2020. június 5., péntek

Gyorskeresés

Razer DeathAdder revíziók

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Razer DeathAdder revíziók

Készítette: [oWn]f4te
Átdolgozta, kiegészítette: dobragab

Razer DeathAdder 3G v1 (Avago ADNS-S3688): Első generációs NYÁK. A CPL 2007-en debütált zárt körben, de sok probléma volt vele. Hivatalosan forgalomba nem került. Ami DeathAdder CPL Edition néven volt kapható, már egy DeathAdder 3G v2.

Razer DeathAdder 3G v2 (Avago ADNS-S3688): Első generációs NYÁK. A belső elrendezése nem kompatíbilis a DeathAdder 3G v3-mal és a DeathAdder 3.5G-vel.
Több vöröshullámot érzékel, mint infravöröst; ennek következtében LED-je cserélhető vörös LED-re, ha csökkenteni akarjuk a LOD-ot. A többi verziónál ez a lehetőség nem adott.
Dobozán teljesen mattszürke a DeathAdder-logo.
Az egér hátán lévő Razer-logo átlátszatlan fehér.
Az egér alján lévő matricán nincs a Razer-féle kígyó a jobb felső sarokban. A matrica alatt a műanyag sima.
A Black Edition mellett ennek van a legigényesebb anyagminősége. Első osztályú gumírozás, sima műanyagok. Az is igaz, hogy a gumi így érzékenyebb lesz az izzadtságra, a műanyag pedig - mivel finomabb tapintású, mint a többi variánson - jobban gyűjti a zsírt.
Non-braided kábel.
Felbontások: 450 (~520*) / 900 / 1800 cpi.
LOD: 1.2 mm magasról még érzékel, 2.4 mm-ről már nem.* Néhány mérés azt támasztja alá, hogy a legalacsonyabb cpi-érték kicsivel magasabb, mint a dobozon feltüntetett - a többi variánssal összehasonlítva némileg gyorsabb.

Razer DeathAdder 3G v3 (Avago ADNS-S3688): Második generációs NYÁK. Ide tartozik a Mac Edition, a Guild Wars Edition és a Voodoo Edition. A belső elrendezése azonos a DeathAdder 3.5G belsejével.
Dobozán a DeathAdder-logo fényes (de nem hologramos v. színváltós).
Az egér hátán lévő Razer-logo nem intarziás és határvonalai mentén nincs gumi.
A felületi anyagminőség a legrosszabb (karöltve a 3.5G-vel); gyengébb minőségű gumi és műanyag - viszont pont a csökkent minőség miatt kevésbé érzékeny az izzadtságra és zsírra.
Non-braided kábel.
Felbontások: 450 / 900 / 1800 cpi.
LOD: 2.4 mm magasról még érzékel, 3.6 mm magasról már nem.

Razer DeathAdder 3.5G (Avago ADNS-S3888): Második generációs NYÁK. A Black Edition, Dragon Age II Edition és Transformers 3 Edition is ide tartozik. Belső elrendezése azonos a DeathAdder 3G v3-mal és a Black / Dragon Age II / Transformers 3 Edition-nel.
Dobozán világosan szerepel a 3500 cpi, a DeathAdder-logo fényes, hologramos-színváltós.
Az egér alján a matricán látható a Razer-féle kígyó, a jobb felső sarokban. A matrica alatti műanyag rész érdes.
Braided kábel.
Felbontások: 450 / 900 / 1800 / 3500 cpi.
LOD: 3.6 mm magasról még érzékel, 4.8 mm magasról már nem.

Léteznek balkezes kiadásai is.

Razer DeathAdder Black Edition (Avago ADNS-S3888): Második generációs NYÁK. Belső elrendezése azonos a DeathAdder 3G v3-mal és a 3.5G-vel.
A legjobb anyagminőség. Bár a műanyaga szintén a 3.5G esetében alkalmazott gyengébb minőségű verzió, viszont vékony gumiborítást kapott, ami meglehetős módon ellenáll az izzadtságnak és a zsírnak.
A dobozán egyértelműen szerepel, hogy Black Edition.
Az egér könnyen felismerhető, mivel metálszürke felső részt és gumírozott oldalrészt kapott, a görgője fekete, nem képes világítani.
Az alján a matricán egyértelműen szerepel, hogy Black Edition, az alatta lévő műanyag szintén érdes.
Braided kábel.
Felbontások: 450 / 900 / 1800 / 3500 cpi.
LOD: 3.6 mm magasról még érzékel, 4.8 mm magasról már nem.

Teljesítmény terén egymástól eltérő karakterisztikái vannak mindegyiknek. Ennek oka (akár azonos szenzor esetében is) a NYÁK-ban, ill. a DSP-ben keresendő.

A legmagasabb perfect control-értékek minden esetben 1800 cpi-n mérhetőek. Az ajánlott polling rate-érték 500 Hz.

A teflontappancsaik nem a legjobbak (meglehetősen vékonyak) - ebből adódóan előfordulhat, hogy bizonyos felületeken a DA-d pluszban surlódik, mert leér a hasa (hozzá kell tenni, hogy ez inkább a 3G-verziókkal fordulhat elő); ilyenkor általában segít, ha a gyári talpakra egy extra réteg hyperglide-ot ragasztasz (így egy kicsit csökkenni fog a LOD is).
Ha alkalmazod a dupla hyperglide-taktikát, egy picivel kevesebb cpi-t fogsz érzékelni, mint ami a beállított. Ez természetes.

Még egy módszer a LOD csökkentésére, ha fogsz egy darabka nem-átlátszó ragasztószalagot és felragasztod az egér aljára a szenzorhoz. Fontos, hogy magát a lencsét ne takard el, csak árnyékolj ki egy részt a pásztázó infravörös sugarak elől.

Ha csak a LOD-csökkentést tartod szem előtt, a ragasztószalag + extra réteg hyperglide együtt is alkalmazható.

Mindenképpen a Legacy driverrel használjuk őket. 3G-hez csak az van. Legacy driverrel megjegyzi a beállításokat, azaz ha beállítottad, uninstall mehet. Synapse-et semmiképp se rakjuk fel, durván visszafogja az egér teljesítményét. A PCS 2 m/s-ra esik vissza tőle, idegesítőek a felugró ablakai, mindent a felhőbe ment (nem tudni, mi mindent...), nem jegyzi meg az egér a beállításait.

Razer DeathAdder 4G / 2013

hamarosan

Vigyázni kell az ebayes rendeléssel, tele van hamisítványokkal. Szerencsénkre takasta12 megbízható eladó, és eredeti DA-kat árul, kapni nála DA 3.5G-t és DA 2013-at is.

  • Nem lehet hozzászólni
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.