2018. január 23., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Mindenkinek jár egy kis lazítás

  Bemutatómban néhány kellemes játékot ismertetek Androidra.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 4 éve 12

 • Tudnivalók, alkalmazások és remek játékok Nexusokhoz

  A következő sorokban leírnák pár hasznos tudnivalót és alkalmazást Nexus készülékekhez, továbbá pár élvezetes játékot. Figyelem, személyes válogatás! :) Az alkalmazásokat természetesen minden Androidos készüléken lehet használni - ha megfelelnek a rendszerkövetelményeknek -, de leginkább a Nexusokhoz illenek a legjobban, mind kinézetben (gyári Holo-kedvelők előnyben), mind használhatóságban. Persze ízlések és pofonok. Hát, nekem ezek jöttek be eddig a legjobban. Véleményeket, észrevételek szívesen veszek a bejegyzés topikjába! :)

  Frissítés kikényszerítése:
  Beállítások > Alkalmazások > Összes > Google Szolgáltatások keretrendszere > Adatok törlése > Kényszerített leállítás > Frissítés keresése

  Lehet, hogy csak többszöri próbálkozás után jön meg a frissítés, továbbá ezzel a módszerrel átmenetileg törlődik a telefon a weboldalas Play Áruházból, de fél/1 óra múlva már újra hozzá van rendelve a fiókhoz.

  Folytatás...

  BDave 4 éve 4

 • Félre az előítéletekkel: egy új PC születése!

  A héten barátnőm kitalálta, hogy le szeretné cserélni közel tíz éves számítógépét. A mai elvárásokhoz képest lassú lett, habár még internetezni és tanulni lehetne rajta, de megérett egy új gép beszerzése. Ezért hát belevetettük magunkat az alkatrészek tengerébe, mondván, hogy majd én összeteszem neki. Kompletten megvéve amúgy is drágább lenne. A gép hosszú életkorát figyelembe véve ragaszkodott az IT-területén kevésbé jártas leendő új tulajdonos az akkor kétszázezer forintot érő gép márkái mellett. Ezek a következők voltak: Intel, ASUS és Nvidia. Érthető és jogos!

  Előző gép adatai (eladó!):
  Alaplap: Asus P4S533-X
  CPU: Intel Pentium 4A 2.6 GHz
  Memória: 512 MB RAM PC2700 DDR
  VGA: Nvidia GeForce FX5600 256 MB
  DVD-ROM: Toshiba SD-R5002
  HDD: Maxtor GY120L0 120 GB 7200 RPM 2MB cache
  Táp: Spire 380WTN-PFC
  Ház: Mercury Elegant

  Folytatás...

  BDave 5 éve 25

 • Galaxy Nexus átállítása a Google hivatalos frissítéseire

  A Samsung lényegében kétféle verziójú Galaxy Nexust adott ki: van amelyik közvetlenül a Googletől és van olyan, ami a Samsungtól kapja a frissítéseket. Az előbbi gyorsabb, az utóbbi lassabb. Ha nem gond, hogy pár hónappal később kapod meg a frissítéseket a telefonra, akkor ne olvass tovább.

  Úgy tudjuk leellenőrizni, hogy nekünk melyik verziójú rendszer van fent a telefonon, ha megnézzük a Beállítások > A telefonról > Build-szám menüpont alatt a szöveget. Ha azt látjuk, hogy egy pont választ el két részre sok-sok karaktert, akkor "Samsungos" rendszer van a telefonon (pl. ICL53F.I9250XWKL2). Ha nem, akkor örüljünk neki, mert nem kell tovább bíbelődni.

  Ez azt jelenti a rendszer nyelvén, hogy nekünk "yakjuxw" típusú a rendszerünk és nem "yakju". Előbbi ugye a Samsung által frissített, utóbbi Googleös. A következő leírás a hivatalos 4.0.4-es "yakju" rom feltelepítéséről szól a Galaxy Nexus Toolkit segítségével Windows alatt. (A műveletet 64-bites Windows 7 alatt lett letesztelve a program 7.5-ös verziójával.)

  Folytatás...

  BDave 5 éve 7

 • Magyarországi túratérképek offline Androidon

  Nem túl egyszerű összehozni Androidos telefonra magyarországi túristatérképet. De találtam rá kétfajta módszert is, ráadásul offline módon lehet használni mindkettőt, tehát nem kell hozzá internet. Külön öröm, hogy Google Earthös saját helyeket is hozzáadhatunk a térképhez!

  Főbb kellékek: egy PC, egy Androidos telefon (1.6+), négy program és aktív internet kapcsolat.

  1. módszer (könnyebb): Locus

  Offline térkép beállítása
  1) Töltsd le a Locus ingyenes változatát a telefonra.
  2) Töltsd le az OpenMaps.eu-ról a MapsForge térképet, majd másold át a telefonodra (célszerű a Locus-mappájába).
  3) Locus > Főmenü > Térképek > Vektor > "+" gomb > Hozzáadás > Kitallózod a felmásolt fájl mappáját
  4) Újraindítod az alkalmazást > Térképek > Vektorból kitallózod a térképet
  5) Örülsz :)

  Folytatás...

  BDave 5 éve 120

 • Amazon Kindle 3 a mindennapokban

  Az eddigi legelterjedtebb ekönyv-olvasó hétköznapi használatáról osztanék meg pár sort.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 5 éve 66

 • Samsung Galaxy Gio 2.3.5: stabil, megbízható

  Jelen írás időpontjában hivatalosan itthon a 2.3.3-as Gingerbread a legfrissebb operációs rendszer Galaxy Giora, de én újabbat szerettem volna, így elhatároztam, hogy felteszem a 2.3.5-öt. Egyszer-kétszer nekifutottam már, de sosem mertem végigcsinálni. Egyrészt úgy gondoltam, hogy túl sok időbe telik és túl macerás. De végül rájöttem, hogy ez nem így van.

  A frissítéshez mindössze csak négy fájlra volt szükségem:
  - Root.zip
  - 2.3.5
  - Odin 4.42
  - .OPS fájl

  Folytatás...

  BDave 6 éve 49

H​irde​t​és

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.