2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • A World of Tanks-al kapcsolatos magyar fórum felhasználókról.

    A WoT jelenség szinte minden férfiembert magával ragad. Ki nem harckocsizott gyerekként…

    Egyre több olyan ember van, aki a játék mellett a fórumokon is helyt ad a véleményének ilyen vagy olyan hangnemben. A típusok bemutatása sarkított és humorosnak szántam. Bármilyen egyezés élő személyekkel csak a véletlen műve.

    Milyen fajtái vannak a WoT fórumozóknak?

    - A hétvégi fórumozó:

    Életkor független. Általában a wot reg-je nem sokkal frissebb a fórum regisztrációjánál. MOD-ot nem használ, nem is ismeri őket. Úgy van a MOD-okkal, mint afrikai őslakó a Tablet PC-vel. Világít, mások is használják, de hogy fér bele egy ember a 7” –os képbe??? Tele van kérdésekkel. Általában ugyanazokkal. Első kérdése, hogy „melyik a legjobb tank a wot-ban?”.

    Kérdéseit mindig az után teszi fel egy számára új dologgal kapcsolatban, hogy előtte a „fórumlakók” már 5 oldalon keresztül irkálnak a témáról. Csak ritkán ír a fórumba, még ritkábban olvassa azt. (lásd.: az előző mondat ) Egy-két találkozás a fórum a „beszólogatóival” és abba is hagyja a fórumozást, természetesen vérig sértve. Folytatja a wot-ot a megszerzett nulla tudás anyaggal és büszkén erősíti az 500 effi-sek táborát…

    - Fórumlakók:

    Folytatás...

    Flatron710 11 éve 4

  • Milyen lenne az álom konfiguráció? Ár nem számít!

    Ide várom az álom konfigurációkat. ( akár monitorral és hangrendszerrel együtt is ) Te milyet állítanál össze magadnak, ha - tegyük fel - a pénz nem számítana? Technikai adatok, linkek mellékelése is jöhet.

    Esetleg még egy rövid indoklás, hogy miért ez és ez, vagy pedig miért nem az. Ha beindul a téma, akkor lehet következtetni az írásokból, hogy átlagosan mi az álom gép, nekünk, földi halandóknak... :)

    Jó írást!

    Flatron710 13 éve 26

  • Genius MaxFighter F-23 - Az első botkormányom.

    Az első botkormányomat – Genius MaxFighter F-23U – szeretném bemutatni. A bemutató teljesen amatőr és rövid lesz, mivel új vagyok a témában. Építő jellegű kritikát természetesen szívesen várok.
    Először is azzal kezdeném, hogy hogyan és miért választottam ezt a játékvezérlőt. A nem túl hosszú történet ott kezdődik, hogy nemrég megvásároltam a Steam-en a H.A.W.X 2-őt. Már az első része is nagyon tetszett, de azt még billentyűzetről „szenvedtem” végig. Ehhez a játékhoz szerettem volna botkormányt venni, amivel azért csak élvezetesebb ez a(z) – akció - játék.

    ( az, hogy miért nem szimulátor, miért választottam egy olcsóbb darabot elolvasható a nagy joystick topikban )

    Csomagolás, doboz tartalom:

    Elég puritán dobozban érkezett, valamint a tartalma is csak maga a vezérlő volt és egy 16 oldalas, többnyelvű – magyar nincs – User’s manual füzetecske. Meghajtó program nincs, mivel a Windows 98 utáni operációs rendszerek tudják kezelni nélküle is. A dobozban más nem volt. Kibélelve, kitömve nem volt. Ez kicsit furcsa volt egy kicsit, mivel a tartalma szó szerint billegett, pattogott, forgott a dobozában. ( remélem, hogy ez nem okozott semmilyen maradandó károsodást )

    Csatlakozás, telepítés:

    Folytatás...

    Flatron710 13 éve 0

  • MP4 lejátszó bemutató - ALCOR ZED 1 GB

    Az ismerkedésem a márkával ott kezdődött, hogy adva volt egy ballagó - már szerencsésen túl vagyok rajta - és adva volt az, hogy valami apróságot kellene venni az asszonykámnak. ( Kifejezetten kérte, hogy ne vegyek neki drága ajándékot! ) Sok lehetőségem nem volt, mivel saját magam szűkítettem le őket az eddig vásárolt apróságokkal. Viszont ilyet még nem kapott tőlem.

    Szóval, akkor MP4 lejátszó... De milyet? Azt már előre eldöntöttem, hogy nem fogok x+1 számú boltot végigjárni! A kényelmesebb megoldást, az interneten való böngészést választottam. Szerintem így sokkal több részletet meg lehet tudni egy adott termékről - vélemények, fórumok útján - mint amit egy eladó a legteljesebb igyekezete ellenére is el tudna mondani.

    Megkérdeztem a barátomat, "Guglit", hogy ő mit javasol!? A lehetőségek tárháza nyílt meg előttem, ugyanakkor a pénztárcám csak résnyire volt hajlandó megnyílni. :(( Szóval a kapott linkeken igyekeztem mindig ár szerint rendezni a dolgokat, viszont legalább ugyanilyen fontos volt a szerkezet "okossága" is. Körülbelül 2-3 óra böngészés, olvasás és mérlegelés után megakadt a szemem az Alcor Zed "fedőnévre" hallgató készüléken...

    Folytatás...

    Flatron710 15 éve 4

  • Aznap, amikor a Föld megáll. Vagy az ész?

    Nos… A téma és a cím adott!
    Van ez a film, amely szerintem egész jóra sikerült. Értem ez alatt a mondanivalóját. Nem is a filmmel van problémám, hanem az emberi ész Földet képviselő tagjaival – akik jelen esetben a sok utána járással, tanulással, szakmai hűséggel rendelkező – akik most forgatókönyv íróként jelennek meg. És itt vonatkoztassunk el is a filmtől…
    Csak egy kérdés: Tényleg annyira buta, önhatalmú, saját technikai fejlettségétől ámulatba esett az ember, hogy egy – idézet a filmből „ 3*10 a 7.-en m/s sebességel közlekedő” járműben utazó- idegent meg tud állítani az amerikai gyalogság a szimpla ólomlövedékkel és ilyen-olyan robbanó fejekkel? Ha az idegen is akarja?
    Az öcsémmel folytatott párbeszéd csak alátámasztott egy-két dolgot. Régen az indiánok(?) féltek a villámló bottól. Ami ugye az első, kezdetleges puskák egyike volt. Fejlett civilizáció vs. Fejletlen. ( szintén elhangzott a filmben ) De ők féltek tőle.
    Mit látunk a filmben? Egy fényévekkel előttünk járó robot alkotást támadunk minden áron a „mi” fegyvereinkkel. Félelem talán van… Önbizalom annál több.
    Visszakanyarodva a témához csak annyiban bízok, hogy ha esetleg tényleg történne hasonló – nyugi, nem fogjuk megtudni – akkor talán az ész is győz az „ólom” fejek fölött és talán jobban megvédik a Földet, mint a forgató könyvírók!!!

    Folytatás...

    Flatron710 15 éve 7

  • Egy kis reklám

    Gondolom, hogy mindenki látta már azt a Borsodi sörös (?) reklámot, amikor mindig a haverok "mentik ki" az éppen aktuális férfit a barátnője mellől.
    Nekem abból a reklámból az jön át, hogy arra bíztatják a fiatalokat, hogy "ráérsz még begubózni" vagyis elkötelezni magad, megházasodni. Inkább menjél a barátokkal inni. Az én értelmezésemben, közvetett módon akár ez is lehet a reklám jelentése. Így is alig házasodnak az emberek, de még a reklám is azt mondja, hogy lépj le a csajtól és menjél inni. Szomorú, hogy itt tart az ország. Az szabad, hogy "alkesz" legyél, vagy legalább is megpróbálkozhatsz azzá válni, de házasodni az nem menő. (Most itt a reklámra gondolok. Tudom, hogy amúgy sem "menő" manapság a házasság - szociális és anyagi nehézségek miatt).

    Várok hasonló reklámokat, amelyek így vagy úgy, befolyásolhatják még a hiszékeny, saját életcéllal nem nagyon rendelkező embereket!

    Flatron710 16 éve 3

  • A munkám az életem?

    Nos... azzal kezdeném, hogy már több mint három éve végzem ezt a munkát. IRM dolgozó.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 17 éve 7

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.