2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • HDD 8GB cache-el :)

    A tárhely növekedésen kívül nem sok innováció történik a HDD-knél, még azt sem mondhatom, hogy biztonságosabbak a 15 évvel ezelőttieknél. Ja, az SSD hibrid megoldás. Ez jó dolog szerintem, de nincs eléggé elterjedve.

    Lenne néhány ötletem:

    HDD 1-8GB, vagy több cache-el
    Minek ennyi cache gondolják sokan, pedig pl. én elfogadnék egy ilyet és szívesen kifizetném a plusz memória költségét. Főleg most, hogy ennyire olcsó a ram. 4 GB lenne jelen körülmények között reális szerintem. Persze most már tehetek a gépbe is akár 16 GB ramot és elég jók az oprendszerek beépített cach-je.

    Elemmel védett cache
    Bónusz opcióként olyan változatot is készíthetnének, amely akkuval védi a cache tartalmát, így write cache-ként is használható lenne (a józanság határain belül)

    "Two in one" - Raid 1
    Két külön lemez, két külön vezérlővel egy csomagolásban, de csak egy csatlakozója van és belül Raid 1-ként funkcionálna. Hogy minek ez? Sokan szeretnék biztonságban tartani adataikat, mert hiába a rendszeres backup, a bomba sosem lehet tudni mikor csap be. Egy hardveres vezérlő + min. két HDD nem olcsó befektetés.

    Folytatás...

    asci 13 éve 2

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.