Hirdetés

2024. június 5., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-11-15 16:19:12

LOGOUT.hu

Mielőtt kérdeznél, kérlek, olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1151) deedee válasza Nimrod (#1150) üzenetére


deedee
őstag

köszi,hogy időt szakítottál rám.... :R

(#1152) Nimrod válasza deedee (#1151) üzenetére


Nimrod
addikt

Egyébként ha normális szerelőt fogsz ki, akkor tud neked sok mindenben segíteni - például ha gyenge a jelerősséged lehet próbálkozni erősítővel vagy másik beltérivel, stb.

(#1153) deedee válasza Nimrod (#1152) üzenetére


deedee
őstag

értem... :)

(#1154) deedee válasza Nimrod (#1152) üzenetére


deedee
őstag

kicsit számolgattam:

egy évre 60k lenne a upc direct egy társkarival...Ennyi pénzből viszont már elég jó minőségű analóg egység+parabola+motor kijönne és azt nem csak egy évig használnám ennyi pénzért....Ami nekünk kellenek adók,azok mind ingyenesek....Szóval még nincsen ez a meccs lejátszva... :DDD

(#1155) Nimrod válasza deedee (#1154) üzenetére


Nimrod
addikt

Ha ingyes adók akkor pláne nem értem, hogy miért akarsz Directet. A UPC nem vállal felelősséget a szabadon fogható csatornákért, ergo ha lekerül a műholdról, akkor UPC mossa kezeit te meg vakarhatod a fejed. :W

(#1156) Crizal válasza deedee (#1154) üzenetére


Crizal
tag

Milyen ingyenes adót érdemes nézni?
Inkább egy ''okos'' beltéri ;)

(#1157) Nimrod válasza Crizal (#1156) üzenetére


Nimrod
addikt

Nem mindenki tudja a DreamBox-ot használni. ;)

(#1158) #54715584 válasza deedee (#1154) üzenetére


#54715584
törölt tag

masik megoldas a kerdesedre: amikor mi kottettuk be a directet, akkor ha igenyelsz masik belterit, 1000 Ft-ert megkapod, es maris ket tv-n tudsz kulonbozo adasokat nezni :) ha viszont bekotes utan kernel, akkor mar sulyos ezrekbe kerulne :) latom mar keson irtam, de van ilyen alternativa is :)

(#1159) Crizal


Crizal
tag

Nagyon óvatosan irom ide ''Digi Tv'' :F

(#1160) Nimrod válasza Crizal (#1159) üzenetére


Nimrod
addikt

Mivel a csatornák amiket néz amúgy is szabadon foghatóak nem tudom, hogy miért beszélünk még fizetős szolgáltatókról... a Digi Tv egyébként is alsó kategóriás szolgáltató, a UPC is, csak nem vallja be (bár kétség kívül jobb mint a Digi, csak nehogy egy külföldi szolgáltatóval kelljen összemérni...).

(#1161) Crizal válasza Nimrod (#1160) üzenetére


Crizal
tag

Csak az ár miatt irtam....
(Jeleztem, hogy nagyon félve) :B


(mod)

Ráadásul külföldi szolgáltatóval is összetudom mérni ;)

[Szerkesztve]

(#1162) deedee válasza Nimrod (#1155) üzenetére


deedee
őstag

nem vagyok biztos,hogy minden általunk nézett adó fogható ingyen és símán a parabolával:pl rtl,tv2,viasat3,hogy csak a magyart említsem így hírtelen.....Valami olyasmit hallottam/lehet hogy nagy hülyeséget írok.../hogy pl az rtl/tv2 vételéhez külön síma tetőantenna kell,mert azok nem műholdas adások....szóval telepakolni a tetőt antennával meg lavorral....

egyszerűsítve a dolgot:azok a magyar adások amelyeket a upc is szolgáltat/pl ,mtv1,mtv2,rtl,tv2 stb/azok elérhetőek egy síma mezei műholdvevővel is,vagy azok csak földi sugárzásúak/ergó antenna kell hozzájuk/?

(#1163) deedee válasza Nimrod (#1157) üzenetére


deedee
őstag

azért már hallottam róla.... ;] izé..olvastam róla... :B

(#1164) Crizal válasza deedee (#1162) üzenetére


Crizal
tag

A felsoroltak közül egyiket sem tudod nézni ''sima mezei műholdvevővel''. 3 lehetőséged van:
-Direct (jön minden, de drága)
-Digi (jön minden, de többlet szolgáltatásban gyenge pl. EPG)
-Földi sugárzás (rtl,tv2, m1) (sima antennával)

Plusz lehetőség
-''okos'' digitális műholdvevő (nézed amit kinyomozól magadnak kb.25 magyar adás)

(#1165) #54715584 válasza Crizal (#1164) üzenetére


#54715584
törölt tag

es a sima upc? ami nem direct? :)

(#1166) Crizal válasza #54715584 (#1165) üzenetére


Crizal
tag

Na az aztán a nagyon drága (meg persze nincs mindenhol) :Y

(#1167) Nimrod válasza deedee (#1162) üzenetére


Nimrod
addikt

Itt egy lista a magyar, szabadon fogható műholdas csatornákról:

[link]

(#1168) deedee


deedee
őstag

mielőtt még elfelejteném:köszi a hozzászólásokat mindenkinek.... :R


monstre : egyébként síma upc családi van most de mivel a német adások elég kevés számban fordulnak elő benne/és a kedvenc rtl sem/ezért akarunk váltani.....



[Szerkesztve]

(#1169) #54715584 válasza deedee (#1168) üzenetére


#54715584
törölt tag

tenyleg, emlexem mar, olvastam az elozo oldalon, bocsi :)

(#1170) deedee válasza Nimrod (#1167) üzenetére


deedee
őstag

na ebből egyiket sem nézzük.... :D

akkor mindenesetre a jelenlegi kábel családi csomagnál mindenképpen jobban megéri a direct,az adók száma és nyelve miatt.... :U Még akkor is 5k-nál vagyok ha társkártyát kérek/2 év hűséggel/,mint most/5040ft asszem/

(#1171) Lala6 válasza deedee (#1170) üzenetére


Lala6
őstag

Ha olcsóbbat akarsz miért nem nézed meg a digi tv-t? Az nem lenne neked jó? Igaz az nem az Astran jön, így kell egy második antenna, vagy egy forgató a többi FTA csatihoz.

(#1172) deedee válasza Lala6 (#1171) üzenetére


deedee
őstag

már néztem,de ha jól emléxem,akkor mivel 2-3 tv-t kellene kiszolgálni,drágább lenne mint a upc..... :(((

(#1173) Crizal válasza deedee (#1172) üzenetére


Crizal
tag

Nézd meg jobban! ;)

(#1174) deedee válasza Crizal (#1173) üzenetére


deedee
őstag

na most felbizergáltad a felbizergálni valót.... ;] Mindjárt nézem.... :)

(#1175) deedee válasza Crizal (#1173) üzenetére


deedee
őstag

árban jó lenne,de nincsen benne egyetlen német adó sem...És ez a bökkenő.....
Külön vegyek mégegy cuccost és mégegy antennát szereltessek a tetőre? :(
Eddig úgy néz ki hogy a direct marad a favorit,némi ügyeskedéssel.... :U

(#1176) Crizal válasza deedee (#1175) üzenetére


Crizal
tag

:R

(#1177) Lala6 válasza deedee (#1175) üzenetére


Lala6
őstag

Hát igen, ez hátrány. Én egy forgató motort tettem az antennára, így nem csak az astra, hanem még legalább 7 műhold bejön. 12000-Ft volt a motor. A másik antenna sem jön ki olcsóbban(mindennel) és akkor még mindig nem lett volna 7 műholdam(több is jönne szerintem, csak állítgatnom kéne).

(#1178) pettiee73


pettiee73
csendes tag

Sziasztok,

negatív tapasztalatok:
1. ez a kisebb probléma: kb. fél éve lezárta a beltéri a hangolási opciót, valami miatt a pin kódomat nem fogadja el. Ezt többször jeleztem az ügyfélszolgálat felé, akik mindannyiszor ígéretet tettek, hogy a problémát pillanatokon belül megoldják és feloldják a zárolást. Azóta sem történt semmi.
2. A napokban felfüggesztették a szolgáltatást mindenféle előzetes felszólítás nélkül.
Január végéig nem foglalkoztam a csomagváltással és HBO-val családi plusz csomaggal együtt több mint 11 eFt-ot fizettem havonta. Többször előfordult, hogy heteket csúsztunk a számla rendezésével és a kutya nem szólt érte (jól tejelő ügyfél, nem szabad háborgatni). Január végén besokaltam és szerettem volna felmondani a szerződést, amikor is egy mézes-mázos ügyfélszolgálatos mindenféle kedvezményeket ajánlott és én idióta 1 éves hűségnyilatkozattal meg is hosszabbítottam a szerződést.
Innentől kezdve két hónapon keresztül egyszer sem sikerült normális számlát kiküldeni, mert egyiken sem az az összeg szerepelt, amit fizetnem kellett volna. Folyamatos telefonálások, telefonon bediktált összeget utaltam át, amit utána nem találtak és telefonon hívtak, hogy késedelembe estem. Lényeg, hogy a legutolsó számla is 8 eFt-ról szólt a 4.9 eFt helyett ezért megint ügyintézni kellett és 10 kemény nappal később utaltam el a pénzt, mint a fizetési határidő. Ez elég is volt arra, hogy a szolgáltatást kikapcsolják és még nekem kell majd fizetnem, hogy újra bekapcsolják.
Szóval arra kérek mindenkit, hogy mielőtt az egy éves hűségnyilatkozatot aláírja, jól gondolja meg, hogy innentől nem a UPC van a előfizetőért, hanem fordítva.
Gondolkodom azon, hogy így a hűségnyilatkozat mellett is felmondom a szerződést, mert nagyon rühellem az ilyen szolgáltatókat. Ha valaki meg tudná mondani, hogy ennek milyen anyagi vonzata van, azt megköszönném. Febr 4.-től él 1 évig a hűségszerződés.
Köszi.

Üdv.

Peti

(#1179) Nimrod válasza pettiee73 (#1178) üzenetére


Nimrod
addikt

Csak a beltérihez szólok hozzá. Elvileg - és gyakorlatilag is - úgy megy, hogy kártyaszám alapján ügyfélszolga (upc szolga helyesebb kifejezés...) rákeres és onnan egy gombnyomás a gyári értékek visszaállítása (0000). Ha ez nem megy akkor két eset szokott fennállni. A kártyaszám nem stimmel, vagy (amit ritkán ellenőriznek) a beltéri száma nem stimmel. Mindkettő rajta van a szerződésen (hacsak nem cseréltek közben beltérit), mind a kettőt egyeztesd le.

(#1180) pettiee73 válasza Nimrod (#1179) üzenetére


pettiee73
csendes tag

Szia, köszi a választ. A beltérim a kezdetek óta (több, mint 4 éve) megvan. A kártyát azóta egyszer cserélte a UPC, de ha jól emlékszem ez a probléma nem kártyaváltáskor kezdődött.
Néhány évig működött minden rendesen és egyik alkalommal, amikor hangolni akartam volna kiírta, hogy pin kód lezárva. Úgy emlékszem, hogy ez nem a kártyacsere környékén történt, de utánanézek. Bár az igazság az, hogy ha felhívom az ügyfélszolgálatot legközelebb, akkor valószínűleg már csak azért, hogy lemondjam a szerződést. Nagyon mérges vagyok, hogy így kezelik az ügyeket...

Peti

(#1181) Nimrod válasza pettiee73 (#1180) üzenetére


Nimrod
addikt

Mivel már nem dolgozom ott ezért nem nagyon tudok segíteni, de ha küldesz privátba egy kártya és beltéri számot akkor továbbítom szakinak. Rutinkérdés, ugye áramtalanítani próbáltad? Amikor áramtalanításból visszakapcsolod akkor villog az előlapján négy nulla. Azt várd meg, utána jobbra és balra nyilat a beltérin (nem a távirányítón) nyomd meg egyszerre, egy számot kell kiírna. Az a szám is jól jönne (ami az aktuális firmware egyébként).

(#1182) pettiee73 válasza Nimrod (#1181) üzenetére


pettiee73
csendes tag

Tényleg nagyra értékelem a segítségedet, de ez a kisebb problémám. Szerintem a következő hónapban sem lesz a második problémámra megoldás, mert valószínűleg jön majd egy számla, ami a 4990 Ft-os előfizetési díjról szól + a szolgáltatás visszakapcsolásának a díja.
Valószínűleg nem tartom majd elfogadhatónak, hogy arra az időszakra, melyen kikapcsolják a szolgáltatást előfizetési díjat számoljanak fel, illetve a visszakapcsolási díjat sem. Megint vitázunk egy sort, megint magas lóról osztják az észt. Van más szolgáltató is, miért ragaszkodjam én pont ehhez...
Köszi.


P.

(#1183) mutyi válasza Crizal (#1176) üzenetére


mutyi
őstag

Sziasztok!

Lehet hülyeséget kérdezek, azt szeretném tudni, hogy upc előfizetésen belül van-e olyan tv csatorna, ahol hd minőségben lehet műsort nézni?
Ha nincs akkor hogyan lehet hd minőségű külföldi csatornákat nézni?

(#1184) Nimrod válasza mutyi (#1183) üzenetére


Nimrod
addikt

Ahhoz olyan beltéri is kellene, Magyarországon jelenleg nincs olyan szolgáltató, amely hd-t nyújtana.

(#1185) mutyi válasza Nimrod (#1184) üzenetére


mutyi
őstag

Köszi a választ!

De akkor ha veszek egy digitális műholdvevőt, független a upc-túl és digi tv-től akkor azon keresztül sem tudok hd-s külfdöldi adókat fogni?

(#1186) Nimrod válasza mutyi (#1185) üzenetére


Nimrod
addikt

Szerintem nincs kódolatlan hd-s csatorna és azokhoz is hd-s beltéri kell, nem elég a sima digitális.

(#1187) deedee


deedee
őstag

na tegnap aláírtunk két évet a direct-re.....Lesz ami lesz.... ;] Ikerfejes megoldás....

(#1188) joey7


joey7
őstag

üdv!

nemrégiben elköltöztem vidékre és vittel magammal az UPC szettett; saját magam szedtem szét a cuccot.no,az új helyen üzembe akartam helyezni,de nem sikerült. összedugtam a kábellel a beltérit,meg a lavórt,aztán semmi jel. :F próbáltam a szélrózsa minden irányába forgatni a támyért,de továbbra sem sikeredett egy minimális jelerősséget befognom. két beltéri van hozzá,de gondolom az nem lehet baj,h csak az egyiket próbáltam bekötni.
az ügyfélszolgálat mereven elzárkózott a segítségtől,mondván,h hívjak hivatalos szerelőt.viszont nemnagyon akaródzik 10 rugót kipengetnem,ha nem muszáj. :))
vajon mi lehet a gubanc? vagy tényleg szaki kell hozzá? :U


[Szerkesztve]

(#1189) Nimrod válasza joey7 (#1188) üzenetére


Nimrod
addikt

Lehet próbálkozni szabad kézi belövéssel, de van rá műszer is. Csak lehet, hogy a szerelő is ugyanannyiért csinálja meg. :DDD

(#1190) joey7 válasza Nimrod (#1189) üzenetére


joey7
őstag

nem mondod,h műszer nélkül nem lehet beállítani! :Y ennyire érzékeny a jel? szóval szabadkézzel szted majdnem,h reménytelen az eset?

(#1191) Bordoi válasza joey7 (#1188) üzenetére


Bordoi
őstag

Haliday !

Sajnos szemre belőni a cuccot elég nehéz . Itt mm-ek is számítanak . Vagy egy gyakorlott ill. megszállott műholdas szaki kell, estleg ismerősi körből, vagy marad a UPC ötlete .

Üdv

Ha elengeded a postát akkor vennék két akkut is.---Ha megbeszéled a postával, hogy ingyen elviszi neked, és erről írásos igazolást is hozol, akkor részemről oké a dolog!--by dobozosfiu

(#1192) Nimrod válasza joey7 (#1190) üzenetére


Nimrod
addikt

Épp most néztem a műszereket, 3000-nél kezdődnek.
[link]

(#1193) joey7 válasza Nimrod (#1192) üzenetére


joey7
őstag

hmm, vajon a 3 ezres mit tudhat?
a 20 rugós mutatós! :)

(#1194) joey7 válasza Bordoi (#1191) üzenetére


joey7
őstag

nem gondoltam volna... emlékszem, a szaki annak idején szintén műszerrel babonázta a cucot,de úgy rémlik,h azért kézzel eléggé jól sikeredett belőnie,a műszerrel csak finomított.


még egy dolog: switch-et lehet alkalmazni azUPC-hez? ugyanis két beltéri van,de a házban 4 helyre szeretném küldeni az adást.esetleg úgyis,h mindegyik végponton más-más adást lehessen nézni. :B tudom,erről már volt szó vmikor,de hátha van vmi újdonság azóta,vagy legalábbis vmi jó megoldás

[Szerkesztve]

(#1195) Nimrod válasza joey7 (#1194) üzenetére


Nimrod
addikt

Műszakilag semmit sem változott a helyzet, de most valami máskártyás akció megint, mintha olvastam volna a számla mellékleteként.

Meg is van: 2007. március 5. és 2007. május 31. közötti akció második vételi pont kiépítése társelőfizetéses áron, rendelés 06-40-150-155 (ahol továbbítják és talán egy hónap múlva ki is baktat egy szerelő).

[Szerkesztve]

(#1196) joey7 válasza Nimrod (#1195) üzenetére


joey7
őstag

na,nekem ilyen van: ikerfejes vevőegység,amihez két beltéri dukál.
akkor switch-féle megoldás nincs? tényleg, a hotelekben hogyan oldják meg ezt a problémát?mármint,h a saját szobályában mindenki azt az adót nézze amit akar ?

(#1197) Nimrod válasza joey7 (#1196) üzenetére


Nimrod
addikt

Ahány adó annyi beltéri/fej és csak azon az egy adón áll, a tv-k meg úgy vannak hangolva.

(#1198) phanfantom válasza joey7 (#1188) üzenetére


phanfantom
senior tag

Be lehet lőni szabad kézzel, gyakorlat nélkül.
Szinte pontosan déli irányban van az Astra, neki van a legerősebb jele.
Ha megvan a tartóhely/rúd, csak fel kell szerelni az antennát, lazán meghúzni a csavarokat és lassan mozgatni vízszintesen, majd dönteni. A lényeg, hogy pontosan dél felé nézzen. Be kell, hogy jöjjön pár perc alatt.

[Szerkesztve]

(#1199) Bordoi válasza joey7 (#1194) üzenetére


Bordoi
őstag

Nekem 2db Illusionsat C3 beltéri van 1db UPC kártyával .
A 2 beltéri null modem kábellel van összekötve és külön-külön csatikat is lehet vele nézni .
Sokat tudsz erről a témáról olvasni a sat.hu-n .

Ha elengeded a postát akkor vennék két akkut is.---Ha megbeszéled a postával, hogy ingyen elviszi neked, és erről írásos igazolást is hozol, akkor részemről oké a dolog!--by dobozosfiu

(#1200) Bordoi válasza phanfantom (#1198) üzenetére


Bordoi
őstag

Legjobb tudomásom szerint, a digitális cuccot egy kicsit nehezebb szemre állítgatni, mint a régi analóg beltériket .
Egyszer én is elhittem magamról, hogy sikerülhet, aztán hívni kellett a barátomat . Neki sikerült, csakhogy neki már vagy 20 éve ez a perverziója .
Én többet biztosan nem nyúlok hozzá .

Üdv

Ha elengeded a postát akkor vennék két akkut is.---Ha megbeszéled a postával, hogy ingyen elviszi neked, és erről írásos igazolást is hozol, akkor részemről oké a dolog!--by dobozosfiu

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.