2023. február 4., szombat

Gyorskeresés

Arduino VU Meter, házilag

Írta: | Kulcsszavak: Arduino . LED . VU meter . EQ

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Mindig is kimondottan látványosnak tartottam a média lejátszó programokban, bulikban és mindenfelé máshol, ahogyan a zene hangerejét egy ugráló színes sávval reprezentálták. A napokban vettem magamnak pár 5mm-es LED-et és én is elkészítettem a saját verziómat. Az eredményt le is filmeztem:

Hozzászólások

(#1) Lomha 8V


Lomha 8V
addikt

Hali!

Hadd kérdezzek valami nem egészen ide vágót. Mi ez az Arduino? Mikor külföldi oldalakat böngészek kütyük után, állandóan belefutok ezer meg ezer alkatrészbe, ami Arduino. Tudom, hogy google a barátom, de inkább egy hozzáértőtől szeretném tudni, mint, hogy nekem kelljen kibogarászni. :)

(#2) KGellért válasza Lomha 8V (#1) üzenetére


KGellért
Műholdas

Az Arduino egy mikrokontroller neve, amelyet a megálmodói azért találtak ki, hogy közelebb hozzák a programozást és az elektronikát az emberekhez. Több féle Arduino lapka is van, de a leginkább elterjedt az Arduino Uno nevű. Van hozzá egy saját fejlesztő környezet is és az egész nyílt forráskódú. Gondolom a Raspberry Pi-ről hallottál már, az Arduino koncepcióban nagyon hasonló de a hardver-közeli programozásra helyezi a hangsúlyt, míg a Raspberryn már komoly operációs rendszer fut és a virtuális teret hajlítgathatod vele kedvedre.

Az Arduino-hoz nagyon-nagyon sok kiegészítő érhető el, motorvezérlők, kijelzők, mindenféle szenzor, lámpák stb. Igazából felsorolhatatlan, mert annyi mindenre lehet ezt a kis kütyüt használni, hogy azt nem lehet csak így hirtelen és röviden elmagyarázni. Tényleg azt ajánlom, hogyha érdekel, akkor nézz utána a témának. Itt a LOGOUT-on is van már több cikk ami ezt a témát tárgyalja.

[ Szerkesztve ]

(#3) Undoroid válasza KGellért (#2) üzenetére


Undoroid
őstag

Nem is rossz! Hol vannak már a régi A277D vagy az UAA180-es megoldások? :)

Ha nem ragaszkodsz az eredeti megoldáshoz, akkor ITT van egy nagyon egyszerű kapcsolás, ami a mostaninál ugyan kevesebb LED-et használ, viszont kétféle üzemmódot (JP1) is tud! ;)

https://logout.hu/bejegyzes/ngabor2/nyugodj_bekeben_bordoi.html _ https://robo-venture.com -> Az ökotudatos, digitális közösségi alkotóműhely <-

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.