2021. január 24., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • DPTP System - Igazság a szervizekről

  Igazság a szervizekről!

  Előszó:
  Mielőtt belekezdenék a mondani valómba meg kell említsem, hogy a célom nem a mások lejáratása és nem a magam magasztalása, csupán csak a szervizekről kialakult igazságképem megosztása és egy kis plusz információ, hogy egyes javítások illetve hibák hogyan keletkeznek és miképpen orvosolhatóak viszonylag egyszerű és könnyen elérhető módon.

  Rólunk:
  A mi cégünk illetve ez irányú tevékenységünk, jobban 2007 - 2008-ban indult meg mikor az Xbox360-as konzolok elkezdtek tömegével meghibásodni.
  Mivel gyerekkorunktól kezdve erős érdeklődésünk volt a műszaki cikkek iránt és már a kezdetektől (90’ évektől) TV-ék Videók javítását illetve számítástechnikai alkatrészek, számítógépek, műszaki cikkek karbantartását, javítását vállaltuk és a 90’-es évek végétől a 2000-es évek elejéig saját hangosítással rendelkeztünk (Diszkók, külső rendezvények hangosítása…stb) melyen berendezéseinket 80%-ban mind elektronikailag mind pedig alkotóelemeit tekintve magunk fejlesztettük és raktuk össze, kialakult és szélesedett, bővült a technikai hátterünk és műszaki ismeretünk.
  Ezen sok évvel a hátunk mögött már nem okozott túl nagy gondot az ekkoriban már fejlettebb eszközök, készülékek kiismerése és javítása.
  A mai napig aktívan hivatalos bejelentett szervizként működünk:
  http://bgaszerviz.hu

  Folytatás...

  don_peter 6 éve 55

 • DPTP System – Levilágító

  DPTP System – Levilágító

  Ezen cikkben egy UV-s nyáklevilágító és annak készítésének menetébe, rejtelmeibe szeretném bevezetni az olvasót. Az interneten természetesen van pár hasonló leírás, de pont ilyet még nem láttam, így bátorkodtam megosztani veletek. A levilgáításhoz egy lapszkennerre, UV LED szalagra, és pár darab SMD alkatrészre van szükség. (alkatrész lista lejjebb)

  Előszó:
  Az elképzelés azon okból kifolyólag született meg bennem, hogy az eddig a rézfelületre vasalós technikával felvitt nyákrajzolatok – melyeknél több esetben, részben vagy teljesen hibás végeredmény miatt kerültem a 0.6mm alatti vezetőméretet - minőségét egy szinttel feljebb emeljem.
  A fototechnikás eljárással jelentős mértékben javítható az otthoni körülmények között készíthető nyákok minősége.

  Alkatrész lista:

  1. 1db A4-es lapszkenner
  2. 1db 6cm * 2,5cm-es nyákpanel (rajzolat pontos mérete: 5,5*2,2)
  3. 1db 12v-os tápaljzat
  4. 1db SMD TO252 LM7805-ös stabkocka
  5. 1db SRA-12VDC (tekercs árama 70mA)
  6. 1db 12v-os aktív buzzer (csipogó)
  7. 1db SMD 1206 220R ellenállás
  8. 1db normál 470R-os ellenállás (opcionális)
  9. 2db SMD 1206 1K ellenállás
  10. 4db SMD 1206 10K ellenállás
  11. 2db SMD 1206 0R ellenállás
  12. 2db SMD SOT23 BC846 NPN 100mA-es tranzisztor
  13. 1db 5v-os 3mm-es piros LED (opcionális)

  Folytatás...

  don_peter 6 éve 0

 • Amikor a hardver és a szoftver találkozik 2. rész - DPTP System - HandText

  DPTP System - HandText

  A következő projektem melyet szeretnék bemutatni nektek és amellyel a programozási és elektronikai ismereteim elmélyítse és magam szórakoztatására készítettem az egy kis kézi rázogatós, elnevezésem szerint: HandText, vagy WandText amelyik jobban tetszik.
  Én maradok a HandText-nél.

  Elsőként egy Orosz oldalon láttam ilyet ahol szépen meg is volt osztva, természetesen Orosz nyelven a teljes dokumentáció beleértve a kacsácsolási rajzot elkészítési javaslatokat és magát a programot amelyet beleégetve már is lehet gyönyörködni az előre leprogramozott cirill betűkkel elkészített képi kivetülésben.
  Egy Magyar Hobbielektronikás is elkészítette amely szintén nagyon jól sikerült és akitől pár apró részletet én is ellestem :D

  Ide jöttek volna a képek és link ami az Orosz készülékről készült.
  Sajnos az eredeti oldal ahol az Orosz leírás volt időközben eltávolításra került így azt már nem tudom megosztani.

  Azért egy videó maradt még fent: Mirage

  Ez eddig mind szép és jó, de....
  Egyetlen baj volt csak, hogy ATMEL chip köré épült a kapcsolás és az előre megírt és lefordított kódot nem lehet módosítani.
  És a legfontosabb az az, hogy én PIC-es vagyok :D

  Folytatás...

  don_peter 7 éve 0

 • Amikor a hardver és a szoftver találkozik 1. rész - DPTP System - AutoBlock 1.0

  DPTP System - AutoBlock 1.0

  Hol is kezdjem?
  Talán körvonalakban magamról pár szót s aztán jöhet a mély víz.
  Élőszőr is üdvözöllek téged, titeket és remélem kellemesen telik majd ez a pár perc amit a cikkem olvasására fordítasz, fordítotok.

  Péternek hívnak, korom nem számít hisz az az írásból sok esetben úgy is kiderül, legyen annyi elég, hogy megéltem már pár dolgot. (És persze sokan ismernek is már az oldalról)
  Most jelenleg szórakoztatási cikkek BGA szintű javításával foglalkozom és hobbiszinten programozok.
  Az hogy cikk írásra vetemedtem annak köszönhető, hogy páran itt az oldalon kérték illetve javasolták, hogy készítsek egy-egy létrehozott kütyümről mélyebb dokumentációt esetleg leírást vagy, ha jobban tetszik cikket.
  A másik ok az az, hogy szeretnék hagyni valamit az utókornak is és persze, ha tudok segítsek azoknak akiknek szüksége van rá, vagy akik hasonló körökben és hasonló hobbival foglalatoskodnak.

  Folytatás...

  don_peter 7 éve 9

 • ÚJ NEO GEO X Hardver

  Neo Geo X (Gold)

  Bizonyára sokan vagytok már akik kíváncsiak erre az új kézi konzolra, hogy még is milyen hardverrel és szoftveres támogatással érkezik a piacra.
  Nos sokaknak ez a feltárás egyenlő lesz a csalódással mert sajnos nem egyedi hardverrel rukkol elő az SNK.
  Tudom, hogy sokan vagyunk akik viszont nem a hardver és szoftveres háttere miatt vesszük meg, hanem mert ez egy lehet soha nem vissza térő alkalom, hogy egy eredeti és új SNK azon belül is Neo-Geo konzolt fogjunk a kezünkben és azzal a tudattal feküdjünk le, hogy egy ilyen nagyszerű múltál rendelkező cégnek a kis trónörökösét birtokoljuk.
  Mert ügye azt senkinek nem kell bemutatni mit tett le az asztalra az SNK.

  Nos nem is szaporítanám a szót jöjjenek a nyers adatok.:

  Japán a bejelentés szerint a Neo Geo X Gold pakk beépített 2GB flash memóriával érkezik, és támogatja a 1-8GB SD vagy MMC kártyákat.
  Az előrendelhető Neo Geo X Gold pakk magában foglalja a Ninja mester játék kártyát is.

  Folytatás...

  don_peter 8 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.