2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Úgynevezett "USB 3.0 hub", nektek vettem hogy legyen miről olvasnotok :D

    Naszóval, a mese része a dolognak annyi, hogy rendszertelenül gyakran megfordulok a székesfővárosunk egyik "kínai" piacán, leginkább európai konyhában nem jellemző élelmiszer-alapanyagok és égetett szesz vásárlásának apropóján. Rendkívül mókás hangulata van, megérne ez is egy külön fotósorozatot, azonban mint a "legfiatalabb öreg szaki" a környéken, azért észnél vagyok hogy műszaki cikket tartós és leírás szerinti használatra nem innen veszek és ettől a piac területén kívül másokat is óva intek.

    Most viszont úgy döntöttem, hogy hagyom magam potenciálisan lóvá tenni egy, a csomagolása alapján egy négyportos USB 3.0 hub tartalmát sejtető eszközzel, viszont a teamvieweres scammerekkel saját főztjüket repetástul megetető greyhat hackerek nyomdokaiba fogok lépni: szét fogom szedni fizikailag és verbálisan is ha nem pontosan azt fogja tudni amit egy jóhiszemű vevő a csomagolás alapján feltételezhet és elvár. Ezt olvasod most :)

    Folytatás...

    fatpingvin 1 éve 58

  • Thinkpad X230 mint asztali gép, mi van a bővítőkártyákkal?

    Naszóval, az úgy volt hogy... egy régi kedves cimborám közvetítésével még jómúltkor vettem egy x230-as Thinkpadet, dokkal-vonóval. Hogy miért adtam ki pénzt egy lassan 10 éves notebookra, ami ráadásul minden lényegesnak tűnő paraméterét tekintve ósdibb mint a korábbi Acerem ami végigkísért az egyetemi tanulmányaim alatt, nos szerintem aki ismer fel se teszi ezt a kérdést, a többieknek írom hogy az ördög a részletekben rejlik.

    Szerelhetőség, bővíthetőség, kompakt méret, strapabírás, illetve a hatalmas modding potenciál, megfejelve igencsak vaskos közösségi támogatással (erről rövidesen).

    Egy szó mint száz, lett nekem egy ilyen laptopom. Gondolom mondanom sem kell, amint kifizettem első dolgom volt kibontani mint hülyegyerek a karácsonyi ajándékát (ehhez egyedül egy csillagcsavarhúzó kell!) és nekiálltam átszabni az igényeimre. a gyári 480G-s mSATA SSD kijött belőle, a régi-de-újabb laptopom 2.5-ös SSD-je bele, rendszer folytat onnan ahol abbahagytam, szuper.

    Folytatás...

    fatpingvin 2 éve 58

  • x86-64 de nem Intel és nem AMD, folytatás egy másik billentyűzetről

    Ahogy a cím is utal rá, ez egy már korábban megjelent írás mintegy kiegészítése, egy másik billentyűzetről és egy másik megközelítésből.

    Szóval az úgy volt, hogy szó szót követett és MasterDeeJay kolléga kölcsönadta nekem a távol-keletről beszerzett Zhaoxin processzorral szerelt deszkáját, amiért így mindenek előtt szeretnék is hálás köszönetet mondani.

    A technikai részletekbe olyan szempontból nem mennék bele, hogy ami már egyszer le lett írva, azt nem szeretném még egyszer leírni. Igen, VIA utód, igen, kínai belföldi piacra gyártott történet, az eredeti írásban ennél sokkal frappánsabban meg lehet találni. Itt most azokra a részletekre fogok koncentrálni amiről eddig nem volt szó.

    Kezdjük először a hardver szemléjével: ahogy az eredeti képen is látszik, egy fura alakú OEM lap, a mATX-hez van legközelebb csak hátrafelé hosszabb. Ezt a tesztasztalra feszítéskor is beigazolódott, a mATX csavarhelyek a helyükön voltak. Az előrenyúló rész ha elég kicsi házat választunk neki ütközhet mondjuk az optikai meghajtók keretével, ez az én esetemben az open air tesztpad esetében nem volt probléma.

    Folytatás...

    fatpingvin 2 éve 19

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.