2022. november 28., hétfő

Gyorskeresés

Gamer PC - DUAL SCREEN

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A napokban egy ütős gépet kellett összepakolnom. Gyakran előfordul, hogy megkérnek: segítsek gép össze rakásban, ha időm engedi természetesen eleget teszek a felkérésnek. Fontos és gyakori kérdés minden kezdet előtt; "mire fogod használni". Nos ez a legújabb játékok FULL HD indításához készült, tehát gémer. Kezdjük a sorrendet az erősebb láncszemekkel: nVIDIA GTX 570, dukál egy INTEL i7 2600k CPU, 8GB ddr3 RAM és gyors SATA3 SSD. Természetesen 2TB további adattároló is beépítésre került, Gigabyte lappal, mely a legfontosabb újdonságokat: PCi-expressz 3, usb 3.0, sata 3 támogat, valamint van 10db USB csatlakozója,

Lehetne még nagyobb és gyorsabb, de drágább is.

Mindezt egy hatalmas és dizájnos Cool Master Storm házba raktam össze és 2db 23" Full HD LED kijelzővel koronáztam... Ár érték arányban mondhatni verhetetlen ajánlatot sikerült készítenem.

A kép nagyítható!

Most aztán jöhet a hajrá. Gondoltam. De minden a megszokott mederben ment, hasonlóan, mint más PC, vagy laptop telepítésekor. Annyi különbséggel, hogy percek alatt befejeződött az operációs rendszer telepítés. Pillanatok alatt felállt a rendszer és várta az utasításaimat. Úgy alakult, hogy egy második kijelző is rá lesz kötve a rendszerre, ezért gyorsan utána kellett néznem, mivel tudnám teljesen kiaknázni a lehetőségeket. Korábban említettem, hogy néhány cím kivételével teljesen kiapadt mostanában a PC-re szánt játékok minősége. A kihívás az lesz, hogy bebizonyítsam: egy erős PC csodákra képes. Főleg 2db LCD-vel.

Kezdetben néhány fórumban kezdtem el olvasgatni, de a legtöbben elakadtak és felesleges eszközöket emlegettek: http://www.matrox.com/gxm ez egy költséges megoldás.

"- Légy hatékony." Mondaná Hét kilenced a Voyager fedélzetén...
Tovább kellett lépnem a negatív tapasztalatokon.

Erőművet épít az ember, a videó kártyán és alaplapon egy tucat kimenet található. Röviden, átfogóbb és korrektebb alkalmazásra van szükség.

A cikkel kapcsolatos észrevételeket privátban várom. Szeretném, ha építő jellegű kritikával bombáznátok!

Tovább a teljes leírásához.

Hozzászólások

(#1) pmheros


pmheros
senior tag

"A kihívás az lesz, hogy bebizonyítsam: egy erős PC csodákra képes. Főleg 2db LCD-vel."
Nagyon nem értem hogy a legkritikusabb helyen a "kép" közepén mit fog látni a júzer a célkereszt táján: félkereszt káva, káva félkereszt ?

nem vagyok tökéletes

(#2) proci985 válasza pmheros (#1) üzenetére


proci985
MODERÁTOR

vagy ha a bezel correction aktív, akkor még annyit sem.

két monitor nem alkalmas játékra. egyetlen kivétel a supreme commander 1-2, amiknél dedikáltan van támogatás a célra, de más játékról nem tudok. pedig 3-4 évig volt kétmonitoros setupom. illetve épp jelenleg is van, mert bedöglött a miniDP-DVI átalakítóm. pl programozni, tervezni, vagy pixelre nagy helyigényű melóra ettől függetlenül remek a kétmonitoros setup.

autós játéknál pont középen van az info, nagyon nem jó.vezetőülésből nézve, ha az nem középen van picit jobba a dolog, de úgy is közel használhatatlan, bizonyos kanyarokat "nem látni be". fpsnél megint nem jó, csak pont középre nem látni. eyefinitynek is van kétmonitoros verziója, consumer szinten szerintem annak sincs sok értelme. kivétel a projektor vagy a bezel leszerelése, de általában egyik se járható út.

ami már jobb, az a három kijelző, csak ahhoz nv oldalon pár spéci kártya kivételével kell két kártya. kb ilyen eredménnyel lehet számolni (egyforma monitorokkal jobb lett volna). három kijelző se jó mindenre, támogatás se mindennel van (angry birds ment!:DDD), ellenben pl fpsre/szimulátorra zseniális.

cikkhez: egy x800gtora/x1600prora rá lehetett kötni két kijelzőt (még azokkal kezdtem), szóval a dualheadnek sok értelme nincs, trippleheadból meg a digitális kegyetlen drága, az analóg meg max 19"es monitort bír el (ésmég drága is). innentől a nézegetett fórumok szerintem nagyon régiek lehettek.

ultramon remek dolog, de alapvetően már 1440/1600p felbontású monitoroknál is ajánlott őket használni (utóbbi szélességben két 19"es 5:4es monitornak felel meg, pl ezért is).

ha meg gamer pc, akkor szerintem lehetett volna írni a szubjektív játékélményről, hogyfutról. 570esnek azért bírnia kéne 4m pixelt.

sweet spot tekintetében is megoszlanak a vélemények, egyről kettőre a váltás hatalmas, kettőről háromra van előrelépés, de már korántsem olyan hatalmas.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#3) zeros


zeros
tag

Üdv! nyitottam új topicot, nem tudom hogy miért nem találtalak meg titeket a keresővel...
Mostanában jött rám h. akarok 2 "monitoron" játszani..
és VGA-t kell cserélnem.
3 éves játékokkal tolom....
és van pár ami támogatja a dual monitort...
Youtoube videók után vettem egy 640GT-t ez a sorrund megtévesztett..
(dx.dll el babrált videókat láttam, mint kiderült számomra.)
Jelenleg egy quadcore-m van.
és 2 kivetitővel szeretnék operálni (nem fog zavarni a monitor kávája), amiken nincs digitális csak analóg bemenet..
melyik az a VGA, ami tudja, amit akarok 30k alatt...?
7770-t néztem ki és a bótban az R7-t ajánlották...
a 2 analóg kivetitóhöz mit kell vennem h. menjen?
persze tesconál olcsóbban akarok kijönni, de ez alap.. :D
de már rég elvesztettem a fonalat a VGA számozások terén..
Meg ezek a hangzatos extratulajdonságok, sorrund, eyefinity... sok esetben egy általam természetesnek vélt mód új neve...

(#4) zeros


zeros
tag
További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.