2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • CanJam London 2017

    Üdv ProNép!
    Már megint volt egy CanJam, amely rendezvény a privát minőségi zenehallgatás kedvelőit célozza meg, és ez mellett kénytelen vagyok nem elmenni néhány írott szó nélkül.
    Bemutatok és véleményezek újabb audió termékeket, amiket sikerült felfedeznem.
    A véleményezés szubjektív, nem szabad készpénznek venni. A körülmények egyébként sem adottak ilyen rendezvényeken korrekt meghallgatásokhoz.
    Alapvetően Sting és Parov Stelar előadók zenéit használtam "teszthallgatásokhoz", illetve a "hifi" telefonom, a Vyrus 1 fülhallgatóm és a Pandora VI fejhallgatóm. Ezen kívül több helyen volt FIIO X5 lll próbákhoz, mint valamiféle önszponzoráló szponzor.

    Vegyük előre a vezetéknélküli cuccosokat. Fejlődik ez a szegmens, van igény rá, és ez megmutatkozott a kínálatban. A két évvel ezelőtti rendezvényről nem is emlékszem vezetékmentes dolgokra, most meg szinte minden standnál volt valami ilyesmi.
    A telefonom nem tud aptx-et, csak szimpla bt 4.0, illetve a nagyon olcsó, pár dolláros bt füleseket nem ismerem.

    Folytatás...

    fericske 7 éve 27

  • Headroom Show 25/03/2017 London

    Üdv ProNép!

    Meglátogattam az idei, tavaszi Headroom Show-t (is), ami audiótechnikáról szól, legfőképp a privát és hordozható zenehallgatás kedvelőit célozva meg.
    Erről emlékeznék meg röviden, hobbitársaim kisebb, nagyobb örömére :)

    A véleményezések szubjektívek és nem alaposabb elemzések eredményei, illetve nem szponzorált kritikák.

    Ultimate Ear
    Nos, amiket próbálgattam az egyik sincs fenn az oldalukon (Nem rémlik, hogy mondta volna a demonstrátor, hogy azok még csak prototípusok voltak. No mindegy.)
    Kettő darab single BA fülhallgatót sikerült meghallgatnom. A kivitelezés mindkettőnél ugyanaz. Egy szimpla, kisméretű, puritán, fekete, egyenes kábelvezetésű, kínai kacatra hajazó dizájn. Lehetnének akár egy olcsó headset valami olcsó telefonhoz is.
    Az olcsóbbikért 80 fontot kérnek majd, a nem olcsóbbikért meg kétszer ennyit.
    A kettő közötti különbség csak a hang tuningolás, egyébként ugyanazt a Knowles gyártmányú drájvert használják.
    A kezdő darabnak a tipikus 1 BA-ás, semmilyen, középorientált hangja van, nem túl jó részletezettséggel és dinamikával.
    A második már egészen rendben van. Még mindig középorientált hangzással, de már kellemes mennyiségben jelenlévő magas és mélytartománnyal, illetve korrekt részletekkel.

    Folytatás...

    fericske 7 éve 13

  • CanJam 2016 London

    Idén is meglátogattam eme rendezvényt, és idén sem éreztem hiábavalónak :)

    Csak a fejhallgatós topikban emlékeztem meg róla, de úgy döntöttem jobb lesz ennek is valahol itt a helye, ahol nem vész a múlt homályába a bejegyzés :)

    Ami tetszett: Szinte minden, jókat beszélgettem néhány arccal - Moedawg140, egy hardcore hedfájer idén is itt volt, csak sokkal több cuccal - , gyártóval, demonstrátorral.
    Egyedül a 1More-osok nem voltak szimpik a "cimbalomkodó" hozzáállásukkal, hogy lépten nyomon rá akarták sózni a termékeiket (főleg a triple-t) mindenkire aki arra járt, mert ők csinálják a legolcsóbb és legjobb füleseket, ezt a Guttenberg is megmonttta! Rendesen meg voltak sértődve, hogy nem vettem egy szupersztár triple-t tőlük. (Egyáltalán nem ilyen rendezvényhez illő viselkedést prezentáltak.) Mondtam, én csak kipróbáltam, még nem hallottam. Megdícsértem, hogy jó, valóban, áráért szépen szól, de nincs rá szükségem, mert az enyém is tripla hibrid és jobb a hangja (ami igaz is, de nem mondtam volna, csak már bosszantottak). Erre elkérték, meghallgatták ketten. Na jó, valóban, nem rossz, na de mennyit fizettem érte? Mondtam, hogy fele annyit mint amennyit ti kértek a triple-ért, és mentem tovább.

    Folytatás...

    fericske 8 éve 7

  • CanJam London 2015

    Üdvözletem Hifi rajongók!

    Megosztanám tapasztalataimat a CanJam-en meghallgatott cuccokról veletek. Messzemenő következtetéseket természetesen nem lehet levonni belőle, hiszen rövid idő alatt sokmindent próbáltam ki és a legtöbbjük különböző rendszerekre volt kötve. A véleményeim tehát csak első benyomások, nem kritikus tesztek eredményei. Néhányat sikerült ugyanarról az erősítőről kipróbálni, illetve lehetőség szerint ide-oda dugdostam őket ezen okból. Nem mindegyik standnál örvendeztek ennek, de nem tiltakoztak.
    A megítélés mindenképp szubjektív és még magam előtt sem véglegesített a legtöbb „ítélet”, hiszen nem feltétlenül az én referenciám szerinti eszközön hallgattam néhány fülest, illetve az sem biztos, hogy a füles a neki való eszközről volt hajtva – némely esetben biztos, hogy nem arról volt hajtva, ezt majd jelzem az adott résznél.
    A kényelemről ritkán fogok megemlékezni, mivel rövid ideig viseltem őket.
    Jó húzás volt, hogy egy spirál füzettel meg egy tollal mászkáltam körbe, így eléggé előzékenyek és készségesek voltak velem, illetve egy Astell & Kern-nes hölgyemény alaposan kifaggatott, mi a véleményem az újabb innovációikról.

    Folytatás...

    fericske 9 éve 6

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.