesz sétagalopp, de nagyon is alulbecsültem.

  Folytatás...

  fpeter07 6 éve 8

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.