2022. augusztus 15., hétfő

Gyorskeresés

Sennheiser -> Sony váltás

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Fülest cseréltem. Kb. a megjelenése óta tulajdonosa voltam egy Sennheiser Momentum 2 vezetéknélküli fülesnek. Párom kb ugyanakkor vett egy pezsgő színű Sony WH-1000XM2-t, ami szintén nagyon tetszett, de a Sennheiser hangja és fém pántja meggyőzött, hiába volt a Sony picit kényelmesebb és funkciógazdagabb.
Persze azért megfordult itt pár vezetékes eszköz is, pl Grado SR225e, Philips Fidelio X2, Sennheiser HD800 és PX100 :DDD , meg már ki emlékszik mik... de csak kellett az a zajszűrés.

Aztán úgy alakult, hogy 2 hetente repülnöm kell és azért a Sennheiser zajszűrése nem a legjobb és ugyan kényelmes, de egy idő után fárasztó. Meg valamiért nem szerettem felvenni, utána már jó volt, de az első pár másodpercet nem szerettem. Szóval el akartam kunyerálni párom Sony-ját az utakra, de pont elkezdett bejárni az irodába így viszont nem akartam elkérni tőle mivel ott sokat használja.

Abban biztos voltam, hogy Sony WH kell a kényelem és a zajszűrés miatt de nem tudtam, hogy vegyek olcsóbban egy régebbit vagy drágábban az újabbikat. Végül egész normális áron megtaláltam a mark 4-et Amazonon így megrendeltem onnan.

Megérkezett, felpróbáltam és pontosan az a kényelem várt a puha párnázattal amire számítottam bár picit más volt mint a mark 2 amit azonnal észrevettem. Párom szúrta ki, hogy nagyobb az üreg amit a párna körbefog. Nem sokat vizet zavar, picit más, nem érzem kényelmesebbnek vagy éppen kényelmetlenebbnek a 2-nél, talán valamivel kevésbé stabil, pici füleim vannak (a legfejletteb szelektív-hallás processzorral). Hangminőség jó de a Sennheiser Momentum 2 még mindig sokkal jobb, főleg kábellel dinamika, részletgazdagság, tisztaság és térérzékeltetés szempontjából. Viszont a 4-es Sonynak végre értékelhető a hangja kábellel, kikapcsolt állapotban ellenben a 2-es modellel. Szóval jó a hang, nem fogom megtartani a Sennheisert emiatt.

A lényeg: elindítottam mindenféle zajokat, pl repülő beltéri hangokat a házimozin és cserélgettem a 3 fülest. Sennheiser zajszűrése nem rossz, de gyerekjáték a Sony rendszeréhez képest, sokkal szűkebb tartományt képes kioltani. A mélyet egészen jól eltünteti, de a közép és magas tartományt már alig. A 2 Sony alig különbözik, jobb a mark 4 valamivel, de még mindig nagyon jó a mark 2, széles tartományt képes megfelelő mértékben csillapítani. Mély és középtartomány teljesen megszűnt, a magasat is csak sejteni lehetett kb, tisztán hallani nem. Persze az újabb modellbe tettek ezt-azt, speak-to-chat, érzékelő, Google Assistant de ezek nélkül azért még meglennék. A kényelem és a zajszűrés ami lenyűgöz.

Szóval Sony maradt, Sennheiser ment. Meghírdettem, 2 óra múlva már meg sem volt. Megpróbálkozhattam volna a Momentum 3-mal, de nem akartam kockáztatni, a Sony-ról tudtam, hogy nem lehet bajom vele arra amire most kell.

Azóta leteszteltem a friss szerzeményt repülőn, váróban és azt leszámítva, hogy be tud melegedni alatta a fejem, sokkal jobb útitárs, örülök a cserének, végül nem bántam meg.

Hozzászólások

(#1) Cucuska2


Cucuska2
őstag

A Bose QC35 vagy QC45 nem jött szóba se? Nekem nagyon kényesek a füleim, és a Sonynál egyértelműen kényelmesebbnek érzem a Bose sorozatot.

[ Szerkesztve ]

Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!

(#2) futo001 válasza Cucuska2 (#1) üzenetére


futo001
senior tag

A QC35 zajszűrője bántotta a fülem. Fura, nyomó érzést keltett.
A QC45 és a 700 okozott némi dilemmát, de végül maradtam az ismert ösvényen. :)

I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯

(#3) Avicularia


Avicularia
addikt

Fél éve vettem egy xm3-t és recseg ropog már a fejpántja. Igaz olcsó volt kb 150 euróért akcióban. Jövő héten visszaküldöm, meglátjuk mi lesz.

(#4) futo001


futo001
senior tag

Remélem visszaveszik, párom is sokat utazik az xm2-vel és annak semmi baja így gondolom ez nem normális jelenség.

I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯

(#5) Avicularia válasza futo001 (#4) üzenetére


Avicularia
addikt

Sajnos elég sok embernek van ez a hibája ahogy rágugliztam.
Nincs szó visszavételről, be kell küldenem javításra.

(#6) Cucuska2 válasza Avicularia (#5) üzenetére


Cucuska2
őstag

Én a QC35-nél időszakos recsegést hallok, amit a zajszűrő csinál - ki-be kapcsolás megoldotta mindig. Redditen megnézve nagyon gyakori hiba. A fejpánt nem recseg viszont! :DDD

Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!

(#7) Phülöp


Phülöp
őstag

A Sennheiser Momentum 3-mal csak hangminőségben értél volna el fejlődést, az ANC a Sony-ban sokkal határozottabb (nekem már sok is, de nem csak az XM4, de az XM3 is).
Szerintem jól döntöttél.

[ Szerkesztve ]

Irodai Túlélőkészlet: https://logout.hu/blog/amea/index.html

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.