2024. május 24., péntek

Gyorskeresés

Újratelepítés után, pár szó a Windows 7ről

Írta: | Kulcsszavak: Windows . Seven . 7 . XP . backup

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

UPDATE: probléma a Winamp-al. "A Windows nem találja a célt." nevű hiba, ha mappát próbálok lejátszani, akár a Winampból (SHIFT+L), akár a mappán "Play with Winamp" lehetőséggel próbálkozom. Érdekes, de ha leokézom, minden probléma nélkül elindul a mappa lejátszása, mintha mi sem történt volna. Neten nem találtam ilyesmiről hibaleírást. Ráadásul a retkes hotkey-ek sem akarnak működni. Átállítom őket, erre szinte mindenre azt írja, hogy nem tudja menteni őket. Majd kirak melléjük egy piros X-et, és ennyivel le is rendezte. Példa: beállítom, hogy CTRL+UP a stop, DOWN a Play/Pause. CTRL+ALT+UP és DOWN (hangerő fel/le) már hiba, ezt nem tudja kezelni (WTF? XP alatt simán ment...), de SHIFT+CTRL+UP/DOWN már okés. Vicces...Ja hogy a defaulton módosítok kettő opciót, akkor négyet, amihez egyébként hozzá sem nyúltam, nem tud regisztrálni...(nem, nincs ütközés). Kompatibilitási módot beállítva pedig Script error-al el sem indul... A hotkeyeket úgy, ahogy beállítottam, de a könyvtáras lejátszás hibájával nem tudok mit kezdeni. Any idea?

Újratelepítésre készülök, ezért összegyűjtöttem azokat a szoftvereket, amiket használok, listát készítettem belőlük, hogy tudjam, mi kell. Meglepődve vettem észre, hogy az oprendszert leszámítva mindössze négy olyan program van, ami nem ingyenes, vagy nem használható időkorlát nélkül. Ezen felbuzdulva elkezdtem ezek helyett is ingyenes alternatívákat keresni. Találtam is.

Az általam használt szoftverlista:

Microsoft Office 2003 Professional (Alternatíva: OpenOffice, OxygenOffice)
Nero Burning ROM Ultra 7.5.9.0 (alternatíva: StarBurn, CDBurnerXP, Ashampoo Burning Studio 6 Free)
VLC Media Player
Winamp + Win7Shell
Pidgin (portable) + MusicTracker + Personal Statusbar
Infranview
Total Commander 7.5 (Alternatíva: Unreal Commander)
FRAPS
Tunatic
WinRAR (Alternatíva: 7-Zip)
Revo Uninstaller
CDKatt lemezkatalógus (1.2, mert ez GS-hez ingyen járt)
Avira Antivir Personal + avnotify tiltása
Firefox 3.6RC2
Foxit Reader
JAVA keretrendszer
K-Lite Standard codec pack
Limewire (4-es verzió) (Alternatíva: Frostwire )
Orbit Downloader
Shockwave Flash
Adobe Flash
Siegel Professional Label Software SE
DirectX
Any Video Converter

Pár szóban a Windows 7ről.
Próbáltam elérni, hogy a futó alkalmazások a tálca bal oldalán legyenek, utána szünet, majd egy ikonokkal telepakolt rész ('alá gyors indítás). De csak nem jött össze. Annyit sikerült elérnem, hogy megcseréltem a kettőt, ikonok, majd futó alkalmazások. Vissza persze már nem sikerült állítani, és ezután már a tálca zárolásának feloldásakor megjelenő helyzetmódosító "csúszkát" sem mutatta...Irány a gúgli, majd megoldás. Ami jó: megy a VGA port, tökéletesen. Csak a kártyaolvasó driverét kellett feltelepíteni, minden mást magától felrakott. Sebességben mintha picit lassabb lenne, de cserébe sokkal szebb, és néha még gyorsabbnak is tűnik. Viszont mindenképp gyorsabban indul, ami jó.

Viszont 1 giga RAM-al eléggé lassúcska a több task futtatása. Bár ennek lehet köze a HDD-hez is. Pl. DVD írás, zenehallgatás és böngészés közben előfordulnak több másodperces várakozások, néha a zene is beakad, ha még valamit indítok...

Hozzászólások

(#1) #19617792


#19617792
törölt tag

Limewire helyett tudnék alternatívát: Frostwire, ez ingyenes és nyílt forráskodú és alapból azt tudja, amit a Limewire Pro. :)

(#2) zoo8800


zoo8800
veterán

semmi, benéztem :B

[ Szerkesztve ]

rip and tear, until it is done

(#3) Lenry


Lenry
félisten

én nem szoktam ilyen listát csinálni.egy Win újratelepítés nálam a köv. módon zajlik:
- ha megy a Windows, akkor az alól, ha nem akkor (live) Linux alól kimentem a Users mappából a programok beállításait (AppData mappa)
- Windows újrahúz
-meghajtóbetűjelek helyreállítása
-Utils mappa

Innen első utam a Commandersbe vezet, mert totalcmd nélkül nem lehet élni, majd driverek, ezután végigmegyek az egész Utils mappán, és felrakom, amit meglátok, és tudom, hogy kelleni fog.

régebben az Everesttel csináltattam listát a telepített programokról, az is jól jött mindig, de mostanában el szoktam felejteni (igaz, elég ritkán rakom újra a rendszert)

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#4) Samus válasza #19617792 (#1) üzenetére


Samus
addikt

Én nem értem mi a különbség a Pro és a "Free" között (leszámítva, hogy előbbi nem bombáz reklámokkal, és van benne "Turbo Connection"), köszönöm az alternatívát, de mára már alig használom...csak fent van, ha hébe-hóba hallok valami szépet, és el szeretném raktározni magamnak a későbbiekre (úgysem találom meg a citromban...).
Már csak a FRAPS helyett kellene valami ingyenes, de jól működő program. Nem képlopó, hanem FPS "mérő".
Továbbá kérdésem is lenne, hogy nem-e oldható meg valahogy a WMP dokkolása a tálcára (mint XP esetében, hogy kicsiben mehessen a film)?

Lenry: régen nekem is volt ilyen "mappám", több mint kettő giga. De rájöttem, felesleges a sok program, ha felét sem használom. Ez a lista azért jött létre, mert ezeket használom, mást nem. Nekem ennyi elég. Én sem rakom sűrűn újra a rendszert, az XP már több mint egy éve ment, az asztalin már több mint két éve megy. Remélem a hetes is lesz olyan kitartó, mint "őse".

Poén: az Avira a logban oprendszerként Windows Vistát ír...

[ Szerkesztve ]

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#5) Lenry válasza Samus (#4) üzenetére


Lenry
félisten

nekem az utils majd' 9GB, ebből 3+ a driverek, mert minden olyan gép drivere megvan, amit én szoktam karbantartani, (nem bízok a tulajban, hogy nem nyúlkál a minden gépen otthagyott hasonló nevű mappához :D )

a maradékból viszont valóban lehetne mit szanálni, lehet neki is állok :K

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#6) Samus


Samus
addikt

Ötlet, valaki?

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#7) caizzz


caizzz
aktív tag

Ez a két mondat gyönyörű: :K

"Sebességben mintha picit lassabb lenne, de cserébe sokkal szebb, és néha még gyorsabbnak is tűnik. Viszont mindenképp gyorsabban indul, ami jó."

Az igazi power user! ;]

marakujás kőbányai

(#8) Samus válasza caizzz (#7) üzenetére


Samus
addikt

Nem beszólni. Néha lassúnak tűnik, néha villámnak. FF például gyorsabban indul (bár lehet azért, mert a 3.5öt lecseréltem a 3.6RC2-re...), de a vezérlőpult például olyan lassan bújik elő, hogy majdnem elalszok...XP-nél gyorsabban feláll (a rendszer...), és ha bejött az asztal, azonnal használható, nem töltöget tovább. Winamp lassabban indul (és hibás is...), a Media Player 12 egy rakás hulladék, lassú dög, a filmek elején pedig szaggat egy másodpercig...odáig még mindig nem jutottak el, hogy egy médialejátszónak legalább hírből kellene ismernie a gyorsgomb fogalmát (csóró embereknek, akiknek nincsenek multimédiás gyorsgombjai, lásd én...), még a tálca dokkolást is kivették belőle, ami egy nagyon hasznos dolog volt. Tudom, vissza lehet játszani a 11-et, de szét kell hackelni a rendszert...

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#9) McKane


McKane
senior tag

az avira helyett én kipróbálnám még az avast! -ot is.. ingyenes,magyar nyelvű..

(#10) Egorov


Egorov
aktív tag

Winamp helyett Aimp? Nekem nagyon bejön ez a progi.

Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei!__....Ͼʘ.ʘϿ....__Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.