2021. január 25., hétfő

Gyorskeresés

Párna oldalt alvóknak

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Már egy jó ideje úgy keltem fel minden reggel, hogy sírni tudtam volna, annyira fájt a nyakam és a vállam, sokszor a hátam is. Eleinte az ágyat hibáztattam. Ugyan kényelmes, de ez egy neobarokk hálószobaberendezés része (volt), megvan már 80 éves is, ha nem idősebb. Természetesen az évek alatt a matrac többször felújításra került, dehát, gondoltam, mégiscsak öregecske már. De mivel egy ágyat pikk-pakk nem tudok kicserélni, gyorsan ráfogtam a kifeküdt, több generációs tollpárnára a fájdalmaimat. Ha ráhajtottam a fejem, csak elég rövid ideig sikerült a régi tolltöltetnek megtartani azt nagy, okos fejemet. :)) Aztán lesüllyedtem majdnem az ágy szintjére, és reggel arra ébredtem, hogy fáj, nyilall, hasogat.
Úgyhogy múlt héten hoztam egy gyors döntést. Nekem új párna kell. Nem tudom hol vannak a párnaboltok, így célba vettem az Ikeát, amiben még nem csalódtam, ha ágyneműról van szó. A paplanom is ikeás, jó nagy és állandó hőmérsékletet biztosít. :) Szóval télen-nyáron ezzel takarózom, nincs melegem és nem fázom alatta.
Ikeában szembesültem azzal, hogy bizony minden alváspozícióhoz külön párnaféleség jár. Mivel én az oldalamon szoktam aludni, értelemszerűen egy oldalt alvóknak való párnát választottam, meglehetősen drágán. Konzultáltam egy gyógytornász ismerősömmel, aki elmondta, hogy ez nagyon jó párna, de készüljek fel, hogy eleinte a pokolba fogom kívánni és kihajítom az ablakon, utána viszont meg sem fogok tudni válni tőle. Kifejezetten jót tesz a gerincnek, a nyaknak és a vállaknak egy ilyen formájú párna.
Nos, így szorongva vágtunk neki az első éjszakának, vártam, hogy elegem legyen belőle. De csak kényelmes volt, és még mindig és mindig... És reggel nyak- és vállfájás nélkül ébredtem... Csodálatos volt, hosszú idő után végre nem fáj, nem nyilall, nem hasogat! :C
És tényleg nem tudok azóta más párnán aludni. :DD

Aki a klasszikus tollpárnák miatt aggódik: édesanyámmal megbeszéltük, hogy összeszedjük ezeket a régi tollpárnákat, paplanokat, amik itthon várják, hogy szebb nap virradjon rájuk, és egy paplanossal csináltatunk két jó meleg dunnát. ;) Természetesen jó nagyokat, hogy téli reggeleken magamat belebugyolálva csoszoghassak le reggel a forró kávéért.:D

Hozzászólások

(#1) talmida


talmida
Közösségépítő

Háton-alvóknak meg ez az igazi: :K

Én ilyenen alszom. Csak a nyakam alatt van párna. Nagyon kényelmes, és a gerinc teljesen egyenesen tud pihenni.

[ Szerkesztve ]

IN GOD WE TRUST!

(#2) Algieba


Algieba
senior tag
LOGOUT blog

Szintén oldalamon alszom. Évek óta kettéhajtott párnára hajtom a fejemet. Időnként a nyakam alá tömködöm a szélét. Ha látok valamelyik helyi boltban ilyen spéci párnát, tutira megveszem!

Az élet egy favicc. Fájdalmas poénja a halál.

(#3) Csemike válasza talmida (#1) üzenetére


Csemike
csendes tag

Kipróbáltam egy ilyet is, de még háton fekve se tudtam elképzelni, hogy hogy lehet így kényelmesen pihenni. :D

Algieba: megér néhány ezer forintot a kényelmes alvás. Az Ikeában volt 10000 forintért még spécibb oldalatalvós párna, de nem tudom mennyivel tud többet. Az ötezer forintos is kényelmes, és nem fáj a nyakam. :)

„A dolgok jó oldalát érdemes nézni, Cora kisasszony, igaz, nem mindig lehet tudni, hogy melyik a jó oldal. Nem nagyon feltűnő.”

(#4) lezso6


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Nekem is voltak ilyen bajaim, bár az én esetemben az ágy is sz@r meg minden. Aztán, hogy most otthonról átköltöztem a koleszba elmúltak a reggeli fájdalmak, sőt ki is tudom aludni magam. :))

[ Szerkesztve ]

8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra kijárási korlátozás

(#5) aphra2


aphra2
aktív tag

Háton és oldalt alvóknak van párna, és mi van a hason alvókkal :F nekem meg csak az megy :D

Csemike: ha régi fajta dunnát csináltatsz az olyan nehéz mint a dög, azt nem könnyü csak úgy felvenni, a kávéért pedig ne te csoszogj reggelente, hanem a párod hozza az ágyba..., nekem is ő hozza :D

Probléma??Hát az meg micsoda?!!

(#6) finest


finest
őstag

Vegyetek tönkölybúza párnát, az a legjobb! hozzáidomul a testetekhez bármelyik pozitúrában alszotok.

“Don’t shoot, I’m Globish.”

(#7) madstunt


madstunt
addikt

én a hason és az oldalvást közt vhol félúton vagyok :D nemtudom nekem sose voltak még problémáim bár az idő lehet elő fogja hozni.

(#8) Csemike válasza aphra2 (#5) üzenetére


Csemike
csendes tag

Természetesen hason alvóknak is vannak párnák. :) Legalábbis az Ikeában láttam. Kávét meg nem kaphatom ágyba, a zuram az esetek 90%-ában tovább alszik, mint én. :)
Neki van olyan ágya, amin tényleg elég nehéz kényelmesen aludni. Kemény mint a deszka.

„A dolgok jó oldalát érdemes nézni, Cora kisasszony, igaz, nem mindig lehet tudni, hogy melyik a jó oldal. Nem nagyon feltűnő.”

(#9) Csemike válasza finest (#6) üzenetére


Csemike
csendes tag

Van egy kicsike tönkölybúzapárnám. Szó mi szó, tényleg kényelmes, ha filmet nézek és döglök a kanapén, mindig az van a fejem alatt. :)

„A dolgok jó oldalát érdemes nézni, Cora kisasszony, igaz, nem mindig lehet tudni, hogy melyik a jó oldal. Nem nagyon feltűnő.”

(#10) talmida válasza finest (#6) üzenetére


talmida
Közösségépítő

Éhínség esetén meg csak kibontod a huzatot és lehet szezgetni? :DDD

Mi az a tönkölybúza? :B :F

IN GOD WE TRUST!

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.