2022. október 6., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Arrgh, trollok :@

  Minap történt, hogy egy troll tévedett egy friss szakmai topikba és írtam a modkeres topikba. Csakhogy a T. Roll egy méretes flametengert indított ami magával ragadott (még privátban is zargatott, hál' istennek ott lehet ignorálni) :(( Egy jó ks idő múlva túlbuzgóságomban elfelejtettem, hogy már előterjesztettem a trollt és sikerült egy terjedelmesebb HSZ-t generálnom a fent említett topikban. Kértem a modokat, hogy az én HSZ-eim is menjenek a lecsóba, mert annyira vagyok gerinces, hogy ne így gyűjtsem a szakmaikat... reméljük miharabb kiderül, hogy a trollunk mekkora temp bant kap és, hogy az én profilképem csúszik-e.

  Tudjátok mire jöttem rá? Kevés a moderátor. Legalábbis az én észrevéteim szerint... Kéne felvétel [burkolt célozgatás ;] :D, de amúgy van ebben igazság...]

  Amúgy mi a különbség a házigazdák, hardverapródok és moderátorok között :F

  doncortio 11 éve 59

 • QR-kód teszt

  ma már a csapból is okostelefonok folynak és szinte az összes tud QR-kódokat olvasni és hát kedvet kaptam a kísérletezgetéshez, hogy mire is lehet őket felhasználni. Hát elsődlegesen linkeket szoktak megadni neki, hogy az egyszeri júzer az utcán a plakáton lévő kódot leolvasva több infóhoz juthasson, de lehet beléágyazni telefonszámot, SMS-t és szöveget is. Én pár linkkel teszteltem a generálási lehetőséget, hogy melyik mit rejt azt találjátok ki ;)

  A megfejtéseket a topikba :)

  doncortio 11 éve 10

 • Az üzletkötés feltételei

  1.: A kölcsönös tiszteletet megadjuk egymásnak kortól függetlenül
  2.: Ha veszed a fáradságot, hogy privátban árajánlatot kérsz akkor veszed a fáradságot és visszaírsz akkor is, hogyha már nem aktuális!
  3.: Ha SMS-ben, e-mailben érdeklődsz akkor az üzenetek végét írd alá HardverAprós nickneveddel, stb.
  4.: Jó üzlet esetén kölcsönösen pirospontot szokás küldeni itt, a HarvderAprón, ez bevett szokás. Ha nem tudod hogyan kell kattints ide.
  5.: Az eladott termékeimre általában adok garanciát, minimum 3 napot, de általában egy hetet (ezt jelölni szoktam). Ez idő alatt bármikor visszacserélem a terméket, ha meghibásodik magától és nem akkor, ha a vevő rontotta el (leejtette, eláztatta, túlhúzta, stb). A garanciaidő lejárta után reklamációt nem fogadom el, fekete pontot se adhatsz érte, ha meg mégis akkor eljárás fog indulni ahol eldöntik jogos volt-e*.
  6.: Postai átvétel esetén a sérülten érkező áru miatt felelősséget nem vállalok! Ez a posta hibája, nem az enyém, én garantálom, hogy minden csomagot épen adok fel!

  Folytatás...

  doncortio 11 éve

 • PS Move-hamarabb kelt életre a Wiinél

  Erre mutat rá egy nemrégiben előkerült videó, melyben az EyeToy készítője mutat be egy korai színkövetős technikát a PlayStation 2-n. Az eszköz tökéletesen hasonlít a PS Move-ra ,mindezt évekkel a Nintendo Wii elött.

  Ebben az egészben persze az a pláne, hogy a Sony-t folyamatosan rágalmazzák amiatt, hogy a Nintendo Wii kontrollerét másolta le egy az egyben (míg a konkurens esetében a játékosok kollektív tudatából valahogy kiesett az EyeToy-Kinect párhuzam, de érthető, hisz van egy kis technológiai szintkülömbség), ami ezt cáfolni készül ez a kis videó, hiszen évekkel a Nintendo Wii megjelenése előtt készült.

  videó

  A Move-ot hamarosan tesztpad alá kényszerítem!

  doncortio 12 éve 3

 • Ma esti vegyes

  Itt ülök este kilenc órakor. Hiába alakul mostanában rosszul (?) a sorsom: boldog vagyok. Hiába van itt minden diák mumusa, az iskolakezdés, a nyár vége, de én akkor is boldog vagyok. A teljes família találkozott és több napot nyaralt együtt (11-en!), az odautatt Kratosnak hála nem untam végig, de most már lasan mindennek vége. Lassan megint elkezdheek spórolni: kell egy PS3! De nagyon. PSP-t feltuningolom, PS2-t visszakérem uncsitesómtol és rakok bele vincsit és szerzek konvertert linuxra. PC-t is újítani fogok, de ne rohanjunk ennyire előre: itt az iskola és készülődni kell.

  doncortio 12 éve 0

 • PSP-Profi Sirály Pöpec kézikonzol 1.1

  Bemutaton pár oldalon legújabb szerzeményem!

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Elemzés 12 éve 146

 • Na bakker!

  Áááh ilyen nincs! Most hogy itt játszok a PSP-mel és végre megcsináltam azt, hogy Wi-Fi-n netezhessek vele nem tudtam mit nézzek meg először. Gondoltam az e-mailjaim fontosak és másoknak is az lehet, hogyha PSP-n netezhet legalább ,egnézi. Nézem és találok egy "RE:" üzenetet. Az üzenetemet amit küldtem két hónapja nemrég érkezett meg a válasz. Miért küldtem levelet? Mert jelentkezni akartam egy XBOX-os klubba ahová cikkeket írhatok. Nos. Felvettek. Első mondat: Nah bammeg!. Ez a dolog döntötte volna el a konzolválasztás kérdését és mivel 2 héttel a határidő lejárta után nem írtak vissza gondoltam akkor más. Így lett a PSP. Nos de én szeretnék a csapat tagja lenni és kell egy XBOX360!!!

  -mielőtt bárki nyafogna hogy minek ez, ki kiváncsi rá?!: élménybeszámoló-

  doncortio 12 éve 1

 • And the winner is...

  Tudjátok, hogy konzolt keresek. Eddig azt hittem, hogy három szereplő közül kell választanom. PS3 vs. Wii vs. X360. És ki lett a győztes? Egy derült égből villámcsapással mindenkit letaroló új ellenfél: A Commodore 64! Najó poén volt :D. A győztes...(dobpergés),.. a győztes...(a dobosok minnyá lelövik a kommentárt)...a győztes ezennel (feszülten figyel mindenki)... (kezd elpattanni a húr a dobosoknál...)...

  A GYŐZTES A SONY PLAYSTATION PORTABLE!!! (Döbbent tekintetek, a Sony-bérenc tábor szája mosolyra görbül, majd ünnepel)

  Megdöbbentetek mi?:) A háttérben egyszerű dolog áll: középiskola. Bővebben:
  -Nem lesz elég időm játékra
  -Kell egy menő dolog
  -MP3, MP4, stb multimédia
  -Exkluzív címek
  -Bárhol bármikor
  -Emulátorok tömkelege (N64,NES,SNES,PS1,MEGADRIVE,WIN95,stb)

  Most jelenleg egy PSP 1004-es fekete példány van. 2x8gb és pár Store-os és eredeti játék, meg pár film.

  Azért még be fogok szerezni előbb vagy utóbb (úgy néz ki utóbb) egy PS3-at is. Életem álma, de sajna még mindig egekben az ára:(

  doncortio 12 éve 12

 • Xbox360 mustra "RELOADED"

  A cikkemet felturbóztam, remélem még több igényt kielégítve

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Elemzés 12 éve 85

 • És eljöve a....

  Kozol amire én vártam. A döntés megszületett, a konzol megvan, már csak a cikkemet kéne engedélyeztetni és akkor megtudjátok mit választottam Én. Nemsokára megtudjátok!

  Lehet tippelgetni! (úgyse talljátok ki! - HÁZIGAZDÁk kizárva!)

  doncortio 12 éve 14

 • Egy forró nyári napon...

  ...azon gondolkodtam miért ilyen dögmeleg a gép?! Sokat eszik, hangos, stb. Mint már tudjátok, hogy konzolválasztás előtt állok, a gépem le fog alacsonyodni netezős-old shool gamés gépre. Gondolkodtam azon, hogy így is öreg meg gyengus a Celeron 420-asom (hiába megy 2,4-en alapfeszen egy VM900-M-ben) és az 1Gb RAM is igen kevés, ráadásul az X1600XT se nyújta a mai elvárható szintet, de a mostanit is 50°C-on produkálja. Eljött tehát mindenki (gamer, stb) életében a sokadik nagy kérdés: gépet kell újítani? Hát igen. Megkerülhetetlen. Mire vágyom? Csendre és békességre, de ezt szeretném viszontlátni mind a gépemben, mind a számlafizetéskor a postán. Mi kellene nekem? Core i7-980X, ASUS Rampage III, 24Gb RAM, stb. tehát álmodozom.
  Ez egy komoly téma és teljeskörű cikken belül is ki fogok erre térni, de akkor még szó se esett a gépről magáról, amit vennék. 16 éves fejjel már zavar, ha egy gép nagy, hangos, sokat eszik, melegszik, stb. vagyis az általános dolgok. Tehát egy új géppel szembeni feltételeim:

  -Kicsi legyen
  -Ne legyen hangos (tehát full- vagy félpasszív)
  -Ne melegedjen (itt a passzivitás miatt gondok lesznek)
  -Gyors legyen (realtív, én megelégszek egy óccsó kétmagos egyeddel is)
  -Ne egyen sokat (AMD majdnem kiesett, tehát 65nM alatti LW Athlonok jönnének jól)

  Folytatás...

  doncortio 12 éve 7

 • Wii would like to play

  Ez a cikk egy beszámoló, élménytár, ajánlás és teszt is egyben!

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Elemzés 12 éve 37

 • Otthoni atomerőmű

  Mi az ami nagy, fekete és sokat eszik? Hát persze, hogy PS3!

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Elemzés 12 éve 88

 • Wii have a problem

  Egy kicsit betekintünk a nagy N 7. generációs konzoljának burkolata alá

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Tudástár 12 éve 47

 • Emotion Engine - egy mérnöki remekmű

  Egy kis betekintést nyújtok Nektek a méltán sikeres PlayStation 2 központi magjába :)

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Elemzés 12 éve 24

 • Hová tűntetek?

  Aki "ébren" volt az ezredforduló környékén észrevehette, hogy pár márka már nincs a magyar piacon.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Tudástár 12 éve 56

 • Gyűjtő vagyok-e?!

  Nemrég azon gondolkodtam el, hogy gogyan kerülhetett ide mellém ez a hardver-hegy. Természetesen szomszéd srácnak segítettem lecserélni P3-as gépét, lomtalanításon kihajított Voodoo2 talált gazdára a 466-os Socket370-es cerkával és még innen-onnan. De hogy ennyi!! Azon gondolkodtam el a gyártók és a márkák névsorán, hogy léteznek-e még... Guillemot? K.O...Matrox és S3? Csodálatomra még élnek sőt DX10.1esmodellekkel is rendelkeznek és míg az előbbi tervezői kártyákat gyárt akár 8 monitort lekezelően, ellenben az utóbbi a low-end piacot ostromolja. Nem tudom, hogy sikerrel-e, mert Magyarországra nem nagyon jutott el a hírük (utoljára; Matrox: Parhelia, Parhelia-LX(2002-03); S3: DeltaChrome sorozat(2004-05)).
  Most miután a házunk egy kisebb raktárhelységét kieveztem "IT főhadiszállásnak" letesztelgettem a hardvereket és kb az 1/3-a selejt. A maradék pedig ez:
  VGA:
  -Matrox G200A PCI (2db)
  -S3 Trio 1mb AGP/PCI (1-1db)
  -S3 Savage 4 8mb
  -3Dfx Voodoo(2?) 4(/8mb?) [teszt alatt, képet ad de még nincs driver és gpu-z nem látja]
  -nVidia TNT2 Vanta 4mb (asszem, csak simán azt írja a BIOS hogy: NVIDIA GRAPHIC CARD)
  -nVidia GF2MX400 64mb (inno3D)
  -nVidia GF FX 5200 64bit/128Mb
  -Radeon 9550 128bit/128mb

  Folytatás...

  doncortio 12 éve 6

 • In Memoriam: 3dfx

  Ezennel megemlékezem a 3dfxről.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Tudástár 12 éve 46

Hirdetés

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.