2024. május 19., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Miért 70-300?

  Miért 70-300?

  Nos a cím alapján még sok mindenre gondolhatna az ember talán egy adott gyártó azonos gyújtótávolságú optikája mellett érvelő cikk is lehetne...
  Én azonban bővíteném a kérdést, ami szólhatna úgy is: "miért 70-200?" vagy 55-200 mégis talán a 70-300-al legjobb a kérdés.

  Nos nem tudom ki gondolkodott már el ezen hogy a gyártók miért teszik le a voksukat egy konkrét adott gyújtótávolságra

  Nos én elgondolkodtam... végigmegyek a gondolatmenetemen. aztán mindenképp várom a véleményeket.

  nos a logika úgy kívánja hogy időrendben haladjunk.

  kezdetben tehát a filmes korszakban még azután mikor megalkották a zoomot megszületett egyszer az első 70-300-as tele obi.. egyébként ez nem tudom pontosan melyik modell volt... sajnos erről nem találtam infót.. (azét nem szakadtam meg a kutatásban :P )aki esetleg tudja kíváncsian várom.

  nos itt rögtön felmerülhet a kérdés... miért pont ilyen nagyítást találtak ki.. lehetett volna 60-250 is nem? miért van, hogy a megszokott tartományokra esik a választás

  Folytatás...

  DarknessHope 9 éve 0

 • Nikon D400 esélylatolgatás

  Nos a címet azt hiszem nem kell magyaráznom.
  a Nikon APS-C szenzoros leendő(?, ha lesz) zászlóshajójának várható paramétereiről, érkezésének várható dátumáról írom ezt a kis szösszenetet.

  Írásomnak leginkább az a célja.. hogy akik szintén nagyon várják összeverődjünk itt alant a fórumban.. és ezúton mások elképzeléseit is olvashassam, illetve olvashassuk.

  elöször egy kis történelem csak röviden ígérem :)

  A Nikon a digitális tükörreflexes gépeit alapvetően 3 sorozatban indította el... no persze nem pont egyszerre... a korszak hajnalán még az is kérdéses volt hogy életképes e a dolog. Mára mint tudjuk csaknem egyeduralkodóvá vált.. polaroid illetve film is alig akad. A film-gyártók sorra szüntetik meg kínálatukat... no de ez egy más történet...

  a Nikon tehát 3 sorozattal indított: persze nézhetjük úgy is hogy az indítási időpontot én választottam önkényesen arra a pillanatra mikor az általam ma is használt D70-et bejelentették.

  Folytatás...

  DarknessHope 12 éve 27

 • Mobilnetes előfizetések harca

  Androidos és más telefonok gazdáinak figyelmébe: így etesd a mobilod nettel pénztárcakímélő módon!

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Elemzés 12 éve 92

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.