2024. február 27., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Halottak Napja

  Csak számomra értelmezhetetlen ez az "ünnep"? Nem is tudom hogy valódi ünnep-e, hiszen nem ünneplünk semmit, aki foglalkozik vele az inkább kesereg.

  Meglátásom szerint a halottak nem kívánnak egy pillanatot sem az élőktől. Mindenkit addig kell szeretni/becsülni/tisztelni amíg él, ez a koszorús-virágos-mécseses képmutatás max. a szomszédnak mutatja meg hogy "jaj mennyire foglalkozok a halottammal".

  domos 1 éve 38

 • Samsung dual SIM problémák

  Sziasztok!

  Leírom ide mit tapasztalok, hátha valakinek van ötlete.

  Adott három telefon: Samsung Galaxy S20+ (SM-G986B/DS), S22 Ultra (SM-S908B/DS) és Z Fold 3 (SM-F926B/DS). Mindhárom a Vodafone-tól van, dual SIM-es vátozatok. Tegnap délig mindhárom normálisan üzemelt, Vodafone+Yettel fizikai SIM-mel. Azóta viszont nem megy rajtuk a Yettel-es mobil adat. A SIM-et kipróbáltam egy Yettel függő másik készülékben, ott működik rendesen, illetve kipróbáltam egy második Yettel fizikai SIM-et is, a Samsungok azzal sem hajlandóak mobiladat-kapcsolatot létesíteni. Viszont a hanghívás működik, plusz felvettem rájuk egy Yettel eSIM-et, az működik rendesen, van hang- és adatkapcsolat is.

  Felhívtam ma a Vodafone-t, hogy esetleg változtattak-e ők valamit, azt mondták hogy nem, plusz távolról nem is igazán lehet ilyen fél-függővé tenni a készülékeket, plusz akkor gondolom kiírnának valami hibát a Yettel-es SIM-re, meg a hanghívás sem menne.

  Bárkinek ötlet? Vagy esetleg hasonló tapasztalat?

  domos 2 éve 2

 • iPhone 13 Pro Max üzemidő

  13+ óra navigáció bekapcsolt kijelzőve+Bluetooth-szal.

  domos 2 éve 2

 • Samsung Galaxy Note 20 Ultra előrendelés

  Sziasztok!

  Van itt más aki szintén előrendelte a telefont, és már megkapta, de a Samsung Members nem akar működni a füles igényléséhez? Az alábbi hibát dobja folyamatosan. 18-án vettem át a készüléket, szóval a "több mint egy nap" szerintem mar eltelt bőven.

  domos 4 éve 0

 • PC-bomba robbant a Linuxban is

  “Nem lehet hozzászólni”

  Vajon miért? ;]

  domos 4 éve 21

 • RAM optimalizálás - Uram Isten...

  Ezt valaki tényleg bekajálja? Sima RAM overclock/latency csökkentés. És akkor BME MSc diplomával a 2x Quad channel egyből "Octa channel" lesz... :W :U :N

  domos 4 éve 33

 • RIP Seasonic Prime Titanium 750W

  Az ember azt hinné, hogy egy 10/10 Jonnyguru értékelésű tápegység többet tud, de nem.

  Élt 1 év, 4 napot. :O

  domos 6 éve 13

 • DELL - Minden jó ha a vége jó

  Sziasztok!

  Előzőleg írtam az XPS 13 laptopommal kapcsolatos garanciáztatási mizériáról, ami szerencsére végül pozitívan zárult.

  A laptop javítása után pár nappal felvette velem a kapcsolatot a DELL egyik magyarországi munkatársa, és elmondta hogy tudomásukra jutott hogy mennyire problémás volt a garanciális ügyintézés, és mivel a DELL számára minden ügyfél fontos, ezért szeretnének valahogy kárpotólni.

  Nekem már az is jól esett, hogy megkerestek az ügy után, és ennyi is elég lett volna, de az úr mindenképp szeretett volna ennél többel szolgálni. Több opciót is végigjártunk, és én végül egy Alienware AW958 Elite Gaming Mouse-t válaszottam, amit nem sokkal utána meg is kaptam.

  Ezúton is köszönöm szépen a DELL-nek, hogy ilyen korrekt módon álltak a dologhoz, és dolgoztak azon, hogy nekem, mint ügyfélnek pozitív legyen az élményem! :R

  domos 6 éve 1

 • DELL HELL - avagy a Prémium Garancia semmit nem ér

  Tavaly nyáron vásároltam egy DELL XPS 13 2 in 1 9365 laptopot Angliában. Kb. ~700e Ft körüli összeget fizettem ki, és ebben benne volt 1 év Next Business Day + 3 év Prémium Garancia. Ezt később áthelyeztem Magyarországra, hogy ha esetleg lenne valami, itt is működjön a dolog. Ez szépen mutatkozik a DELL oldalán is, ha beírom a service tag-et a keresőbe.

  Egészen 2018 Január 14-ig nagyon szépen is működött, aztán egyszer csak behalt. Abszolút kipusztult, bekapcsolás után annyit csinált, hogy világított a billentyűzet és kész. Semmi több. És akkor innen indul a kaland:

  Január 15. - felhívom a DELL ügyfélszolgálatot, nagyon készségesen segít az ügyfélszolgálatos hölgy, rendeli is a cserealaplapot.

  Január 16. - kijön a szervizes és kicseréli az alaplapot. Én ekkor sajnos nem voltam itthon, este viszont arra jöttem haza, hogy az új alaplap sem az igazi, nem működik semmi rendesen a BIOS-ban.

  Január 17. - újra hívom a DELL-t, aznap ki is jön a szervizes, elviszi a laptopot. Délután hívnak hogy hát a Bitlocker miatt nem működik a BIOS (wtf?), de ő "agyon tudja ütni" a Bitlockert, viszont ez hosszú folyamat, csak Péntekre lesz kész (wtf again?). Mindegy, hagyom hogy dolgozzanak.

  Folytatás...

  domos 6 éve 32

 • Az iPon, a Trans-o-flex és az SSD esete.

  2016. 12. 11. - megrendeltem az SSD-t az iPon-tól, én hülye előre fizettem kártyával.
  2016. 12. 12. - az iPon átadja a csomagot a futárszolgálatnak
  2016: 12. 13. - elvileg kihozzák, gyakorlatilag nem
  2016. 12. 14. - telefonon érdeklődök hogy akkor most mi van, hát az van hogy elveszett
  2016. 12. 15. - megvan a csomag, az iPon elfelejtette odaadni nekik (de így hogy kezdték meg a kiszállítást?), holnap tuti kihozzák
  2016. 12. 16. - nem hozzák ki mert a futár már nem ért rá, de majd holnap már biztos megkapom
  2016. 12. 17 - ma sem hozzák ki, mert ma sem ér már rá a futár, na de majd Hétfőn...

  2016, Magyarország jobban teljlesít! :W

  domos 7 éve 108

 • Az érzés amikor végre kész az új számítógép

  Egy hónapig Celeron G1820+4GB RAM+B85 alaplap kombóval kellett szenvednem, mivel az előző i7-4770K+32GB RAM+Z87 alaplap hármast eladtam, de végül is megérte várni.

  domos 7 éve 20

 • Crucial M4 128GB 2.5" SATA SSD feltámasztása

  Még anno 2011-ben vettem egy ilyen típusú SSD-t, idő közben kiszolgált 4 laptopot és egy asztali számítógépet, most az 5. laptopban kellett volna teljesítenie, de gondok adódtak.

  Kb. egy hónapja egyszerűen kifagyott tőle a gép, csak a kikapcsoló gombbal lehetett leállítani, és reboot után egyből megint elszállt. Szóval ekkor nyugdíjaztam... Viszont napja újra előkerült, és gondoltam hogy adok neki egy utolsó esélyt, mert nehezen hiszem el hogy egy 98%-os SSD-nek csak így random le kéne pusztulnia.

  Rá is kerestem a neten a problémára erre a típusra vonatkozóan, és örömmel(?) konstatáltam hogy nem én vagyok az egyetlen. De szerencsére ott volt a megoldás is! Firmware-t kell frissíteni, mivel a régebbi firmware-ekben volt valami bug, ami miatt állítólag ha az "on time" meghaladja az 5000 órát akkor valahol valami elkezd nullával osztani, és helyes számérték helyett NaN eredménnyel tér vissza.

  A firmware frissítés érdekesen alakult, mivel a Cruical kis bootolható akármije olyan üzenettel térst vissza hogy:

  Error.
  Success.

  De végül is sikerült a dolog, 8 órát stressz teszteltem az AIDA 64-gyel, ahol anno a Start gomb megnyomása után azonnal elhalt. Szerencsére azóta sem volt se fagyás, se egyéb furcsaság. :))

  domos 7 éve 3

 • Sebesség

  domos 7 éve 6

 • hiberfil.sys méretezése 50 alá

  Volt már valakinek dolga ilyesmivel? Meg lehet egyáltalán oldani?

  A powercfg -h -50 50-es érték alatt hibát dob.

  domos 7 éve 11

 • Hatlábú Farkas

  Alias 4+4 segédmag. :))

  Link

  domos 7 éve 4

 • Éjfélkor indul a Legion

  Fel vagyunk már hype-olódva eléggé? :DDD

  domos 8 éve 5

 • Megint haldoklik a csodálatos Neptun.

  A szolgåltatås nem elÊrhet� :W

  domos 8 éve 1

 • >mfw pokemon ül a székemen


  :DD

  domos 8 éve 74

 • Átvertek az eBay-en, segítségkérés Chuwi Vi8 Ultimate tablettel kapcsolaban

  Szóval a mai nap megérkezett a várva-várt Chuwi Vi8 Plus (CWI519) tabletem, amivel csak annyi apró probléma van, hogy ez bizony nem az. Egy régebbi, Chuwi Vi8 Ultimate (CWI507) modellt kaptam, amiben régebbi (Z3736F vs X5-8300) a processzor, nincs HDMI kimenet, és sajnos android 4.4 + Windows 8.1 dualboot-os.

  A kérdésem az lenne, hogy miként tudnám ezt frissíteni Windows 10-re? A Windows 10 telepítője mindent rendben talál, de ugye a spéci bootszoftver miatt nem tudom mennyire élné túl a frissítést. A neten szinte semmit nem találtam ezzel kapcsolatban :( Vagy ha van mód az android teljes lepucolására, és csak Windows telepítésére, az tökéletesen megfelel nekem.

  Ha esetleg valakinek van ötlete, azt szívesen fogadnám. :R

  domos 8 éve 21

 • ThinkPad portalanítás

  Tegnap végre rászántam magam és vettem egy sűrített levegő spray-t, és ma kitakarítottam vele a ThinkPadjeimet.

  A három delikvens: X200 Tablet, T400 és W700.

  A két kisebb laptop elég tiszta volt belül, a T400-ban a ventillátor lapátjai még fényesek voltak, szóval abban egy deka por nem volt, az X200T-ből viszont jött ki valamennyi anyag.

  A W700-at amikor megvettem, kicsit kifújkáltam, de mivel a CPU és GPU hőmérsélketek teljesen rendben voltak, nem nagyon foglalkoztam vele... pedig kellett volna, mert volt benne bőven por. Kitakarítás után 10-15C-ot csökkent a proci és a GPU hőmérséklete is, illetve csendesebb is lett.

  domos 8 éve 1

 • Kalandom a Miskolci Egyetem Könyvtárával

  A mai nap volt pár szabad órám, ezért gondoltam beülök a könyvtárba laptopozni kicsit, de sajnos nem igazán jött össze a dolog.

  Épp hogy beléptem az ajtón, és elindultam a lépcső felé, egy takarítónéni és egy karbantartóbácsi jellegű valaki elkezdtek óbégatni utánam, hogy én már most azonnal álljak meg. Miután odamentem hozzájuk, megkezdődött a beszélgetés:

  Ők: Mától új rendelet van, és az önkiszolgáló ruhatár 100Ft.
  Én: Köszönöm az információt, de ez engem nem érint.
  Ők: Hát pedig de, mert így ahogy vagyok nem mehetek fel. Tegyem le a kabátot és a táskát is.
  /A "kabát" az egy kapucnis felső, amit nem kívántam levenni, mert az épületen belül hűvösebb van./
  Én: A táskámat nem szeretném lerakni, mert abban van a laptopom és a füzetem, amit használni akarok.
  Ők: Akkor is tegyem le, szedjem ki ami kell és úgy felmehetek. Egyébként meg ha laptoptáska lett volna akkor felvihetném, de így nem.
  Én: Ez egy laptop-hátizsák (hp business 17"), azzal mi a baj?
  Ők: Minket ez nem érdekel, ez az új "rendelet".

  Én itt fogtam magam és otthagytam őket.

  Értem én, hogy szeretnének mindenkitől beszedni 100Ft-ot, mert a beiratkozási díj nem elég, de akkor szedjék be, kifizetem, mindenki örül... De nem, nekik meg kell szabniuk hogy milyen ruha lehet rajtam, és milyen táskát vihetek fel, és milyet nem.

  Folytatás...

  domos 8 éve 6

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.