Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-08-02 12:58:01

LOGOUT.hu

Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18130) cinemazealot válasza envagyok (#18125) üzenetére


cinemazealot
addikt

Pi-re nem tettem még adatbázist, de szerintem az nem is lenne nagyon testhezálló, főleg ha több klienst kellene kiszolgálni. Mi van akkor, ha pont azon a Pi-n kezdenél nézni valamit, miközben valaki más egy másik kliensről éppen a rátelepített adatbázist túrja? Eléggé lelassulhatna szegény, Te pedig szívod a fogad, hogy akadozik a lejátszás.

Ahogy (#18129) ht42 is írja, a NAS-ra (vagy egy egyéb házi szerverre) lenne érdemes fellökni az adatbázist, aminek nem árt, ha néha picit belassul és állandóan elérhető. Esetleg feltelepítheted egy régi okostelefonra vagy tabletra is, csak ugye kérdés, hogy azok WiFi kapcsolata mennyire teszi bizonytalanná az elérhetőségét/rendelkezésre állását.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.