2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Könyvkórház

    Ma találtam egy (számomra) értékes, érdekes könyvet.

    Szegényt egy mindenféle kacattal, lim-lommal telepakolt zsákból mentettem meg, többek közt egy olyan játék mellől, amiben víz volt (vízzel működött vagy valami ilyesmi). :( Sajnos a víz kifolyt, kikezdte a könyvet is, az első párszáz oldal nedves, penészedni is elkezdett. Szeretném valahogy megmenteni, mert nagyon megörültem ennek a "leletnek", nagy hasznát venném most.
    Csak tegyem ki simán a napra, száraz levegőre? :F

    Csemike 13 éve 7

  • Elégia egy tál almához

    Ti szép kis almácskák, most bizony meg foglak sütni titeket pitének. Fájni fog, de higgyétek el, sokkal jobb lesz nektek a pitében, majdan a gyomrokban, hiszen előbb-utóbb visszakerültök az anyatermészetbe, s újra almaként élhetitek gömbölyű életeteket, ringatózva az almafa ágán, hogy aztán piros orcájú gyermekek éhüket csillapítsák véletek. Az Anyatermészet gondoskodni fog rólatok...
    Ugyan ő sem garantálja, hogy almákként manifesztálódtok újra az élet körforgásába, hiszen alkalmasint selymes fűként fogtok újjászületni, bársonyos tapintású, illatos zöld fűként, szerelmespárok nyoszolyájaként, őzikék és szarvasok vacsorájaként...
    Bizony mondom néktek, fájni fog a reszelő, amivel pitébe valóvá alakítalak titeket, de tudnotok kell, senki nem léphet a fejlődés útjára, ha nem hagyja el egy kicsit a komfortzónáját, hiszen egy sokkal magasabb szintre léphettek énáltalam, énvelem és énbennem. :D

    Csemike 13 éve 16

  • Nálunk 10 másodpercenként jönnek a repülők

    4,5 éves unokaöcsémmel heverünk este a kerti nyugágyakban és nézzük az eget. A nyugágyak olyanok, hogy ha hátradőlünk, akkor az egész nyugágy hátrabillen, így fekvő helyzetbe kerülünk. A nyugágyak billegetésével félórát elszórakoztunk hangosan röhigcsélve, aztán Andris egyszercsak felemeli ujjacskáját, csendre int és fülel. A távolból morajlik az ég, azt hiszi, hogy vihar jön, elég kétségbeesetten néz rám. Én már tudom, hogy nem vihar, hanem egy újabb repülőgép. Itt a budaörsi és a ferihegyi repülőtér "szorításában" nem ritka jelenség, ebben a csendes környezetben meg már messziről hallani.

    Andris egész izgalomba jön, hiszen olthatatlan szenvedélyben ég bárminemű közlekedési eszköz iránt. Kérdésekkel bombáz, miközben egyre hangosabban hallani a közeledő gépmadarat. Leszáll-e vagy felszáll, hova megy, honnan jön, vajon milyen típusú repülőgép... Megegyezünk abban, hogy lehet, hogy jön, de lehet, hogy megy, épp Ferihegyre tart, de az is lehet, hogy Sármelléken fog leszállni, és ez csakis egy Boeing 777-es, nem vitás, egyenesen Texasból.
    Andris persze rögtön kiszúrja a házunk felett elsuhanó, ezer lámpát villogtató repülőt, örömében tapsolni kezd, és egy időre elfelejti, hogy fél a kutyától, mert észre sem veszi, hogy az vele örülvén, vad farokcsóválás közepette elkezdi nyalogatni a karját.
    A gép elment, de most már nincs mese, várjuk a következőt.

    Folytatás...

    Csemike 13 éve 17

  • Zöld kávé

    Nem, most nem arról lesz szó, hogy itthon kísérleti jelleggel kávét termesztek. :))
    Szeretem a kávét, minden reggel tejeskávéval indítok, és napközben is lemegy még egy (és mégegy...). Amiért ez a bejegyzés megszületett az a legelső találkozásom a zöld kávéval. A Nescafe egy ideje forgalmazza már Magyarországon a Green Blend nevű kávéját. Mint kiderült, egy ismerősöm kedvence lett igen rövid idő alatt, bár ő - ahogy én is - nem szereti a gyorsan oldódó neszkávékat. Megkínált engem is egy ilyen kávéval, bár nagyon hitetlenkedtem, hogy lehet finom egy neszkávé... De igaza volt. Nagyon lágy és kellemes íze van. :K Tej és édesítés nélkül is ízlett nagyon, kicsit olyan, mint a selyem. Nem tudom jobb szóval leírni. :D Nagyon finom, na, kóstoljátok meg. :)

    Bioboltokban kapható zöld kávé keverék (zöld kávé és pörkölt kávé keveréke), amit hagyományos módon lehet elkészíteni. Természetgyógyászok ajánlják anyagcsereproblémákra. A zöld kávéban megtalálhatóak azok a hasznos hatóanyagok, amik a pörkölés során (a hőkezelés hatására) elillannak.

    Csemike 13 éve 4

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.