2024. április 15., hétfő

Gyorskeresés

Blackview A5

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

*Fintor! - erre választ kaptok!
Megszerzem, tesztelem, közlöm. A most bemutatásra készülő termék a jelenlegi legújabb tag a családban, a cím magyarázata pedig egyszerű. A teszt során körülbelül ugyan annyi volt a kellemes és a kellemetlen csalódás.Úgy gondolom (amiért nem volt eddig teszt, amit szerettem volna), hogy 2012-re már nem megyek vissza, mint telefon teszt. Pedig szép idők voltak... De nézzük csak, mit rejt a mai teszt!

Dobozbontás, akksi szenvedés Alsó középkategória, alacsony ár. De miért?!;

Remélem elnézitek nekem azon tényt, hogy NEM fogok képet feltölteni a dobozról. A magyarázat; Mert ugyan olyan, mint az eddig bemutatottjaim doboza, csak ehhez a mérethez igazítva. Illetve megegyezik a DG250 dobozméretével, a különbség, hogy ez hófehér, és egyetlen apró aranyozott BLACKVIEW feliraton kívül semmi nincs rajta. Tartozékokat azért elmondom; Headset (tudjuk, milyen), EU töltő, USB to MicroUSB töltő és adatkábel, egy rövid leírás (tényleg az), és a telefon, aminek a gyári fóliáját leszámítva nincs másik, mint az eddigieknél.
Vicces volt a bekapcsolás, rég bontottam már csomagot. Nézem, miért nem kapcsol be... Már töltőre teszem, akkor sem... Hát nem elfelejtkeztem az akkumulátor védőmatricájáról?!

Előlap, első csalódások és vagy meglepetés

A készülék bekapcsolását követően nem nyúltam hozzá egy ideig, el voltam foglalva. Majd kézbe vettem és szorongatni kezdtem. Jó masszív anyaga van, nem recseg, nem ropog, nem hajlik. De a képernyő bekapcsolt. Furcsáltam, de miután átnéztem a készüléket tüzetesen, megértettem. Habár nem számítottam rá a képernyő típusa miatt, ezt találtam;

Egy mezei plexi fogad bennünket a fólia alatt, amibe a beintegrált három érintőgomb alul az eddigi megszokott berendezést mutatja, szoftveri funkciókat tekintve is.

Felette található egy 4,5"-os megjelenítő, szürke árnyalatú és süllyesztett bár a kevésbe süllyesztett kategória, felbontása pedig 854*480. Mindezek felett egy telefonálós hangszóró, mellette egy 2MP-es kamera, mely nem készít elmosódott képeket, viszont közelítve homályosodik a fókusz hiányának köszönhetően.

És ennyi. És itt a csalódás. NINCS sem fényérzékelő, sem távolságérzékelő. Szégyen, na itt köszön vissza az az ár... Szoftver sem jelzi, hogy kellene lennie. De mindegy. Befejeztem az orr elemzését.

Hátlap, belső, csatlakozók és..... Fordítsuk csak fény felé!!! *Érdeklődés

A hátlapja apró négyzetekből áll és fény felé tartva csillog. Pont, mint a Doogee Pixel...
Még a kékséges szilikontok levétele előtt ami felesleges rá, annyira vékony és hajlékony, egypár kép a ha szemből nézzük balra lévő gombokról; (igen, alul van a power)

...Az alsó baloldali (és egyetlen) mikrofonról; homályos de nem számít most

...Végezetül a tetején található csatlakozókról (egy MicroUSB és egy 3,5-s jack);

Most, csak hogy teljes legyen a kép, egy hátulról (felül kamera és a vaku, alul a hangszóró);

De vegyük le azt a hátlapot és nézzük meg, mit rejt.
Kezdetnek hozzuk fel most, hogy Dual-SIM lekezelésére képes 3G mobilnettel, viszont ez ténylegesen csak 32GB-ig fogas MicroSD és MicroSDHC kártyákat. Viszont tény ami tény, hogy a kialakítása (holott amúgy takart a hátlap által) szépen kidolgozott, tetszetős. Nézzétek magatok is;

Látható a képen az 5MP-es kamera melyet nem a Nova-hoz kellett volna hasonlítanom minőségre, mert akkor szépet is írnék róla, helyet kapott egy igen erős vaku és ezalatt találhatóak a foglalatok. Ha lemegyünk alulra, akkor látható a 2200mAh-os akkumulátor (hát mit mondjak? Rosszul kezeli!) és egy kicsi ám hangos, de mindeközben bádogvödör-hangú speaker.

Hardver, szoftver, csalóka és kellemes

Nos, a gépet egy MT6580-as SoC hajtja, mely Quad-Core-os és állítólag magonként 1,3GHz-re képes, bár ha ez igaz, akkor mi értelme ugyanezzel a tudással az MT6582-nek? Mindegy. Ehhez társul 1GB RAM, melyet meglepetésemre nagyon jól optimalizál a rendszer, ami mellesleg 6.0 Marshmallow, és undorító. Persze, ez szubjektív és egyébként a gyártó hibája, az egyetlen bajom vele az, ahogy a menü kinéz;

Utoljára ilyennel 3"-on 4:3-as képaránynál találkoztam (bocsi, ott 4 volt 1 sorban) 2.2-es rendszeren! Mondjuk ott fekete volt a háttér.... ami jobb, mint itt... Továbbiakban a rendszer gyors, akadásmentes és kváló!
Egyébként 8GB ROMot kapott és egy sima Mali-400MP-s videokártyát. Szerintem megemlítem még a G-szenzort és a 4.0-ás Bluetooth egységet, mert több nem igazán van benne.

Végösszeg

Olcsó és jó. Ajándéknak és első telefonnak a mai világban megfelel. Olyanoknak ajánlom, akik inkább sokat neteznek, akiknek egy gyors rendszer kell remek Multi-Task-al, de nem mondanak nemet a fotózásnak sem. Jól kezelhető, irányításilag megfelel. Összegezve hiányosságai ellenére remek kis telefon. Bátran ajánlom!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.