2024. május 26., vasárnap

Gyorskeresés

Vitatkozzunk!

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Üdvözlet, fórumtársak!

Még a nyáron jelent meg egy címlapos bemutató írásom itt, eme lapcsalád falain belül, melyben egy BlueTooth billentyűzet állt a középpontban, iPad Mini 6-hoz tervezve.

Ebben az írásban volt jelen az alábbi szövegrész:

"...A Mini egészen más. Arra a gyártó sem gondol úgy, mint egy eszköz, ami több is lehetne. A nagy iPad-ek tekintetében pedig kifejezetten rosszul gondolja a dolgokat, de ez legyen egy későbbi történet..."

Úgy érzem, eljött az ideje, most van az a bizonyos később!
Vajon akkor és ott mire gondolhattam? Hát a meghajtásra, az erőműre, az ott lapuló, bivalyerős szilícium alkotásra. Na nem a Mini-ben lévőre gondolok itt, hanem a nagyokra.
A nagyokra, amikben M1 dolgozik, vagy ha tekintjük az idei kínálatot is, akkor már M2.

Komolyan öröm látni, hogy egyre közelebb kerül az almás vállalat egykori alapítója (Nyugodjék Békében!) elképzeléséhez az iPad vonalat illetően, de én amondó vagyok, ide nem elég a hardver! Az én meglátásom ugyanis az, hogy jelenleg azért van M1 és M2 a Mac számítógépekben, hogy képesek legyenek iPad és iPhone appok futtatására...

Szerintem ez rossz gondolat. Szubjektív meglátásom szerint azért kellene inkább az M1 és M2 procikat iPad-ekbe pakolni, hogy azok futtassanak MacOS appokat! Mert a jelenlegi felállásnak én egyáltalán nem látom értelmét.

Lehet ide hozni az aktív / passzív hűtés tényét, mint különbség a táblagépek és pl. a Macbook-ok között, de szerintem addig felesleges a nagyfiúk hardvere a tabletekbe, amíg szoftver nincs mögötte...

Ti mit gondoltok minderről?

Hozzászólások

(#1) 0xmilan


0xmilan
addikt

>Az én meglátásom ugyanis az, hogy jelenleg azért van M1 és M2 a Mac számítógépekben, hogy képesek legyenek iPad és iPhone appok futtatására...

Nem, azert van M1 meg M2 az uj gepekben, mert tobbek kozt jobb architektura es igy tudjak egysegesiteni hardveresen a kulonbozo szegmenseket. (nyilvan nem fognak X86-ot rakni az iPadekbe)
Ennek csak egy mellekhatasa, hogy most elfutnak a mobil appok a macen, de nyilvan nem az a fo motivacio meg use-case, hogy fruit ninjazni lehessen a macbook pro-kon, hanem hogy pl. az iPad-et is tudd desktop feladatokra hasznalni, ahogy irod is.

[ Szerkesztve ]

(#2) Somatom válasza 0xmilan (#1) üzenetére


Somatom
veterán

Ahhoz meg túl korlátozott az OS. Persze, kinek, mi a desktop feladat.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#3) Mr. Y


Mr. Y
senior tag
LOGOUT blog (1)

Nálam a komolyabb, desktop szintű felhasználás ott kezdődik, amikor az iPad is tudni fogja a felbontás / tájolás független külső képernyők (többesszám) kezelését, amikor futni fognak rajta olyan programok, mint a VS Code (függetlenül az elérhető alternatíváktól), a Final Cut Pro, vagy éppen a teljes értékű Adobe termékpaletta (mert ami van most, szerény véleményem szerint elég hervadt a fő verzióhoz képest). Amikor futni fog (pedig ez a része tényleg érthetetlen, mert hardver független) rajta rendesen egy PHP localhost, vagy kapni fog egy értelmes fájlkezelő…

Tudom, sok az elvárásom, de… mégsem, hiszen ugyan ez a hardver MacOS alatt mindezt teljesíti!

But who is watching the guardians?

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.