2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Retro pécé gondolatok

    Bevezetés

    Még tavaly karácsonykor írtam egy bejegyzést hogy milyen boldog vagyok, amiért van nekem egy IBM-es gépem, bár írtam hogy nem minden teljes. Na azóta már sok mindent tettem.

    Videókártya vétel

    Május 4-én a gépbe raktam bele egy Geforce FX 5200 128 MB-os videókártyát amit a Hardveraprón keresztül vettem meg, jól működik szóval nincsen vele gond, talán annyi, hogy a Celeron kicsit lehúzza a teljesítményét :D Na meg hogy a gép nem AGP-s hanem PCI-os, de ezek nagyon kicsi problémák, hiszen végre lehet rajta játszani (na jó a Deus Ex kb élvezhetetlen mert csak 10 fps-sel megy, bár olyan játék, mint az Unreal tök fajinul megy el max felbontáson, illetve a Quake is simán akadás nélkül teszi a dolgát), szóval megéri azt a nem sok pénzt beleölni a gépbe. A gépet újrahúztam, mert a videókártyát nem nagyon szerette a Windows ME(sok gondom volt a driverrel - végül a gép feladta a harcot és védelmi hibára vonatkozva kékhalálozott) így helyette a Windows 98 SE került vissza.

    Folytatás...

    Ati00 6 éve 7

  • IBM PC 300 2169-55G Windows 98-cal, illetve ahhoz kapcsolódó dolgok

    Story time
    Most jelenleg a 17. évemet taposom, de még 7 éves voltam, mikor először használtam általános iskolában Windows 98-at, az ottani infó terembe mind IBM-es gépek voltak (PC 300GL/PL már nem tudom de tudom hogy ilyesmik voltak), mind fekvőházasak, IBM monitorral bár a billentyűzet lehet nem mindenhol IBM volt hanem valami más márkás, meg az egér is, azokon mind XP volt.

    Viszont volt egy gép, amin Windows 98 volt, az egy LG márkájú Pentium II-es (asszem) gép volt. 100%, hogy FE volt rajta, mert sokat fagyott le, nem lehetett rajta internetezni, de volt rajta egy DOS-os Mario&Luigi (1994-es), és Comenius Logo, semmi egyéb. Azért szerettem a Win 98-at, mert megfogott maga a régi Windowsnak a külleme, meg az, hogy nagyon jól lehet témázni.

    A másik dolog, hogy 2005 körül volt az a "Mit tud a számítógépem" sorozat, amire feliratkoztunk, és kaptunk havonta mellékleteket "kártyákat" illetve freeware/shareware programokat tartalmazó CD-ket, amelyeknek van haszna, bár én csak a Photofiltrét, a Winamp 2-t és a Chameleon Clock 3-at tettem fel a gépre közülük, mert azoknak van hasznuk, a többinek már nincsen, mert netigénylőek vagy elavultak(pl Panda Antivirus 2005). Kaptam hozzá még anno egy Trust PS/2es vezetéknélküli egeret, de odaadtam az unokatesómnak, mert akkor még nem volt számítógépem.

    Folytatás...

    Ati00 6 éve 5

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.