Hirdetés

2024. június 3., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6851) DJGABI válasza nyisziati (#6844) üzenetére


DJGABI
addikt

hogy is van a mondás, hogy az első házad az ellenségednek építed, a másodikat a barátodnak, a harmadikat magadnak?

biztos nem fognék bele, egyrész pénzem sincs rá, másrészt tényleg mindenhez (is) értened kéne, hogy ahogy ti is írjátok: normális minőségben dolgozzanak egyáltalán a szakembörök.

<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>

(#6852) koby11h válasza SZIGMA (#6848) üzenetére


koby11h
aktív tag

Én is laktam panelban, arra a pár helyre - konyha, tv, gép - magam húztam be földelést, mert sehol sem volt.

Sőt, a nappali egyik aljzata a szomszédos lakás ugyan ott lévő konnektoráról volt bekötve: 2 szál kábel ment oda a beton lapban az Ő órájukról az Ő konnektorukra és onnan tovább a miénkre.
Költözés után két héttel kiderült amikor áramtalanítottam és még mindig világított a teszt lámpa. Voltam olyan rendes, hogy megkértem áramtalanítson és kikötöttem, fedlappal lezártam. Az előző tulaj valószínűleg használta, mivel a szomszéd párnak utána csökkent a havi fogyasztása...

"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."

(#6853) Elemental válasza DJGABI (#6851) üzenetére


Elemental
addikt

Én is fogytam 10 kilót, de megérte. Minden centiméterét ismerem a háznak, tudom mi miért került oda. Minden fal, csempe, bármi mögött egy saját döntés áll. Minden nap fotóztam, minden vezeték helye megvan, minden munkafolyamatról készült csomó kép. Persze ehhez az kellett, hogy faterral folyamatosan jelen legyünk (fater néha beállt segédmunkásnak is, különben kétszer addig tartott volna :) ). Hiába voltak tervek, napi szinten jöttek a kérdések, volt újratervezés is rendesen. Viszont mázlink volt, senkire nincs panasz, egyedül az épületgépészek voltak balfékek kicsit. Röviden, ha van lóvé, és vagy idő, hogy kint legyen az ember végig, vagy egy megbízható embert meg tud fizetni az ember, aki felügyeli a munkát, akkor bele szabad vágni.

[ Szerkesztve ]

(#6854) #64791808 válasza Elemental (#6853) üzenetére


#64791808
törölt tag

Ott a pont, a kulcsa, hogy személyesen ott legyél. Ha ezt nem tudod megtenni, hiába van bármennyi pénz rá, fogadsz művezetőt, stb. Nem lesz olyan.

(#6855) BiP válasza Elemental (#6853) üzenetére


BiP
nagyúr

Felsoroltál mindent, ami miatt nem akartam soha belevágni :), és amit említettem, hogy nem értem, hogy mégis sokan belevágnak, mindezt úgy, hogy ők sem értenek hozzá, csak a vágy van meg, hogy "olyan legyen, amilyen én szeretnék".
De az esetek nagyon-nagyon-nagyon kis százalékában lesz olyan, a végére mindegyik kompromisszumos lesz.
Szerencsés esetben az ember életében max. 1x épít házat, szakértelem híján végigszívja, aztán a végére kiokosodik valamennyire, de akkor meg már mindegy.
Csomó idő elmegy vele, mert végig ott kell lenni, rengeteg extra munka, ősz hajszál,minusz 10 kiló, idegeskedés, és állandó újratervezés, mert nem akkor jön a szaki, a ráépülő lépések is csúsznak, meg mert mindenről közben derül ki, hogy nem megvalósítható, vagy elbaszták, és emiatt más is borul.
Az összes ismerősöm, aki belevágott, tudta előre, hogy szívás (hiszen nekik is voltak ismerősi körökből tapasztalataik), de mindenki azt hiszi, hogy ő lesz az 1000-ből 1, akinek majd sikerül. És utólag kiderül, hogy nem :) Ő is végigszívja, és ugyanúgy nem tökéletesen olyan, mint amilyennek megálmodta. Na, mi ezeket átgondolva döntöttünk úgy, hogy nem, nem hiányzik ez nekünk. Tudjuk magunkról, hogy nem tudnánk úgy megvalósítani,ahogy megálmodnánk, nem tudjuk belerakni azt az energiát, meg nem akarjuk végiszívni, végigidegeskedni, végigszervezni.

(Esküvőszervezés ugyanez: életedben 1x csinálod, úgy, hogy nem értesz hozzá. De a buktatója, hogy csak utólag fogsz konyítani valamennyit hozzá, miután végigszívtad az elsőt. És amikor már nem kell, akkor tudod, hogy hogyan lett volna érdemes megcsinálni :) )
Nálunk ez annyiban más, hogy ezt viszont mi magunknak csináltuk, és jó lett. Itt mondjuk szerencsénk volt, hogy a közeli családban sokan végigszívták már, így kevés év alatt sok közeli tapasztalatot begyűjtöttünk. De így is sok meló volt benne.

[ Szerkesztve ]

(#6856) Pötyi


Pötyi
őstag

Áh, én a fürdőszoba-ajtóval szívtam meg felújításkor. Megkérdezték a szakik, hogy mekkora legyen? Mondom 75 centi széles. Hazamegyek, ott vár beépítve egy 60 centi széles NYITÓFELÜLETŰ ajtó. Megdöbbenve kérdezem, hogy nem 75 centis ajtóról volt szó? Erre a szaki leméri az ajtófélfák két külső-szélső fele között, hogy tessék, ott a 75 centi. Mondom neki, hogy én az ajtó NYITHATÓ részét gondoltam 75 centisnek! Jaaa, hát ők szakinyelven mindig az egész ajtóról beszélnek, amikor bemondanak egy méretet! Hát basszátok meg, én meg nem beszélek szakinyelven! Miért nem tisztáztátok előtte, hogy bruttó ajtó kerettel 75 centi, vagy csak nettó ajtó, a nyitható rész 75 centire gondolok? Nekem ez nem mindennapos, nem életszerű, nem egyértelmű, én e földi létben legfeljebb 2-3 lakásfelújításon fogok jelen lenni, ők meg munkával töltött dolgos életük negyven évén keresztül minden nap. Úgyhogy nem érdekelt, kiszedettem velük, bár látszott rajtuk, hogy nem őszinte a mosolyuk. Egy mosógép nem fért volna be a fürdőszobába a 60 centi nyitófelületű ajtón...

[ Szerkesztve ]

QNX is cool!

(#6857) Elemental válasza BiP (#6855) üzenetére


Elemental
addikt

Hát igen. Nekünk abban mázlink volt, hogy kőműves és villanyász csapatból nagyon jót fogtunk ki(a kőműves kisfőnök nagyon jól a kezében tartotta az egész munkát, nélküle nem lett volna ilyen jó minden). Ők pedig hoztak magukkal pár csapatot, festőt, gipszkartonost, ácsot, bádogost, akikre szintén nem lehet panasz. Persze mind elkanászodna, ha nincs jelen a gazda, minket elfogadtak főnöknek faterral, amit mi mondtunk azt is zokszó nélkül megcsinálták. Egyedül, akikhez ragaszkodtunk régi ismeretség folytán, azok a gépészek voltak, és végül velük volt a legtöbb gond :)
De amúgy értem amit mondasz, és igazat is tudok adni. A lényeg, hogy mély zsebbel kell nekivágni.

[ Szerkesztve ]

(#6858) nyisziati válasza Pötyi (#6856) üzenetére


nyisziati
veterán

Ezért jó a méretarányos tervrajz.
Meg reggel kijelölöd a beépítendő ajtót, mit kell berakjanak.

(#6859) Pötyi válasza nyisziati (#6858) üzenetére


Pötyi
őstag

Itt a gond, hogy még nem volt megvéve, én csak a boltot mutattam meg nekik, hogy ennél és ennél a kereskedőnél vegyenek egy HETVENÖT CENTIS ajtót... Aztán valahogy elsikkadt, hogy bruttó, vagy nettó az a hetvenöt centis szélesség... Én nem tudtam, hogy azt kétféleképpen is lehet érteni, ők meg nem mondták és nem is kérdeztek rá egyértelműsítő szándékkal.

[ Szerkesztve ]

QNX is cool!

(#6860) bambano válasza Pötyi (#6859) üzenetére


bambano
titán

mostantól tudjad, hogy a rackeknél is a befoglaló méretet írják ki :P

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#6861) BiP válasza Pötyi (#6859) üzenetére


BiP
nagyúr

Én ezért megyek már barkácsboltba vagy szerelvényboltba úgy, hogy viszem a mintát, hogy "konkrétan ilyen kell" vagy "ehhez való kell", mert 1. nem értem a zsargont, mert nem vagyok szaki (és ők hiába azok,nem értik, hogy nem, én nem vagyok, nem egy nyelvet beszélünk) 2. ha mondok egy méretet, tuti félreértik. 3. meg nem is tudom sokszor, hogy azt most hol mérik, hogy félcolos, 3/8-ados, oké, de kívül vagy belül, stb. hiába mérem le, soha nem annyi, mint amit a neve sugallna.
Úgyhogy rámutatok, a kezébe nyomom. stb. Mert a félreértések mindig abból adódnak, hogy "én azt hittem, hogy ...".

(#6860) bambano: úgy érted az 1U az a befoglaló méret? :) :)

[ Szerkesztve ]

(#6862) Lenry


Lenry
félisten

aki építkezésen gondolkodik, annak melegen tudom ajánlani a blogomat

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#6863) Cs1csó válasza BiP (#6855) üzenetére


Cs1csó
félisten

A vége mindig az:
- jóval többe kerül mint ami tervezve volt
- jóval több időbe kerül mint ami tervezve volt

(#6864) BiP válasza Cs1csó (#6863) üzenetére


BiP
nagyúr

És nem olyan lett, mint ami tervezve volt.

(#6865) Cs1csó válasza BiP (#6864) üzenetére


Cs1csó
félisten

Na igen, az a típusú ablak elfogyott stb.

(#6866) davenport válasza BiP (#6864) üzenetére


davenport
aktív tag

De minden szaki aki jött, azzal kezdte, hogy a másik csapat mit b....tt el.

No money, no honey.

(#6867) bLaCkDoGoNe válasza davenport (#6866) üzenetére


bLaCkDoGoNe
veterán

"Látom, csempézve vannak. Ó, de trágya munka, Istenem...!" :DDD

"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+] 

(#6868) DJGABI válasza Cs1csó (#6865) üzenetére


DJGABI
addikt

a levehető ajtó ablakos? :DDD

<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>

(#6869) Cs1csó válasza DJGABI (#6868) üzenetére


Cs1csó
félisten

Ezt nem értem, a lényeg, hogy mittudomén zöld színű x típusú műanyagot szeretne de olyan nincs csak barna vagy fehér.

(#6870) BiP válasza DJGABI (#6868) üzenetére


BiP
nagyúr

Ezeréves Kern András poén. NDK turmixgép, a kivehető ajtós.
szerk: találtam linket is. [link]

(#6866) davenport: szomszédnál fűtésrendszert kellett csinálni (kiépíteni). A gázos szaki esküdözött, hogy szuper munkát végeznek, stb. Mondta a szomszéd a szakinak, hogy ő még olyan szakival nem találkozott, aki után nem kellett dolgozni. Erre persze a szaki jól megsértődött, hogy hogy mondhat ilyet, stb.
Aztán persze sajnos a szomszédomnak lett igaza, nem dőlt meg az elmélet.

[ Szerkesztve ]

(#6871) Elemental válasza BiP (#6870) üzenetére


Elemental
addikt

Tehát akkor ne csak építkezésbe ne kezdjünk, hanem felújításba se? Ha veszel házat ahhoz nagy valószínűséggel hozzá kell nyúlni.
Lenry házblogja utolsó mondatával tudok teljesen hasonulni "ha körbenézek itthon, akkor a mai napig az a gondolat fogalmazódik meg bennem, hogy "de kurvajó lett ez a ház"." Nálunk is agyon jól sikerült minden, imádom minden porcikáját a házamnak. Szerintem a te ismerősödék, akiknek nem sikerült a házépítés, valamit elronthattak. Vagy túlvállalták magukat anyagi tekintetben, vagy nem voltak elég határozottak, vagy nem tudom, de hogy rosszul sült el a dolog, az nagyrészt rajtuk múlt, szerintem.
Az idegeskedésre, meg a a stresszre annyit, hogy mint a munkánk, az sem mindig fenékig tejfel, de odatesszük magunkat, küzdünk, ha kell, és utána milyen jólesik a megkeresett pénz. A házépítés is ilyen, küzdeni kell, dolgozni vele sokat, végig kell csinálni 100%-osan, de utána milyen jó a végeredmény.

(#6872) BiP válasza Elemental (#6871) üzenetére


BiP
nagyúr

"Tehát akkor ne csak építkezésbe ne kezdjünk, hanem felújításba se? "
Mindenki abba kezd, amire érzi az energiát. Én ebben óvatos vagyok, nem szeretem az ilyen dolgokat, mert előre félek, hogy mi van, ha nem sikerül jól, ezért kerülöm (amennyire csak tudom). Ezt segíti, hogy amúgy igényem sincs arra, hogy a házban minden trendi legyen, megelégszem a kevesebbel is.(pl. a házvételt sem úgy kezdtük, hogy falig lebontottunk mindent, hogy új borkolatokat tegyünk, hogy saját képünkre formáljuk. Erre nincs olyan égető igényem. - Szerencsére olyan anyagokat használtak a házban, hogy hogy nem is kellett nagyon variálni).
A felújítás meg idővel egy megkerülhetetlen dolog.
Nálam ez úgy szokott menni, hogy nem akaródzik, mintha a fogam húznák, aztán a vége az, hogy mégis jó lett a végeredmény.
Örülök-hogy ahogy korábban is említetted-rá tudtad szánni az időt, energiát, kitartó voltál, és a szakikkal is jól jöttek ki a dolgok, és jól sült el a dolog. Abban csak egyet tudok érteni, hogy ha jó a vége, óriási elégedettség, akár egy életre.

Amit ismerősöknél láttam, ott nem úgy nem sikerült, hogy el lett b*szva a ház, hanem hogy sokszor olyan kompromisszumokat kellett meghozniuk, amikket előre nem számoltak, vagy nem akartak volna, és valamit mindig le kellett csippenteniük a vágyaikból, eredeti elképzeléseikből.
Hogy ez annak az eredménye, hogy nem voltak-e elég kitartóak, elég határozottak, vagy csak a szakik nyomták le a torkukon, nem tudom. Ill. 2 kollégánál is napi szinten végig tudtam követni egy házbővítést meg egy felújítást, és hát, amennyi szervezést igényelt náluk, nem hiányozna nekem. (főleg hogy ezt a munka kárára kellett csinálniuk, munkaidőben, ezért haragudtunk is rájuk.)
A szomszédban meg évek óta nem laktak, úgy vette meg az új szomszéd, és gyakorlatilag semmi fűtés nem volt benne. Ezt kellett kiépíteni, -szóval itt volt egy kényszer - és mivel a jelenlegi szabályok miatt, a meglévő dolgokat is le kellett cserélni. A lényeg, hogy megcsinálták, de nem igazán úgy működött, ahogy kellett volna. És a szomszéd inkább elküldte a szakikat, és befejezte ő maga. (pedig nem gázos)

Visszatérve az eredeti felvetésre: én csak azon csodálkozom, hogy annak ellenére, hogy mekkora szívás tud lenni, mennyi melót kell beletenni, mégis sokan bevállalják. (és csak közben eszmélnek rá, hogy ehhez sok energia kell, belefáradnak, bosszúsak, mert nem úgy alakul, stb.).
De akinél jól jönnek ki a dolgok, sikerül megcsinálni, amit terveztek (esetleg kevés kompromisszumot kellett csak meghozni), akkor a végeredmény mindenért kárpótol, ez kétségtelen.

[ Szerkesztve ]

(#6873) Beba Snake


Beba Snake
junior tag

Na! Most már ideje, hogy az építkezés után áttérjetek a disznóölésre. :P

Szigorú a stílusom, mint a lópokróc. Nem miattad, nem ellened. A sündisznó is tüskés b@ssza meg a ló! Aki meg belém rúg, azt székely módra visszaadom!

(#6874) *Ropi* válasza BiP (#6855) üzenetére


*Ropi*
félisten

Esküvőszervezés: kár, hogy nem olvastátok az "Esküvőszervezési 101: az összefoglaló!" c. ~100 oldalas pdf fájlunkat, amit pontosan ezért, 15 év tapasztalataiból írtunk a pároknak: utána nem sok megválaszolatlan kérdésük maradt. :)

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#6875) #09634560 válasza Beba Snake (#6873) üzenetére


#09634560
törölt tag

Annak télen van az ideje, mármint a háztájinak. ;]

(#6876) Elemental válasza *Ropi* (#6874) üzenetére


Elemental
addikt

Az esküvőnk szervezését úgy kezdtük, hogy elmentünk egy esküvőszervezőhöz.

(#6877) E.Kaufmann válasza Elemental (#6876) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Én meg olyat ismerek, akik nem lacafacáztak, volt két tanú és annyi.
Valamint olyat is, akik mg nem is bajlódtak ezzel.
Ja és olyat is, akiknél épp csak ökörsütés nem volt, két év múlva meg már külön utakon, gyerkőc mellett...

[ Szerkesztve ]

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#6878) *Ropi* válasza Elemental (#6876) üzenetére


*Ropi*
félisten

Az is jó megoldás. :)

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#6879) Elemental válasza E.Kaufmann (#6877) üzenetére


Elemental
addikt

Mi hatan voltunk. Apám, anyám, após, sógor. Sógornak mondtuk, hogy a csaját ne hozza magával, fél éve voltak együtt, nem akartuk, hogy ha valamiért szétmennek, akkor egy idegen virítson a fotókon ( kb évente másik csajjal volt). :)

[ Szerkesztve ]

(#6880) *Ropi* válasza Elemental (#6879) üzenetére


*Ropi*
félisten

És, azóta is együtt vannak? Már a sógorék. :DDD

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#6881) Elemental válasza *Ropi* (#6880) üzenetére


Elemental
addikt

Természetesen igen, azóta már gyerekük is van :) Feljött pár évvel az esküvő után a téma, és láttuk, hogy be nem gyógyult sebeket szaggattunk fel, a csaj nagyon a szívére vette, de elmagyaráztuk érthetően, hogy miért döntöttünk így.

Szerkesztettem a hsz-em, nem mi voltunk fél éve együtt, hanem a sógorék. Mi 11 év után döntöttük, hogy legyen papír is :)

[ Szerkesztve ]

(#6882) *Ropi* válasza Elemental (#6881) üzenetére


*Ropi*
félisten

Akkor jól ráéreztem, mert ez mindig ilyen "Mörfisen" sül el. :DDD

Szerk.: Mindig elfelejtem off-ba tenni, aztán szerkeszthetem át. :N

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#6883) Lenry válasza E.Kaufmann (#6877) üzenetére


Lenry
félisten

öcsém a múlt csütörtök este hívott fel, hogy aznap megnősült.
bementek a legközelebbi szabad önkormányzathoz két kollégájukkal, akik kéznél voltak és összeházasodtak, ennyi.
nem kell itt a bonyolítás

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#6884) koko52 válasza Lenry (#6883) üzenetére


koko52
veterán

A keménymag Vegásban nősül.

"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets

(#6885) bambano válasza koko52 (#6884) üzenetére


bambano
titán

Az valami falu Ózd mellett? :)

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#6886) Lenry válasza koko52 (#6884) üzenetére


Lenry
félisten

ők meg Szentgotthárdon, de hát kinek mi az egzotikus :DDD

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#6887) E.Kaufmann válasza koko52 (#6884) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Az oda repjegyből 100 főnek simán lehet rittyenteni egy jó kis bográcsos paraszti lagzit. Addig volt Las Vegas érdekes, amíg lehetett nézni a szállodatetőről hajnali atomteszteket, de az is vagy 70 éve volt :DDD Szerencsejáték nem érdekel, csak a Hoover gát miatt meg nem megyünk :P
Esetleg ha épp akkor lenne valami jó kis szakmai konferencia...

[ Szerkesztve ]

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#6888) sh4d0w válasza E.Kaufmann (#6887) üzenetére


sh4d0w
félisten
LOGOUT blog

Hidd el, hogy nem akarnál olyat nézni messziről sem...

https://www.coreinfinity.tech

(#6889) E.Kaufmann válasza sh4d0w (#6888) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Miattam nem is kell hogy felújítsák a szokást :DDD Remélhetőleg narancshaj már nem lesz sokáig és az utódja meg megfontoltabb lesz, mert ha csak rajta múlna... Az se szerencsés, hogy most másik két egymással szomszédos atomhatalom is izmozik meg villong.

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#6890) Ittnemaz válasza Lenry (#6883) üzenetére


Ittnemaz
aktív tag

hát azért azt 30 nappal elötte tudták, nem csak reggel kelett és házasodok... vagy nincs már 30 napos limit?

(#6891) IT user válasza Ittnemaz (#6890) üzenetére


IT user
tag

Tavaly októberi tapasztalatom alapján: van. De lehet kérni rendkívüli sürgősséggel, ha van alapos indok.

(#6892) Moleman


Moleman
addikt

Köszi mindenkinek az eddigi élményeket, 1 hónap readonly után ezennel feliratkozom a további sztorikra. :D

(#6893) Vakegérke válasza Moleman (#6892) üzenetére


Vakegérke
veterán

Ha neked is van hasonló élményed, ki vele. :)

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#6894) hcl válasza E.Kaufmann (#6887) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Ha már oda lenne repjegyem, vissza a halál akarna jönni :D

Mutogatni való hater díszpinty

(#6895) Lenry válasza Ittnemaz (#6890) üzenetére


Lenry
félisten

asszem annyi, hogy hétfőn odatelefonáltak, hogy ők csütörtökön ráérnek, ha az anyakönyvvezető is, akkor ők így letudnák a dolgot.

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#6896) E.Kaufmann válasza hcl (#6894) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

2-300ezerért már láttam jegyet csak oda, csak a bevándorlásiakkal kell megbeszélni.

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#6897) KROK640 válasza Diabolis (#6819) üzenetére


KROK640
veterán

Igen, mindez amit itt leírtál tutira benne van. Főleg h ln is észrevettem, hogy 20 évvel ezelőtthöz képest jelentősen könnyebb a szerelhetőség, és lényegesen túlélőbbek az alkatrészek is.
Meg sajnos sokan költöznek át, telefonra, tabletre, szerintem ez is benne lehet. Aztán csodálkozunk, hogy azt hiszi facebook = internet ...

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#6898) jokeph válasza KROK640 (#6897) üzenetére


jokeph
nagyúr

Sőőőt... sok meg azt hiszi hogy Wi-Fi = Internet.... :D

RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing

(#6899) hcl válasza jokeph (#6898) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

El sem tudják képzelni, hogy kábelen :D

@KROK64 : Az biztos, hogy nem túlélőbbek, mert a BGA cuccok sokkal kevébé bírják az időt+ fizikai behatásokat. Meg ahogy haladunk előre, jobban is melegszik minden.
Egy P1-es gépet elvitt egy 180W-os táp, de egy 286-ot is, utóbbi meg 5+12V-ról ment, majdnem mindene. És azok az alkatrészek kb. korrózió miatt szoktak meghalni, meg néhány elektromos hiba. A DIP IC-k bírják az időt :)

Mutogatni való hater díszpinty

(#6900) KROK640


KROK640
veterán

Jajj, majdnem el is felejtettem, Zoltán barátunk ismét alkotott :
Új helyre költözött, ahol meglehetős nehézségekbe ütközött az internethasználata, persze Wifin. (konkrétan van net, de kommentálhatatlanul magas pinggel és alacsony sávszélell - 3-4Mbittel jön neki az elméletileg Gigabites net, meg több százas pinggel)
Először mondtuk neki (egy közös ismerőssel), hogy milyen routert és wifi kártyát vegyen, hogy a problémája megoldódjon. Persze ok, a végösszege a kettőnek kb 30 ezerre jött volna ki, de érveltem, hogy úgyis hosszútávra költözött oda most ahová, meg hogy ezeket későbbi gépeivel is tudja használni. nem baj, neki ez drága, nem tetszik. Mondtam neki h akkor maradt a kábel, de mondja bonyolult...

Megdumáltuk h elmegyek hozzá és megszemlézem. Erre a múlt pénteket beszéltük meg, amit ő eltolt, majd szombaton beszéltünk, hogyha 6ig hív akkor szombaton megnézem, ha nem akkor köv hét (azaz ez a hét) valamelyik nap.
Na persze, hogy szombaton nem hívott 6ig, majd hívott 7 után (mikor már máshová tartottam) hogy nézzem meg. Mondtam neki h storno, de nagyon erősködött, végül azzal érvelt, hogy nem sok idő, meg 6 után hívott ő, csak épp foglalt voltam (ebben igaza volt).

Na elmentem hozzá, mondja h 20 perc max félóra az egész, mondtam neki h 5 azaz öt perc, mert máshol kéne már lennem. Tényleg 5 perc alatt letudtam a dolgot, megszemléztem, a router és a gép egymástól légvonalban 5-6 méterre, de van 3db vasbeton fal közben az egyiknél meg lehet úszni ajtókeret fúrással, de a többinél nem nagyon, pláne, hogyha értelmesen falak mentén stb van vezetve akkor kell vagy 20 méternyi kábel, szóval eléggé necces a kábeles megoldás. Jah és a vevő egység egy fél körömnyi USB-s wifi stick, szerintem a legolcsóbb amit csak kapni lehetett.
Kifejtettem neki akkor vagy szerezzen fúrót és kábelt és oldjuk meg úgy, vagy (és inkább ezt javaslom) vegye meg az ismerős által javasolt wifi router + kártya kombót; nem mellesleg hosszútávra azt ajánlanám.
Erre azt mondta ha ismerősöm vagy én kifizetjük akkor a pénz felét hajlandó erre költeni, a többi jó lesz sörre. Ez annyira ismerős mentalitás, ezért vett anno 20 ezerért gépet, aztán ráköltött még 20-at és most is egy technológiai zsákutca ami szarabb mintha akkor 40-ért vesz valamit ...

Mondtam neki h ahogy gondolja, nem az én netem, nem én szívok vele, és ezzel otthagytam. Tényleg 5 percet voltam nála.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.