2020. november 27., péntek

Gyorskeresés

Zöld kávé

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Nem, most nem arról lesz szó, hogy itthon kísérleti jelleggel kávét termesztek. :))
Szeretem a kávét, minden reggel tejeskávéval indítok, és napközben is lemegy még egy (és mégegy...). Amiért ez a bejegyzés megszületett az a legelső találkozásom a zöld kávéval. A Nescafe egy ideje forgalmazza már Magyarországon a Green Blend nevű kávéját. Mint kiderült, egy ismerősöm kedvence lett igen rövid idő alatt, bár ő - ahogy én is - nem szereti a gyorsan oldódó neszkávékat. Megkínált engem is egy ilyen kávéval, bár nagyon hitetlenkedtem, hogy lehet finom egy neszkávé... De igaza volt. Nagyon lágy és kellemes íze van. :K Tej és édesítés nélkül is ízlett nagyon, kicsit olyan, mint a selyem. Nem tudom jobb szóval leírni. :D Nagyon finom, na, kóstoljátok meg. :)

Bioboltokban kapható zöld kávé keverék (zöld kávé és pörkölt kávé keveréke), amit hagyományos módon lehet elkészíteni. Természetgyógyászok ajánlják anyagcsereproblémákra. A zöld kávéban megtalálhatóak azok a hasznos hatóanyagok, amik a pörkölés során (a hőkezelés hatására) elillannak.

Hozzászólások

(#1) Thunderzolee


Thunderzolee
addikt

Legalább már tudom mi ez.. :K
A legutóbbi Cosmóhoz adtak egy zacskóval valami zöldkávé féleséget.

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#2) reset


reset
senior tag

Itt sok kávés finomságról esik szó :)

(#3) Apollyon


Apollyon
Korrektor

Alapjáraton a kávé nem vmi egészséges cucc, szal úgy igyátok.
Mondjuk én is szoktam inni, de nálam a Segafredo a király. :D A bioboltoktól agyfrászt kapok, szerintem ott tönkreteszi magát az ember.
Egyébként mennyi egy ilyen linkelt Nescafés üveg? Vagy a bioboltban kilója a zöld kávénak?

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#4) Csemike válasza Apollyon (#3) üzenetére


Csemike
csendes tag

Szerintem kis mértékben fogyasztva (napi 1-2) nem árt meg. :) Persze, van, amikor nem ajánlott, pl. magasvérnyomás esetén.
Egy ilyen közepes méretű üveg kb. olyan 1300 Ft. Nem tudom, még nem vettem. A zöld kávé meg persze drágább, mint a sima kávé... Szerintem abból egy olyan negyedkilós csomag alulról veri az ezrest... Bár, mostanában a "hagyományos" kávé is igen húzós, szoktam pislogni nagyokat, mennyibe kerül.

„A dolgok jó oldalát érdemes nézni, Cora kisasszony, igaz, nem mindig lehet tudni, hogy melyik a jó oldal. Nem nagyon feltűnő.”

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.