Hirdetés

Feljegyzés 090105 - visszatérek

Hi emberek!
Sorry, hogy nem írtam, de egyelőre kísérletezgetek és amíg nem alakult ki a saját szisztémám (milyen idétlen szó), addig nem volt értelme írni.

Hirdetés

A novemberi hónapot gyászosan zártam, de erről már írtam:
15/66 nyerő, 50/66 vesztő, 1/66 egál azaz 22% vs. 75% vs. 1% trade. :O
Decemberben már sokkal megfontoltabb voltam:
17/37 nyerő, 16/37 vesztő, 4/37 egál azaz 46% vs. 43% vs. 10% trade. :)
Annyit még hozzátennék, hogy novemberben még jórészt 10%-os stoploss-szal tradeltem, decemberben viszont max 3-5%-ossal, szóval óriásit javult a profit/veszteség arány is.

A számok nem mutatják, de kb. dec. 26 óta új időszámítás lépett nálam életbe. A helyzet az, hogy asszem mostanra kialakult A szisztéma.
A statisztika azt mutatja, hogy elég jó: az utolsó 14 tradem (amióta elkezdtem alkalmazni) nyerő volt. ;]
Előljáróban annyit elárulok, hogy semmi ördöngösség nincs benne, az emberi pszichét használom/aknázom ki, semmilyen indikátort nem használok, csak az árfolyam és a forgalom számít, semmi más!
Bemutatom mai daytrade-em (ami végülis nem daytradenek indult, de az lett belőle) ami tökéletesen előkészített és kitervelt volt, a szerencsének nem volt hozzá semmi köze. És nem ez volt az első.
A történet a FIG szimbólummal ellátott cégről szól, ami fogalmam sincs, hogy mivel foglalkozik.

[link]

Ennyit erről.
A vételekkel már nincs problémám, annál inkább az eladással.
Mindig az jár a fejemben, hogy pancser az, aki egy nyerő tradet veszteségesre hoz ki, ezért soxor túl hamar kistoppolódok (mint a FIG esetében is látható, igaz itt nem stop miatt adtam el, hanem szimplán azért, mert már kezdett virulni a fejem :D). Ezen még változtatni kell.

szerk: mégvmi, itt egy írás: [link]
Ez azt jelzi, hogy venni kell az EMEA részvényeket. :D (emlékeztetőül, a 25 USD-s GS és JPM olajárjóslat után fordult a trend, teljesen kiszámítható volt).

Tovább a fórumba.