2024. március 2., szombat

Gyorskeresés

Sony SRS-XB31 bemutató

Írta: | Kulcsszavak: bluetooth hangszóró . hangszóró . bt hangszóró . bluetooth . sony . vízálló

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Pár éve kaptam ajándékba egy Sony márkájú, kompakt, mono, bluetooth hangszórót. Kényszerből, sokáig az volt a konyhai lejátszóm, de szerettem volna egy komolyabbat. Olyan sztereó hangfalra volt szükségem, ami kompakt, lehetőleg vízálló, és nem jön zavarba ha egy kisebb összejövetelnél, arról kell zenét hallgatnunk.

A bluetooth hangszórós topik segítségével próbáltam készüléket választani, először a 20.000 Ft alatti, majd a 30-35.000 Ft-os kategóriában. Az alábbi dolgokat tartottam fontosnak:
-relatíve jó hangzás
-kompakt méret, lehetőleg vízálló kivitel
-10 óra fölötti üzemidő
-microUSB-s tölthetőség
-legalább 2 év garancia

Tettem egy rövid próbát egy olcsóbb Sencor készülékkel, ami jól összerakott és teljesen vízálló volt, de a hangja nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Utána több JBL és Sony hangfal is szóbajött, de az olcsóbb JBL-ek véleményes minősége és a kiválasztott Sony típusok elérhetetlensége miatt a Sony XB31 lett a befutó.

Sony SRS-XB31

Összeszerelés:
Elég masszív, jól össze van rakva, és minőségi érzést kelt. A csatlakozók egy vastag gumi hátlap mögé kerültek, a gombok gumírozottak. A burkoló szövet strapabírónak tűnik, talán cordurából készült, a hangszórók rácsa valamilyen rozsdamentes könnyűfém. A LED-sor egy masszív műanyag/plexi keretben kapott helyet.

Hangzás:
Relatív, de eddig rendben van, nincs rá panaszom. A hangerőt jól felcsavarva a basszus kicsit háttérbe szorul, de ez a fórumtagok szerint Sony sajátosság. Elméletileg ezzel védik hangfalaikat és az akkumulátort a túlterheléstől. Az elején sem szólt rosszul, de másfél hónap használat után, érezhetően jobb lett a hangképe, jót tett neki a napi pár órás járatás, kicsit puhultak a membránok. Alacsony hangerőn, tartalomtól függően néha kicsit soknak érzem a basszust, de kiemelés nélkül szerintem túl vékonyan szól. Mivel nem rendelkezem Androidos vagy IOS-es telefonnal, így nem tudom a Sony Music Center alkalmazásban testreszabni a dolgokat, be kell érnem két üzemmóddal.

Üzemidő:
Csak BT kapcsolatot és basszus kiemelést bekapcsolva, 18 órás üzemidőt produkált 20-50% közötti, változó hangerőn. 50-70%-on vagy fölé csavarva, tapasztalataim szerint, napi 8-10 óra volt tartható.

Tapasztalataim röviden:
A vásárlás napján pár órát tudtam legalább tudtam járatni, majd másnap egy két napos kerti sütéssel egybekötött ivászatra vittem. A hétvégén erős kezdés érte, két napon át ment, napi 8-10 órát változó hangerőn, minimális fényjátékkal és esti töltéssel. A vízállóságot nem szerettem volna kipróbálni, de első este sikerült megöntöznöm egy kis sörrel, így másnap a csap alatti mosogatással tesztelhettem a Sony minőséget. Erősen sörszagot árasztott, szóval alaposan elmostam a csap alatt. Jelentem azóta is működik. Ha nem muszáj azért nem erőltetem a mosogatását :)

Napi konyhai használatra, kisebb társasági eseményekre, egyelőre bevált. Meg vagyok vele elégedve, szerintem megérte az árát.

Hozzászólások

(#1) Speeedfire


Speeedfire
nagyúr

Nekem a sima xb30 van, 74euro volt német amazonról. Ennyit bőven megért. Szerintem is elég masszív a felépítése, súlya is van. Konyhában, fürdőben használom. Eddig még nem ázott be, pedig néha rámegy némi víz.
A hangzása alapból nekem nem tetszik (túlságosan is el van nyomva a közép, basszus kiemeléssel pedig végképp), de ha kicsit játszok a programmal, akkor egész jó.

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#2) Redneck válasza Speeedfire (#1) üzenetére


Redneck
veterán

A hangja miatt az XB30-at és 40-et jobban ajánlották, de sajnos már csak az Euronicsban volt belőlük pár utolsó darab ebben az árban, tőlem távoli üzletekben. Mivel telefonon azt mondták hogy még pénzért sem szállítják át, elengedtem a dolgot. Az e-mailemre egy hónap múlva válaszoltak, az ügyfélszolgálat szerint megoldható lett volna, de nekem kellett volna az üzletek között leszervezni. Noooormális? :Y

Mivel egy darabig még marad a jelenlegi WP-s telefonom, így végülis nem bántam meg hogy nem XB30 lett. Annál alapbeállításon még öblösebb a hangzás, több a basszus, de a jelenlegit is soknak érzem néha.

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban. http://steamcommunity.com/id/redneck026/

(#3) Speeedfire válasza Redneck (#2) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

Az komoly, nem normálisak. Én amazonról rendeltem.

Igen, szerintem is sok a mély. De sok ember sajnos pont ezt szereti.

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.