2022. október 1., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Hangdoboz elhelyezés <3

  Pár centiméteren és fokon múlik minden. Bárhol is helyezitek el a hangdobozaitokat, asztalon, asztal mellett állványon nappaliban; bármilyen is a szobaakusztika, bármilyen komponenst is cseréltetek a rendszerben (forrás, erősítő, kábelek) és bármennyire is jól szól úgy akkor a cucc ahogy van... utána lehet hogy pár centit arrébb tolod a hangdoboz elejét, és megértesz olyan dolgokat amikről eddig nem tudtál. Off a sztereó kép? Nem tudod eldönteni honnan szól az énekes? Kuszák a hangszerek? De ha jól is szól, akkor is rá lehet szánni az utolsó pár centire az időt, meghallgatni újra és újra, belőni hogy a fázisok, a lecsengések; a szoba és a hangdoboz együttesen úgy álljon össze a hallgatási pozícióban, hogy az tökéletes legyen. Ha minden más tökéletes is, az a pár centiméter számít (akár 0,5-1,5cm eltolás is). Ha eddig is jó volt, akkor jobb lehet! (és persze rosszabb is, ekkor visszafelé kell mozdítani a dolgokat) :K
  Itt nincs semmi kőbe vésve, minden a Te cuccaidon múlik, lehet próbálkozni!

  .DLL 5 éve

 • Néhány hangi fogalom leírása, ahogy én látom (hallom) :)

  Megfigyeltem, hogy audióban és HiFi-ben mindenkinél az a fogalomkör válik szélesebbé, részletesebbé, amire az illető érzékeny, illetve fontos számára. Pl. a tonalitással kapcsolatos fogalmak, frekvenciatartományok, vagy pontossággal, részletességgel kapcsolatos fogalmak, vagy épp a teret különböző aspektusból leíró fogalmak, melyek bár rokonok, összekapcsolódnak, mégis mindegyik egy kicsit másra vonatkozik. Kialakul, hogy az illető számára fontos terület kissé eltérő tulajdonságait is külön tudja választani, "meg tudja beszélni". A nekem (mint magam előtt is többször is kiderült) legfontosabb terület a térrel kapcsolatos.
  Mielőtt rátérnék ezekre, gaborka8x8 kérdésére én is PuMbA hozzászólásával tudnék legjobban válaszolni, magam is így gondolom.

  Ezen kívül amiket én még megkülönböztetek, megfigyelek:

  transzparencia - részletesség - pontosság - szeparáció - légiesség - tér(nagyság) - és így tovább... fogalomkör.

  Ezek némelyikébe bejátszik a tonalitás is, és némelyike értelmezhető külön tartományokra is (pl. pontosság)

  Folytatás...

  .DLL 6 éve

 • Musiland monitor 01 US Mark 2 DAC

  Az egyik legújabb Musiland DAC-ról lesz szó ami a közelmúltban megjelent, ez pedig a Monitor széria jelenleg legkisebb tagja a 01 US méghozzá a Mark 2, ami komolyabb változásokat sejtet a készülékben (korábban is voltak változások, de csak mögé írt évszámmal különböztették meg).

  A külsejéről már rengeteg kép készült, fellehető szerte az interneten, de a belsejéről még nem találtam egyetlen képet sem, csak a nagytesó 02 US-ről.
  A topológia hasonló, mint a 02 Mark 2-nél, egyedül az analóg szekció különbözik, a 01-nél egy db IC felel mind a vonali-, mind a fejhallgató kimenetért, és a két kimenet párhuzamosan szól, elhagyták a relét, ami vált közöttük (előnye is, hátránya is van).
  Kezdjük:


  Megkapta a 03 US házát, de rövidebb 19mm-rel.


  "SuperDSP 210" − erről csak annyit tudni, hogy egy ARM processzor, ez felelős az USB kapcsolatért és a jelfeldolgozásért. Tőle balra egy Winbond flash memória található.

  Folytatás...

  .DLL 7 éve 19

 • Beyerdynamic DT880 Bass Mod

  Kiváló haladó fejhallgató, rengeteg szerethető tulajdonsággal, de nem elég testes a hangja. Javítsuk meg!

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 7 éve 57

 • Superlux HD681 + BEAG fülpárnák

  Nagy szerencse, hogy rátaláltam ezekre a több, mint 30 éves fülpárnákra (Beag FDS 26), és hogy tökéletesen illeszkednek a HD681-re, a kényelem a gyárihoz képest tökéletes, hosszú távon sem nyom vagy fáraszt, viszont ugyan úgy izzasztó. A nagy párna magasság miatt szerintem a tere is sokkal nagyobb lett (azért csak "szerintem", mert más módosítások is történek ez irányban a driver környékén) és a puha anyag miatt nem "ereszt", a mély tartomány legalja is hallható.

  .DLL 8 éve

Hirdetés

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.