2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Milyen notebookot vegyek téma, ajánlás, szempontok stb.

    Először 2014 nyarán találkoztam ezzel a témával a fórumon, akkor vásároltam életemben először notebookot.
    Pár hét olvasgatás után egyértelművé vált mit kell vennem [link]. A vásárlás után követni kezdtem a topikot és majdnem egy év olvasgatás után éreztem azt, hogy kicsit már bele látok a dolgokba, megértem az ajánlások szempontjait és azok miértjét. Ez az egy év alatt rengeteget gyarapodott a tudásom ezekkel a masinákkal kapcsolatban és ezt igyekeztem a gyakorlatban is használni, tovább fejleszteni. Ehhez sajnos nem voltak olyan lehetőségeim mint pár embernek innen, hogy napi szinten ezekkel foglalkozik ezért a saját masinám tanulmányozásával illetve ismerősök kisebb gondjainak megoldásával szereztem kisebb fajta tapasztalatot és rálátást. Ezek után idén eljött az ideje a cserének. A korlátozott keret és az adott hardveres szükségletek miatt egy nem ajánlott gépre esett a választásom [link]. Természetesen tudatában voltam ennek minden előnyének és hátrányának, kockázatának ahogy a linkelt bejegyzésemben is kifejtettem.

    Folytatás...

    Bkrisz9 8 éve 0

  • Miként él egy mai fiatal?

    Egy elgondolkodtató témát hozok fel ezzel a bejegyzéssel, amit egy kedves ismerősöm és szülei közötti beszélgetés juttatott eszembe. Ajánlom mindenki figyelmébe legyen az 16 vagy 30 éves, tini vagy szülő.

    Sokszor hallom idősebb emberektől, hogy miért panaszkodnak annyit a fiatalok hiszen más dolguk sincs csak iskolába menni és tanulni. A legtöbb ember bele sem gondol milyen terhet ró a mai világ egy fiatalra aki szinte még gyerek. Nézzük a dolgokat egy átlagos 15-16 éves gimnazista szemével:
    Felkel reggel, sietve megreggelizik, megiszik bögre kávét/teát, hosszan készülődik, hogy jól nézzen ki hiszen a társadalom minden külső hibát kiszúr és az alapján egyből ítél. A hosszas készülődés után rohanás a buszra, hosszú nap vár rá. 8-9 óra. Matek, irodalom, történelem, idegen nyelv, mindennapos testnevelés és még esetleg pár szakmai tárgy valamint ne felejtsük el a felkészítő külön órákat, fakultációt. Ezek között az egyik 10 perces szünetben magába tömi az ebédet a menzán (persze vagy 5 perc alatt mert ugye a sorban állás). Órák után folytatódik a rohanás: Edzés esetleg egy találka még bele férhet. Előbbit sok esetben a szülő kényszeríti rá az amúgy is elég terhelt gyermekére, utóbbi miatt pedig egy szavunk sem lehet, örüljünk ha valahogy megoldja szerencsétlen és nem magányos, ne adj isten depressziós. Mire haza ér már sötétedik, sokszor 7-8 óra is elmúlt már. Nem eszik, nem beszélget, csak berohan a szobájába és kifekszik az ágyon.

    Folytatás...

    Bkrisz9 9 éve 82

  • ASUS X555LB

    Előszó
    A történet körülbelül 1,5 éve kezdődött. Akkor vettem meg életem első notebookját. Az akkor se túl nagy keretemből egy használt üzleti gépet név szerint egy HP Elitebook 8440P-t vásároltam. Az akkori választásban is a PH fórumának tagjai segítettek nekik ezt ismételten köszönöm. Idén szeptemberben megváltam szeretett Elitebookomtól. Ennek 2 oka volt: Az amortizálódás, nem szerettem volna nagyon sokat bukni rajta. A másik pedig a számomra gyenge grafikai teljesítmény.
    Nos, megvolt az összeg, hát akkor kérdezősködjünk mit,merre,hogyan lenne érdemes. Itt szintén a PH-s fórumokban segítettek nekem. Rengeteg olvasás,videó nézés után az ASUS K501 lett a befutó.
    Sajnos mire eljutottam a vásárlásig mindenhol elfogyott illetve megcsappant a gépre szánt keret is, de mint az kiderült a Milyen notebookot vegyek topicban gyengébb gép nem tudná teljesíteni azokat a feladatokat, amik miatt az Elitebook leváltására adtam a fejem. Folytatódott az olvasgatás,keresés és végül vállalva a kockázatot egy olyan típusra esett a választásom, amit nem ajánlottak a topicban. Ennek oka az ,hogy jó árasítva sikerült hozzá jutnom. Ez a típus pedig az ASUS X555LB-XO088D [link].

    Folytatás...

    Bkrisz9 9 éve 16

  • HP Elitebook 8440P - Mindennapi elit

    Üdvözletem mindenkinek! :) Első blogbejegyzésem lesz ez az írás amelynek tárgya egy pár hónapja vásárolt notebook. Építő kritikát szívesen fogadok akár hozzászólásban, akár privát üzenetben. :R

    Ennek a kis csodának az életének azon része amit nálam tölt 2014 nyarának közepén kezdődött. Akkoriban már hosszú ideje éltem számítógép nélkül ami eléggé hátráltatott a tanulmányaimban is, így a nyári munkából nehezen összeszedett kis vagyonom erre a célra terveztem elkölteni. Elég tudatos vásárlónak tartom magam mindennek utána nézek mielőtt döntést hozok. Ebben az esetben először újonnan akartam notebookot venni de hamar rájöttem, hogy ez sajnos halott ötlet a pénzügyi keret miatt így kérdezősködtem kicsit itt a fórumon, hogy milyen lehetőségeim vannak. Kaptam egy hirdetés linket egy a címben szereplő kis gépről ami végül a befutó is lett kis gondolkodás után így meg is vettem emerico2004 fórumtárstól akinek ezúton is köszönöm szépen :) nagyon korrekt ember.

    Szóval akkor térjünk is rá magára a notira:

    Folytatás...

    Bkrisz9 9 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.