Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#16551) KubanitoS


KubanitoS
veterán

Sziasztok!

Nekem is felajánlotta a frissítést a gépem. Szeretném kipróbálni az új rendszert, viszont érdekelne, hogy vajon a beállítások, fájlok, telepített programok módosulnak-e a frissítés során. Nem jönne jól az adatvesztés...

Nothing will stand in our way. I will finish what you started.

(#16552) latyak5


latyak5
csendes tag

Sziasztok!

Félig-meddig tartozik csak ide, de ki vállal Pesten Windows 10 64 bit telepítést SSD-re?
A tegnapi nap folyamán többször is próbálkoztam vele, de eredménytelenül (tiszta telepítésről van mindenképp szó), de mindig problémákba ütköztem, két alkalommal sikerült eljutnom az asztalig, de az első újraindítás után nem tölt be az OS, mindössze annyit ír ki, hogy futtassam újra a telepítőt. Egyszerűen nem tudom mi a rossz, valaki olyan ember kéne, aki minden eshetőségre felkészült. Előtte a Windows 7 64 bit kifogástalanul ment.

(azt is meg kéne telepítéskor oldani, hogy a Felhasználók mappa a HHD-n legyen az SSD helyett, Win 7 alatt is úgy volt)

(#16553) vigyori78 válasza salgocomp (#16549) üzenetére


vigyori78
őstag

Valóban :W
Érdekelne mi a megoldás :F

(#16554) Воланд válasza KubanitoS (#16551) üzenetére


Воланд
titán

nem modosulnak.

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#16555) hibavissza válasza TechN7ne (#16545) üzenetére


hibavissza
veterán

Így van. Semmi.

(#16556) janos666


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Hogy lehet úgy automatikusan ütemezni egy exe file indulását minden boot-oláshoz, hogy a lehető leghamarabb induljon el (akár admin jogokkal, bár még nem néztem, hogy tényleg szükséges-e)?

Egy régi laptop-ban meghülyült a töltésvezérlő, így abszolút minimumra erőlteti a CPU/FPS órajelet, ezért iszonyatosan lassan boot-ol. Be van téve ütemezett feladatnak a ThrottleStop, ami feloldja ezt a korlátot és onnantól "száguldhat" (legalább is magához képest), de valamiért nagyon későn töltődik be, szinte minden más elindul lassított menetben, mire végre felugrik a CPU órajel. Ez így nyilván nem ideális.

Talán elég, ha átnevezem az exe file nevét úgy, hogy ABC sorrendben előre kerüljön? Vagy mi alapján áll fel a sorrend?
Esetleg minden egyszerre indul (ami nincs külön késleltetve), így csak magas CPU prioritást kéne neki adni, hogy hamar felálljon és életbe lépjen a módosítás?

Netán van valami más mód arra, hogy a Windows ignorálja a BIOS utasítását, hogy korlátozza az órajelet? (Linux-nál lenne erre megoldás, a CPU frekvenciát vezérlő kernel modul paraméterei közt, amik boot-oláskor is megadhatóak, így már a korai kernel boot is gördülékeny lenne, de jobb lenne a Windows.)

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#16557) nyega válasza vigyori78 (#16553) üzenetére


nyega
tag

Nálam is ez van... :) vagyis ez: :W

(#16558) kefe13 válasza latyak5 (#16552) üzenetére


kefe13
tag

:F :Y

(#16559) hibavissza válasza latyak5 (#16552) üzenetére


hibavissza
veterán

UEFI-s az alaplap? [link]

(#16560) latyak5 válasza hibavissza (#16559) üzenetére


latyak5
csendes tag

Gigabyte ga-990xa ud3 az alaplap, az azt hiszem UEFI-s. Nagyon nem értek hozzá, és nem vagyok tisztában az ilyesmikkel.

(#16561) vigyori78 válasza vigyori78 (#16553) üzenetére


vigyori78
őstag

Megoldás

Én a 2. megoldást használtam :manuális Registry beirtogatás csináltam nem akartam telepíteni semmi tweak progit.

(#16562) pendre54 válasza Воланд (#16554) üzenetére


pendre54
addikt

Üdv!
Ehhez kapcsolódóan lenne egy kérdésem, mert a téma összefoglalóban erről nincs szó. A helyreállításnál van ugye a "Gép alaphelyzetbe állítása" opció, ezen belül is lehet olyat, hogy törlöm a fájlokat, és utána újratelepíthetem a Wint.. Ennél a választásnál, pontosan mi fog történni, minden program, meg egyéb cucc törlődik a C-ről, és kapok egy alap a Win 10-et, vagy semmi nem marad, mintha formázva lett volna a C, és egy külső eszközzel, mint pl. egy pendrivre kiírt ISO-ból kell teljesen nulláról telepíteni a Wint?

"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw

(#16563) Воланд válasza pendre54 (#16562) üzenetére


Воланд
titán

mindent torol a c-n es kapsz egy alap win-t.

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#16564) whited


whited
addikt

Sziasztok
Időközben én is csatlakoznék, ma ajánlotta fel és frissítettem is.
Hogy ez az Edge mennyivel fürgébb mint az IE volt :D

Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm

(#16565) hibavissza válasza latyak5 (#16560) üzenetére


hibavissza
veterán

Olvasd el a linkelt leírást. UEFI-hez nem mindegyik telepítő program tud megfelelő indítófájlt gyártani. Bármelyik számtech boltban felteszik neked potom pénzért. Gondolom...

[ Szerkesztve ]

(#16566) Predator2


Predator2
addikt

Helló

Win7 mellé szeretném egy másik partícióra felrakni a Win10-et, de a mocsok "valami" miatt nem engedi.

Mit csináljak, hogy telepíteni tudjam?

THX

>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

(#16567) latyak5 válasza hibavissza (#16565) üzenetére


latyak5
csendes tag

Elolvastam, köszönöm. Így legalább már értem, hogy mi volt a baj, amikor UEFI módban próbáltam telepíteni. Holnap kipróbálom máshogy, remélem sikerül. Ha nem, majd írok megint. :D

(#16568) vigyori78


vigyori78
őstag

Jelezném ,hogy kipróbáltam az msdn -es multiple iso tiszta telepítést ,frissítés után.
( Csak azért írom le mert nálam nem jöttek elő azok a hibák mint a MediaCreationTool- os tiszta telepítésnél ,sőt van olyan program ami így már megy )

Windows 8.1 Pro frissítés volt MediaCreationTool al készült pendrive-al , utána tiszta telepítés msdn -es multiple iso-val ,a telepítés elején meg kell adni a generic keyt ,hogy tudja mit kell telepíteni home vagy pro , ha kész aktiválja magát :C

Generic key:

Windows 10 Home - YTMG3-N6DKC-DKB77-7M9GH-8HVX7
Windows 10 Pro - VK7JG-NPHTM-C97JM-9MPGT-3V66T

[ Szerkesztve ]

(#16569) havasil


havasil
csendes tag

Megjelent a $Windows.~WS folder a problémamentesen W10-re frissített, aktivált, majd tisztán telepített gépemen. Ez most mi :F

(#16570) melan


melan
senior tag

Nekem nincs start menü beállítás fül, ha a tálcán a tulajdonságokra kattintok, míg láttam képeken, hogy ott lehet átállítani a start menü 1-2 lehetőségét. Hogyan lehet ez?

(#16571) TigerCat válasza FollowTheORI (#16325) üzenetére


TigerCat
nagyúr

Na, akkor rákeresek, hogy ez mi...
Köszi!

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#16573) Khaosz55


Khaosz55
addikt

Jól olvasom hogy szeptemberbe ad ki drivert a X-FI extrememusic kártyához a creative?

Mert csak annyi gondom van hogy recseg a hangszoró és a bal oldal szól ..... :W

(#16574) janos666 válasza hibavissza (#16565) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Ezt nem egészen értem, de UEFI-re pofon egyszerű telepíteni egy EFI kompatibilis Windows-t, hisz semmi extra program nem szükséges, sőt, abszolút felesleges is hozzá. Egyszerűen leformázol egy USB-s adattárolót FAT32-vel, átmásolod rá az ISO tartalmát (copy-past vagy winrar kibontás, stb), boot-oláskor pedig kiválasztod (alaplapi firmware menüből), hogy EFI módban szeretnéd boot-olni azt a FAT32 kötetet és már indul is a telepítő. Ha valami third-party tool-t használsz arra, amire nem kell, azzal csak magad alatt vágod a fát.

Annyi trükkje van (de itt már mindegy, hogy miről telepítesz, a hova telepítész a lényeg), hogy kell egy FAT32-es partíció a fix adattárolóra is (HDD/SSD, ami mindig a gépben marad, és majd később erről boot-ol az EFI firmware). Ezt bővebb tudás/gyakorlat nélkül úgy a legegyszerűbb elérni, ha törlünk minden Windows rendszerpartíciót (a rejtetteket is), ami a telepítéshez kiszemelt lemezen van, aztán az üres lemezterületet adjuk meg telepítési célként (ha van más OS-t / adatokat tartalmazó partíciónk is vannak ezen a lemezen, akkor komplikálódhat a dolog, de ha ezek a lemez végén vannak [LBA területben értve, de a GUI is így mutatja], a Windows rendszerpartíciók pedig az elején [a legelsőtől indulva], akkor valószínűleg nem fog sírni a telepítő sem, ha pedig mégis, még mindig megoldható lehet kézileg egy DISKART-os kitérővel, ahol felütyködünk egy kis EFI partíciót, még ha nem is lemez a legelejére, aztán vissza a GUI-ba...), ilyenkor kiosztja magának a partíciókat (már ha lehetséges valamilyen általa elfogadott séma szerint, de igazából több, nem "MS szabványos" sémára is települ és fut róla, csak akkor DISKPART-al is kell játszani, nem elég a GUI ; ez igazából nem UEFI, csak MS "szabvány", sőt, igazából csak ajánlás/javaslat, amit néhányan előírásnak vesznek, beleértve néha a next-next-finish GUI telepítőt is, de azzal is lehet "tárgyalni" shitf+f10 után...).

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#16575) Tiger. válasza Khaosz55 (#16573) üzenetére


Tiger.
nagyúr

Jól, de én azért felraktam és eddig jó minden:)aktiválja a windowst nem lehet eltüntetni a játékban is benne van.

[ Szerkesztve ]

Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/Asus Rog Strix g531gu/Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 13 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.

(#16576) Khaosz55 válasza Tiger. (#16575) üzenetére


Khaosz55
addikt

Nekem megy rendesen a kártyád ? Mármint SB van neked is ?

Ja látom az aláírásod okés. Neked nem recseg is megy a mind a két oldal ?

[ Szerkesztve ]

(#16577) lowzor válasza Khaosz55 (#16576) üzenetére


lowzor
veterán

Tedd fel ezt, jó Win10-re is: [link]
100-szor jobb, mint a gyári driver, én 1000 éve ilyennel használom.

[ Szerkesztve ]

(#16578) janos666 válasza Tiger. (#16575) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Ilyenkor nagyon örülök, hogy már rég megszabadultam az utolsó Creative kártyámtól (X-Fi Titanium PCI-E), ugyanakkor még mai napig fennáll a veszélye, hogy elővegyek nosztalgiából valami régi játékot, ami sokkal szebben szólna, ha átdrótozgatnám az analóg kimenetét egy RCA köteggel a HDMI-s AVR-re, mint mikor HDMI-n megy át placebó minőségű formátumban megy ki a mai játékok minimalisztikusan szoftver-mixelt hangja. Vicces egy történet ez a számítógépes térhangzás: Microsoft vs. Creative vs. Gamer vs. ManBearDog. :))

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#16579) Tiger. válasza Khaosz55 (#16576) üzenetére


Tiger.
nagyúr

Amit itt a kolléga ajánlott azzal használom és jó, igaz kell a hibernálás, de eddig jó.

Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/Asus Rog Strix g531gu/Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 13 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.

(#16580) Hewfgtr


Hewfgtr
csendes tag

Win7-ről Win10-re telepítettem. Rögtön két probléma: bluetooth nem reagál a 7-esen simán észlelt eszközökkel, ez a kisebbik...

A wi-fi-t sem ismeri fel, egyet sem, pedig több is szokott lenni a környékről a saját mellett.

Netkábellel tökéletesen jön a net. Esetleg más is tapasztalta ezt a jelenséget?

Sajnos a rendszer felállása is megduplázódott (megtriplázódott?) a Win7-hez képest.

Remélem lassan kiforrja magát az egész...

(#16581) Khaosz55 válasza lowzor (#16577) üzenetére


Khaosz55
addikt

Letöltöttem erre:

A windows megvédte a számítógépét a Smartscreen egy nem ismert alkalmazás telepítését akadályozta meg. :O :o

Ok már rájöttem hogy kell telepítem.. .

[ Szerkesztve ]

(#16582) MrCsiT válasza Khaosz55 (#16581) üzenetére


MrCsiT
addikt

A win10 jobban tudja, mi kell neked, mint Te magad, ezen mi a fura, nem értelek?! :DDD

Hewfgtr: ha a win 10-ed aktiváltnak mutatja magát (dugd be kábellel, akárhogy érd el, hogy legyen netje) akkor állj vissza 7-re, majd egy másik hdd/ssd-re csinálj egy tiszta telepítést.
Ha az alatt is sz*r, akkor a hardvered nem szereti és/vagy driverprobléma.
Eszközkezelő szerint, minden rendben?

"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

(#16583) Hewfgtr válasza MrCsiT (#16582) üzenetére


Hewfgtr
csendes tag

Rendben minden, a vicc, hogy másodszorra telepítettem a bluetooth miatt és először a vezeték nélküli hálózat még tökéletes volt. Egyébként Toshiba Satellite C660 laptop a sértett, kb 4 és fél éves már.

Bocsi ez a hdd/ssd nem világos, hogy kéne csinálnom?

(#16584) lowzor válasza Khaosz55 (#16581) üzenetére


lowzor
veterán

Az ilyen Smartscreen okosságokat az első adandó alkalommal kikapcsoltam...

[ Szerkesztve ]

(#16585) Khaosz55 válasza MrCsiT (#16582) üzenetére


Khaosz55
addikt

Vissza lehet állni win 7-re ha minden kötél szakad ?

(#16586) hibavissza válasza hibavissza (#16543) üzenetére


hibavissza
veterán

Utána olvastam. Azért van csak OEM, mert az EU-ban a magáncélra megvett szoftver felhasználását ilyenformán nem lehet korlátozni. Tehát egy általam megvett szoftvert egymás után akárhány és akármilyen gépre feltehetek. A lényeg, hogy egy időben egy gépen legyen észlelhető.

Ennek némileg ellent mond, hogy az előre telepített szoftver mellé nem adnak telepítő lemezt....

Na, ezt meg kell kérdezni egy jogásztól. :)

(#16587) zoltan6 válasza janos666 (#16578) üzenetére


zoltan6
őstag

én is ez miatt váltottam anno creative-ről asus xonarra,hátha annak jobb a támogatása.a vicc az hogy már asus-ék is nagy ívben tesznek a felhasználókra,a mai napig minden számtech. boltban kapható asus xonar hangkártyákra már win 8.1-re is csak beta driver van.na ez a szomorú :(

(#16588) peterk válasza Predator2 (#16566) üzenetére


peterk
senior tag

Ugyanolyan a win7 és win10? Úgy értem mindkettő 32 vagy mindkettő 64 bites? (Csak úgy lehetséges. Illetve nem csak úgy, de a vegyítés komoly kézimunkával megy csak.)

Ja, és ne készíts neki partíciót előre. Csinálj neki helyet (legyen unallocated place), és azt válaszd telepítési célnak. Akkor a win10 el fogja tudni készíteni a saját partícióit (nem csak 1 lesz).

[ Szerkesztve ]

Aki hisz a parajelenségekben, emelje fel a kezem!

(#16589) schawo válasza hibavissza (#16586) üzenetére


schawo
titán

Nem egészen. Nem precíz. A szerződés korlátozhatja a jogaidat, ha elfogadod. Márpedig a Win10 megvásárlásával és felhasználásával elfogadod az EULA ilyen irányú korlátozásait. Az EU-ban mást nem lehet korlátozni.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#16590) peterk válasza Bodor (#16405) üzenetére


peterk
senior tag

Látom megy a "kínlódjuk fel a win7-re a win10-et, majd buheráljuk át, hogy win7-nek nézzen ki" projekt ezerrel. :D

[ Szerkesztve ]

Aki hisz a parajelenségekben, emelje fel a kezem!

(#16591) westlake


westlake
félisten

Destroy Windows 10 Spying 1.4.2
Jófélének tűnik.
Én letöröltettem vele minden felesleges szart.
"Megfogja" a Chrome, de szerintem nem kell tőle félni. Meg szerinte és szerinte sem.

[ Szerkesztve ]

Play nice!

(#16592) hibavissza válasza schawo (#16589) üzenetére


hibavissza
veterán

Lehet. Minden estre marad a 7 a céges gépeken.
Lassan olyan lesz a M$ mint az AMD.....majd a következő :))

(#16593) Khaosz55


Khaosz55
addikt

Sajnos nem sikerült feltenni a SB drivert. Így vissza is álltam win 7-re. Nem megy így a házimozi és zene hallgatás mármint win 10--el.

Biztos jó lesz a win 10 idővel, de az a helyzet hogy nekem semmi problémám nincs a win 7-el. Minden jól megy rajta és gyorsabbnak is érzem.

[ Szerkesztve ]

(#16594) lowzor válasza Khaosz55 (#16593) üzenetére


lowzor
veterán

Hogyhogy? Nálam tökéletesen megy vele az X-Fi XtremeMusic Win10-el.

(#16595) peterk válasza daczkó (#16464) üzenetére


peterk
senior tag

Az AVG 2015 stabilan működik win10 alatt is. Van free verziója, használja azt akinek az avast-al gondjai vannak. (Az AVG 2014 viszont nem jó, azt updateld frissítés előtt 2015-re.)

Egyébként kb. 50 win10 frissítés tapasztalata alapján (zömük win8-ról, kisebb részük win7-ről) azt ajánlom, hogy frissítés előtt érdemes leszedni a következőket: mindenféle 3rd party vírusirtót, tűzfal programot, virtualboxot/vmware-t, 3rd party VPN appokat, mobile device center-t (akinek netán még fent lenne) eltávolítani. Ha netán fent lenne akkor hyper-V-t kikapcsolni, És érdemes leszedni minden drivert, amit csak le tudsz (video, audio, land/wifi, bluetooth, kamera, sd kártya, stb.). Ha nem tudod mindet, akkor legalább azokat, amelyiknek van telepítő programja, így egyszerűen eltávolítható. Win 8.1 esetén a driverek már kompatibilisebbek, kevesebb gondot okoznak. De ott is előfordult, úgyhogy ott is jobb megelőzni a problémát, pár perc eltávolítani a fontosabb drivereket.

Ezen kívül is okozhat gondot pl. régebbi adobe reader, web kamera software, és bármilyen egyéb software is, aminek szolgáltatás (windows service) komponense is van, és automatikusan indul (printer driver / software például). De ezeket utólag is el lehet távolítani, ha gond van.

Ha mindezt megcsinálod, akkor sokkal kisebb eséllyel futsz bele olyasmibe, hogy valami (hálózat, wifi, hang, bluetooth, akármi) nem működik rendesen. (A win 10 elvileg eldobja a régi drivereket magától is, aztán a gyakorlatban meg mégse igazán. Amióta így frissítünk, nem volt még gondunk, előtte meg kb. minden 4-5. géppel volt valami bibi.)

Azok után pedig, hogy a win10 feltelepült, első dolgod legyen, hogy bemész a settings => windows update menübe, és megnézed, hogy frissít-e valamit. Így leszedi azokat a drivereket, amik a telepítőben még nem voltak, de windows update-en már fent vannak. (Pl. intel baytrail is frissül, video driverestül) Ha netán nem látsz frissítést, akkor indítsd újra a gépet, majd nézd meg megint. Ha akkor sem, akkor kerestess rá, hátha talál valamit (azt vettük észre, hogy időnként a win update nem találja meg a frissítéseket azonnal, új telepítésnél. Gondolom a nagy win10 letöltési roham miatt szabályoznak más szolgáltatásokat, és ha éppen nagy a terhelés, akkor kicsit később engedik csak a frissítést. Általában néhány percen. max negyed órán belül azért rátalál.)

Aki hisz a parajelenségekben, emelje fel a kezem!

(#16596) peterk válasza westlake (#16591) üzenetére


peterk
senior tag

Háát... ez a program, ha tényleg azt csinálja amit csinál, akkor is rohad igénytelenül. Simán átirányít egy csomó domain nevet más hostokra, teleszemetelve a hosts fájlt. Nem az exe itt a veszélyes, hanem amit esetleg csinál. Én egy procmonnal mindenesetre alaposan megnézném, hogy mit csinál. És végignézném a hosts fájlt is, hogy mégis milyen hostokra irányított át....

(Ehelyett az igénytelen megoldás helyett sokkal egyszerűbb bemenni a settingsbe és letiltani a helymeghatározást és a többit. Akár alkalmazásonként is be lehet állítani, kényelmesen GUI-ból, úgy, hogy tudod mit csinálsz. Ha ez sem elég, akkor is érdemesebb inkább a tűzfalban letiltani azt a pár alkalmazást amelyiktől tartasz. Ha mindenképpen valami tool, akkor pedig vannak már olyan toolok is, amik igényesebben, magukat a szolgáltatásokat tiltják le. Inkább azok, mint ez a gányolmány...)

[ Szerkesztve ]

Aki hisz a parajelenségekben, emelje fel a kezem!

(#16597) Tiger.


Tiger.
nagyúr

aero felületet hogy tudok varázsolni, képeken láttam hogy van.

[ Szerkesztve ]

Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/Asus Rog Strix g531gu/Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 13 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.

(#16598) Khaosz55 válasza lowzor (#16594) üzenetére


Khaosz55
addikt

Azt írta hogy nincs ilyen eszköz a gépben. Pedig működött is a maga módján. Hozzá teszem nekem a PCI X-FI-m és nem PCI-E van. Persze azt a drivert próbáltam illetve utána mind a 2 féle drivert.

(#16599) lowzor válasza Khaosz55 (#16598) üzenetére


lowzor
veterán

Nekem is az van.

(#16600) tamass.szabo


tamass.szabo
tag

Eddig nem sok bajom volt a W10-zel, de azért ez még néhol elég bugos, ami bizony fel tudja bosszantani az embert. Következő tapasztalataim, pedig clean installt is csináltam update után.

1. A levelezőprogram sokszor összeomlik, eléggé idegesítő, amikor bezárja magától.
2. Amíg a Windows 8.1-nél mondhatni kétféle hangbeállítás volt (füles-hangszoró), addig a 10-nél ilyen nincs. Ez azért idegesítő, mert ha mondjuk olyan helyen hallgatok zenét fülessel, ahol ha véletlenül kihúzom a fülest, elég ciki tud lenni a hangosan bömbölő pornó zene. :D Olyan jó volt, hogy ha a hangszórónál 0-ra vettem a hangot, de bedugva a fülest mondjuk 70-en volt, a hangszóró 0 maradt.
3. Az Outlook nem akarja nekem befogadni a gmail klienst, pedig 8.1-nél sima liba volt.
4. Ma egyszer csak elszállt a laptopon a net, az újraindítás után sem segített semmi. A beállításokat pedig nemes egyszerűséggel nem nyitotta meg, hiába kattintottam rá akárhányszor.
5. Az Értesítési központ érthetetlenül bugos néha. Sokszor csak másodpercek után jeleníti meg a kapcsolókat, sok értesítés pedig egyáltalán nem jelenik meg, ami be van állítva és működnie kéne.
6. Azt hiszi az ember, hogy gyorsan bebootolja a rendszert (alig 5-10 mp a legtöbbször), aztán meg a jelszó (PIN) beírása után várhatok néha 1 percet is. Azért ez frusztráló.
7. Az akksi nem bírja annyi ideig, mint w8.1-nél, mondjanak bármit is.
8. A start menü is sokszor lassan jön be.
9. A tálcán néha többször is rá kell kattintani valamire, hogy engedelmeskedjen.

Sok a probléma, amik bosszantanak, kicsit talán bánom is az elhamarkodott frissítést, de annyira szeretem az UI-t, hogy ez kárpótol valamelyest. Javítsák a bugokat, és akkor meg lesz itt a nagy szeretet.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.