2024. május 24., péntek

Gyorskeresés

Windows 10 BSOD "Driver overran stack buffer" --> SSD halál?

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Nos.. igen a vége a történetnek az lett, hogy meghalt a tegnapi nap folyamán "szeretett" Kingston V200+ 120GB-os windows rendszert tartalmazó SSDm ...

A teljes sztori meg kb. ennyi:
Az mostanit megelőző 3-4 hónapja zaklatott engem rendszeresen egy heti 1-2 alkalommal feltűnő kék BSOD rém a windows10-ben (kék halál ha úgy tetszik).

A hiba leírásra keresve megoldásnak egyedül scandisk futtatást találtam. Ami lefuttatáskor néha valóban "javított" is valamit.
HDD sentinel nem jelzett semmi rendellenességet, figyeltem direkt.

De tegnap vége lett.. mindennek. Szerencse, hogy kb. pont 2 hete csináltam egy biztonsági mentést (a rendszerről), így sok minden nem veszett el (korábban sose csináltam, csak most volt egy olyan "sugallatom?", hogy legyen már ... egy éjszaka beállítottam, hagy fusson)..

Pótlásnak "gyorsban" egy OCZ Toshiba TL100 240GB-ot tudtam szerezni.. méretben akkor már gondoltam egyet lépek felfelé.. "sajnos" utólag tudtam meg, hogy eléggé lehúzták ezen példányt.. bár a kingstonnál még is lényegesen gyorsabbnak érződik.. De így is kiesett kb. egy teljes nap ezzel a hibafeltárással együtt...

Hozzászólások

(#1) Fotószem


Fotószem
csendes tag

Ismerős "beépített funkciója" a Win 10-nek, csak nekem a winchestereimet gyilkolja.
A Win 10 scandiskje megbízhatatlan és legtöbbször semmit nem javít; így én egy öreg etalon Hiren's boot-DVD-ről indított mini XP scandiskjével javítgatok (min. 2x egymás után).
Persze a rapszodikus Kékhalál az bármikor ötletszerűen támad és gyilkol továbbra is - legyen az filmnézés vagy netes böngészés; érdekes - a kissé nagyobb proci- és (videó)memóriaigényes videórenderelés közben szerencsére ritkán gyilkol.
Egy ideje már feladtam, hogy hibakódokat próbáljak megtalálni vagy a nekik megfelelő drivert cserélni, mert felesleges próbálkozás volt mindíg is. Hiába tudnám lefordítani, ha pl. a mikroS oldala sem találja.
Kb. ugyanolyan idióta "fejlesztés" eredménye lehet egy anno kiváló Norton DiskDoctor lepusztítása, mint a vírusirtójuknak az azonnali indítás helyetti 2-3 klikkese. Had legyen ideje a vírusnak pöpeckedni, és sorolhatnám.
De most a tegnapi Kékhalál maradványait keresem a friss telepítés utáni frissítésben....
Mielőtt esetleg egy külsős (nem mikroszoftos) áramszünet is meglátogatna és vendégszerepelne egyet az is...

(#2) SunyaMacs


SunyaMacs
aktív tag

Nem BSOD?

(#3) Dr. Romano
Blue Screen Of Death

[ Szerkesztve ]

(#3) Dr. Romano válasza SunyaMacs (#2) üzenetére


Dr. Romano
veterán

Kékhalál!

Egyébként mi a helyzet a drive-al? Nem ismeri fel a biosz vagy mi van?

Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???

(#4) DraXoN válasza Dr. Romano (#3) üzenetére


DraXoN
addikt
LOGOUT blog

A meghajtó meghalt teljesen.. előtte ilyenek voltak nekem heti 1-2 alkalommal megoldhatatlanul (bármit próbáltam tenni ellene).

Úgy tűnik számomra a 2 dolog összefügghetett, persze ez kiderül pár hét után, hogy vissza tér-e ezen képernyő.

#2: átírtam a BOSD->BSOD-ra ... későn sose írj ilyen "cikket" .. meg ne programozz... néha másnap csak nézhetsz mi az a gány meló ott előtted :D (utóbbi mondjuk nem igaz, bár volt, hogy sehogy se vettem észre fáradtan este egy vessző hibát.. másnap meg 2 perc alatt meglett...)

The human head cannot turn 360 degrees... || Ryzen 7 5700X; RX580 8G; 64GB; 2TB + 240GB + 2TB || Samsung Galaxy Z Flip 5

(#5) Dr. Romano válasza SunyaMacs (#2) üzenetére


Dr. Romano
veterán

Jaja azt mondtam én is

Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.