2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Év Autója???

    Ha egy modell megkapja az Év Autója címet, akkor egy évig a vártnál jobb eladásokat produkál. Mert mi, sznob vevők azt gondoljuk, hogy az Év Autója csakis jó lehet. Ha jobban meggondoljuk, egy tök új modellről van szó. A bizottság, aki megválasztja az év autóját, valójában nem sokat tud arról, hogy a hétköznapi használatban milyen lesz az az autó. Találóbb lenne ezt a címet "Az Év Formatervé"-nek nevezni.

    Mondok néhány példát. 1989-ben a Fiat Tipo kapta a megtisztelő címet. Aztán ez lett az a modell, ami a Fiat jó hírnevét egy jó évtizedre eltemette. A váltó tragédia, az elektronika katasztrófa, a belső burkolati elemek zörögnek. A tulajok szemében ez az Év Melléfogása volt inkább. Ha tulajdonosok véleményére és eladási statisztikákra hagyatkozunk, akkor az 1989-ben megjelent autók közül a Ford Fiesta sokkal méltóbb a címre, nem igaz?

    Vagy mondhatnám az 1991-es év járgányát, a bumfordi Renault Cliót. Tipikus francia autó apró, de annál bosszantóbb hibákkal. Nem csoda, hogy ma már hírmondó is alig akad belőle. A '91-ben megjelent modellek közül egy olyan népszerű lett, hogy 11 évig gyártásban maradt, ma is több tízezer (vagy százezer?) család használja a legnagyobb elégedettséggel Európa-szerte. Ez pedig az Opel Astra F.

    Folytatás...

    Bencőke 15 éve 5

  • Küklopsz, Zsuk, Békakirályfi

    A villamos kétségkívül igen hasznos közlekedési eszköz. Nagy befogadóképességű, csendes, környezetbarát, nem akad el a dugóban. A mi fővárosunk közlekedését is segíti ilyen jármű, négy típus közlekedik Budapesten. A villamos része az utcaképnek, így nem mindegy a formaterve. Lehet, hogy csak én finnyáskodok, de Budapesten nem közlekedik esztétikus villamos.

    Siemens Combino

    A Combino a legújabb, ezáltal legutasbarátabb villamos. Kellett már a vérfrissítés a budapesti villamosparknak, ÉS azt kell mondanom, a Combino bevált. A kezdeti ajtó- és áramszedő-meghibásodások felett szemet hunyhatunk, mert az új villamosok megbízhatóan teszik a dolgukat.

    Viszont a formatervre nem sok figyelmet fordíthattak. A kidudorodó arcban mélyen ülő két szem miatt úgy néz ki, mint egy béka. Bárgyú nézése van, ne szépítsük. Ha már 800 millió volt darabja, egy ici-picit nem lehetett volna ízlésesebb homlokfalat szerelni rá?

    Ganz csuklós

    [B][I]Ganz csuklós[/I][/B]

    Folytatás...

    Bencőke 15 éve 4

  • Tömegközlekedési szokásaink

    Üdv, mindenki! Én egy közlekedésmániás 20 éves srác vagyok. Nem csak a hobbimnak hódolva, de elég sokat...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 15 éve 45

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.