2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Életem jegyzetei

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Természetesen, digitálisan.

Nem vagyok éppen egy ma született kopasz, de idősnek sem érzem magam, mindazonáltal azt elmondhatom, hogy rengeteg dolgon mentem már keresztül. Azonban mindez nem ide tartozik!

Ez a történet akkor kezdődött, mikor életkorilag elértem az iskoláztatható szintet. Szüleim, tekintettel arra, hogy milyen adottságokkal voltam ellátva már akkoriban, egy távoli suliba küldtek, ahonnan csak hétvégén látja viszont az ember a családját. A kapcsolattartás azonban fontos volt, így testvéreim közül először én kaptam mobiltelefont.
Na nem kell elképzelni a legmodernebb eszközöket, valahonnan szereztek egy félig halott példányt. Következő tanév kezdetét már nem élte meg, ezért jött egy újabb, egy évet megélő darab. Jómagam mindig vigyáztam eszközeimre, azonban mint írtam korábban, nem voltak újak. A ranglétra tekintetében ez úgy működött, hogy szüleimtől örököltek bátyámék, tőlük pedig a húgom és én.
Mindennek az a lényege, hogy szinte évente volt másik telefonom, és szerény meglátásom alapján ez vezetett a jelenlegi helyzethez is. Ahhoz, hogy keressem a tökéletest.

Így elmondhatom, konkrétan rengeteg mobiltelefonom volt már, gimnáziumba kerülésem évétől suli mellett dolgoztam is, hogy vehessek saját, új készüléket. Azonban semmi sem felelt meg... Mindig volt valami bajom, így sorra váltam meg tőlük és szereztem az újabb példányokat. A rekordom 1 hét, de volt 3 hét, 2 hónap, fél év, legtovább valójában körülbelül 1,5 év volt, ameddig meg tudtam állapodni egy modell mellett.

Aztán elérkezett 2015 Augusztusa, amikor megláttam egy reklámot. Samsung Galaxy Note 5.
Már korábban is szemeztem a szériával, és habár ez a példány több hiányosságot is titkolt, ami a korábbi generációban megvolt, mégis: Letisztult, gyönyörű, elegáns, toll.... szóval, oda meg vissza voltam tőle, és meg is szereztem. Úgy tűnt, végre megvan, amit eddig kerestem, tökéletes Hardver, úgy ahogy van...

Egy évvel később viszont, beharangozták a 7. generációt. Ami valójában a 6. volt, de mindegy. Akkoriban apósomnak (pontosabban akkor még nem volt az) volt egy S7 Edge típusa, ami mindig is tetszett, viszont ennek a beharangozott darabnak volt tolla...
Mire eljutottam volna arra a pontra, hogy megnézzem magamnak, visszavonták. Aztán megint kiadták és megint visszavonták - örökre...

Talán a Note 5 megsajnált engem, hogy nem lehetek birtokosa szériája azon modelljének, mellyel kézigránátot helyettesítettek az egyik leghíresebb videójátékban, vagy nem tudom, mi lelte, de azonosult a 7-es szériával és ő is felrobbantotta magát...

Akkoriban a szervizeléseket még csak szoftveres szinten űztem, így a szervízbe adtam, operálják meg. A válasz sajnos nem volt kielégítő: Nem csak az akkumulátor, de az AMOLED panel, digitizer, sőt, talán az alaplap is ment a levesbe. Nagyon sajnáltam, de nem tudtam ellene mit tenni. Tovább kutakodtam.
Ezen lapcsalád oldalán saját nevemnél találhattok példákat, hogy mik fordultak meg nálam. Persze ez csak töredék.

Mikor megjelent e 8-as széria, elvesztettem a hitemet benne. A robosztus megjelenés ment a kukába, a kijelzőt elnyújottták, egyszerűen rondának tartottam, így nem is gondoltam rá, hogy megnézzem.

Akkortájt külföldön voltam és egy GSM boltban megpillantottam: Bontatlan Note 5. Kis alkudozás után boldogan sétáltam ki, és vettem birtokba régi jó társam ikertestvérét. A boldogság azonban csak hazáig tartott. Sajnos Sprint verzió volt, itthon nem kommunikált a hálózatokkal...

Előkotortam hát fiókom mélyéről féltve őrzött romos példányomat és merész kísérletként megcseréltem bennük az alaplapot. Bekapcsolt. Minden jegyzetem, füzetem, melyeket suli utolsó évében csináltam, rajzok, fényképek, minden ott volt. Feléledt.
Az öröm it sem tartott sokáig, csak addig, amíg bele nem helyeztem a SIM kártyámat. A GSM Tuner halott... Így használtam, mint szórakoztató eszközt, de a telefonom nem lett többé... Tovább kerestem a tökéletest.

Megjelent a 9-es széria és más volt. Picit. Megbíztam benne, szereztem egyet. 1 hónap. Ennyi. Elegem lett belőle. Túl nyújtott, sehol a széria védjegye (ami nem csak a toll), és Edge képernyő... Itt beláttam a 7-essel sem barátkoztam volna össze, szerintem nem oda való a lefolyó szél, ahol tollal jegyzetel az ember. Pedig szeretem az Edge megjelenítőt, több modellemben is megtalálható volt. De itt... Nem maradhatott!

Elérkeztünk a jelenbe, amikor rátaláltam ismét. A munkám végett van egy céges kártyám is, így olyan modellek után nyomoztam, melyek kompatibilisek a több kártyával. Végre megvan a tökéletes. Dual SIM, kommunikál minden hálózattal, robosztus, van tolla... és megszereztem:

Nem, nem rossz képet töltöttem fel. Ez valóban az. Számomra ez a tökéletes :))

Így belehelyeztem abba a tokba, amibe lassan 5 éve kerülnek eszközeim:

...így továbbra is gondoskodom róla, hogy sokáig társam lehessen.
Mivel ez a modell picit karcos, így már csak egy dolog van hátra: Kivenni az első alaplapot a második testéből, és belehelyezni a harmadikét :))

Hozzászólások

(#1) Luck Dragon

Elég kitartó vagy. Csak el ne szúrj valamit a műtétközben és keresned kell egy negyediket is. :DDD :R

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#2) Mr. Y válasza Luck Dragon (#1) üzenetére


Mr. Y
senior tag
LOGOUT blog

Hát nem tervezem elszúrni :)
Minden esetre várok még vele. Melyiknek jobb az akkuja :)

[ Szerkesztve ]

But who is watching the guardians?

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.