2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Telefonakku és a "bármilyen táppal töltés" esete

    Korán reggel... ezt muszáj leírnom 😃
    Lehet, hogy tényleg én vagyok a hülye, de eddig ilyet még nem hallottam pedig pont ebben elég sok szakmai anyagot és tippet/trükköt olvastam, láttam, hallottam. Jópár éve építek otthon kütyüket, IoT rendszert, okosotthont, műszereket, stb... Úgy tudom, a Li-ion és Li-Po akkuk esetén szigorúan figyelni kell a feszültség és áram határok betartására, mert különben a cella károsodhat ami azért probléma, mert megnövekedik a tűz- és robbanásveszély. Márpedig ha egy ilyen elpukkan vagy kigyullad, az megint nem egyszerű eset mivel a füstje is már erősen mérgező.
    Ma reggel a kollégám azzal fogadott, hogy kellene neki egy táp(egység).
    -Milyen táp?
    -Mindegy.
    -De minek kell?
    -Akksit tölteni. "Megindítani".
    -Oszt mekkora feszültség?
    -Mindegy. Mondjuk 20V.
    -Azt a telefon akkut akarod 20V-ra csatlakoztatni?
    -Tudod te már mennyit csináltam ilyet?
    -Oké.
    -Csak meglököm.
    -Oké.
    Na most szerintetek ennek mi értelme van?
    Úgy tudom, ha mélykisülésbe kerül egy akku és a töltésvezérlő már nem akarja tölteni, az nem véletlen. Olyan kémiai folyamatok indulnak be, amiket már nem lehet visszafordítani és instabillá válik a cella. Főleg egy olyan eszköznél nem szórakoznék ezzel, ahol az akku a fejed mellett van közvetlenül.
    Azt mondja, majd ha melegszik akkor nem tölti tovább.

    Folytatás...

    Adamyno 3 éve 23

  • Hívószámváltás - a háttérsztori

    Volt egy telefonszámom. Még a sok-sok évvel ezelőtti cimborák is néha elértek rajta, volt akivel már 10 éve nem beszéltem telefonon. Ez a szám 15-20 éve volt meg. Már minden szolgáltatót látott.

    Ma jött el az a nap, hogy eldöntöttem: számcsere lesz.

    Legfőképp két oka van ennek, lényegében mindegyik arra vezethető vissza, hogy számkijelzés nélkül hívnak olyanok, akiknek nem szeretném a hívásait fogadni. Sajnos azt nem tehetem meg, hogy egy az egyben tiltom a szám nélküli hívások fogadását, mert elvétve előfordulhat olyan eset, hogy fontos hívás érkezik hívószámkijelzés nélkül. Múltkor épp a bankba foglaltam időpontot, de csak úgy érvényes ha telefonon megerősítik - szám nélkül hívtak. Értelemszerűen ez nekem volt fontos nem a banknak. Egyszerűen magammal tolok ki ha nem fogadom azt a hívást.

    Az utóbbi időben megszaporodtak azok a hívásaim, amikor szám nélkül hívnak és valamilyen kutatást végeznek. Mindig megkérdezem honnan van meg a számom és mindig az a válasz, hogy véletlenszerűen dobja a gép. Ééééééérdekes :) Csak az enyémet dobja véletlenül mindig. 1-2 hetente. Sem egyik kollégám, sem a családtagjaim, ismerőseim nem számoltak be ilyen hívásról, pedig már annyi ilyen volt, hogy mindenkinek meséltem róla. Adatvédelmi Hatóság irányába szerintem megért volna egy ajtócsapkodást.

    Folytatás...

    Adamyno 3 éve 26

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.