Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6051) Phami válasza pappgaba (#6049) üzenetére


Phami
tag

Köszi :D:D:D:D:D Letöltöm. örök hála :)

Cheap Rap Beats, Buy Beats Online - www.ThisIsPhami.com /Trium Mars - Alcatel OT 557 - Sagem My 411V - Samsung L700 - Motorola Milestone - Samsung Galaxy Note 2/

(#6052) szőröscica válasza F_Gergely (#6040) üzenetére


szőröscica
addikt

Nem csak a Motonav létezik ám.:)
Egyébként megveszed, ok. A következő Motoroládon nem kell majd tökölni vele, felteszed a hekkeltet, mellé a licenszed és kész. Azokon nincs Motonav.

(#6053) F_Gergely válasza szőröscica (#6052) üzenetére


F_Gergely
őstag

Hát még nem tudom hogy lesz, egyenlőre a számítógépet kellett újra huzzam mert ideje volt, szóval majd foglalkozok valamikor a telefonnal is, egyenlőre a gyári navi próbaverziója ketyeg.

(#6054) addamka válasza szőröscica (#6052) üzenetére


addamka
őstag

A licensz elég felesleges egy feltört izéhez, attól az még nem lesz legális.
A motonav meg 854x480-as felbontásra van, ha vesz pl. egy Atrixot, azon rég nem lesz jó.

Amúgy meg az nng vicce, hogy nem adnak ki fizetős verziót az igo-ból marketen. Szerintem lenne rá vevő bőven, kukáznám is az autós navit egyből. De most ők az OEM-ben nyomulnak, ha jól vettem ki az utóbbi idők híreiből. Kár értük, pedig könnyebb szívvel adok ki pénzt szoftverre, ha magyaroknak megy.

Jobb keveset érteni, mint sokat félreérteni.

(#6055) szőröscica válasza addamka (#6054) üzenetére


szőröscica
addikt

És ez már kit érdekel? Megvetted, kifizetted érte a pénzt. 90 eurót adtál a tréképekért (teljes európa), mikor nem sokkal többért hardverrel együtt kapod a teljes európás igo-s pna-t (pl. becker 40 ezerért). Soha senki nem fogja megnézni, hogy a milestone 2-dön be van-e regisztrálva a navigációs szoftver.

(#6056) addamka válasza szőröscica (#6055) üzenetére


addamka
őstag

Engem érdekel, mert ez így pénzkicseszés. Legális sosem lesz, akkor minek vegyem egyáltalán meg (mondjuk pont megvettem 1 éve, mert akkor arról volt szó, hogy a többi Moto is megkapja)? Sima igo térképeket a rendes motonav meg sem eszi, az árba amit kifizetsz limitált számú térképfrissítés van (tán 2 évig, ez a motonak a lifetime).

Az androidnál én azokat az appokat szeretem, amikor nincsenek készülékhez kötve, hanem google accounthoz vannak. Tehát használhatom legálisan másik készüléken, ha esetleg egyszer cserélem. Pont az ilyen dolgok miatt érik el, hogy a következő telefonom is androidos lesz, mert lehet nem szeretnék megvenni 20 appot winphone/iphone-ra is, ha már megvan.

A motonavval az a baj, hogy fizetsz a térképekért 2 éves supportot, ez jó, de cserébe készülékhez vagy kötve, illetve ha a tört verziót bejátszod, akkor is felbontáshoz kötött.
Mondjuk F_Gergely pont Milestone2-t néz, ami jó (abba ne menjünk bele, hogy 1-t 2-re cserélni pénzelégetés a javából), aztán ha azt megunja 1 év múlva, akkor motonav kuka.

A kit érdekel közé meg ha céges telefon oda lehet biggyszteni egy X-t, mert hallottam olyan cégről, ahol a jailbreakelt céges iphone-t visszavették az okos kollégától, mivel tele volt illegális appal.

Jobb keveset érteni, mint sokat félreérteni.

(#6057) bejmuller


bejmuller
aktív tag

Egy kis segítség, azoknak, akik így jártak mint én (többek közt fpatrik17)

Erintőkijelző bal szélén 1 cm-es csíkban nem érzékelt semmit a teló, a back "gombot" sem.
fpatrik17 kolléga irta a forumba, hogy ő kicseréltette az érintőkijelzőjét (touchscreen digitizer), és hogy utána ment jól. Ezen felbuzdulva gyorsan rendeltem egy 22$-os érintőkijelzőt ebayről, kerestem youtube-on disassembly videot, és egy szép péntek deélelőtt kicseréltem én saját magam. Mit mondjak, nem is lett rossz. Csavar sem maradt meg, és minden visszakerült a helyére, persze nem tökéletes, de tőlem jó.

Bekapcs, oké, megy minden, Örö, bodottá. Aztán első telefonálás. Telefon fejhez emel, kijelző kikapcs, s hivás vége után nem bekapcs. Na, utána gondolkozás ezerrel, biztos elba**tam összerakáskor. Távolságérzékelő (proximity sensor) biztos elmozdult. Tegnap újra szétszed, újra összerak. Ugyanaz.

Google ezerrel, látom hogy rengeteg ember járt így, mindenféle más márkánál. Közös pont bennük: touchscreen csere után proximity sensor behal. Nem tudom mitől, az is lehet hogy az új üveg nem ereszti át úgy a fényt... gőzöm sincs.

Lényeg, hogy rengeteg haszontalan app feltelepítése után találtam egy működő megoldást a kijelző ébrentartásához (persze amennyiben a távolságérzékelő nem működik rendesen).

HTC-s kollégák írták, egy külföldi fórumon, hogy úgy oldották meg, hogy a /dev/cm... fajl permissionjeit 000-ra allították (Linuxosok előnyben), ahol a cm... annak a bizonyos HTC telefon proximity szenzorjának neve. Gyorsan rákerestem, a Milestoneban levő proximity sensor sfh7743-as. Ki is próbáltam, ssh-n keresztűl chmod 000 /dev/sfh7743 és láss csodát, kijelző nem aludt le telefonálás közben. Mivel újraindításkor eltűnnek a módosítások, kerestem egy autostart programot, es megadtam neki ezt a scriptet. Igaz, hogy most muszáj mindig manuálisan lockoljam a képernyőt telefonálás közben, de ez még mindig jobb, mint az, hogy egy telefonálás után lekellett vennem az akksit és vissza, ahhoz hogy tudjam használni a telót.

Na... csak azért írtam le, hogyha valaki hasonlóképp jár, akkor ne szopjon vele annyit mint én. :)

[ Szerkesztve ]

Az ornitológusoknak nincs jutalom a munkájukban. A madarak leszarják az embereket. :D

(#6058) Benarivo


Benarivo
csendes tag

Hi, nekem telenoros milestoneom van, mikor lesz 2.2 android? a system update mindig aztmondja h my system is up to date... koszi

(#6059) szőröscica válasza Benarivo (#6058) üzenetére


szőröscica
addikt

Motorola software update nevű programmal frissítsd. De előtte csinálj egy teljes gyári beállításokra visszaállítást (minden programod, stb elveszik!!!), majd úgy frissítsd, különben nagyon lassú lesz.

Én is ezt fogom csinálni, mert nekem már a 2.1 nagyon hülyül mostanában. Belassul, hamar lemerül, rebootolgat, stb....

(#6060) Rickazoid


Rickazoid
addikt

Gondoltam kipróbálom a ma (illetve már tegnap) megjelent CM7-et, hátha már eleget fejlődött. Mit gondoltok, sikerült? Persze, hogy nem. Nekem tényleg nincs szerencsém ezzel a telefonnal. 2 órát szenvedtem a CM7-tel, újra és újra felraktam, újabb és újabb beállításokat próbáltam ki, de képtelen voltam a Titanium Backuppal visszaállíttatni a programjaimat. Az újrakezdésekből minimum elegem van, most már nem játszok ilyesmiket. Szenvedtem 2 órát, már megfogalmaztam az ismételt hiba leírását nadlabaknak, mire rájöttem, hogy a TB nemrég frissült. Visszaraktam a hivatalos Froyo-t és tényleg a TB nem működik. Azt hittem kitépem a hajam. Olvasom a TB-nél a hsz-eket a Marketen és látom, hogy nem vagyok egyedül ezzel a problémával. A legutóbbi frissítés óta pont úgy működik, mint eddig, kivéve, hogy végre jó a görgetés, de cserébe nem tud visszaállítani programokat a mentésből.
Komolyan blogot kéne vezetnem ezekről a szívásokról, lehet el is kezdem. De most kialszom magam, szerencsére mára csak délutánra van programom...

Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.

(#6061) Shrike7973 válasza Rickazoid (#6060) üzenetére


Shrike7973
senior tag

Az nem játszik, hogy backup nélkül próbálgatsz pár disztrót mondjuk ~ 1 hétig, és amelyikkel nincs baj, belakod?
Elhiszem, hogy nagy kényelmi dolog a visszaállítás, de windows újratelepítésnél sem teszi ezt szerintem az, aki stabil rendszert akar (integrált update-es meg társai release-ek).
És ha találnál egy ilyen jó rendszert, ráraksz mindent, rámegy mondjuk egy hétvégéd mindennek a belövésére. Viszont utána legalább nem téped a hajad.

(#6062) Shrike7973 válasza addamka (#6056) üzenetére


Shrike7973
senior tag

Épeszű embernek el kell tudnia döntenie, hogyha adott készülékhez vesz meghatározott ideig supportált softwaret nem kevés pénzért, akkor használni fogja-e addig a programot.
Innentől kezdve nincs miről beszélni, aki tudja, hogy két évig kb. nem cserél telefont, annak a 15k-s ár 24 hónapra leosztva nem pénz. Aki meg már eleve telefon cserén gondolkozik, az nézzen független software-t.
Én így gondolkoztam, persze van esély arra, hogy elhagyom a telefont fél év múlva, meg hasonlók. Pesszimista hozzáállás viszont nem normális szerintem, és így a motonav szerintem jó alternatíva lehet, még akkor is, ha negyedévet késnek a térképfrissítések.

F_Gergely: Szerintem se cseréld le a telefont 2-es verzióra.

(#6063) F_Gergely válasza Shrike7973 (#6062) üzenetére


F_Gergely
őstag

Aért gondoltam a cserére, illetve eredetileg a 2-es verziót szerettem volna megvenni, mert annak erősebb a hardvere, bár jelenleg a mostani sebességével is meg vagyok elégedve, de hátha azzal kevesebb probléma lenne. HA lesz elérhető áron elgondolkodom a cserén, de egyenlőre elvagyok ezzel is :)

Más:

ma raktam fel kb. ~ 2 giga zenét a telefonra, de csak a gyári zenelejátszóját használtam. Tetszetős, meg nincsen túl komplikálva viszont azt vettem észre hogy néha fél másodperceket akad a készülék lejátszás alatt (de a lejátszási listát röccenés nélkül tudom nézegetni, tehát maga a telefon egyébként nem akadozik, nem szaggat, nem lassú), mintha hibás lenne maga a zene szám pedig nem az. Memória van elég, tehát azzal nem lehet gond. Esetleg próbáljak meg másik zenelejátszó programot?
(annyira nem lenne szükségszerű mert van külön mp3 lejátszóm, csak kerékpárral ha megyek és hagnos navigációt hallgatok, nem rossz ha zene mellett néha szól hogy merre forduljak)

(#6064) Rickazoid válasza Shrike7973 (#6061) üzenetére


Rickazoid
addikt

Sajnos az a baj, hogy modoknál nincs olyan, hogy megkeresem a legjobbat, belakom és használom. Minden mod hemzseg a hibáktól, ezért telepíteni kell a frissítéseket. De minden frissítés újabb hibákat hoz a korábbiak helyére. Ez a velejárója a zárt bootloadernek, nincs valódi hibajavítás, csak hibamegkerülés, ami nem eredményezhet stabil működést. Például a kevés RAM-ra a megoldás a swap partíció a microSD-n. Droidon működik. De itt nem lehet, mert zárt a bootloader és a kernelben nincs engedélyezve a támogatása. Aki ért hozzá, annak semeddig nem tartana ezt megoldania, de a bootloader miatt csak külső modulokkal lehetne elérni, de eddig még senkinek nem sikerült megírni őket, talán nem is lehetséges.
Viszont egy modot tesztelni csak úgy lehet érdemben, ha minden programod fent van a beállításaiddal. Ha nem így próbálod, akkor nem fedezhetsz fel olyan hibákat, amiket a programok egymásra gyakorolt hatása idéz elő, esetleg a különböző programok más-más viselkedése más-más modok alatt. Egy ideig tolerálhatók a hibák, aztán megunja az ember és keres mást. Van pár olyan, ami nem jó, én például MIUI alatt tapasztaltam gyakran, hogy sok programom összeomlik induláskor, innen tudom, hogy a MIUI számomra csak egy érdekesség marad. Tehát ha minden modot mindig úgy akarnék kipróbálni, hogy Marketből telepítek 60+ programot egyesével (véletlenül sem jegyzi meg és állítja vissza, hiába a hivatalos Froyo alatt csináltam meg ezt nem is olyan régen!), majd állítgatom be őket egyesével, akkor nem tépném a hajam, mert kihullana magától. Egyébként nem kell egy hét a teszthez, egy-két óra bőven elég, CM-nél egy nap maximum. Froyo-nál most van 61 programom, a felesleges és nagy programokat (jellemzően játékokat) TB-vel mentem és törlöm, majd ha megint kell, visszaállítom. Egyetlen perc az egész és minden programot a belső tárból tudok futtatni, semmi nincs a microSD-n. De most pont a TB nem működik, kivételesen nem a mod-nak volt baja. Eddig a TB-vel se volt ilyen gond, remélem hamar javítják, nem én voltam az egyetlen, aki jelezte a fejlesztő felé, hogy hibás az új frissítés.
Számítógépes op.rendszereknél is van mód erre sok program esetében, de például Windows-nál sok program belenyúl a registry-be is, ott azokat a beállításokat is el kéne menteni, de ez sokkal bonyolultabb és sokkal nagyobb a hibalehetőség. A legtöbb programot ráadásul nem teljesen egyedi beállításokkal használja az ember, amit meg igen, azt jobb helyen könnyű elmenteni, például Linuxokon okosabb programok a felhasználói könyvtárba írják a beállításaikat, így újratelepítésnél szimplán érintetlenül hagyod a /home partíciót vagy kimásolod onnan a programok könyvtárait. Ugyan azoknál a programoknál ez 99% hogy visszaadja az eredeti beállításokat, mindenféle ügyeskedés nélkül. Sokszor próbáltam már, böngészők, levelezők, FTP kliensek, easystroke, Skype, aMSN, stb., mindet csak egyszer állítottam be évekkel ezelőtt, azóta az Arch Linux az 5. op.rendszer, amit használok. De ez már marad is, több mint egy éve használom elsődlegesként és már marad is. Egyszer kellett újratelepítenem azóta, hogy végleg erre váltottam, amikor újraparticionáltam a HDD-t, a /home könyvtárat elmentettem és visszaállítottam, telepítés után majdnem teljesen a régi Arch Linux fogadott, egyetlen programomat sem kellett újra beállítani telepítés után (már amiket használtam előtte is). A programokat elmenteni meg itt gyerekjáték, pacman -Qqe > pkglist majd pacman -S $(cat pkglist). Egyedül az AUR-ből származó programokat kell kivenni a listából és később yaourttal telepíttetni újra. De a beállítások ott is épek maradnak.
Ezek a rendszerek sokkal okosabbak és bonyolultabbak. Androidnál a programok .apk fájljai csak bemásolódnak a /data/app mappába, majd beírják a beállításaikat a /data/data mappába. Ennyi. A problémákat sosem ez okozza.

Mellesleg mindig jó, ha van biztonsági mentés

[ Szerkesztve ]

Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.

(#6065) petipetya válasza Rickazoid (#6064) üzenetére


petipetya
nagyúr

lordfreyr:
- Tényleg csak az összes használt alkalmazással lehet megtudni, hogy érdemes-e használni az adott rom-ot vagy sem.
- Nekem csak egy van, ami nem működik megfelelően a gyári 2.2 alatt, mégpedig a bpmenetrend. Az "ellenkező irány" gombra (dupla nyíl) elkezdi átforgatni az irányt, de aztán kényszerbezárással befagy. Már jeleztem nekik, remélem a végleges verzióban ez javítva lesz. Miui, cm és ho!no 2.2 alatt nem volt gond vele, sőt éppen van nálam egy xperia x8 is, azon is szépen fut ez az alkalmazás a gyári 2.1-en.
- Nincs a neten korábbi verziója a TB-nek, azzal lehet hogy jó lenne?

F_Gergely:
Nem hallgatok zenét, ezért csak vaktában tudom ajánlani azt, hogy próbáld ki a MixZing-et.

YikeSS:
Milyen a sebessége ennek az 1.4.8-as miui-nak? Gondolok itt arra, hogy:
- Automatikusra állítva a fényerősséget a napsütésben zsebből kivéve a telefont milyen hamar látod a képernyőt rendesen?
- A beállítások menüben még mindig lomha a görgetés?

Más, gyári 2.2:
- Hogy értitek azt, hogy lassú? Az tény, hogy egy-egy alkalmazásra rábökve az nem indul el olyan gyorsan, mint akármelyik főzött rom alatt. Viszont a telefonálás, sms és az alapfunkciók jól szuperálnak, például napsütésben pikk-pakk kivilágosodott a képernyő, hívás után pedig mindig sikerül letenni a piros telefon ikonnal. Mindezt 550-en, proci húzás nélkül.
- Megfigyeltem egy érdekes jelenséget. Ugyebár csak ritkán van szükségem arra, hogy modemként használjam a telefont, de ilyenkor folyamatosan pár órán keresztül. 800-ra húzva a procit nagyon melegedett a hátulja (hsdpa+hotspot+töltés). Visszavettem 550-re, és úgy már nem volt vele gond.
- Egyébként az arab kernelt miért nem lehet letölteni innen?

"nincs rá lezsóidő"

(#6066) Rickazoid válasza petipetya (#6065) üzenetére


Rickazoid
addikt

Megvan a korábbi verzió is, biztonsági mentést végző programokról is van biztonsági másolatom. A 3.7.4.1-es verizó az, de az sem volt jó, gondoltam valamikor korábban kezdődhetett a hiba. Megkerestem a neten a 3.7.3.2-es verziót, felraktam, megpróbáltam, de újraindította. Mondom ilyen nincs, gondoltam törlök egy programot, felrakom Marketből, majd mentem és visszaállítom, de a Market meg 5-ből csak 1-szer engedett csak programot telepíteni. Nehezen, de végül sikerült felrakni. Végül rájöttem, hogy a .bzip2 tömörítés okozza a problémát, .gzipnél nincs baja, de csak ha a többi .bzip2 mentést is törlöm. Viszont ezután meg a TB-t nem tudtam frissíteni, kénytelen voltam csinálni egy Cache törlést, az sem oldotta meg, mire rájöttem, hogy alig több, mint 20 MB a belső tárhely, de nem ez volt a gond. Csak a "Package file is not signed correctly" üzenetet kaptam folyton, microSD-ről se tudtam egyébként frissíteni. Töröltem és újra telepítettem. Működött. Úgy tűnik a 3.7.3.2-es verzióa hibás, itt találtam egyébként. Innen se töltök le több programot...

A másik kérdésre:
Nekem főleg a programok indulása és leállása tűnik túl lassúnak a hivatalos Froyo-val. De a multitasking az fényévekkel jobb (habár a megoldása eleve nem tetszik), mint bármelyik mod esetében és tényleg jobban fut úgy a programok többsége 550 MHz-n, mint a modoknál 1 GHz-n. Kivéve pár nagyobb játékot.

Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.

(#6067) rena224


rena224
tag

Sziasztok, már egy hete van a telón CM7 RC4 és csak most tűnt fel egy kis probléma... minden okés, gyors, tetszik, tényleg meg vok vele elégedve eddig, viszont nincs benne market :F vagy lehet h csak én vok hülye??? nem tudom kitenni a widget-jét és sehol sem találom keresés folyamán sem, most szedjek le marketot, és dobjam fel rá? tudtok nekem ebben segíteni, link vagy vmi, h melyik market verziót érdemes is leszedni, és honnan? a másik apró szépséghiba, h qwertz bilentyűzetem van, viszont az új MOD qwerty-ként kezeli le... ezt lehet vhogy orvosolni? előre is köszi a segítséget :D

[ Szerkesztve ]

"Ha már nyakig ülsz a szarban, adj hálát Istennek: Köszönöm Uram,hogy legalább nem hullámzik!"

(#6068) Rickazoid válasza rena224 (#6067) üzenetére


Rickazoid
addikt

Kell még hozzá a Google Apps, telepíteni úgy kell ahogy a CM7-et, a QWERTZ-re váltást pedig az Androidiani OR-ben a Settings/Keyboard layout menüben találod.

Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.

(#6069) Phami válasza petipetya (#6065) üzenetére


Phami
tag

Én a lassú alatt arra gondolok, hogy pl a drawer rajzolja az ikonokat szinte. Ha egy egyszerű Facebook alkalmazást bezárok akkor is 10 másodperc még a homescreen megjelenik. Ez a lassú nálam. Úgyhogy amint lesz egy kis időm teszem fel a 2.3-as MIUI-t hátha azzal elmúlik ez :)

Cheap Rap Beats, Buy Beats Online - www.ThisIsPhami.com /Trium Mars - Alcatel OT 557 - Sagem My 411V - Samsung L700 - Motorola Milestone - Samsung Galaxy Note 2/

(#6070) Zoku


Zoku
tag

Csudajó mostanában lefagy néha a kijelző.. de csak a kijelző.

(#6071) Benarivo válasza szőröscica (#6059) üzenetére


Benarivo
csendes tag

es ott mit valasszak ki? mert Hungary nincs a listaban, bar idaig is angol nyelvu volt de gondolom azert nem mind1

(#6072) Shrike7973 válasza Benarivo (#6071) üzenetére


Shrike7973
senior tag

United Kingdom megteszi. Amúgy mindegy.

(#6073) Shrike7973 válasza Zoku (#6070) üzenetére


Shrike7973
senior tag

Nekem is ez az egy bajom van a hivatalos froyoval. Intenziv használat mellett naponta egyszer elöjön, ekkor képernyö kikapcs bekapcs megoldja a problémát, de idegesítö.

(#6074) YikeSS válasza petipetya (#6065) üzenetére


YikeSS
tag

Nem tudok mit mondani az 1.4.8-as miui sebességéről, mert visszatettem az 1.3.25-öt, mert abban ritkábban jött elő a DSI error.

De abban a 3-4 napban amíg használtam nem tűnt fel, hogy lassabb lett volna ilyen szempontból.

mergedes...

(#6075) szőröscica


szőröscica
addikt

No, akkor ezek szerint akinél gyors a gyári froyo, annál is lassan indulnak az alkalmazások? :F

(#6076) Konflikt


Konflikt
addikt

tobb mint 1 ev milestone hasznalat utan par napja valtottam DHD-ra. ezt a motorola maganak (illetve a peldas supportjanak, foleg a froyo/bootloader koruli magatartasanak) koszonheti.
ha netan valakit erdekel egy milestone + moto car mount + moto multimedia station akkor az alairasban talal linket.

Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA

(#6077) GodHeart válasza rena224 (#6067) üzenetére


GodHeart
senior tag

Nekem volt market rajta, viszont nem csináltam RC3ról való telepítéskor factory resetet.. elindult rendesen anélkül is, szóval lehet ezért :) Viszont GAPPS a megoldás ahogy írták előttem. Amúgy ajánlom mindnekinek az RC4-et, eddig szerintem a leggyorsab és legstabilabb rom. Nekem eddig 1x sem fagyott, 1x sem lassult be, szóval eddig még hihetetlen is. Egyenlőre az egyetlen bajom, hogy Sygic Mobil Maps 10 nem fut rajta.. Pedig eddig ezt a progit használtam GPS ként. továbbá 860 pontot ér el Quadrantban, a 950-970 helyett.. Bár ez engem nem igazán érdekel, ha stabil! :)

(#6078) bejmuller


bejmuller
aktív tag

CM7 RC4.1

Background data off, es hiába teszem on-ra, mindig kikapcsolja magát autómatikusan.

Valaki észlelt hasonlót?

Szerkesztés: CM7 bug [link][link]

[ Szerkesztve ]

Az ornitológusoknak nincs jutalom a munkájukban. A madarak leszarják az embereket. :D

(#6079) petipetya válasza Konflikt (#6076) üzenetére


petipetya
nagyúr

Hogyan boldogulsz a gépeléssel?

"nincs rá lezsóidő"

(#6080) F_Gergely válasza szőröscica (#6075) üzenetére


F_Gergely
őstag

Hát relative lassú, szerintem teljesen normális sebességgel indul minden, de ha gondoljátok csinálok majd egy rövid videót, mi milyen gyorsan indul el.

(#6081) Konflikt válasza petipetya (#6079) üzenetére


Konflikt
addikt

szokni kell, meg lassan, es hibazok neha. de cserebe piszokgyors. (a hw-es qwerty alapfeltetel volt nalam, de egyszeruen nincs a piacon normalis meret qwerty, ami alatt normalis hw van. amugy elotte G1-el nyomtam. most egy idore felrerakom ezt.)

azt gondolom hogy 4,3" mar van akkora hogy kenyelmesen jol lehet rajta gepelni. meglatjuk, most beprobalom ezt:)

[ Szerkesztve ]

Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA

(#6082) Rickazoid


Rickazoid
addikt

Teszteltem a friss CM7-et, 10-15 perc Angry Birds Rio után nem fogad SMS-t a telefon. Nem értem ezt a hibát mért nem tudja kijavítani, csak le kéne tiltani, hogy az Android kilője a Messaging programot. Van ilyen beállítás benne, de nem működik. Ez az utolsó tényleg zavaró probléma a CM7-tel. Kipróbáltam minimum és maximum VM heap mérettel is, de ugyan az volt az eredmény..

Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.

(#6083) Djuree válasza Konflikt (#6076) üzenetére


Djuree
félisten

a htc is olyan mint a moto, egyik sem jobb, elhiheted. volt diamond touchom régebben, olvastam sokat a fórumokat, csak itt ugye még a winmobillal voltak gondok, egykutya ;)
ment pü

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#6084) rena224 válasza Rickazoid (#6068) üzenetére


rena224
tag

Köszi a segítséget, követve a leírást, meg is csináltam mindent :DD most van market is, meg mindenféle google-s cucc, és a qwerty-t is átállítottam qwertz-re :C ami még felmerült bennem most mint kérdés, tippeket várok, hogy mi lehet a baja! egy kis kórtörténet, szilveszterkor(2hetes volt akkor) egyik haver megöntözte pezsgővel a kicsikét, had élvezze :(( namármost, 4-5 napig a kiszárítása után minden okés, viszont ezt követően levette a fényerőt a kijelzőn kb felére (és néha vibrál is a fényerő), ami azt eredményezi h napsütésben semmit sem látni belőle, ami viszont érdekes, h bekapcsolás után 30-40mpig teljesen jó a kijelző, tehát nem gondolom h halott lenne :O azért elvok így a telóval, mert alapjaiban véve minden funkciója első osztályú, csak ez már idegesít... szervízben azt mondták kijelzőcsere, 35-40ezer, annyiért már veszek egy másikat használtan ebay-ről tehát vicc, annyit nem áldozok rá. gondoltam arra is, h lehet a fényerőszabályzó sz.rt be rajta :( mit mondtok így első hallásra? érdekelne a véleményetek így látatlanban is :)

"Ha már nyakig ülsz a szarban, adj hálát Istennek: Köszönöm Uram,hogy legalább nem hullámzik!"

(#6085) Rickazoid válasza rena224 (#6084) üzenetére


Rickazoid
addikt

Megoldást nem tudok, csak megkerülést. Kapcsold ki az automatikus fényerőt: Settings-Display-Brightness és állíts be egy értéket a csúszkán. Később widgetekkel tudod szabályozni a főképernyőről is, mondjuk a Widgetsoid tud ilyet. Meg a powerwidget is, ami alapból fent van, bár az nem tudom mennyire szabályozható, sose használtam.

[ Szerkesztve ]

Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.

(#6086) rena224 válasza Rickazoid (#6085) üzenetére


rena224
tag

az egyedüli probléma az h ki van kapcsolva az aut.fényerő, maxra van húzva a csúszkás megoldással, viszont így fele olyan gyenge mint normális esetben, tehát ha "alapbeállításon" van a fényerő akkor szinte láthatatlan... LCDpanel cserét javasoltak nekem, de mivel beázott azt mondták h ki tudja mi a pontos diagnózis, lehet h más baja van... azért sajnálnám kicserélni a kijelzőt csak, mert bekapcsoláskor úgy világít mint a veszedelem kb fél percig, viszont utána egyik pilanatról a másikra, pikk-pakk leveszi, és kész, onnantól úgy is hagyja, tehát "sötéten"... ha vkinek még akad ötlete várom :)

"Ha már nyakig ülsz a szarban, adj hálát Istennek: Köszönöm Uram,hogy legalább nem hullámzik!"

(#6087) Konflikt válasza Djuree (#6083) üzenetére


Konflikt
addikt

nem messiaskent tekintek rajuk, de azert a motonal talan egy hajszallal jobb a support. mar az is egy oriasi lepes h a bootloader nem zart. repu ment.

Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA

(#6088) Rickazoid válasza rena224 (#6086) üzenetére


Rickazoid
addikt

A Froyo-t hogy tetted fel rá? Frissítetted vagy felülírattad egy új ROM-mal innen? Ha frissítetted, akkor még megpróbálhatod a felülírást (a nem szerviz verzióval), hátha csak szoftveres eredetű a gond, nálam nemrég a 3G szűnt meg működni, fél tucatszor telepítettem újra a ROM-ot, mire megoldódott, azóta se tudom mi volt a baja, de működik. Tegyél fel egyet, ha még nem próbáltad.
Egyébként valóban kijelzőhiba gyanús lenne, ha nem lenne szabályosan előidézhető a megfelelő működés. Még a kikapcsolt állapot se lehet magyarázat, mert a panel az készenléti állapotban is teljesen ki van kapcsolva, szerintem nem a panel a bűnös. Aztán lehet tévedek, ezért kell kizárni a szoftveres hibát első körben. Utána jöhet a szalagkábel és csak aztán a kijelző. Velem egy régi telefonomnál már majdnem cseréltettek alaplapot szervizben egy elpiszkolódott kameramodul miatt.

Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.

(#6089) Phami


Phami
tag

Na, most már nálam is előfordul, hogy hívás után nem éled újra a kijelző gyári 2.2-nél és a giroszkóp is szarakszik. Ha elfordul oldalra úgy is marad és nem áll vissza állóhelyzetbe.... Éljen :) Másnak volt már hasonló:

Cheap Rap Beats, Buy Beats Online - www.ThisIsPhami.com /Trium Mars - Alcatel OT 557 - Sagem My 411V - Samsung L700 - Motorola Milestone - Samsung Galaxy Note 2/

(#6090) Washwillah válasza rena224 (#6086) üzenetére


Washwillah
tag

én az eset után azonnal szétkaptam volna atomjaira az egész kütyüt és vmi alkoholos sprayel kitisztítottam volna. sztem a pezsgő ahogy odaszáradt, mármint belül, néhány ellenállásértéket megváltoztatott vagy kapacitást vagy akármit. ezért lehet a zavar. nem hinném, h a kijelzőnek bármi baja lenne. a tisztítással még most sem késtél el mondjuk, bár nem tudom mennyire vagy jártas ilyen téren. nekem régen egyik telefonom a klotyóban landolt és hasonló eljárással sikerült működőképessé tennem.

Csigalom, nyugavér!

(#6091) F_Gergely válasza Phami (#6089) üzenetére


F_Gergely
őstag

semmi ilyesmit nem tapasztaltam még, nem lehet hogy valamit felraktál és az zavar be?

(#6092) z0d1AK válasza Phami (#6089) üzenetére


z0d1AK
veterán

Nálam nem volt ilyen. Mondjuk a hívásnál van 1-2 érdekes dolog néha.:F

| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |

(#6093) szőröscica


szőröscica
addikt

Nekem mostanában előfordul, hogy hívásnál lefagy a kijelző, nem reagál pl. a bluetooth, vagy a megszakítás gomb.

(#6094) z0d1AK


z0d1AK
veterán

Van egy olyan problémám, hogy az SD kártyán nincs rajta a Motonavhoz szükséges fájlok. Letöltöttem ugyan egy sor állományt, ami a Motonavhoz tartozik, de hiába másoltam fel a kártyára, ezt nem fogadta el az alkalmazás.

Hogyan tudnám életképes helyzetbe hozni a Motonavot 2 napon belül, hogy használni is tudjam?

| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |

(#6095) rena224 válasza Rickazoid (#6088) üzenetére


rena224
tag

A froyo nem frissítés útján lett felrakva, hanem pontosan onnan, arról a linkről, amit te is kitettél ;) viszont Washwillah válaszát lehet fontolóra veszem és belemegyek ebbe az alkoholos-pucolós történetbe, HÁTHA :) ennél sokkal rosszabb nem lehet :N ha viszont már telefon és szétszedés témánál tartunk, akkor mit mondtok, milyen "célszerszám" kell, h atomjaira bombázzam a mérfölkövet??? :DD kell vmi spéci csavarhúzó, imbuszkulcs vagy vmi egyéb barkácscucc, és ha kell, akkor "hanyas"? :D

"Ha már nyakig ülsz a szarban, adj hálát Istennek: Köszönöm Uram,hogy legalább nem hullámzik!"

(#6096) Djuree válasza rena224 (#6095) üzenetére


Djuree
félisten

hát ha már mérföldKŐ, akkor ezt ajánlom hozzá:
:DDD

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#6097) Phami válasza F_Gergely (#6091) üzenetére


Phami
tag

Nem tettem fel semmit, de én is a lámák lámája vagyok:) A legprimitívebb windóz megoldás segített, reboot:DD

Cheap Rap Beats, Buy Beats Online - www.ThisIsPhami.com /Trium Mars - Alcatel OT 557 - Sagem My 411V - Samsung L700 - Motorola Milestone - Samsung Galaxy Note 2/

(#6098) Rickazoid válasza rena224 (#6095) üzenetére


Rickazoid
addikt

Szedtél már szét ilyesmit? Én már igen, nem jó érzés, amikor összerakod és nem működik. Az már sokkal jobb érzés, amikor újra szétszeded és azt látod, hogy csak a kijelző szalagkábele nincs a helyén rendesen. Viszont minden csavart, amit kiveszel, vissza is kell tenni valahova (TyTN-nel jártam úgy, hogy összeraktam és egy csavar az asztalon maradt. Sose jöttem rá, hogy hova való).
Ezt a videót érdemes lehet megnézni.
Amúgy a legtöbb tanácsot úgy kapod, ha körülnézel itt és itt.

[ Szerkesztve ]

Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.

(#6099) Mályki válasza Rickazoid (#6098) üzenetére


Mályki
aktív tag

Nálam csak mobilnet alatt lassul be a teló!De akkor nagyon!Az elején még birja.De pár óra után ( ami nem feltétlen használat,csak zsebben,belőve a 2g) iszonyatosan belaasul!Pl valaki hív,elkezd csörögni a teló de 5 mp ig nem látok semmit.Elöbb a számot rakja ki szaggatva majd nagy nehezen a képet is hozzá!Szóval nem kóser!De net nélkül fürge!GPS el jutott valaki valamire?Ilyen szar telóra megvenni nem fogom :D

[ Szerkesztve ]

K.M.

(#6100) GodHeart válasza bejmuller (#6078) üzenetére


GodHeart
senior tag

Igaz.. de attól még van background data ;)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.