2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Zöldbableves

    Ma valami meleg levesre vágytam, miután cseppet eláztam délután. Míg hazafelé tartottam, végig egy tányér gőzölgő, forró zöldborsóleves képe lebegett előttem, de hazaérve szembesültem azzal, hogy sajnos borsó nincs itthon. Van viszont zöldbab, egy kis krumpli és répa, így adta magát a zöldbableves. :)

    Elkészíteni egyszerű, mint a nagyszerű ételek többségét. :) Egy kb. három vagy négyliteres fazékban feltettem főni a kb. 60-70 deka zöldbabot (mirelitzőccség), belekarikáztam egy sárgarépát, 1 fehérrépát egészben hagyva mellétettem és két szem krumplit kockára vágva. Két és fél mokkáskanál sóval még megkínáltam (nem kellett több, mert a leveskockában is van só). Ja igen, a zöldségeket húslevesben (előre megfőzött alaplé) jó megfőzni, dehát, úgy vagyok ezzel, mint az ötliteres uborkásüveggel. Minden rendes háztartásban van készenlétben húsleves a fagyasztóban, mifelénk rendetlenek a háztartások, így kockát dobtam a vízbe...

    Folytatás...

    Csemike 13 éve 9

  • Kovászos uborka

    A kovászos uborka (kofáknak csak "koviubi") a legmegosztóbb savanyúságok egyike. Gyűlölni vagy szeretni lehet, de én még nem találkoztam olyan emberrel, akinek "mindegy" lett volna, szóval, igazi árokásás jön itt, kéremszépen. :)) Merthogy házi kovászos uborka készítésre adtam a fejem. Ebből ugye már kiderült, hogy én odavagyok érte, nálam a savanyúságok királynője, "nonplusultrája", csimborasszója...

    Egy hónapja vettem ilyen vödrös savanyúságot a madaras hipermarketben, és ez volt az utolsó csepp a pohárban, illetve a legfőbb motiváció abban, hogy végre én is elkezdjek otthon savanyúságot (kovászos uborkát) készíteni. Ugyanis a boltban kemény forintokért vásárolt uborka ehetetlenül rossz volt. Néztem, mi van benne, hát... Édesítőszer! Meg még egy csomó idegen anyag. Amikor olvastam, kb. úgy voltam vele, mint Besenyő Pista bácsi a térfogatnövelő-, meg a lisztjavítószerrel. Eldöntöttem, nem fér össze a bolti uborka a tudatos táplálkozással, már csak a rettenetes mellékízek miatt is. És ebben Besenyő TT István is egyetért velem.

    A kovászos uborka nagyon egyszerűen elkészíthető. Leírom én hogy csináltam (anyut azért fel kellett hívni hozzá).

    Folytatás...

    Csemike 13 éve 62

  • Kirándultunk a Pilisben

    Megcsináltuk. :) Dömös-Vadállókövek-Prédikálószék-Dömös. Táv kb. 13 km, emelkedés kb. 450-500 m az első 4 km alatt. Kemény volt, de nagyon-nagyon jóóóóóó!
    A terep nem a könnyebb fajta, néhol köves volt. Közvetlenül a Vadállókövek alatt négykézláb kapaszkodós volt a történet. :) Azaz, lett volna, de én bekapcsoltam az összkerékmeghajtást. :D Igen, végül úgy döntöttem, hogy viszem az nw botokat is, amik a mászásban nagyon sokat segítettek. Jó, amikor sziklákra másztunk ki, akkor a botokat lent hagytam a szikla tövében, de a nagyon meredek szakaszokon kifejezetten jól jöttek. Sőt, a túratársam olykor elkérte a botok egyikét, így neki is volt egy kis rásegítés a "sípályán" (így neveztük el a Prédikálószékre vezető durva emelkedőt).
    Többször kereszteztünk patakot, átugráltunk a köveken, tikkadtan kutattunk valami forrás után (nem gazdálkodtunk valami jól a magunkkal hozott 3 literrel), amit aztán a túra legvégén, a Rám-szakadék tövében megtaláltunk... Útközben persze volt más forrás is, de épp egyik sem csordogált, a Király-kút is halódott.

    Folytatás...

    Csemike 13 éve 12

  • Kérlek, szavazz!

    Csemike 13 éve 0

  • Álljon meg a nászmenet, hé! (Címzett: ismeretlen)

    [link]
    "De te az orrodig se látsz, neked jó a McDonalds
    Neked elég ha koka a kóla, te ugyanúgy tehetsz róla
    Hogy átbasznak a reklámmal, ezzel az amerika-lekvárral
    Ezzel a mûanyag élettel, ahol annyi ember tévedt el

    Mint a háborúban a foglyok, csak a parabola-mocskot fogjuk
    Ahol minden nõ tökéletes és minden férfi izmos
    Meg a legjobb mosópor, ami a faszom tudja hogy mos
    Meg az izomagyú Miki egér, bárkit megöl a kokainér"

    Tankcsapda: Jönnek a férgek

    Ti urak, ti urak, ti hitvány ebek!

    Hogy nem sül le a képetekről a bőr, nem szégyellitek magatokat? Ártatlan embereket fenyegettek gyilkossággal, sortűzzel, dögkúttal mindezt egy kétes múltú, ismeretlen percember kedvéért, aki azt se tudja, hogy a világon vagytok, és magasról tojik rátok?! Hát nem volt nektek jóanyátok, aki a szépre és a jóra tanított volna titeket? Honnan veszitek mindehhez a bátorságot? A Való Világ legyen az egyetlen kulturális élményetek, kár gyöngyöt szórni a disznók elé!

    Csemike 13 éve 28

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.